Nieuw

Zijn senioren zeurpieten of…. ?

Of is hun verontwaardiging terecht en begrijpelijk? Jazeker, soms lijkt het of senioren alleen maar zeurpieten zijn, en ach misschien is dat in sommige gevallen ook wel terecht, een mens wordt nou eenmaal niet vrolijk van ouder worden, zeker niet tegen de tijd dat je aan alles gaat voelen dat het lichamelijk minder goed met je gaat.

Maar dat laat onverlet dat de chagrijnige mensen van ongeveer mijn leeftijd wel recht van spreken hebben. Laten we maar eens even teruggaan in de tijd, gaat u mee?

Rond 1975 was de jeugdwerkeloosheid een probleem, jongeren kwamen van school en aangezien ze nergens aan de bak kwamen restte er alleen nog een gang naar de sociale uitkeringen. Dat was op zich al erg maar had ook nog een zeer ongunstig neveneffect, velen werden hierdoor calculerende burgers omdat er gewenning ontstaat. Net van school en ineens niks meer te doen hebben, eerst lijkt het op vakantie maar na een tijdje slaat de verveling toe en dan met name in het najaar en de winter. Die periode van verveling komt echter na verloop van tijd ook weer tot een eind en dan ontstaat gewenning. Na een jeugd met opvoeding en een hoop opgelegde verplichtingen hoef je ineens niets meer, opstaan doe je als je wakker geworden bent niet omdat de wekker je bij nacht en ontij uit je slaap rukt. Zeker, financieel hadden ze het niet breed maar met een beetje creativiteit was er links en rechts toch wel een hoop zwart werk voorhanden om dat probleem te verlichten. Aan het werk? Nou ooit misschien maar nu even niet.

Gelijktijdig was er het ‘probleem’ met senioren die door hun dienstjaren op hun maximumloon stonden maar vaak minder presteerden dan ruwweg mensen onder de 40. Met name in de zwaardere beroepen maar ook wel in de administratieve functies, de computer deed aarzelend zijn intrede en oudere werknemers konden daar maar slecht aan wennen.

De oplossing werd gevonden in de VUT. De AOW en het aanvullend pensioen ging in op 65 jarige leeftijd maar door een fonds op te richten waarin werkgevers en werknemers geld inbrachten konden werknemers vervroegd met pensioen op 60 jarige leeftijd en door gunstige belastingmaatregelen gingen de VUT’ers er nauwelijks op achteruit. Voordelen waren dat werkgevers goedkoop van hun oudere werknemers af kwamen en werknemers dolgelukkig met pensioen konden zonder financiële nadelen, zelfs de pensioenopbouw liep tijdens de VUT gewoon door.

Dertig jaar lang heeft dat tot ieders tevredenheid zo gelopen…. nou ja behalve de fiscus dan, die liep op deze manier ‘inkomsten’ mis. En aangezien de overheid een rupsje-nooit-genoeg is moest de regeling op de schop. Nou ja op de schop, dat zei men, in werkelijkheid was natuurlijk van begin af de bedoeling om de hele regeling af te schaffen. Heel Nederland was daartegen maar de fiscus was voor en ja daar verlies je altijd van. Ondanks een zeker voor Nederland ongekend gigantische protestbijeenkomst in Amsterdam waar ook politieke kopstukken (met name van de PvdA) meeliepen ging het gewoon door. Adieu VUT.

Dat was best slikken voor degenen die nu buiten de boot vielen, plots werd hun eindstreep in een keer vijf jaar verplaatst en omdat de overheid haast had ging dat niet geleidelijk, nee dat ging met de botte bijl. De een had mazzel doordat hij op 29 december was geboren de ander pech omdat hij vier dagen later ter wereld kwam en daardoor gedwongen werd vijf jaar langer door te werken. Stel je maar voor wat dat met een mens doet die al vele jaren in dienst is bij zijn werkgever en vele vele collega’s heeft uitgezwaaid als ze de VUT ingingen en tegen de tijd dat hij bijna aan de beurt is voor zijn “Zwitserleven gevoel” krijgt hij te horen dat het feest niet doorgaat.

Het erge was dat Rupsje-nooit-genoeg ook daar al snel niet genoeg aan had, hij wilde meer en zo werd het sprookje de wereld in geholpen dat door de gestegen levensverwachting mensen langer door moesten werken. En die hele complete omslag vond plaats in vijf jaar tijd! Van VUT naar doorwerken na je 65ste! Nou had zelfs de fiscus wel door dat als ze ook deze maatregel met de botte bijl zou invoeren de protesten daartegen weleens uit de hand zouden kunnen lopen.

“Gelukkige” bijkomstigheid was dat de rechterlijke macht steeds vaker stakingen verbood in “het algemeen belang”, werknemers in het Openbaar Vervoer werd domweg verboden te staken, gratis laten meerijden van passagiers werd strafbaar gesteld, politiemensen mochten niet staken omdat dat de samenleving zou ontwrichten, het weigeren van het uitschrijven van bekeuringen kon men hooguit met disciplinaire maatregelen remmen. De veelgeroemde ‘scheiding der machten’ werd daarmee compleet verkracht, de rechterlijke macht liet zich misbruiken als verlengstuk van de fiscus. Nog zo’n “gelukkige bijkomstigheid” was dat de vakbonden ondanks dat de stakingskassen uit hun voegen barsten niet bereid waren die aan te spreken of desnoods wilde stakingen aan te wakkeren. En Nederlanders zijn geen Fransen, als daar iets gebeurd zijn werknemers van de ene op de andere dag hooligan, boeren minder subsidie? Dan kan de verantwoordelijke minister er op zijn minst rekening mee houden dat zijn complete huis onder de mest wordt gespoten, buschauffeurs die er op achteruit gaan?

images Desnoods steken ze hun eigen bus in de fik! Vrachtwagenchauffeurs? Probeer het maar, voor je het weet worden complete snelwegen volledig afgesloten en het hele land in chaos gestort en durf maar niet te zeggen dat je daar last van hebt want voor je het weet slaan ze je kop achterstevoren. Nee als je in Frankrijk wilt staken staat het hele land achter je. Engeland? Idem dito.

Zo niet in Nederland compromissenland daar loopt het hele land al te mopperen als een bus of een tram vijf minuten te laat komt laat staan als hij gewoon een hele dag of een week niet komt. Solidair? Ja maar dan alleen als je er zelf geen last van hebt.

2e267f8b_e76f622b414b70d4ce6938728b0a474d_1438250983.jpg

En ook pensioenfondsen hebben zeer discutabele regelingen ingevoerd. Zo heeft het fonds waar Tijl deelnemer van was direct de pensioenleeftijd naar 67 jaar getild, Tijl moest weliswaar wettelijk tot 65 plus drie maanden doorwerken maar zijn officiële pensioen gaat pas bij 67 in. Nee er is wel een regeling waardoor hij voor die tijd al pensioen krijgt maar dat wordt dan weer in mindering gebracht op het uiteindelijke pensioen. Eerlijk hè? En zo is het dus wachten op de eerste buschauffeur die met een rollator naar zijn bus loopt of een agent op een scootmobiel of een stratenmaker die de stenen met zijn krukken op zijn plaats timmert.

En weet u wat nou zo gek is? Men is erin geslaagd senioren die daartegen protesteren weg te zetten als oude zeurpieten! Geen wonder dat ouderen minder zin in seks hebben, ze worden elke dag genaaid door de overheid!

En weet u wat die boosheid nog extra aanwakkert? De machteloosheid. Wat kunnen senioren doen?. Voor een staking heb je ook je jongere collega’s nodig en die zijn dermate geïndoctrineerd of bang voor hun baan dat die afhaken, vakbonden? Waarom, ze vormen maar een klein deel van hun leden en die overvolle potten geld voelen best wel lekker aan.

hoogervorstkkkoootttssschhh

En nóg is het niet genoeg, pensioenfondsen worden gedwongen te rekenen met een absurd lage rekenrente die kunstmatig laag gehouden wordt, hadden de fondsen met elkaar in 2008 nog 700 miljard in kas inmiddels is dat opgelopen tot boven de 1200 miljard maar er wordt al sinds 2008 niet meer geïndexeerd, per jaar gaan gepensioneerden er dus procenten op achteruit. Elk jaar weer!

bankiersterf

Conclusie; ouderen zijn heel soms zeurpieten maar zelfs als ze wel degelijk recht van spreken hebben worden ze als zodanig weggezet.

 

Doe mee met 8.346 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

24 Comments on Zijn senioren zeurpieten of…. ?

 1. En dan te weten dat die 1200 miljard al een tijd in Brussel liggen en weldra voor andere zaken gebruikt zullen worden. Geïnvesteerd, zal het dan heten. In hééél erg sociale en/of solidaire zaken. Zullen die ouwetjes wel weer gaan zeuren …

  Like

 2. Zo zeldzaam is dat nou ook weer niet hoor, een agent op een scootmobiel;

  Liked by 1 persoon

 3. Greengo // maart 18, 2017 om 15:04 //

  ‘Geen enkele Nederlandse rechter mag zich er over uitspreken of een wet, die door het Parlement is opgesteld, klopt met de Grondwet. De Vrouwen Partij heeft bij de Kiesraad bezwaar gemaakt tegen hun besluit om niet deel te mogen nemen aan de verkiezingen op basis van schending van hun grondrechten.’
  http://delangemars.nl/2017/03/07/nederlanders-hebben-geen-grondrechten-meer/

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // maart 18, 2017 om 15:17 //

  Dat klopt Greengo, daar hebben we namelijk de Eerste Kamer voor, die toetsen nieuwe wetten of regelgeving aan de Grondwet, feitelijk is dat hun enige taak maar desondanks laten zij zich steeds vaker misbruiken als politiek instrument. Vandaar dat het tegenwoordig ineens belangrijk is of een regeringscoalitie ook voldoende steun heeft in de Eerste Kamer, in feite is dat absurd want ze eigenen zich op die manier taken toe die niet bij ze thuis horen.

  Like

 5. Heel goed, vrouwen vernietigen beschavingen:

  Like

 6. Greengo // maart 18, 2017 om 15:19 //

  Gek ergens, er vanuit gaande dat de poppetjes die de Eerste Kamer bemannen geen rechtsgeleerden zijn?

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // maart 18, 2017 om 15:19 //

  Fubar ik ga een klacht indienen hoor bij rommel, jij steekt steeds de draak met mij en mijn bloedserieuze onderwerpen, ik kan er niet meer tegen !! 🙂
  Rommel zeg jij er eens wat van!

  Liked by 1 persoon

 8. Greengo // maart 18, 2017 om 15:21 //

  Geleend van DLM, filmpje ehrm gemaakt door een vrouw (DENK ik, want these days wordt het allemaal wel heel gecompliceerd).

  Liked by 1 persoon

 9. Greengo // maart 18, 2017 om 15:40 //

  Fubar // maart 18, 2017 om 15:17 //
  Ik zit op 5:30 en raak er toch langzaam van hersengespoeld dat mohammed-die-ene wellicht gelijk had vrouwen als maximaal half zo wijs als mannen te bestempelen. Alles daarna is slechts in het ‘belang’ van vrouwen ..
  Nou, ik ga nog een stukje verder luisteren. Maar voordat ik daar ben, wil ik nu al stellen dat het meeste gedrag inherent is aan omgevingsinvloeden en/of cultuur. Kort door de bocht, maar daar laat ik het voor nu even bij.

  Like

 10. Greengo // maart 18, 2017 om 16:06 //

  Minuut 16; omkering naar patriarchaal systeem waarin westerse vrouwen de vrijheid wordt ontnomen om te neuken met wie ze wil neuken. Neen, dat gaat m.i. niets oplossen voor wat betreft humaner leven; hetzelfde gebrek aan ‘ware liefde’ waarin het sociaal cultureel aanpassen en jezelf verloochenen voor de goede harmonie zal het mooie in mensen breken. Er zijn dan ook nog maar weinig mooie mensen op deze wereld en de meesten daarvan leven niet in onze omgeving. Zolang dat nog kan bestaan … want ook daar ‘moet men met de tijd mee’. Is het niet vandaag, dan toch zeker wel in de toekomst. Liefde is iets wat veel mensen denken te kennen, maar niet kennen. Liefde is seks, seks is liefde. Liefde is de ander behangen met goud = geen liefde. Mensen zijn de weg kwijt. Veel mensen zijn zoekende. Heb ik ook gedaan. Heeft me goed gedaan. Deze wereld hangt vol onzin aan elkaar, dat ook is de reden waardoor mensen volledig de weg kwijt zijn. Mensen = mannen en vrouwen en kweeën.

  Like

 11. HetZalWelWeer // maart 18, 2017 om 20:28 //

  @ Fubar

  De “gemiddelde levensverwachting gaat omhoog” vind ik altijd al zo’n idioot gegeven, alsof de levenskwaliteit ook omhoog gaat.

  Like

 12. HetZalWelWeer // maart 18, 2017 om 20:39 //

  Google even naar “u en de pensioenelite”.

  Schokkend.

  Like

 13. Tijl Uylenspiegel // maart 19, 2017 om 00:36 //

  Pensioenrichtleeftijd, nou Fub. je hebt je zojuist gediskwalificeerd als tegenspeler met scrabble! Wat is dat nou voor een woord?!
  Doet me denken aan mijn hex. Wij speelden eens scrabble en meestal verloor ik van haar, maar die ene keer legde zij helemaal aan de linkerkant het woordje hyena neer, mooi natuurlijk, de y erin dus dat leverde aardig wat punten op. Het vervelende was dat ik er kort daarna teen achter legde, hyenateen dus. Hele discussie; wat was nou een hyenateen, nou simpel, een hyena heeft poten dus ook tenen nietwaar? Hilarisch dus. Twee tellen later had ik de letters nagel op mijn bordje dus dat werd hyenateennagel en toen wilde ze niet meer met me spelen begrijp jij dat nou? Later vertelde ze dat verhaal een keer aan mijn jongste broer die van het lachen zowat van de bank rolde en zei; je hebt nog mazzel dat schaartje te veel letters zijn! hyenateennagelschaartje, geen idee of dat op het bord past!

  Liked by 1 persoon

 14. Dat was gecopy-paste van.

  Niet mijn schuld 😉

  Like

 15. De enige ex waar ik mee scrabbelde verzon der eigen woorden.

  Deze vind ik wel toepasselijk voor scrabble:

  Libidodend

  Like

 16. Republikein // maart 19, 2017 om 04:04 //

  Mooi geschreven Tijl, volgende keer iets over de woningnood svp, ook altijd een hot item geweest.
  [nee, ik kan niet schrijven, alleen zuipen]

  Like

 17. Aan allen.

  Ik lees net bij Joost een reactie van Toets op een artikel van “Tijl”.
  Niet onze Tijl, maar een anoniem.

  De reactie is geschreven door de echtgenote van Toets, “Milady”, zoals
  jullie weten noemde Toets haar zo.

  Terloops meldt zij dat Toets na een zware operatie in Daniël den Hoed verblijft.
  Daar schrik ik enorm van.

  Ik wilde het jullie laten weten.

  Like

 18. Tijl Uylenspiegel // maart 19, 2017 om 11:51 //

  Dankjewel Martha voor dit bericht. Dat is schrikken, ik heb Milady een mail gestuurd met mijn beste wensen voor haar en haar man. Laten we maar hopen op een goede afloop.

  Like

 19. Tijl Uylenspiegel // maart 19, 2017 om 12:09 //

  Overigens wel opvallend Martha dat niemand van de reageerders bij Joost reageert op de mededeling van Milady, iedereen weet waar de Daniël den Hoed kliniek voor staat en dat dit een van de laatste plekken is waar een mens terecht wil komen.

  Like

 20. Lief van je Tijl, dat je direkt een mail gestuurd hebt naar Milady.
  Ik heb geen mailadres, anders zou ik dat ook doen.

  Ja Tijl, vreemd, dat niemand reageert.
  Wij kennen Toets natuurlijk wat langer en hebben meegeleefd toen
  Toets een aantal jaren geleden hier op de site ons deelgenoot maakte
  van zijn darmproblemen en operatie dientengevolge.
  Daniël den Hoed…..een oord der verschrikking.
  Ben er heel vaak geweest…

  Like

 21. By the way Tijl, je hebt weer een mooi stuk geschreven.
  Ik reageer niet altijd, maar…..lezen doe ik altijd!

  Liked by 1 persoon

 22. Greengo // maart 19, 2017 om 13:03 //

  ‘General elections in the Netherlands are over, but now begins a much bigger campaign: who will defend the famous Dutch freedoms?’
  https://www.gatestoneinstitute.org/10075/netherlands-decadence-islam

  Like

 23. Greengo // maart 19, 2017 om 13:55 //

  Misschien aardig om deze er even bij te plakken
  http://www.geennieuws.com/2011/12/het-geknoei-van-de-donners/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: