Nieuw

‘Wanneer wordt tolerantie zelfkastijding?’

Jean-Marie Dedecker is verontwaardigd over de hoeveelheid ‘ongrijpbare verhalen’ van de afgelopen week.

Door de houding van de ngo’s worden mensensmokkelaars aangemoedigd” of” We must avoid supporting the business of criminal networks and traffickers in Libya through European vessels picking up migrants ever closer to the Libyan coast” Dit is geen tweet van staatssecretaris Theo Francken, maar het zijn de woorden van Fabrice Leggeri, de baas van de Europese grenspolitie Frontex in de kranten Die Welt en The Guardian. Zo’n veertig procent van de zogenaamde reddingen op de Middellandse Zee gebeurt door ngo’s, betoogt Leggeri, en de controle van de nationaliteiten om de smokkelroutes bloot te leggen wordt bemoeilijkt omdat sommige organisaties weigeren mee te werken.

In de Britse Financial Times gaat Frontex nog verder: geredde migranten willen vaak niet samenwerken met de autoriteiten omdat ngo’s hen aanraden om onder geen beding te coöpereren met de overheid. Asielzoekers krijgen bij vertrek duidelijke richtlijnen van hulpverleners hoe ze hun boten kunnen bereiken. Er is volgens Frontex zelfs een geval bekend waarin vluchtelingen door criminele organisaties naar een ngo-boot werden gebracht. Carmelo Zuccaro, de hoofdaanklager van de Siciliaanse havenstad Catania, beaamt het verhaal van Frontex. Er loopt daar zelfs een onderzoek naar mogelijke financiële banden tussen de ngo’s en de mensensmokkelaars. De Italiaanse admiraal, Enrico Credendino, bevelhebber van de Operatie Sophia tegen de mensensmokkel, verklaarde in de Corriere della Sera dat de ngo’s ’s avonds met grote schijnwerpers aan de grens van de Libische territoriale wateren werken, zodat de mensensmokkelaars er hun boten kunnen op afsturen. In februari werden er 12.000 mensen overgezet van Libië naar Italië, 30 tot 40% meer dan vorig jaar. Ze werden op schamele schuiten de zee opgestuurd uit één van de dertig detentiecentra bestuurd door criminele mensenhandelaars.

Knack

Doe mee met 8.366 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2107 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

5 Comments on ‘Wanneer wordt tolerantie zelfkastijding?’

 1. lekkere foto
  wanneer mag ik eens langs komen?

  Like

 2. De veroorzaker van die vragen van Theo Francken is Armand Vervaeck, hij schreef ook dit stuk:

  Enkele vragen die Theo Francken zeker aan Artsen Zonder Grenzen moet voorleggen
  https://fenixx.org/2017/03/24/enkele-vragen-die-theo-francken-zeker-aan-artsen-zonder-grenzen-moet-voorleggen/

  Op zijn twitter houdt hij de afgelopen weken dagelijks de bewegingen van die ngo-smokkelboten bij.

  Like

 3. polderboy // maart 30, 2017 om 14:37 //

  Die asielzoekster op de foto mag er toch nog wel in, hoop ik? Of gaat het daar niet over?

  Like

 4. Kososvo?. dat is toch dat land, dat van Servië geroofd is?. met goedvinden van Europa?.
  En dan is dit de dank van de Kosovaren?.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27908211/___Aanslag_in_Venetie_verijdeld__.html
  AUB gauw ff teruggeven en oprotten uit Europa.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: