Nieuw

Spanningen naar kookpunt: “Griekenland is paraat om elke provocatie van Turkije te beantwoorden”

Het zit er al een tijdje bovenarms op tussen Erdogan en de Europese Unie in aanloop naar het Turks referendum op 16 april. Maar ook tussen Turkije en Griekenland onderling dreigt het potje stilaan helemaal over te koken. “Onze strijdkrachten staan klaar om elke provocatie van Turkse zijde te beantwoorden”, heeft de Griekse minister van Defensie verklaard.

Die woorden sprak Panos Kammenos tijdens een militaire parade ter ere van de 196ste verjaardag van de Griekse opstand tegen de Ottomaanse heerschappij. “Wij zijn klaar want dat is hoe wij opkomen voor vrede”, zei hij.

Om het referendum te winnen, werpt Erdogan zowat alles in de strijd en laat hij zijn aanhang dromen van de oude glorietijd van het Ottomaanse Rijk. Hij schrikt er niet voor terug om het Verdrag van Lausanne, dat de huidige landsgrenzen van  Turkije in 1923 heeft vastgelegd, in vraag te stellen.

HLN >>

Toen onlangs de Griekse minister van defensie een van de Griekse eilanden voor de kust van Turkije bezocht, ging de voorzitter van de Turkse nationalistische partij helemaal uit zijn fascistoïde Ottomaanse plaat.

We drijven ze de zee in, riep hij. Zijn ze soms vergeten wat we in 1922 met ze gedaan hebben ?

Ik denk niet dat de Grieken dat vergeten zijn schurftige islamitische hond:

Mustafa Kemal Atatürk (1881-1938), einduitvoerder van de Griekse Genocide

Mustafa Kemal ‘Atatürk’ was de volbrenger van de Griekse Genocide. Hij werd geboren in Salonica, Griekenland (toen deel van het Ottomaanse Rijk). Hij volgde de Ottomaanse Militaire School in Constantinopel en studeerde in 1905 af. Rond 1908 werd hij lid van het Comité voor Eenheid en Vooruitgang (CUP). Kemal was officier in het Turkse leger en richtte de Turkse Nationalistische Beweging (de Kemalisten) op door het Ottomaanse leger, Turkse irreguliere troepen en overblijfselen van het CUP samen te voegen.  Hij vervolgde de genocidale politiek zoals die in gang was gezet door het Comité voor Eenheid en Vooruitgang. 

Ottomaanse Grieken werden vervolgd in heel Klein-Azië en Oostelijk Thracië door de Kemalisten. Tussen de periode van 1919-1923 beschrijven verslagen van de media, rapporten van missionarissen, buitenlandse diplomaten en getuigenissen van overlevenden  allemaal een georganiseerd plan om de Grieken uit te roeien.

Mustafa Kemal Atatürk (1881-1938), einduitvoerder van de Griekse Genocide

Turkey: How the 3,000-year Greek Presence on the Aegean Shore Came to an End

By Thursday, March 16, 2017

Tension is running high between Greece and Turkey. The cause? Turkish Chief of the General Staff Gen. Hulusi Akar paid a visit to Imia, a pair of two small, uninhabited Greek islets in the Aegean Sea, on January 29. He was accompanied by the commanders of the Turkish land, naval and air forces.

Imia – which Turkey calls “Kardak” – was a subject of yet another crisis in 1996 that brought Greece and Turkey to the brink of war. Although armed conflict was ultimately averted, Turkey still claims that the islands are Turkish, even though the islands in the Aegean are historically and legally Greek.

Greek President Prokopios Pavlopoulos and Deputy Foreign Minister Ioannis Amanatidis have criticized Akar’s recent visit to the Greek island, describing it as a “serious violation” and a “show for Turkey’s domestic audience.”

Since then, Turkish government officials and politicians have continued to bring the issue of Kardak to the attention of the Turkish public in a tone that calls on Greece to “know its place.” The latest Turkish political leader who offered his opinions on the issue was Devlet Bahçeli, chairman of Turkey’s Nationalist Movement Party, the third-largest party in Turkey’s parliament.

“If the Greeks want to fall in the sea again, the Turkish nation is ready,” Bahceli said in his parliamentary speech on February 28.

https://philosproject.org/turkey-3000-year-greek-presence-aegean-shore-came-end/

Doe mee met 8.059 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6086 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

19 Comments on Spanningen naar kookpunt: “Griekenland is paraat om elke provocatie van Turkije te beantwoorden”

 1. Als ik dat allemaal zo lees krijgen we nog een hoop te stellen met die Turken !

  Like

 2. Turkjes grote bek weinig hersens oorlog met Griekenland krijg je ook Rusland over je heen zou wel eens een begin van ww 3 kunnen worden.
  Het wordt tijd dat Putin de Koerden even gaat updaten met wat hardware .

  Like

 3. De Turken moeten niet doorgaan met provocaties dan kan ze wel eens goed gaan opbreken.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // maart 27, 2017 om 22:41 //

  Maar gesteld dat Turkije zou kiezen voor een aanval denk ik niet dat het Griekse leger in staat is tot een antwoord al was het alleen al het numerieke nadeel dat ze hebben, daarbij vreet een oorlog geld en als er iets is dat de Grieken niet hebben dan is het dat wel.

  Like

 5. polrderboy // maart 27, 2017 om 23:07 //

  “Erdogan is een couppleger!!” volgens Duitse parlementsvoorzitter.
  http://www.fr.de/politik/tuerkisches-verfassungsreferendum-lammert-findet-harte-worte-fuer-erdogan-plaene-a-1250560

  Erdogan heeft die Germaanse roedel gedomesticeerde Dobbermannen, K9 herders en Rottweilers eindelijk aan het grommen gebracht.

  Te hopen voor Erdogan, dat de vrouw des huizes, Merkel, de rust kan bewaren, want als de roedel het eenmaal op een rennen zet, dat heeft het manneke uit Ankara geen vel meer aan zijn Ottomaanse kontje hangen. In WOII hadden ze immers ongeveer alle legers uit de hele wereld nodig op die Germaanse roedel weer de mand in te krijgen.

  Like

 6. ieznogoedh // maart 27, 2017 om 23:40 //

  Veel turken snappen het niet, maar die hond op de foto duidelijk wel.

  Liked by 1 persoon

 7. @ Tijl Uylenspiegel // maart 27, 2017 om 22:41

  Die Grieken waren jarenlang zo’n beetje de grootste wapenaankopers van Europa. Precies vanwege die Turkse buren van ze. En van oudsher goede banden met het eveneens Orthodoxe Rusland.

  Like

 8. De man is een dolle hond.
  Wordt binnenkort afgeschoten.

  Like

 9. Overigens, volgens mij zit de minister van Toerisme van Spanje hier achter.

  Liked by 1 persoon

 10. polrderboy // maart 27, 2017 om 23:07 / In WOII hadden ze immers ongeveer alle legers uit de hele wereld nodig op die Germaanse roedel weer de mand in te krijgen.
  ———–

  En daar hadden ze iets op bedacht. Earnest Hooton plan. Ik had er tot van de week ook nog nooit van gehoord, maar het doet sterk denken aan wat er gaande is.

  “The “Hooton Plan”

  During World War II, Hooton proposed to eradicate the German people by infiltrating them slowly with masses of non-European male immigrants, thereby breed “war strains” out of them.[10]”

  https://en.wikipedia.org/wiki/Earnest_Hooton#The_.22Hooton_Plan.22

  Liked by 1 persoon

 11. Dit lijkt me pure bluf van de Grieken want ze liggen al jaren aan het EU-infuus en uitgehongerde Grieken hebben ook geen energie meer om oorlog te maken met Turkije, lijkt mij. Dus dit is pure bullshitpraat !

  Like

 12. Duchesne // maart 28, 2017 om 11:26 //

  De grote leningen eind 2013 begin 2014 waren bestemd om de Franse vliegtuigen en de Duitse tanks te betalen die Griekenland had gekocht…
  In tegenstelling tot Nederland weet de Griekse bevolking maar al te goed wat een turkse overheersing betekend en enkel al om die reden zal Turkije heel zwaar problemen krijgen met een vierde front.
  Het eerste front waar oorlog heerst bevind zich in zuid Turkije en is met onder andere de Koerden, het tweede front bevind zich met de grens van Syrie want de turkse aanwezigheid is ene invasiue volgens alle geldende definities van dat woord, daar zal zeker nog reactie op komen vanuit Syrie, waarschijnlijk als er een conflict met Griekenland word begonnen. Voor wat hoort wat….of de vijand van mijn vijand is mijn broeder, wat u wil.
  Het derde front bevind zich in heel Turkije, voornamelijk in het leger zelf en met het ontslag en de “zuivering” van het leger is Turkije enorm zwak. Men kan elkaar niet eens vertouwen en hen die hersens hadden zitten grotendeels in de cel. een soort zelfveroorzaakte “braindrain”….

  Alles bij elkaar is Turkije nu zwakker dan ooit tevoren, met ene leger waarvan de kwaliteit ligt in het aantal….en wat doen zwakke leiders…..die gaan veel lawaai maken.

  Ik durf te wedden dat als Turkije Griekenland binnenvalt dat is met een stroom “vluchtelingen” voor zich uit zodat het erg lastig word voor de Grieken om te bewegen.
  Turkije is niet sterk, het is groot en feitelijk primitief en enorm kwetsbaar.
  Het is een leger dat verbonden is door onderlinge terreur, niet door moticvatie zoals de Grieken dat hebben. mochten ze echter Griekenland binnenvallen dan zit ondergetekende op de eerste vlucht naar Athene of Heraklion of Bulgarije, ze kunnen vast nog wel extra handen gebruiken. De Turken zijn enkel sterk in criminaliteit, omdat wij ze teveel rechten toekennen. Onze vriendelijkheid is onze zwakte.

  Wat we hier als Nederlanders nu kunnen doen is zoveel mogelijk de Koerden helpen, daar en hier, met geld, met spullen en met kennis. faciliteren !
  De Koerden hebben meer menselijke waarden dan de meeste Europeese landen en qua gelijkheid zijn ze hard op weg om het eerste land te worden waar mannen en vrouwen ook echt gelijk zijn, in alles.

  En dat wat de koerden hebben is iets om voor te vechten, meer dan wij hier met onze vervalste geschiedenis en dubbele morele standaard hebben. Zij hebben toekomst, wij slechts verleden….

  macht is wat je eenn ander toelaat te hebben, ern met onze zwakke “leiders” lijkt erdogan heel wat, maar voor Putin kruipt hij. Het zegt alles, over erdogan, over onze “leiders” en over Putin….,Jammer dat het niet onze leider is…

  Hoor je dat Rutte, je bent een niks, een weekdier, een voorwerp, een hufter.

  Nee, behalve veel gekrijs van een latente ontkennende homo uit Ankara en een overlast van kriminaltiteit door zijn soortgenoten hier is het net als een schaap met veel wol, het oogt groot maar het is hulpeloos als je er een emmer water over gooit en het op zijn rug legt…..(wat we dus niet doen bij het schaap)

  Alles houd op als Erdogan een vriendje heeft gevonden en zichzelf durft te erkennen. eigenlijk triest dat een macho cultuur mensen zo zichzelf laat verloochenen, dat een ontkenningscultuur zulke slechte toneelspelers kweekt…

  De ziekte van Islam, men ontkend de eigen natuur en iedereen schreeuwt om het hardst hoe slecht anderen wel niet zijn in de hoop zelf niet door de mand te vallen. Islam is de ontkenning van de mens als wezen en de grootste belediging voor een God als er een is, werkelijk niets van de schepping door de god die men “aanbid” is goed want alles moet kapot of anders, de ondankbare honden. ik vraag me af wat die God of Allah er eigenlijk van vind, ik heb een vermoeden….

  Like

 13. polrderboy // maart 28, 2017 om 11:58 //

  @Fubar 02:46
  Klinkt overtuigend, want ik heb de hoeveelheid sullen en onbenullen daar in Brussel altijd al onwaarschijnlijk verdacht gevonden.

  Die EU daar in Brussel blijkt in werkelijkheid dus gevuld te zijn met een groep uiterst kwaadaardige genetici, die tot doel hebben het Europese volk en de Europese cultuur te vernietigen en voor eens en altijd te laten verdwijnen.

  Dan begrijp ik wel waarom ze zo bezig zijn in Brussel.

  Like

 14. polrderboy // maart 28, 2017 om 14:56 //

  Ondertussen wordt nog een leidend Duitse parlementslid pissig op Erdogan, omdat hij oproept tot terreur en aanslagen op Europeanen:
  http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/sahra-wagenknecht-nennt-erdogan-einen-terroristen-14945699.html

  Daarnaast wordt de gewelddadige dictator voorgeworpen, dat hij doelbewust zijn islamistische leden aan andere landen opdringt, om zodoende ook in die landen zijn terreur te verspreiden.

  Wel kut voor Brussel natuurlijk, want de vernietiging begonnen net lekker te lopen.

  Like

 15. Hoe denken de 11 miljoen Grieken dit te winnen van 80 miljoen Turken ?

  Like

 16. @Wim, de Koerden, Alevieten, seculieren en andere kleine minderheden zullen jezus gristus op hun blote knieën danken, als die fascist uit de roulatie wordt genomen.
  Dan praten we over de helft van de turkse bevolking, die hebben geen trek in de megalomane hersenspinsels van de vriend van Brussel.

  Like

 17. trebor2110 // maart 29, 2017 om 14:32 //

  kemal attack turk en erdogenocidegan

  Like

 18. De Yanks draaien de duimschroeven aan bij de turken.
  Gaat ze weer een hoop centjes kosten en die worden schaarser en duurder.
  http://www.telegraaf.nl/dft/27902036/__Turkse_topbank_keldert_na_fraudeklacht__.html

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: