Nieuw

China verbiedt sluiers en ‘abnormale baarden’

China verbiedt alle ‘extremistische gedragingen’ in de provincie Xinjiang. Peking wil er de opstandige Oeigoeren onder controle houden.

De wet, die morgen van kracht wordt, verbiedt vijftien ‘extremistische’ gedragingen in de provincie, waaronder ‘abnormale’ baarden, gezichtssluiers en andere ‘symbolen van extremisme’, zoals bepaalde namen. Het personeel van luchthavens, stations en andere publieke plaatsen moet gesluierde vrouwen voortaan de toegang ontzeggen en melding maken bij de politiediensten.HLN >>

Mooi begin, beter is om islam in zijn geheel te verbieden en elke aanhanger uit te wijzen als je hem niet op wilt hangen. ‘Mensen’ die hun zonen naar een verkrachtende massamoordenaar noemen, of hun dochters naar het minderjarige slachtoffertje van deze rovende pedofiel, horen niet in een beschaafde samenleving thuis.

Een of andere tofu-snuivende Australische hoogleraar jammert: “Deze verboden zullen de misverstanden en het wantrouwen vergroten, waardoor het moeilijker wordt om de sociale cohesie te versterken”.

Nee sukkel. Sociale cohesie is niet mogelijk met islam, nog niet als je plat op je buik gaat liggen. Het is namelijk verboden in de koran, onwetende huilebalk.

China neemt wel vaker prachtige inclusieve en verbindende maatregelen om de sociale cohesie te bevorderen:

China verplicht moslimwinkeliers alcohol en sigaretten te verkopen

Muslim prayers banned in govt buildings, schools in Xinjiang

Chinees krijgt zes jaar cel vanwege baardgroei

Overigens zie ik dat ik op mijn blog in 2014 al een zelfde bericht had:

China Gets Tough On Islam, Bans The Muslim Hijab And Long Beard

Gerecycled nieuws is ook nieuws zullen we maar denken.

China had ook al eens vasten tijdens ramadan verboden, maar mijn link verwijst naar een stukje van Powned en die hebben sindsdien hun site omgegooid, dus de link is dood.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on China verbiedt sluiers en ‘abnormale baarden’

 1. polderboy // april 1, 2017 om 10:18 //

  Bij CNN lees ik het ook:
  http://us.cnn.com/2017/03/31/asia/china-xinjiang-new-rules/index.html

  De toon van het artikel geeft aan dat CNN positief is over de maatregelen.
  Die sharia politie, waar Rutte zo genoeglijk bij stond te hinniken, dat dat belachelijk is, zie je op de foto’s bij het CNN artikel ook.

  Rutte, van de EU-partij ALDE te Brussel, waar D66 en de VVD samen in plaats hebben en praktisch een partij zijn, streeft naar de nieuwe “EU-burger”. Daarbij is afbraak van de sociale cohesie binnen de natiestaten gewenst, dus Rutte voert een tegenovergesteld beleid.

  Like

 2. polderboy // april 1, 2017 om 11:13 //

  Lees dat Aboe Eberhard al Turki in Amsterdam volledige doorgang geeft aan parades met vlagvertoon voor de nationaal-islamisten van Sultan Erdogan.
  http://nltimes.nl/2017/03/31/netherlands-high-alert-turkish-referendum-voting-belgium-riots
  Hoe typisch Nederlands toch: islamitische fascisten die door de straten marcheren.
  Even anders dan in China natuurlijk, want die wensen het niet zo ver te laten komen.

  Daarnaast verergert het spionageschandaal zich in Duitsland, staat in staatsblad DW:
  http://www.dw.com/en/report-german-authorities-investigate-high-turkish-religious-official/a-38248062
  De een na hoogste imam van de grootste groep volgers, de Turken in Duitsland, is opgepakt, die voor de Turkse staat een enorm Turks “deep government” netwerk scheen te runnen.
  Ook zoiets laten die chinezen door hun preventieve beleid niet gebeuren, want iedereen weet als je die lui hun hoogste imam in de boeien slaat, het een heilige oorlogsverklaring is.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s