Nieuw

Het Stedelijk Museum gaat u opvoeden van uw eigen geld

U bent een domme vervelende racistische rechts-extremistische tokkie. Dat is de boodschap die het museum uit wil dragen. Dat komt dan anderhalve maand nadat het Rijksmuseum u voor smerige slavenhandelaar uitgemaakt heeft.

Ik moet eerst even kwijt dat ik wel eens uitgenodigd ben door het Stedelijk om iets bij een afdeling van ze te maken. Die uitnodiging kwam bij me via een of ander kunstvrouwtje. En ik kan absoluut niet overweg met vrouwvolk in de ‘Kunst’. Ik schreef zoiets terug als dat ik geen zin had om mijn werk in hun doodskist te verstoppen, die begraafplaats voor kunst. Dus dat liep weer op niets uit, net als die ene keer dat ik subsidie aangevraagd had voor de lol.

Met meerdere exposities rond het thema migratie wil directeur Beatrix Ruf van het Stedelijk Museum tegenwicht bieden aan het populisme. Parool >>

Chef Kennis en cultuur Bram Hahn in Elsevier noemt het propaganda.

Joes Segal, auteur van Kunst en Politiek (2015) en hoofdconservator van het Wende Museum in Los Angeles, vindt de term propaganda  te ver gaan. “Nieuw is politiek in het museum zeker niet, kijk alleen al naar het zeer recente verleden. Sinds de verkiezing van Trump hebben talloze Amerikaanse musea acties ondernomen. Zo verving het MoMA in New York Europese kunstwerken door die van kunstenaars uit landen die door Trumps ‘muslim ban’ waren getroffen.”

Omdat Trump de Amerikaanse verkiezingen wint, verwijder je Europese kunst. Logisch. En dat vervang je dan door werkjes uit totalitaire terreurstaten waar onder islam kunst verboten ist.

Volgens Segal hebben musea altijd een politieke rol gespeeld. “Maar dan andersom: ze bevestigden de staatsideologie, in plaats van die te bekritiseren. In nazi-Duitsland of in China onder Mao werd kunst geacht de officiële ideologie te verbeelden.

Dat doet het Stedelijk hier nu ook, blinde. Migratiepolitiek is de officiële staatsideologie. De rebellen, dat zijn degenen die daartegen in opstand komen. De Avant Garde, dat zijn degenen die de officiële staatsideologie kritiseren. De conservatieven dat zijn de regressief linksen die met oogkleppen op achter deze staatsideologie aanlopen.

Het Stedelijk weet gewoon heel goed uit welke hoek de subsidie waait en bijt niet graag in de hand van het baasje maar lebbert hem kwispelend af.

Voor geld.

Hoer.

Het Stedelijk had twee jaar geleden al eens een podium geboden aan de extreme Nederland hatende nakomeling van slavenhandelaren, Quinsy Gario.

Met welgeteld 643 weergeven op you-tube was dat weggegooid belastinggeld. En nee, het plaatje hieronder is niet klikbaar, ik ga die paljas niet aan de 644ste weergave helpen.

De Volkskrant heeft er ook nog wat over, hier.

Jaarverslag Stedelijk; PDF.

Doe mee met 8.090 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6127 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

8 Comments on Het Stedelijk Museum gaat u opvoeden van uw eigen geld

 1. Tijl Uylenspiegel // april 3, 2017 om 00:30 //

  Ik vrees dat ik wat kunst betreft een afwijkende mening heb, kunst zou volgens mij niet gesubsidieerd moeten worden, kunst verkoop je en als je kunst niet genoeg geld oplevert dan is er geen markt voor wat de kunstenaar onder kunst verstaat en moet hij eens gaan kijken of hij zijn talent niet voor iets anders kan gebruiken.
  Ik heb ooit een man gekend die acteur was, hij vertelde honderduit over de serie waarin hij had “gespeeld”. Syl de strandjutter om precies te zijn. Wij dus met zijn allen vol spanning naar die serie gekeken. Hij kwam als figurant +/- vijf seconden in beeld waarbij hij riep “doorgaan Syl, doorgaan!” en dat was het. Daar had hij drie weken voor op Terschelling gezeten!. En wat blijkt? Na afloop krijgt zo iemand dus een uitkering gebaseerd op wat hij daar “gedaan” heeft! Maandenlang deed hij dan weer niks tot er weer een schnabbel voorbij kwam, en daar ging hij weer. Zijn vader was ook acteur maar die was succesvoller dan hij hoewel die ook nooit verder was gekomen dan wat bijrollen.
  Kortom; iemand die zijn werk niet kan verkopen is gewoon een goedwillende amateur, niks om je voor te schamen maar zeker niet waard om gesubsidieerd te worden.
  (sorry voor al degenen die ik nu tegen de schenen stop maar dat is nu eenmaal hoe ik erover denk)

  Like

 2. Net plaatje toegevoegd uit jaarverslag. 18 miljoen subsidie per jaar …

  Like

 3. Het is nog erger dan dat, Tijl. Subsidie aan individuele kunstenaars (of groepen) is concurrentievervalsing.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // april 3, 2017 om 00:58 //

  Zat trouwens net even de naam van de acteur te googelen en het blijkt dat hij jong gestorven is, als je de lijst met series ziet waarin hij gefigureerd heeft lijkt het nog heel wat, er staat echter niet bij dat de meeste van zijn bijdragen in seconden geteld zouden moeten worden. Nou ja, hij zal in elk geval niet zijn overleden door overmatig hard werken. Goh wat had ik een hekel aan die kapsoneslijer… !

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // april 3, 2017 om 01:09 //

  Oh ja Fub jij bent altijd zo nieuwsgierig naar wat voor muziek ik zit te luisteren, de afgelopen tijd zit ik veel shantykoren en oude Duitse schlagers te luisteren! 🙂
  Dit dus zo ongeveer;

  Like

 6. Tof, helemaal geschikt om aan te zetten bij mijn poging eindelijk mijn serieuze stukje af te krijgen.

  En morgenmiddag zal ik hem even over de binnentuin laten schallen hier 😉

  Like

 7. JackvanderVeen // april 3, 2017 om 06:55 //

  Ook al niks dan gefigureer en gepleebackt. Maar dan wel weer zonder subsidie, Tijl.

  Like

 8. Like

1 Trackback / Pingback

 1. Links activistische corrupte graaitrut stapt op als directrice Stedelijk Museum

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: