Nieuw

Opel haat Duitsers en houdt van moslims

In 1898 produceert de familie Opel haar eerste auto. Tijdens de crisis van de jaren dertig wordt het bedrijf verkocht aan General Motors dat in die periode ook de complete Amerikaanse vervoersinfrastructuur opkoopt en naar de sloop brengt, zodat mensen wel gedwongen waren om hun auto’s te kopen. Bussen, trams en treinen reden niet meer. Het was de Amerikaanse eigenaar van Opel dat 130.000 Blitz trucks bouwde voor het nazi-regime.

In 2009, tijdens de zoveelste crisis, springt Duitsland bij als Opel miljardeninjecties nodig heeft. Angela Merkel reist naar de Verenigde Staten en is de eerste Duitse kanselier sinds Adenauer in 1957 om het Amerikaanse congres toe te spreken, inmiddels eigenaar van GM. Op een dag lopen de Duitse leningen aan Opel af, en Merkel verwacht Opel terug te kunnen kopen. Pas als haar Luftwaffe Airbus klaar staat voor vertrek krijgt ze te horen dat GM Opel niet verkoopt. Merkel is woest.

En nu, na 17 jaar van verlies, verkoopt GM Opel aan de Fransen van Peugeot en Citroën, maar niet zonder de Duitsers nog een laatste keer te schofferen, net zoals de Duitse regering dat zelf ook heel goed kan.

Doe mee met 8.336 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7116 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

28 Comments on Opel haat Duitsers en houdt van moslims

 1. Tijl Uylenspiegel // maart 21, 2017 om 00:17 //

  Of het nou Amerikaans Duits of Frans is, feit is dat onder de vele vele auto’s die ik in mijn leven heb gehad 1 Opel Olympia was en 1 Opel Corsa. De Olympia was wat ouder maar letterlijk niet kapot te krijgen en heeft € 0,00 aan onderhoud gekost. De Corsa was een stuk recenter en die heb ik op gereden en de enige dingen die kapot gingen waren normale slijtage onderdelen als de uitlaat de banden en de accu, verder nooit kosten aan gehad.
  (als ik zo even uit mijn blote hoofd natel kom ik aan zestien auto’s die ik in mijn leven heb gehad en deze twee zijn met afstand kampioen wat mij betreft)

  Like

 2. De Olympia werd in 1935 voor het eerst ontworpen vanwege de Olympische Spelen die een jaar later in Berlijn gehouden zouden worden.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // maart 21, 2017 om 00:29 //

  De mijne was in feite een Opel Kadett maar dan in een soort coupé uitvoering, ik ben er destijds mee op vakantie geweest naar Zuid-Frankrijk en heb heen en terug letterlijk plankgas gereden, ik wilde namelijk graag een nieuwe auto kopen en mijn ex van destijds vond dat waanzin omdat we veel te weinig kilometers maakten. Daarin had ze groot gelijk maar dat maakte dat ik het niet erg had gevonden als hij onderweg de geest had gegeven. Ik had voordat we vertrokken niet eens de moeite genomen de olie te controleren! Nadat we in Frankrijk onze avonturen afsloten kreeg ik toch een beetje medelijden met hem en keek ik even naar de olie. Precies op peil! En dus hup, weer vol gas terug!

  Like

 4. Maar als je de filmpjes gezien hebt, koop je nooit meer een Opel toch ?

  Like

 5. skeeter // maart 21, 2017 om 00:51 //

  Jezus Tijl 16 auto’s en je kan je dat nog zomaar herinneren?
  Minstens een dag en een fles whiskey nodig.

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // maart 21, 2017 om 01:12 //

  Hou op schei uit, mijn Fiat komt waarschijnlijk niet door de volgende APK en dus zou ik op zoek moeten naar een hele goedkope vervanger, daarbij is de prijs doorslaggevend alle andere is van ondergeschikt belang, mijn bootje blijft dit seizoen waar hij ligt en daar heb ik een auto bij nodig, geen idee hoeveel de bekeuring bedraagt voor het rijden zonder APK.
  Trouwens of ik nou een tweedehands Opeltje koop of niet, ik denk niet dat Opel daar wakker van ligt.

  Like

 7. Twee maanden na het verlopen van de APK is het wachten op een boete. In 2016 en 2017 is de bekeuring 130 euro als je auto te laat gekeurd is. De kentekenhouder is degene die de bekeuring ontvangt en moet betalen.
  https://www.goedkopeautoverzekering.nl/blog/rdw-boete-apk

  Zonder APK ook geen verzekering:

  Omdat automobilisten die onverzekerd rijden en schade veroorzaken de Staat veel geld kosten, houdt de Dienst Wegverkeer (RDW) hier streng toezicht op. Constateert de RDW dat je een kenteken op je naam hebt staan en dat voor dit voertuig geen verzekering is afgesloten, dan krijg je een boete van 400 euro. Deze boete legt de RDW maximaal drie keer per jaar op. Hierdoor kunnen de kosten voor onverzekerd rijden oplopen tot 1.200 euro.
  https://www.geld.nl/autoverzekering/service/auto-niet-verzekerd

  Like

 8. Mijn eerste was in 1973 een gratis gekregen Fiat 850 coupé waarvan achterkant ingedrukt bij kettingbotsing en gerepareerd, daarna een gratis gekregen VW, toen een Saab 900 gekocht voor 950 eur. daarna een Mazda mx5 cabrio model 1992, daarna Mazda mx5 model 1998, daarna Mazda 3 coupé, daarna Opel corsa en hiermee naar Spanje gereden en na drie maanden snaar gebroken en alle cilinders naar de klote, toen even niets meer, mocht wel 1j een Opel corsa gratis gebruiken, daarna begin deze maand een Mazda mx5 cabrio model 2004 sportuitvoering speciale editie met maar 64700 op de teller gekocht voor 6995 eur. vrijwel in nieuwstaat en altijd binnen gestaan waarbij alles is gereviseerd en vloerbedekking geheel is vernieuwd, zonder enige schade en deze mooie auto rij ik tot ik zelf niet meer kan en hoop er heel veel plezier van te hebben.
  Tot zover mijn autostatus.

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // maart 21, 2017 om 02:01 //

  Eerste auto Ford Taunus 12 M, 2e Morris mini, 3e Morris mini Cooper, 4e Taunus 12M, 5e Taunus 15M coupé, 6e Opel Olypmpia, 7e Triumph Dolomite, 8e Volvo 164, 9e Alfa Romeo GTV 2.0, 10e Honda Accord, 11e Renault R18, 12e Opel Corsa, 13e Fiat Tipo en daar tussendoor moeten er nog een stuk of drie gezeten hebben.
  Een van de duurste qua aanschaf was de Triumph en die heeft aan reparaties meer gekost dan de aanschaf! Daar gingen dingen aan kapot waarvan een mens niet eens weet dat ze in een auto zitten. De Honda was een heerlijke auto die ik opgereden heb tot op zijn tandvlees, op het laatst gebruikte hij bijna evenveel olie als benzine. De meeste gein heb ik gehad met de Alfa, een barrel waar je onmogelijk langzaam mee kon rijden en waarmee ik vele keren de 200 km. per uur mee heb aangetikt. De Volvo was de enige auto waar ik steeds langzamer mee ging rijden, die voelde aan als een tank. De Fiat rijd heerlijk maar heeft zo zijn kuren en de bodem wil niet meewerken. Daarbij heb ik gedurende mijn leven voornamelijk door kennissen, vrienden en klanten uit de paardensport in de meest exclusieve auto’s gereden, Jaguar, Citroën DS en CX, Pontiac, Cadillac, Alfa Giuletta 2.0, Opel Senator en nog een stel die me even niet te binnen schieten.

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel // maart 21, 2017 om 02:12 //

  De Opel Senator is een verhaal apart, die heb ik ruim twee weken ter beschikking gehad, hij was van een man die als coureur Europees kampioen was geweest in (meen ik) Formule Ford. Die had bekers op zolder staan à la Max Verstappen. Ik wist van mijn zwager dat er een speciale carburateur op gemonteerd was. Maar ik vond hem uitgesproken lui. Toen ik dat na afloop terloops opmerkte was hij hevig verontwaardigd en liet hij “even wat zien”. Hij trok in zijn eerste versnelling vol gas op tot 70 à 80 km, schakelde zonder koppelen over naar twee en trok hem zo door tot ver boven de honderd! Ik ben zelden zo bang geweest! Ik verwachtte elk moment dat er een zuiger door de motorkap zou knallen!

  Liked by 1 persoon

 11. Ik heb ook veel gereden. In verschillende vrouwenmerken.

  Liked by 1 persoon

 12. skeeter // maart 21, 2017 om 02:25 //

  shit effe snel tellen kom ook al aan de 15, laatste 2 nog in bezit.

  Like

 13. Vrouwen of auto’s?

  Like

 14. Tijl Uylenspiegel // maart 21, 2017 om 02:40 //

  Het mooiste is dat ik in de eerste paar auto’s een paar flinke klappers heb gemaakt, daarna niet zozeer mijn leven gebeterd maar kennelijk wel zo geroutineerd dat ik bij mekaar ruim veertig schadevrije jaren heb opgebouwd. De eerste mini ben ik zo hard mee om een paal gevouwen dat het motorblok tussen ons in stond.

  Like

 15. skeeter // maart 21, 2017 om 02:40 //

  15 vrouwen in bezit kan ik me niet veroorloven.
  Moest ze meestal snel weg doen als occasion, de afschrijving was nogal hoog.

  Like

 16. skeeter // maart 21, 2017 om 02:42 //

  Vrouwen waren als huur auto’s, drive em like you stole em.

  Like

 17. Tijl Uylenspiegel // maart 21, 2017 om 03:04 //

  Hoe was het ook alweer? Vrouwen zijn als tornado’s; heet en nat als ze aankomen en als ze weggaan ben je je huis kwijt of zoiets.

  Like

 18. Republikein // maart 21, 2017 om 03:31 //

  K had in de jaren 90 rode Opel Calibra, reed 270.
  Zoop meer dan ik, dus vekocht na 2 jaar.
  Wel snel naar Spanje.
  Reed ik in Frankrijk op linkerbaan, erg druk, rijdt er een mademoiselle in lelijke eend achter me, met lichtsignalen, uit de weg, ik heb haast!
  Zware van Nelle, mijn beste vriend.

  Liked by 1 persoon

 19. Je plaatst twee filmpjes over hoe Opel Duitsers in hun gezicht kotst, en eentje onder de laatste link hoe Duitsland dat zelf ook doet.

  En waar gaat het over?

  Vrouwen en auto’s.

  Mannen 😭

  Like

 20. skeeter // maart 21, 2017 om 04:34 //

  OK Fub, bijna onmogelijk los te koppelen.
  Merkel een opel wannabe terwijl het niet meer is als een ouwe Trabant.

  Liked by 1 persoon

 21. ieznogoedh // maart 21, 2017 om 06:55 //

  Opel Olympia, Fiat 124, Renault 16, Ft Bonito, Fiat 131, Rover 3500, Renault 4, Renault 5, Peugeot 205 diesel, Peugeot 205 GRD, Daihatsu Mira Pickup, Toyota HiLux Pickup, Isuzu KingCab Pickup, Chrysler Voyager, Renault 25, Skoda Octavia Combi, Volkswagen Passat Variant, Volkswagen Golf Variant tdi.
  De Opel kostte 50 gulden, de Fiat 124 200 gulden (de Renault 25 was gratis) en de Golf kostte 6.000 Euro. Over inflatie gesproken.
  De enige nieuwe wagen was de Fiat 131 (met korting omdat vriend bij Leonard Lang werkte). De Daihatsu, Toyota en Isuzu toen ik in Thailand woonde en de Chrysler en Renault 25 toen ik in Spanje woonde. De volkswagens omdat ik, hoe kan het anders, in Duitsland woon.
  De golf rijdt veruit het fijnste met zijn DSG. De zuinigste was de Peugeot 205 GRD.
  De volkswagens met subwoofer in het achterwiel, aangestuurd door een extra versterker, dus genieten tijdens het rijden van ‘mijn eigen muziek’.

  Like

 22. JackvanderVeen // maart 21, 2017 om 07:05 //

  Joh, wil ik mijn auto biografie ook even hier neerzetten:
  Thans: 1x lelijke eend 1982,1x lelijke eend 1985, 4x Voljswagen K70 (3x 1971 1x 1972 100pk), 1x Citroën UB23 1956, 1x Citroën T.A. 1953, 1x Mercedes benz(ine 190) 1962, 1x Mercedes benz(ine 200 1965), 1x Peugeot 404 1963. Op 2 na loopt alles als nieuw, alles gerenoveerd en waar nodig gereviseerd.
  Als gebruiksauto’s gehad: Citroën Diane 435cc, Renault 6 850cc, Toyota Corolla 1.200cc, Honda Accord 1.600 cc, Mitsubishi 2.300cc, Mercedes 300D 3.000cc, Lancia Thema 3.000cc, Landrover 127(130) 2.500cc, Ford Escort xx, Volvo 34x, Volvo 940 station, Opel Kadett station, Saab 9000, Saab 900. Daarnaast ook nog Saabs en Landrovers verzameld.
  Door het rijden van exorbitant veel kilometers, ook veel auto’s versleten.
  Momenteel rijd ik 100% electrisch.

  Like

 23. Zo Opel loopt weer flink de multi culti te pushen welkom bij je indoctrinatie

  Like

 24. Tijl Uylenspiegel // maart 21, 2017 om 10:15 //

  Leuk dat je dat nog weet Ieznogoedh! Mijn eerste auto de Ford Taunus 12 M kocht ik van mijn vader op afbetaling voor 600 gulden, heel veel later vertelde mijn toenmalige schoonvader dat precies zo’n auto zijn eerste nieuw gekochte auto was geweest en hij had daar net geen 6000 gulden voor betaald. Omgerekend € 2700,00 voor een nieuwe auto. En dat was destijds een hoop geld. Toen ik als knulletje in Duitsland werkte heb ik erover gedacht om een nieuwe Opel GT te kopen, die waren toen in Duitsland net geen 10.000 mark in de showroom, in Nederland iets van 12.000 gulden. Ik zat net even te zoeken en kwam een Opel GT uit 1972 tegen, vraagprijs € 15.950,00!

  Like

 25. Tijl Uylenspiegel // maart 21, 2017 om 10:34 //

  Nog zo’n verhaal uit de oude doos, de 12M kocht ik van mijn vader en de eerste avond dat hij “van mij” was moest ik natuurlijk een stukje rijden, net mijn rijbewijs gehaald en dus voor het eerst rijden zonder dat er iemand naast zat, hartstikke spannend natuurlijk! Ik besloot naar mijn oudste broer te rijden, vanuit Laakkwartier naar de Fahrenheitstraat, alles ging goed tot de kruising Fahrenheitstraat / Laan van Meerdervoort waar hij midden op de kruising plotseling ophield, van alles geprobeerd maar hij wilde niet meer aanslaan. Uiteindelijk heb ik hem met wat omstanders naar de stoep geduwd en ben lopend naar mijn broer gegaan.. Wij samen terug, hij stapt in, start en hij slaat gelijk aan! Nou ja dan maar gelijk weer op huis aan. Toen ik de straat in reed waren mijn vader en moeder ook net terug van hun eerste ritje met hun ‘nieuwe’ auto (ook een 12M) en die stonden te zwaaien naar mij. Leuk, dus ik zwaaide terug. Het bleek echter dat de reden van hun zwaaien wat anders was, de olie liep er in een brede straal uit! De volgende ochtend met mijn ouweheer naar de garage gereden(!) en daar bleek dat de lagers eruit waren gelopen, hopeloze zaak, maar hij had een recente ruilmotor. Kosten; 600 gulden (precies de aankoopsom) Waarop die ouwe tot mijn grote verbazing zei “doe maar”!
  Dus ja toen we naar huis liepen zei ik hoe doen we dat dan want zoveel geld heb ik helemaal niet. Nou zei hij als je belooft dat je niks tegen je moeder of iemand anders zegt dan betaal ik dat. Vaderliefde heet dat denk ik.

  Like

 26. Uhhhhh. Waar gaat dit artikel nou over?

  Like

 27. Republikein // maart 21, 2017 om 12:18 //

  Ik had toen altijd wel een vleespen van 40 cm bij me.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: