Nieuw

Voed jij je kinderen weerbaar op tegen loslopende jihadisten of mogen ze alleen met gewatteerde roze barbiepoppen spelen ?

RTV-NoordHolland heeft een peiling uitgevoerd hoe risicovol ouders hun kinderen opvoeden.

Zou jij je kind in een boom laten klimmen, of zelfs met een zakmes laten spelen?

Bomen klimmen is voor mietjes. Wij hakten ze vroeger bij de wortel om met de nieuwe bijl die we als 5-jarigen voor onze verjaardag kregen en vervolgens ging dan de hens in dat stuk biomassa met de molotovs die we een jaar eerder al hadden gekregen om mee buiten te spelen. Elk jochie van 5 zat steevast in de klas met een Zwitsers zakmes of een dolk om na schooltijd landjepik mee te spelen.

Volgens VeiligheidNL zouden ouders hun kind al van het vijfde jaar zouden meer moeten laten rennen, skaten en klimmen. Ook moeten ze hen zelfs leren omgaan met gevaarlijke voorwerpen als een zakmes, hamer of dartpijltjes.

Zo zeg, een hamer. Ik herinner me dat ik een zomer als jochie achter in de tuin een zeepkist aan het bouwen was. Een zeepkist is een zelf getimmerde auto met heuse wielen. Mijn opa met vooruitziende blik voorspelde goedkeurend dat ik of verhuizer of timmerman zou worden. Het is een beetje van allebei geworden, als beeldhouwer/decorbouwer sleepte ik me jarenlang een ongeluk met materiaal en het verwerken daarvan vereist af en toe de nodige timmervaardigheid.

We sloegen elkaar de hersens in met houten zwaarden, schoten met pijl en boog op elkaar en bonden de verliezers dan vast aan een totempaal om die vervolgens in de hens te zetten. Een stelletje geradicaliseerde extremistische kleuters waarschijnlijk. Gaten in kleding, bloedende knieën, blauwe ogen en schrammen overal was dagelijkse kost en klaagde niemand over. We sprongen in prikkeldraad, rolschaatsten tegen blinde muren en vielen van daken en uit bomen. Bij mijn weten zijn er geen doden bij gevallen en heeft niemand er ernstige trauma’s aan overgehouden.

Belgen hebben er meer kijk op:

Uit onder andere Belgisch onderzoek blijkt dat kinderen die riskante spelletjes doen, beter zijn in het inschatten van risico’s. Volgens VeiligheidNL krijgen kinderen ook meer zelfvertrouwen en ruimtelijk inzicht van risicovol spelen. En ze worden motorisch vaardiger.

Nederland heeft er een paar overbetaalde beleidsonderzoekers op gezet om te ontdekken wat elke 5-jarige intuïtief al weet:

Het expertisecentrum heeft een onderzoek laten doen, waaruit blijkt dat 79 procent van de ouders hun kind wel graag vaker risicovol wil laten spelen. Maar de scholen en overheidsinstanties zijn te veel gericht op het beschermen van van kinderen.

Een van de conclusies uit het onderzoek is dat veel ouders in principe wel inzien dat risicovol spelen belangrijk is voor de ontwikkeling van hun kind. Maar ze zien in de praktijk belemmeringen zoals angst dat hun kind zich verwondt of dat anderen in hun omgeving het afkeuren.

Scholen staan dus een fatsoenlijke opvoeding in de weg en ouders zijn bang dat kinderen misschien een keertje AU hebben of dat de buren …

Dat komt omdat het hele onderwijs vergeven is van de Asha ten Broeke juffies, die jongetjes alleen maar met gewatteerde roze barbies willen laten spelen in plaats van met ploertendoders en doorgeladen donderbuksen.

Weg met die GroenLinks juffies uit het onderwijs en laat je zonen opvoeden door mariniers en commando’s !

Waar laat jij je kinderen mee spelen ?

 

Doe mee met 8.259 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6834 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on Voed jij je kinderen weerbaar op tegen loslopende jihadisten of mogen ze alleen met gewatteerde roze barbiepoppen spelen ?

 1. Wie heeft er op roze plastic speelgoedstofzuiger gestemd ?

  Like

 2. Luchtbuks natuurlijk 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. lol met liefde opvoeden doen we hier, voetbal, soort van tai/kick boxen en het huishouden, bij eventueel tijd over mogen ze nog naar school…..

  en het resultaat

  Liked by 2 people

 4. Ik had een dolk gekocht met zo,n hertshoorne handvat tijdens een schoolkamping in Lunteren, daar gingen vele schoolreisjes heen. Thuis gekomen begon ik het botte ding te slijpen langs een grote ouderwetse draaislijpsteen, zo eentje waar aan de zijkant een grote slinger zat en die door een bak water liep. Toen hij eenmaal scherp was, nog over een fijne steen gehaald voor de bramen. Daarna langs de houtzagerij van mijn vriendje en een stuk stevig lindehout gezocht en die bewerkt net zolang totdat langzaam een mooi zwaard te voorschijn kwam. Met touw een dwarshout er over heen gebonden en de rest van het touw om het handvat met telkens wat houtlijm. Daarna twee dagen laten drogen. Toen was ik klaar om mee te doen met riddergevechten. Dit zwaard heeft het lang vol gehouden tot er eentje kwam met een oud deksel van een vuilnisemmer als schild, toen is ie gebroken.

  Like

 5. skeeter // april 1, 2017 om 05:09 //

  Die ster in dat oog van Butters in Southpark roept onmiddelijk jeugd herinneringen op.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: