Nieuw

Zuid-Afrika – in 23 jaar van rijkste land ter wereld naar junkstatus dankzij Jan Pronk (PvdA)

Kredietbeoordelaar geeft Zuid-Afrika ‘junkstatus’ na massaontslag in kabinet

Kredietbeoordelaar S&P heeft maandag de kredietwaardigheid van Zuid-Afrika verlaagd naar junkstatus. Die verlaging volgt op het besluit van president Zuma om 9 van zijn 35 ministers te ontslaan, onder wie de minister van Financiën. De kredietwaardigheid van junk heeft buitengewoon kostbare consequenties: beleggers zullen in het vervolg alleen tegen zeer hoge rentes geld willen lenen aan de Zuid-Afrikaanse overheid.

Volkskrant >>

Het gaat nog erger worden, Gigiba, de opvolger van de minister van financiën: “zet naar eigen zeggen hoog in op nivellering: 80 procent van de bevolking van 54 miljoen mensen is zwart, maar het merendeel van het eigendom van grond en kapitaal is in handen van de blanken die slechts 8 procent uitmaken van de bevolking.”

Zuid-Afrika volgt de route van Rhodesië/Zimbabwe ook al hebben ze de dramatische gevolgen bij de buren van dichtbij meegemaakt. Het dondert ze niet. De haat tegen blanken is belangrijker dan het overleven als land.

Zuma is ontevreden over de economische situatie in het land. ‘Slechts 10 procent van de top-100 van bedrijven op de effectenbeurs van Johannesburg, heeft zwarte eigenaren,’ aldus de president. Zuma pleit voor meer zwarte managers en bedrijfseigenaren, om arme Zuid-Afrikanen meer kansen te bieden. Om dit te bereiken moet de regering kunnen ingrijpen in de economie.

Onteigening

Ook het landbezit moet onder de loep. Vorig jaar keurde het Zuid-Afrikaanse parlement de zogeheten Expropriation Bill goed. Via deze onteigeningswet kan de overheid het land van blanke boeren zonder toestemming opkopen. Om de landhervorming te versnellen, overweegt de overheid zelfs onteigening zonder compensatie. Elsevier >>

In de rest van Afrika is het al niet beter gesteld ook al hebben we er het 100-voudige ingestort dan wat Europa ooit kreeg aan Marshall hulp. En dat is dan één van de oorzaken waarom Afrikanen massaal naar Europa trekken met als gevolg dat binnen afzienbare tijd Europa in net zo’n racistisch hellhole zal veranderen als Afrika.

Doe mee met 8.059 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6086 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

8 Comments on Zuid-Afrika – in 23 jaar van rijkste land ter wereld naar junkstatus dankzij Jan Pronk (PvdA)

 1. Krelis // april 4, 2017 om 19:09 //

  Het gerucht gaat dat Jantje Pronk is overgestapt naar de Socialistische Partij. Net als die andere bewogen en bevlogen PvdAer Marcel van Dam, met zijn miljoenen-landhuis.

  Like

 2. Jantje, altijd dronken, Pronk had ook zo maar voorzitter van de EU kunnen worden.
  Na Sharon, er kan nog een pondje bij, Dijksma de slechtste politicus die de Pvda NL heeft geschonken.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // april 5, 2017 om 00:57 //

  Intens triest dat zoiets kan gebeuren, zeker voor mensen zoals ik die het boek van Martin Bosma “Minderheid in eigen land” hebben gelezen. Onvoorstelbaar dat ze met het gruwelijke voorbeeld van Zimbabwe letterlijk naast de deur dezelfde kant op willen. Hoelang is het helemaal geleden dat Paul Kruger in Nederland werd gevierd als een held, toen hij logeerde in het sjieke Des Indes hotel in Den Haag stonden er massa’s mensen hem toe te juichen (iets wat destijds zeer uitzonderlijk was), en er zijn nog steeds vele straatnamen die doen terugdenken aan die tijd, in Den Haag (en als ik het goed begrijp ook in andere steden) is nog steeds het Transvaalkwartier met straatnamen van De la Rey, Bloemfontein, Pretorius en ga zo maar door. Ze hadden heel die apartheid nooit af moeten schaffen.

  Like

 4. Tijl, Amsterdam:

  En nog wel wat meer, maar dan krijg ik het niet in één plaatje dat ook nog leesbaar blijft.

  You get the idea.

  Like

 5. skeeter // april 5, 2017 om 04:09 //

  Tijl zegt,
  Onvoorstelbaar dat ze met het gruwelijke voorbeeld van Zimbabwe letterlijk naast de deur dezelfde kant op willen.

  Kaffers blijven nou eenmaal altijd kaffers, Ga er eens een kijkje nemen dan weet je wat ik bedoel.

  Like

 6. trebor2110 // februari 20, 2018 om 15:55 //

  Tijl bijna alles waar Krugers naam op stond is weg en heet nu mandela ,s

  Like

 7. trebor2110 // februari 20, 2018 om 16:06 //

  Uiteindelijk bedroeg de Marshallhulp een totaalwaarde van 12,4 miljard dollar vanuit de Verenigde Staten. https://nl.wikipedia.org/wiki/Marshallplan

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. De nieuwe leider van Zuid-Afrika wil grond van blanke eigenaren onteigenen zonder compensatie
 2. ’Onteigening land van blanke boeren Zuid-Afrika moet doorgaan’

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: