Nieuw

Denemarken schopt luie islamitische hoofddeksels aan het werk

Denemarken ontneemt sociale bijdragen van moslimvrouwen die liever met een hoofddeksel rondlopen dan aan het werk gaan. Mag het dragen van een hoofddoek een manier zijn voor islamitische vrouwen om zich aan werk te onttrekken, en daarom moeten worden verzorgd met sociale voorzieningen? Nee, zegt de regering van Denemarken, en heeft nieuwe instructies aangekondigd voor de gemeentes in het land, schrijft Den korte avis.

De meeste werkgevers in het Westen eisen van hun werknemers niet alleen dat ze onbeschadigde en schone kleren dragen, maar ook dat zij bepaalde kledingvoorschriften volgen. Soms zijn er zelfs veiligheidsvoorschriften of andere omstandigheden die bepaalde kledingstukken op de werkplek ongeschikt of gevaarlijk kunnen zijn.

De Deense regering is van mening dat duizenden moslimvrouwen het dragen van een hoofddoek benutten om zichzelf zodoende voor potentiële werkgevers oninteressant te maken. En daarmee werk kunnen vermijden, om in plaats daarvan zich te laten verzorgen door middel van subsidiesystemen die door de belastingbetalers moet worden opgehoest. Deze hoofddoekbonus voor moslims moet worden afgeschaft, verkondigt minister van Industrie Troels Lund Poulsen (Venstre) in een brief.

De regering wijst erop dat een werkgever het recht heeft een aanstelling te ontzeggen aan degenen die religieuze kleding dragen, en benadrukt dat diegene dan ook geen recht heeft op een uitkering.

“Een arbeidsbemiddelaarkan na een concrete beoordeling concluderen dat een werkloze geen redelijke gronden heeft om een ​​baan te weigeren, indien de arbeidsvoorziening iemand behandeld die geniet van sociale bijdragen, en deze persoon werk weigert omdat die op het werk geen religieus kledingstukken zoals bijvoorbeeld niqaab, boerka, of hoofddoek mag dragen, moet deze zijn sociale uitkering worden ontnomen”.

“In die gevallen moet de persoon onder een sanctie boeten. De sanctie moet inhouden dat een uitkering voor een bepaalde periode wordt verlaagd of ingetrokken. Religieuze, culturele of morele overwegingen zijn geen legitieme reden om vrijgesteld te worden van de verplichting om beschikbaar te zijn voor de arbeidsmarkt”.

Twee van de tien grootste gemeenten in Denemarken hebben naar verluid al reeds de sociale voorzieningen gestript van moslima’s die op grond van hun hoofddoek werk weigerden. De regering wil nu dat dit in het hele land praktijk wordt, en zal ik de komende dagen brieven aan alle gemeentes sturen met het directief sociale voorzieningen te ontnemen van moslima’s die op grond van hun religieuze kleding werk weigeren.

De regering in Denemarken voelt zich gesteund door een EU-vonnis eerder deze maand, waarin staat dat werkgevers het recht hebben om hun werknemers te verbieden religieuze kleding te dragen. Met dit besluit kunnen Europese regeringen sociale uitkeringen verbieden aan werkloze moslimvrouwen die zichzelf niet beschikbaar zien staan voor de arbeidsmarkt op grond van hen islamitische kledingstukken.

De Dansk Folkeparti, die als steunpartij van de regering functioneert, is blij met de nieuwe richtlijn.

– De boerka en de islamitische hoofddoek is een uitdrukking van een ideologie die mensen verdeelt in rein en onrein. Als Deense Volkspartij nemen we daar ver afstand van. We zijn verheugd dat het bedrijfsleven dit ook ziet, zegt immigratiebeleid woordvoerder van de partij Martin Henriksen, en voegt toe:

– Het Deense volk heeft het recht om islamitische tendensen af te keuren.

Bron:

http://denkorteavis.dk/2017/klar-besked-til-muslimske-kvinder-hvis-i-naegter-at-tage-job-hvor-i-ikke-ma-baere-burka-eller-niqab-er-det-slut-med-offentlige-ydelser/

http://www.friatider.se/danmark-stryper-bidragen-for-muslimska-kvinnor-som-hellre-vill-ga-runt-i-sloja-an-jobba

Doe mee met 8.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4121 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

7 Comments on Denemarken schopt luie islamitische hoofddeksels aan het werk

 1. Tijl Uylenspiegel // maart 26, 2017 om 01:57 //

  Eindelijk goed nieuws uit Scandinavio !

  Like

 2. skeeter // maart 26, 2017 om 08:08 //

  met benzine doorgoten en een paar autobanden moeten ze tot op het bot zijn uit te kleden.

  Like

 3. Gerrit Tienkamp // maart 26, 2017 om 08:14 //

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogd.

  Like

 4. Islamitische kledingstukken dragen is een uiting van de drager, dat zij of hij er een fascistische en racistische levenswijze op na houdt en andere mensen als minderwaardig bestempelt.

  Liked by 1 persoon

 5. Greengo // maart 26, 2017 om 14:22 //

  @Bert // maart 26, 2017 om 11:38 //
  En/of(!) door bepaalde mohammedaanse kleding- en gedragsvoorschriften te volgen en hiermee andere (agressieve) aanhangers van de mohammedaanse sekte te laten weten dat jij een onderworpen mohammedaanse bent (evt. taqiyya) en hiermee ervan uitgaande of hopende dat je bespaard zult blijven van een op jou gerichte jihad, aangezien zelfs allah de dader in zo’n geval zou straffen in afterlife, maar hen zal vergeven die niet-onderworpenen molesteren. Dat weten deze mohammedaanse slavinnen en ook weten ze dat ze niet zullen zijn opgewassen tegen mannelijke agressie, wel of niet geuit in groepsverband. Zij weet ….. …..

  Like

 6. Whahaha dat geloof je zelf toch niet eerst zien dan geloven !!!

  Like

 7. R.R van Zeijlen // september 13, 2017 om 17:56 //

  Prima van de Denen net als de Noren die weigeren om voor de tirannieke Islam te buigen, integenstelling tot de domme Zweden en de Finnen, gelukkig ook in het westen is dit doorgedrongen net als in de Oostbloklanden, prima.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: