Nieuw

AIVD: Salafisten intimideren gematigde moslims, dreiging jihadisten neemt toe

Salafistische jongeren proberen in steeds meer moskeeën en moskeebesturen voet aan de grond te krijgen. Daarbij gebruiken ze in sommige gevallen ook geweld. Gematigde moslims komen hierdoor onder druk te staan. Dat constateert de AIVD in zijn jaarverslag. Radicale salafisten proberen volgens de dienst ook kinderen en vluchtelingen in hun invloedssfeer te krijgen door intimidatie en het dreigen met geweld.

Volkskrant >>

Vorig jaar probeerden salafistische jongeren in verschillende moskeeën een plek in het bestuur van die gebedshuizen te bemachtigen. ,,In een aantal gevallen werd geweld hierbij niet geschuwd”, meldt de AIVD. ,,Het is een voorbeeld van pogingen van radicale salafisten om hun macht uit te breiden. Hoewel in de meeste gevallen de wet niet wordt overtreden, passen intimidatie en dreigen met geweld niet in een open democratische rechtsstaat.”

AD >>

Prachtig. Met islam is niks aan de hand. Alleen met een splinterbeweginkje in de islam. Gaat u maar rustig slapen.

Op zijn Afhsin Ellian’s lekker deelislampjes verzinnen, zodat de doodscult als geheel niet besproken hoeft te worden. Ondertussen vindt een ruime meerderheid van alle moslims in Europa, salafist of niet, geweld gerechtvaardigd als hun massamoordende en slavenjagende rolmodel roverhoofdman Mohammed beledigd wordt.

In beide stukken, in Volkskrant en AD, kwebbelt de AIVD ook nog wat over Rusland, maar legt daar nul bewijs naast, dus dat gedeelte smijten we in de kliko.

Doe mee met 8.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6106 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on AIVD: Salafisten intimideren gematigde moslims, dreiging jihadisten neemt toe

  1. Alphons Mantel // april 5, 2017 om 08:09 //

    het is heel simpel: hoe meer moslims, hoe meer geweld en infantiel geklets over Rusland moet daar de aandacht van afleiden

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: