Nieuw

IS eist aanslagen kerken Egypte op

In Tanta, ten noorden van Caïro, zijn zeker 21 gevallen bij een bomaanslag op een kerk en ook in Alexandrië was een kerk het doelwit van een bomaanslag. Daar kwamen al zeker elf mensen om het leven. Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft de aanslagen intussen opgeëist via haar persagentschap Amaq.

“Het terrorisme treft Egypte opnieuw, dit keer op Palmzondag”, zei de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Ahmed Abu Zeid. Op deze christelijke feestdag was er tijdens de mis veel volk in de kerk. De kerk is volgens de Egyptische staatstelevisie het grootste christelijke gebedshuis in de regio.

VTM >>

Doe mee met 8.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6071 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

5 Comments on IS eist aanslagen kerken Egypte op

 1. Jennifer // april 9, 2017 om 19:01 //

  Nederlandse reaksie.GEEN
  Want ze sijn toch geen christen meer.

  Like

 2. In het Egyptische Tanta hebben koptische christenen de politiecommissaris aangevallen toen hij aan het speechen was. Eerder vandaag vond hier een explosie in een kerk plaats. Volgens de kopten heeft hij ze niet goed genoeg beschermd.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27966422/__Kopten_vallen_politiecommissaris_aan__.html

  Like

 3. Like

 4. polderboy // april 9, 2017 om 22:30 //

  Al Sisi heeft drie dagen nationale rouw afgekondigd en minimaal 3 maanden waarin militair recht geldt. Al Sisi staat wereldwijd bekend als een rechtvaardig man, behalve in achterbuurten als Ankara, Riyadh en Brussel.
  De moslimbroederschap, waar Erdogan lid van is, en EU-Mogherini groupie, staat al op de terreurlijst in Egypte. en met militair recht is het jachtseizoen op deze lui nu officieel geopend.
  Trump heeft mede daarom zijn volledige vertrouwen uitgesproken in Al Sisi.

  Like

 5. Alphons Mantel // april 10, 2017 om 08:39 //

  volgens de Ned. overheid heeft dit niks met islam te maken

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: