Nieuw

Zweedse hooligans gaan in nikab – een maas in de wet gevonden

Zweden nikab voetbalsupporters

Iedereen met een beetje gezond normaal verstand kon op zijn vingers natellen wat het gevolg zou zijn van de beslissing van de Zweedse linksgroene regering om een wetgeving in te voeren die het verbiedt om maskering te dragen tijdens voetbalwedstrijden, met uitzondering van religieuze gelaatsbedekking. En nu is het dan zover. De hooligans van de Zweedse voetbalclub AIK van Stockholm, één van de grootste voetbalclubs van Zweden, verschijnen in een nikab waar alleen maar de ogen te zien zijn.

In het voorjaar van 2013 bracht de Zweedse overheid een rapport van de hooliganonderzoeker Björn Eriksson in de openbaarheid, en sindsdien lag het voorstel voor het invoeren van een maskeringsverbod tijdens sportevenementen ter discussie.

En op 1 maart van dit jaar heeft de linksgroene regering in al zijn wijsheid besloten dit voorstel als wetgeving uit te voeren.

– Er zijn geen gegronde redenen om zich te vermommen wanneer men naar spotevenementen gaat, zei de minister van Binnenlandse Zaken (Sociaal-Democraten) Anders Ygeman toentertijd tegen Sveriges Radio.

Maar in de nieuwe wetgeving is ook deze keer weer is een uitzondering gemaakt voor de islamspoken:

“Het verbod geldt niet voor mensen die om religieuze redenen hun gelaat bedekken”.

Die formulering namen een groot aantal AIK-supporters letterlijk en figuurlijk toen ze zich afgelopen zondag naar het stadion Friends Arena begaven om de openingswedstrijd tegen Hacken bij te wonen.

De harde kern van AIK verscheen daar verscholen achter een – nikab.

Bovendien werden er op de F-side van AIK twee gigantische banners ontvouwd met de volgende woorden:

“De extremisten van AIK bedoelen het goed, wij maskeren ons uit religieuze redenen, de vrijheid voor het extremisme is ons uiteindelijke doel, bedankt voor de maas in de wet Ygeman”.

“Het was leuk je te leren kennen”.

Bedankt voor de maas in de wet Ygeman.

Als Sportbladet contact opneemt met Anders Ygeman lacht hij deze gebeurtenis weg.

“Eerlijk gezegd vind ik de spandoeken nogal vermakelijk. Het is duidelijk dat de AIK supporters gevoel voor humor hebben”.

Bron:

http://www.aftonbladet.se/a/3a2VL

Doe mee met 8.094 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (3927 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

7 Comments on Zweedse hooligans gaan in nikab – een maas in de wet gevonden

 1. Beter kunnen ze die linkse gekken niet laten zien hoe dwaas die wel zijn.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // april 4, 2017 om 02:15 //

  Over het algemeen heb ik weinig of geen sympathie voor hooligans maar in dit geval maak ik een uitzondering, goed gevonden en grappig bedacht. Aan de andere kant; het blijven hooligans en de reden dat ze hun gezicht bedekken is bekend.

  Like

 3. Prachtig, ik zie mogelijkheden.

  Like

 4. Ze hebben inderdaad gevoel voor humor maarze kunnen nu ook anonym hun ding doen.

  Like

 5. Ze kunnen dus anoniem hun ding doen , maar deze mogelijkheid is WEL door de regering zelf geschapen ,met als ondoordachte knuffelen van de islamieten , om toch hun maar weer hun zin te geven , niet wetende dat met al het knuffelen ,het HUN ondergang zal worden , alleen nog een kwestie van tijd.

  Like

 6. Het is wel lastig knokken in die doodsgewaden.

  Like

 7. Het is zo wel makkelijk om kleine wapens mee te nemen, gewoon onder de ‘religieuze’ kleding.
  Benieuwd wat de zweedse politie daar tegen gaat doen. Zomaar eisen dat de niqaab of andere religieuze kleding wordt afgedaan mag immers vast niet meer volgens die wet.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: