Nieuw

Basis voor Russen bij Koerden in Syrië

Het Russische leger richt in Syrië een militaire basis op in een gebied dat wordt beheerst door Koerdische milities. De Koerdische organisatie YPG heeft toestemming verleend, omdat de Russen vanaf die basis de strijd tegen terroristen willen opvoeren.

Telegraaf >>

h/t Bert

Telegraaf vertelt niet dat de basis wordt opgezet in Afrin/Efrin, dat is het Koerdische stukje links dat niet verbonden is met de rest van de Koerdische gebieden en het stuk dat het makkelijkst kan vallen aan jihadisten/Turkije. Het wordt ook vrijwel dagelijks beschoten door Turkije.

Grote kaart hier.

US Received No Notification on Russian Presence in Syria’s Afrin – Pentagon

The US Department of Defense has received no official notification from Russia on the country’s presence in the Syrian town of Afrin, Pentagon spokesman Capt. Jeff Davis said in a briefing on Monday.

Earlier in the day, the Reuters news agency reported that Russian forces were setting up a military base in Afrin in agreement with the YPG.

However, the Russian Defense Ministry denied the report, saying that Russia had no plans of creating a new military base in Syria.

Sputnik >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Basis voor Russen bij Koerden in Syrië

  1. Putin zet Turkije dus vrijwel schaakmat, want als Turkije dat gebied blijft beschieten en Russen vallen als slachtoffer dan heeft Putin een hele goede reden om Turkije lam te bombarderen, en hoop ik dat die schreeuwende zandkorrel er bij neer valt.

    Liked by 1 persoon

1 Trackback / Pingback

  1. De haat van IS voor Christenen | From guestwriters

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s