Nieuw

Ruslands wapenwedloop met de USA

© Youtube

Rusland heeft testen uitgevoerd met zijn nieuwe kruisraket die een snelheid kan bereiken van 7402 km/uur, schrijft Fox News. De achtergrond is onder andere het raketschild wat verleden jaar door de NAVO in Europa is ingezet.

De nieuwe kruisraket genaamd 3M22 Zirkoon heeft een bereik van ongeveer 400 kilometer, volgens onderzoeksbureau Stratfor. De tijd vanaf de lancering tot het raken van het doel is 3 minuten en 22 seconden, wat de kruisraket tot de snelste in de wereld maakt, volgens RIA Novosti.

Volgens Fox News is het een feit dat hiermee een wapenwedloop met een nieuw soort wapen is begonnen: Raketten die onschendbaar zijn voor alle soorten raketschilden en anti-ballistische afweersystemen.

De achtergrond is dat de NAVO sinds verleden jaar een raketschild in Europa heeft geplaatst die in staat moet zijn om alle raketten neer te schieten die het Russische grondgebied verlaten in de richting van het Westen. Het systeem is controversieel omdat de beide grote mogendheden in 1972 een verdrag waren overeengekomen geen wapens te ontwikkelen die inkomende raketten kunnen neerschieten, het ABM-verdrag werd gezien als een garantie voor vrede, omdat het voor beide kanten het overleven van een ​​nucleaire oorlog onmogelijk zou maken.

In 2001 heeft de VS deze afspraak eenzijdig opgezegd en is kort daarna begonnen met zijn project om Rusland te omsingelen met anti-ballistische afweersystemen, gereed om Russische raketten neer te schieten. Deze ontwikkeling was slecht voor de relatie tussen de beide grootmachten, en de ontevredenheid die in Rusland bestaat is alleen maar toegenomen sinds de VS de NAVO heeft uitgebreid met een aantal voormalige Sovjet-staten.

De landen die ruimte bieden voor het afweersysteem, zoals Polen en de Baltische staten zijn enthousiaste aanhangers van het raketschild. Echter niet omdat ze geloven dat het hen kan beschermen tegen Russische kernkoppen, want dat doet het niet, maar omdat ze op zoek zijn naar politieke en militaire steun die de VS aanbiedt in samenwerking met installatie en onderhoud van radar en aanvalssystemen in de regio.

Om het risico van de Amerikaanse nucleaire chantage te voorkomen heeft Vladimir Poetin’s regering zwaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van raketten die niet effectief bestreden kunnen worden met anti-ballistische systemen.

Ook op het slagveld zal deze nieuwe raket, die volgens de US Navy waarschijnlijk zal worden gemonteerd op oorlogsschepen, een angstaanjagende superioriteit aan de Russen geven.

“Zircon… zal is staat zijn om ’s werelds meest geavanceerde vliegdek- en oorlogsschepen met een enkele treffer uit te schakelen, en komtin 2020 in werking, schrijft International Business Times.

Bron:

http://www.friatider.se/rysk-kapprustning-mot-usa

Doe mee met 8.366 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

5 Comments on Ruslands wapenwedloop met de USA

 1. Wat een mazzel, wij hebben nog maar 7 bootjes…

  Like

 2. Al die achterlijke Rusland provocerende acties van de Yanken hebben het tegengestelde bereikt, als waar ze voor bedoeld waren.
  Ze hebben alleen maar de positie van Putin verstevigd maar bovenal hebben ze de eenheid onderling in Rusland teruggebracht, Ze zijn weer trots en moet ik zeggen, met alle recht van de wereld.
  Kon het Westen in de koude oorlog nog de boel belazeren over de situatie daar, d.m.v. het tonen van dikke oude vrouwtjes die als straatveger werkten, t.o. slanke Amerikaanse pin ups, tegenwoordig weten we beter, want het beeld is net andersom. Er zijn in de hele wereld geen dikkere vrouwen dan de Amerikaanse, waarbij de Afro Americans de boventoon voeren. Ze zouden allen niet passen in Russische uniformen
  Daarom hier nog eens zomaar een filmpje van Russische vrouwelijke militairen, om dit recht te zetten en vergis je ook niet in de Chinese vrouwelijke militairen die deel uitmaken van de 1 1/2 miljoen soldaten van alweer zo’n would be tegenstander China.
  Wij weten nu, o.a. dankzij die geweldige Koerdische vrouwen, waar ze toe in staat zijn, dit zijn geen vrouwen die met een kutmuts op interessant proberen te zijn.Verre van dat.

  Like

 3. Ik ben zeer blij met de berichten rond de russische 3M22 Zircon, a hypersonic missile. De scramjet motor maakt horizontaal vertrekkende en landende spaceplanes mogelijk.
  https://en.wikipedia.org/wiki/BrahMos-II

  Like

 4. Goed om verstorende verhoudingen in Europa en Amerika wat op realisische wijze in stand te houden en Brussel het idee geven dat Amerika met Brussel deze beer aan kan.
  Laat ze maar in die waan.

  Like

 5. Greengo // april 2, 2017 om 22:53 //

  Met grappige torentjes ..

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: