Nieuw

Aantal moorden op blanke boeren stijgt: over het waarom is Zuid-Afrika verdeeld

De moord op een Nederlandse boer (55) in zijn boerderij in het afgelegen Barberton, afgelopen vrijdag, is de laatste in een reeks moorden op blanke boeren in Zuid-Afrika. Officiële cijfers zijn er niet, maar volgens statistieken van de boerenvakbond Transvaal Agricultural Union hadden alleen al dit jaar 25 vergelijkbare moorden plaats. Vorig jaar werden 345 boeren aangevallen, van wie er 70 werden gedood – het hoogste aantal sinds 2008.

‘Plaasmoorden’, zoals de boerderijmoorden in het Afrikaans worden genoemd (‘plaas’ is Afrikaans voor ‘boerderij’) hebben vaak een extreem gewelddadig karakter, blijkt uit de studie van AfriForum. Slachtoffers worden geregeld gemarteld met hooivorken of boormachines voordat ze worden vermoord. Ook verkrachtingen komen vaak voor.

Vorig jaar keurde het Zuid-Afrikaanse parlement onder leiding van het ANC een onteigeningswet goed, de zogeheten Expropriation Bill. Via deze wet kan de overheid het land van blanke boeren zonder instemming opkopen.

De afgelopen twee decennia is de Zuid-Afrikaanse boerenpopulatie met ongeveer de helft gekrompen tot 30 duizend boeren.

Volkskrant >>

Plaasaanval: Nederlander sterf

Vyf gewapende aanvallers het ’n Nederlander in ’n plaasaanval naby Barberton in Mpumalanga vermoor.

Peet van Es (55) en sy vrou, ­Arine Prins, het Vrydagaand saam met ’n familievriend op hul klein plasie in die Moseley-omgewing, aan die R40 tussen Barberton en Mbombela (Nelspruit), gekuier. Prins is blykbaar ook in haar 50’s.

Sy het aan die Barberton ­Times gesê haar man het later die aand op die huis se boonste verdieping geslaap toe boewe met klapmusse iewers ná 20:00 by die huis ingebars het.

Die boewe het Prins glo aangerand en bly vra waar die kluis is, berig die Barberton ­Times.

Sy en die kuiergas is met elektriese kabels vasgebind.

Twee van die aanvallers het messe gehad en die ander drie 9 mm-pistole.

Van Es is in sy bed oorval.

Netwerk 24 >>

Zie ook:

Zuid-Afrika – in 23 jaar van rijkste land ter wereld naar junkstatus dankzij Jan Pronk (PvdA)

Tientallen aanvallen op blanken en doden – Zuid-Afrikaanse parlement noemt ze bezetters en gangsters

Blanken wonen nu in ghetto’s in Zuid-Afrika

Exclusief. Video: Martin Bosma interviewt Steve Hofmeyr

Doe mee met 8.090 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6127 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

9 Comments on Aantal moorden op blanke boeren stijgt: over het waarom is Zuid-Afrika verdeeld

 1. trebor2110 // april 10, 2017 om 20:24 //

  Sy en die kuiergas is met elektriese kabels vasgebind.

  Wat kan die Afrikaanse taal toch grappig zijn 🙂

  Hoor trouwens de ervaring van Steve Hofmeyer over Bono van U2 ik wist wel dat het een gluiperd is .

  Like

 2. trebor2110 // april 10, 2017 om 20:29 //

  Like

 3. trebor2110 // april 10, 2017 om 20:35 //

  Die rooies en die sosialiste in my land (Nederland) moe hulle die oe uit hulle kop skaam. Hulle sal vir die regterstoel van God, waar hulle nie in glo nie, net rekenskap afle moe vir hulle dade., waar hulle `n broedervolk die mes mee in die rug gesteek he en vol mee virantwoording dra vir wat nu in SA gebeur.

  Liked by 1 persoon

 4. Duchesne // april 10, 2017 om 21:00 //

  Ik vraag me af welke reactie er uit europa komt als straks de blanken in Zuid afrika massal worden afgeslacht. Wat daar nu gebeurd staat hier ook al voor de deur te dringen, het is zelfs op beperkte basis al bezig.

  ik vraag me af wat het nut is van ene leger als het ergens op de wereld vredesmissies “uitvoerd” terwijl de oorlog thuis te doen is….

  Oorlog heeft vele gezichten, het strekt zich veel verder uit dan twee legers die elkaar anavallen, het begint op straat, waar enkelen van een bepaalde groep zwakkeren en ouderen belagen en dit ongestraft kunnen doen. Ook dat is een vorm van oorlog, zeker als er een ideologie achter zit die stelt dat het ongelovigen mag belagen en die verkrachters en ander gajus daarna vergiffenis of zelfs een schouderklopje geeft.

  En wij laten dit in ons midden floreren, en betalen er ook nog indirect voor???
  Iedere buitenstaander die niet de middelen bezit of een economische noodzaak voor ons is, waarom moeten we die wel voeden, kleden en zakgeld geven?
  Als ik elders wil wonen moet ik kunnen aantonen zelf in mijn levensonderhoud te kunnen voorzien en een hele rits aan andere voorwaarden positief in kunnen vullen….en dat is logisch. Wie ergens wil wonen moet zich aanpassen aan de geldende regels. Hier word zo overduidelijk met twee maten gemeten dat het misdadig is tegenover de eigen bevolking. Met de import van iedere asieoleiser en aanhang word ons sociale stelesel op alle punten verder belast, verder leeggetrokken.
  wel korten op de pensioenen en op warm eten voor bejaarden in het weekeinde, wel het wassen/douchen tot eens in de twee weken reduceren maar ondertussen gespuis uit alle hoeken van de wereld voorzien van pasjes voor spullen ter waarde van 20.000 euro om hun nieuwe huis mee in te richten, als welkomst en opstart geld…..What the fuck !
  Waar ik woon is de woningstichting zo druk bezig geweest met het faciliteren vna het COA, dat ik nu een minderheid ben in mijn directe omgeving, in godverdomme twee jaar tijd ! De directeur van de woningstichting vertrekt nu naar elders, maar waar blijft geheid. Directie van het COA misschien? Mijn leefomgeving is voor mij verziekt, van woongenot geen sprake. Zijn wij straks ook nummers in onze eigen “plaas moorde” ?

  En ons word niets gevraagd, ons word enkel via allerlei wegen de informatie onthouden, de mond genoerd en het hoofd volgestopt met gecreerde schuldcomplexen.

  Het zwijgen of minimaal publiceren van deze misstanden door de pers is een misdaad tegen de eigen bevolking. Het eindhovens dagblad heeft de 112 column nu zo klein gemaakt dat ze nauwelijks te vinden is. inbraken in de regio? Hoezo, gebeurd dat dan? Staat niets meer van in de krant. Verkrachtingen? Gebeurt hier niet meer het laatste jaar. Alles word verzwegen, van af het politiebureau tot in de pers, de statistieken zijn afgeschaft wanneer de cijfers iets teveel laten zien van de werkelijkheid.
  Wij leven in een leugen die schaamteloos als waarheid word gepresenteerd. en zo blijft de wond etteren, het vlees afsterven en is de patient aan het overlijden.

  Wat in zuid afrika gebeurd, gebeurd ook hier, men verkoopt het enkel anders…

  Ruim 10 jaar gelden martelden Aghaanse asiel/statushouders al een boer dood voor geld in Liessel, hun straf…….een herlokalisering naar ene ander deel van nedelwrnad en voor enkelen 2 jaar cel. Ach ze zijn ook zo zielig en getraumatiseerd….

  Like

 5. Weduwe vermoorde boer: Ik keer nooit meer terug naar Zuid-Afrika

  Arine Prins kan het niet bevatten. De Nederlandse is terechtgekomen in een hel. Afgelopen vrijdag werd haar man Peet van Es vijf uur lang gemarteld in hun boerderij vlakbij de stad Barberton in Zuid-Afrika. Hij stierf. Ook Prins kreeg het zwaar te verduren, maar overleefde. ,,Mijn ziel is geraakt, ik ben van binnen kapot. Maar de politie doet helemaal niets.’’

  http://www.ad.nl/buitenland/weduwe-vermoorde-boer-ik-keer-nooit-meer-terug-naar-zuid-afrika~ad14989b/

  Like

 6. trebor2110 // april 10, 2017 om 23:11 //

  Ik vraag me af welke reactie er uit europa komt als straks de blanken in Zuid afrika massal worden afgeslacht.

  Vraag je af , als straks ze worden al massaal afgeslacht Zimbabwe , Zuid Afrika en wat zijn de reacties in de MSM en van de regeringen 0,001 procent .
  in Nederland hoor ik alleen Bosma er over en van der Staay een beetje

  Like

 7. skeeter // april 11, 2017 om 00:47 //

  “Ik vraag me af welke reactie er uit europa komt als straks de blanken in Zuid afrika massal worden afgeslacht.”

  Geen enkele, allemaal verontwaardigd doen over apartheid en wat er daarna gebeurt intereseert ze geen hol. Al die hedendaagse wegkijk hufters mogen van mij allemaal op een berg kadavers wegrotten

  Liked by 1 persoon

 8. Chris van,t Hof // april 11, 2017 om 09:42 //

  Ja als je tig jaren als blanke de zwarte medemens onderdrukt en afgeschoten hebt kan je er op wachten wie zaait zal oogsten Raad de blanken dan ook aan verlaat het land let wel ik keur het niet goed

  Like

 9. skeeter // april 11, 2017 om 18:23 //

  @ Chris
  “Ja als je tig jaren als blanke de zwarte medemens onderdrukt en afgeschoten hebt kan je er op wachten wie zaait zal oogsten”

  Hadden ze dat maar gedaan, dan was de hedendaagse situatie er niet. Het is duidelijk dat je ongelooflijk slecht bent geinformeerd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: