Nieuw

NUCLEAR TURKEY? Imam close to Erdogan calls for weapons NOW amid tensions with EU

TURKEY should ignore rules set by ‘the West’ and build its own NUCLEAR WEAPONS – an Imam close to president Recep Tayyip Erdogan has advised – as the fallout between Brussels and Ankara deepens.

The worrying advice has been called weeks ahead of a Turkish referendum aimed at giving more power to President Erdogan – and in the midst of a keeping fallout between Ankara and EU leaders.

Hayrettin Karaman, the Turkish AK Party’s go-to religious leader, attacked ‘the West’ in a letter which insisted Erdogan should immediately invest in weapons of mass destruction.

The Express >>

Turkey goes nuclear under the radar

Does Turkey’s civilian nuclear program constitute a cover for the development of a military program – as was the case in Iran? A review of Turkey’s investment in its defense industry, space industry, civilian nuclear projects and missile technology, along with its aspirations for regional hegemony, raises some tough questions.

While the negotiations between the western superpowers and Iran regarding the latter’s nuclear capabilities are approaching the finishing point, it has become clear to all of Iran’s neighbors that Iran will probably remain a nuclear threshold state. In other words, at best – it will be able to manufacture a nuclear weapon within a year of deciding to do so, and at worst – within a few months. This reality changes the strategic balance in the region, and such powerful countries as Saudi Arabia, Egypt and Turkey have already taken steps toward the acquisition of nuclear knowledge and technology.

OSnet Daily >>

Doe mee met 8.336 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7116 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

11 Comments on NUCLEAR TURKEY? Imam close to Erdogan calls for weapons NOW amid tensions with EU

 1. Greengo // maart 19, 2017 om 21:06 //

  Dat soort ‘mensen’ zouden voorheen alhier in behandeling zijn in e.o.a. psychiatrische instelling. Het lijkt wel een klucht, met dat verschil dat we werkelijk te maken hebben met een buitengewone hoeveelheid psychopathische ‘rolmodellen’ die hordes volgelingen inspireren. ‘Yeh, let’s go for a nucleair jihad !!! We zullen ze een lesje leren …’ Wat een dombo’s.

  Like

 2. Een schurkenstaat met nucleaire wapens zou een enorme bedreiging betekenen voor de ganse wereld.

  Like

 3. skeeter // maart 19, 2017 om 22:22 //

  Imam was zeker even de navo basis vergeten. Mochten ze zo stom zijn om de USA uit te nodigen dan blijft er van Turkije niets over. Live op de comedy channel graag.

  Like

 4. polderboy // maart 20, 2017 om 10:03 //

  Het grote gevaar, extreem rechts, is hier bedwongen, kuch.

  In de Hindu, waar ze Erdogan terecht als islamist bestempelen, analyseren ze hoe hij over vele jaren, stapje voor stapje, van binnen uit, het systeem heeft weten te ondermijnen, om nu de gelegenheid daar is, de absolute macht te grijpen.
  http://www.thehindu.com/opinion/op-ed/recep-tayyip-erdogan-the-making-of-the-turkish-president/article17532565.ece

  Ze zien het als een tekstboek geval, hoe in een electorale democratie zo iemand samen met zijn kliek aan de macht kan komen.
  Eigenlijk zie je hetzelfde in Brussel ook gebeuren. Je kiest, maar dan gaat men zijn eigen gang. Stapte voor stapje wordt je als electoraat van je parlementaire rechten beroofd, die aan Brussel worden overgeheveld, nauwelijks merkbaar.
  Ondertussen vertroebeld men alles met leuzen, zoals “meer van het goede, meer van het moreel juiste, meer van wat voor u goed is, meer EU”, en dus meer Erdogan, en meer Rutte.

  En gelijk Erdogan iedereen voor fascist en terrorist uitmaakt, om kritiek te verstommen, zo ook doet de EU kliek dat hier. Nou, het grote gevaar, extreem rechts, is hier weer bedwongen door Rutte.
  Maar of dat met de echte gevaren zo is? Ik betwijfel het…

  Like

 5. Grootmeester Vlad Putin is de turkse fascistenleider schaakmat aan het zetten.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27841543/__Basis_voor_Russen_bij_Koerden_in_Syrie__.html
  Niet alleen hebben de Russen nu een basis aan de turkse zuidgrens, maar tevens worden de Koerden nu door Russische elitetroepen getraind en is een opmars van de turken in de Koerdische gebieden van Syrië, zowel door de Russen als de Yanks ( bij Manbij ) onmogelijk gemaakt.
  Het net spant zich nauwer en nauwer om deze moordenaarsnatie.
  Al hamdilalah..

  Liked by 1 persoon

 6. HetZalWelWeer // maart 20, 2017 om 20:42 //

  Ik ben niet zo oorlogstechnisch, Bert.

  Maar ik ga mijn best doen om het te kunnen volgen.

  http://www.elsevier.nl/opinie/opinie/2017/03/erdogan-is-bedreiging-voor-de-stabiliteit-van-europa-473937/

  Like

 7. HetZalWelWeer // maart 20, 2017 om 20:43 //

  Ik weet wel, dat Europa de kaarten van erdogan bloot op tafel heeft gekregen 😉

  Like

 8. HetZalWelWeer // maart 20, 2017 om 20:55 //

  Turkijke staat er slecht voor en erdogan weet dat hij zijn land al stuk heeft gemaakt met het mislopen van toerisme.

  De zoveel miljarden per jaar die Turkije krijgt voor de vluchtelingendeal, zal hem waarschijnlijk er niet meer van weerhouden om het op te zeggen.

  M.a.w., Turkije zal geld van de EU krijgen om de misgelopen toeristen te compenseren om zo toch de vluchtelingendeal overeind te houden.

  Laat erdogan dit maar niet horen, hij heeft Europa in zijn zakken.

  Maar dan!
  Zetten de Russen, Turkije schaakmat.
  Dat moet dan nog maar blijken denk ik.

  Toch kan die totaal losgeslagen erdogan nog alle kanten op er een toestand van te kunnen maken.

  Heb ik het zo een beetje juist?
  Laat je niet weerhouden mij te verbeteren of aan te vullen.

  Like

 9. @HetzalwelWeer, Fubar heeft er een stuk aan gewijd.
  Een Russische basis in Afrin zorgt er voor dat dit kleine stukje westelijk Syrisch Koerdistan niet meer belaagd kan worden door de Turk of de Jihadisten.
  Special Forces van de USA zitten nu in Manbij, de meest vooruitgeschoven post van Oostelijk Syrisch Koerdistan.
  Het lijkt op een eentweetje van de Yank met de Rus, dit samenspel sluit uit dat Koerdische gebieden door de turk kunnen worden binnen gevallen.
  Een confrontatie met de Rus of de Yank zal erdogan niet aandurven, dodelijk voor zijn positie en een verdere ondermijning van de turkse economie waar binnenlandse vijanden van kunnen profiteren.
  De belangrijke inkomstenbron toerisme is al aan het afkalven 30% minder westerlingen en 50% minder Russen en dat zal met deze spanningen allen maar verder neerwaarts gaan.
  De lira is al een aantal malen gedevalueerd de afgelopen 2 jaar, dus alle luxegoederen en kaptaalgoederen zijn voor turkije aanmerkelijk duurder geworden.
  Turkije maakt ook niets van belang, dat elders beter en goedkoper wordt gemaakt.
  De constante stroom van insinuaties, beledigingen en bedreigingen aan het adres van Duitsland, Nederland etc, zullen ook uiteindelijk de slapjanussen in west Europa en Brussel de keel gaan uithangen en turkije’s machinaties dwarsbomen.
  Een eventuele opzegging van dat verdoemde verdrag zal turkije niet in dank worden afgenomen en ook de Chamberlains in west Europa nopen hun koers t.o.v. dat fascistoide land te wijzigen. De kiezer kijkt dit jaar mee in een aantal west Europese landen.
  Het is afwachten wat voor fouten de man nog verder gaat maken, laat die turken met hun extreme nationalisme en rassenhaat maar eens goed voelen wat hun daadwerkelijke positie is.

  Like

 10. polderboy // maart 21, 2017 om 10:09 //

  @Bert 20:42
  Oorlogstechnisch ben ik het helemaal met je eens. De Russen en de VS hebben belang bij stabiliteit, en vinden elkaar daarin.
  Verder is het in zo een vloeiende situatie, zeker met islamieten, die de kunde hebben als hulpbehoevende vluchteling op te duiken, vlak nadat ze gruweldaden hebben verricht bij de een of ander “rebellenclub” die strijdt voor Allah, in wiens naam al het tuig moet worden uitgeroeid, en eh, mevrouw Mogherini, mogen we even vangen…eh, democratie…

  EU buitenland baas en politieke islam protagonist Mogherini zegt recent nog samen te werken met de Turken en de door deze gesteunde rebellen, nog immer als doel hebbende Assad te wippen.
  De EU heeft inmiddels 10 miljard humanitaire hulp verleend volgens Mogherini voor Syrië. Verder zegt ze de Turken en hun rebellen nog immer te steunen tegen Assad.

  Natuurlijk zie je dat de VS en de EU niet op een lijn staan. De VS wil geen ISIS en andere “democratie bouwende rebellen”, terwijl Mogherini ze als middel ziet dat het uiteindelijk met hen lukt, haar democratie in islamitische landen bouwen, niet na 1400 jaar dan, maar na 1410 jaar. Ze heeft namelijk als hobby politieke islam, en zoals elke autocraat in Brussel, mag ze daarmee aanklooien en haar zakgeld, 10 tort 20 miljard, aan uitgeven.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: