Nieuw

Libië zegt dat de vlootoperatie van de EU migranten aanmoedigt

De Libische minister van buitenlandse zaken Taher Salia drukte de EU vrijdag op het hart om diens vlootoperatie in de Middellandse Zee te heroverwegen. Hij beweert dat het een aanzuigende werking heeft op migranten om de gevaarlijke oversteek te maken.

De EU begon operatie Sophia in 2015 om mensensmokkelaars op zee aan te pakken, nadat honderden migranten verdronken waren toen hun wrakke bootjes zonken voor de kust van Italië.

De schepen die betrokken zijn bij de operatie hebben de opdracht om smokkelaarsbootjes te onderscheppen en ze te vernietigen, maar het komt er vaak op neer dat ze de migranten ‘redden’ en naar Italië brengen.

“Ik denk dat operatie Sophia niet negatief is, maar ook niet positief. Simpel omdat het deels de migratie aanmoedigt”, zo vertelde Taher Salia aan AFP tijdens een interview in Warschau waar hij zijn Poolse collega ontmoette.

Zes jaar na de revolutie die Moamer Kadhafi ten val bracht, is Libië nu het belangrijkste vertrekpunt voor migranten die de Middellandse Zee over willen steken om Europa leeg te plunderen. (dat laatste zei die niet zo, Fub)

 

Migranten berekenden eerder het risico dat ze liepen tot ze Lampedusa of Pantelleria zouden bereiken, zei Taher Siala refererend aan de twee eilandjes die de toegangspoort tot Italië waren voor migranten.

Nu berekenen ze nog slechts het risico dat ze lopen tot ze de Libische kust bereiken en hun eerste teen in het zeewater wiebelen, voegde hij er aan toe.
Want daar worden ze al opgepikt door schepen en naar Europa vervoerd. Ik denk dat Europa deze operatie moet heroverwegen.

_ Zomer komt er aan _

Maar Fabrice Leggeri, hoofd van de EU veerdienst Frontex die gedeeltelijk het commando heeft over operatie Sophia, kritiseert juist de NGO’s die volgens hem verantwoordelijk zijn voor het oppikken van de oversteekuitvreters.


NGO’s smokkelen immigranten naar Europa op een industriële schaal


Taher jammert nog wat door dat zijn land hulp nodig heeft en dat we de oorzaken aan moeten pakken, dat we voor ontwikkeling moeten zorgen in Sub-Sahara.

Verder in het Engels bij Breitbart >>

Afrika ontwikkelen helpt niet Taher, Afrikanen zijn niet in staat zich te ontwikkelen met een gemiddeld IQ van 70. Dat is godsonmogelijk. We hebben er al 3000 miljard ingestoken de afgelopen dertig jaar en het heeft geen zier geholpen. Bovendien wijzen de cijfers uit dat er meer migranten komen uit landen waar het iets beter gaat (omdat ze dan de mogelijkheden hebben).

Zie ook:

NGO schepen voor de kust van Libië zouden op zijn minst minimale regels kunnen respecteren

Ngo’s verdacht van hulp aan mensensmokkelaars: Italiaanse justitie breidt onderzoek uit

Frontex haalt zwaar uit naar ngo’s: “Ze werken samen met smokkelaars om migranten over te zetten”

NGO: Just 13 Per Cent of Migrants in Europe Actually Fleeing War

Enkele vragen die Theo Francken zeker aan Artsen Zonder Grenzen moet voorleggen

Headerfoto via:

Doe mee met 8.363 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7220 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Libië zegt dat de vlootoperatie van de EU migranten aanmoedigt

 1. Tijl Uylenspiegel // april 1, 2017 om 23:14 //

  Het wordt in Libië dan ook sterk ontraden om te gaan pootjebaden , zo sta je in Libië, zo sta je in Italië tussen een zootje armoedzaaiers.

  Liked by 2 people

 2. Het wordt tijd dat die Postcodeloterij ook eens gefileerd wordt, dus dat er onderzoek wordt gedaan naar wiens eigendom deze loterij is (ik hoorde miljardair Joop v.d.Ende), en naar wie exact de revenuen gaan, dus splitsing goede doelen en eigenaren. Zal den Haag wel geen toestemming voor geven, stinkt te veel.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // april 2, 2017 om 23:13 //

  Nee Ivan de meeste loterijen in Nederland zijn in handen van 1 familie waarvan de naam me even is ontschoten maar dat is niet Joop v/d Ende. De grootste loterij is de Staatsloterij en zoals de naam al zegt die is van de overheid. Joop is bij mijn weten trouwens wel multi-miljonair maar geen miljardair, daar moet hij nog even voor sparen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: