Nieuw

Parijs: Moslim gehoorzaamt Mohammed – 1 dode

De politie bevestigt dat de schutter dezelfde man is die vanmorgen het vuur opende op drie agenten bij een verkeerscontrole ten noorden van Parijs. Daarbij raakte een agent lichtgewond. De gestolen auto van de schutter werd teruggevonden in een andere buitenwijk van Parijs. Daar stal hij een auto van een vrouw door haar onder schot te houden. Die auto later werd teruggevonden op een parkeerplaats bij Orly.

Vorige maand viel een Egyptenaar met een kapmes drie militairen aan die patrouilleerden bij het Louvre in Parijs. Daarbij raakte een militair lichtgewond, de dader liep ernstiger verwondingen op. President Hollande kwalificeerde de aanval als een terroristische aanslag.

NOS >>

De diepgelovige jihadi stond al op een terreurlijst maar de Fransen lieten hem lopen opdat die die optimaal gebruik kon maken van zijn vrijheid van godsdienst.

De man die zaterdagochtend werd doodgeschoten nadat hij drie militairen op de luchthaven aanviel op de luchthaven Orly, staat bij de Franse justitie bekend als een geradicaliseerde moslim. Dat meldden Franse media.

 De schutter zou voorkomen op een lijst van personen met terroristische sympathieën. Er is een onderzoek ingesteld naar de gebeurtenissen op het vliegveld, dat zo’n vijftien kilometer buiten Parijs ligt. Telegraaf >>

Doe mee met 8.346 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7162 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on Parijs: Moslim gehoorzaamt Mohammed – 1 dode

 1. Ze roepen dat toch ook over zich af.
  Dit moslimtuig hoort niet vrij rond te lopen maar in een kamp en de hele dag varkensstallen
  uit te mesten.

  Like

 2. Duchesne // maart 18, 2017 om 13:26 //

  Lisa@ ze roepen dat niet over zich af, ze zadelen ons ermee op….

  Like

 3. likoednederland // maart 18, 2017 om 13:43 //

  Hebben ze een terrorist doodgeschoten?
  Dat mag toch niet?
  Wat zal de wereld boos zijn op Frankrijk!
  O nee, dat is alleen als Israel het doet.

  Liked by 1 persoon

 4. polderboy // maart 18, 2017 om 13:52 //

  Andere moslim in kaftan snijdt gisteren de kelen door van 2 mannen, terwijl hij Allah Akbar brult op de rue de Rue de Montreuil in Parijs.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4324448/Man-Muslim-tunic-cuts-dad-brother-s-throats.html

  Behalve dat Allah’s volgers agressiever zijn, vreten, schijten en neuken ze nagenoeg hetzelfde als andere roofdieren. Over roofdieren gesproken, ik keek laatst naar een natuurfilm, met het volgende commentaar: “Door ze te voederen komen ze bij je in de buurt wonen, en dan blijkt al snel het natuurlijk evenwicht weg te zijn. Dan wordt het al snel een plaag. Sommige natuurbeheerders willen ze dan gaan afschieten…”
  Tja, wat zal ik ervan zeggen? Zielig voor die roofdieren…

  Like

 5. Greengo // maart 18, 2017 om 14:29 //

  Uit: Mens en geweld – Dr. Steven Derksen

  ‘Law and order-mentaliteit’ (en het hanteren van instrumenteel geweld)

  ‘Bij reactief, of spontaan, geweld kan men denken aan een voetballer die als reactie op een trap van een tegenstander een klap uitdeelt. Hij reageert dus met geweld op een actie van anderen. Instrumenteel geweld vindt bijvoorbeeld plaats als de trainer van een voetbalclub (of imam) voor de wedstrijd zijn spelers instrueert om elke doorgebroken aanvaller van de tegenpartij onderuit te halen en dit resulteert in een ferme trap tegen het onderbeen van een ‘vijandelijke’ aanvaller. Van instrumenteel geweld is eveneens sprake bij allerlei vormen van crimineel gedrag (roof, overval (vernieling, verkrachting) enz.). Hier vindt vaak een min of meer bewuste afweging van voor- en nadelen van de gewelddadige handeling plaats. Ook het verschijnsel oorlog berust voornamelijk op deze vorm van geweld. Met dit verschil dat het geweld in dit geval niet wordt gestraft maar beloond (met ridderorden, zelfs standbeelden, (illusionaire belofte paradijs en een meervoud aan maagden) etc.).

  Een bepaald aspect van dit instrumentele geweld is het technologisch geweld. Dan denken we aan het geweld waarbij we ons bedienen van (ingewikkelde) technische (en/of psyche-indoctrinerende) apparaten. Het blijkt dat deze voorwerpen min of meer als bliksemafleider gaan functioneren, c.q. de agressie die op een bepaalde persoon is gericht, overnemen. Hierdoor treedt er een verzwakking van het verantwoordelijkheidsgevoel op. Deze doet op haar beurt weer de bereidheid tot geweldgebruik toenemen.

  Een aanwijzing voor het laatste vormt het bekende onderzoek van Stanley Milgram. Deze hoogleraar van de Yaleuniversiteit heeft aangetoond, dat de meeste mensen er door een te sterk ontwikkeld loyaltiteitsbesef (gehoorzaamheidsgevoel) gemakkelijk toe gebracht kunnen worden instrumenteel geweld te gebruiken. Het hoogste percentage (66%) werd gescoord bij de verste-afstand-conditie. De percentages werden lager naarmate de afstand tussen proefpersonen en het slachtoffer kleiner was gemaakt. Bij het directe contact tussen proefpersoon en slachtoffer lag het percentage rond de 30.’

  Stanley Milgram: “Het gemiddelde resultaat is ontmoedigend. De meerderheid was niet in staat tot een eenvoudige daad van ongehoorzaamheid. Een aanzienlijk deel van de mensen doet eenvoudigweg wat hun wordt opgedragen. Zolang deze opdrachten afkomstig zijn van een gezagsinstantie die in hun ogen legitiem is, voelen ze daarbij geen enkel gewetensbezwaar. Het was geen agressie, het was geen haat (…); hetgeen bij onze experimenten aan het licht trad, was iets veel gevaarlijkers: Het vermogen van de mens om zijn persoonlijkheid te verliezen, en de onvermijdelijkheid waarmee dit gebeurt, wanneer hij zijn unieke persoonlijkheid in een groter hiërarchisch geordend geheel laat ondergaan. Ironisch genoeg zijn het juist de zo hoog gewaardeerde eigenschappen als loyaliteit, discipline en zelfopoffering, die destructieve, op oorlog gerichte organisaties mogelijk maken, en die de mens aan kwaardaardige gezagssystemen binden.”

  ‘Uit naam van gehoorzaamheid, loyaliteit en trouw zijn in de menselijke geschiedenis meer en verschrikkelijker misdaden gepleegd dan uit naam van rebellie en verzet. Ongehoorzaamheid kost veel moeite en eist veel moed.

  Nader onderzoek heeft aangetoond dat de bereidheid tot het toedienen van intrumenteel geweld nauw samenhangt met de wijze waarop iemand is opgevoed. De Amerikaanse psycholoog Kohlberg meent dat door een te starre opvoeding veel jongeren (ook tijdens het volwassen leven) in het zg. ‘law-and-order’-stadium blijven steken. In dit ‘law-and-order’-stadium, dat eigenlijk kenmerkend is voor kinderen van 8-13 jaar, overheersen plichtsbesef, respect voor autoriteit en volgzaamheid, de wens om door anderen gerespecteerd te worden. Weinigen bereiken het stadium van kritisch denken, het niveau van zelfstandig oordelen dat nodig is om weerstand te kunnen bieden aan de verleiding bevelen van superieuren uit te voeren. Daardoor wordt volgens Kohlberg het opmerkelijk resultaat van Milgrams onderzoek verklaarbaar. Mede op deze grond bepleitte hij een opvoeding tot grotere verstandelijke en emotionele rijpheid. Deze moet de mens wapenen tegen het gevaar van manipulatie en indoctrinatie. Een pleidooi dat in een tijd met zulke verreikende technieken van massabeïnvloeding maar al te toepasselijk is en bij lang niet die aandacht gekregen heeft die het verdient.’

  ‘De staat bezit het monopolie van geweldgebruik. Agressie en geweld van individuele burgers zijn niet toegestaan (agressieverbod). Deze agressie wordt ofwel geritualiseerd (vechtsporten, SM, islam) of aan bepaalde regels (protocollen, sharia) en instituten (leger, 1e en 2e Kamer, politiemacht, moskee, kickboxvereniging) gebonden. Tegen degenen die inbreuk op dit verbod maken, wordt met bepaalde sancties opgetreden. In bepaalde gevallen is er echter een ‘agressieverlof’ (voorheen de pogroms tegen de Joden in Oost-Europa en de lynchpartijen tegen de negers in de V.S. En reeds 1400 jaar de opmars van islam en het daarbij uitmoorden van andere volkeren). Er vindt een soort ontkoppelingsproces plaats. De agressie wordt door de staat (partijleiders) op een bepaald doel (vijand) gericht. Hier gaat vaak het agressiveren van de ‘mogelijke’ tegenstander aan vooraf. Deze wordt systematisch tot vijand gemaakt. Via de media (koranonderwijs) maar ook langs tal van andere wegen vindt een verduiveling van deze ‘tegenstanders’ plaats.’

  Minuscule toevoegingen mijnerzijds in bovenstaande zonder af te doen aan de authentieke inhoud.
  Opgeslagen zonder isbn en/of paginabron en nu geen zin daarnaar op zoek te gaan.

  Like

 6. JackvanderVeen // maart 18, 2017 om 14:43 //

  Greengo,dank je voor je bijdrage, maar wat ook wat is en wie wie, het blijven slechte streken van kutmoren en ander rapaille.
  Wat nu met degene die deze moor kapot schoot? Want ik lees nergens dat ieeen “directe bedreiging voor de schutter(s) en omgeving was.
  Komt straks weer een vader vertellen dat zijn zoon zo een goeie moor(denaar in potentie) was en dat hij dit nietverdiend had en nu financiële genoegdoening eist.
  Hollande geeft hem dan direct ettelijke tonnen euri mee, zondef het verzoek op te schijten met heel zijn bloedlijn en gedachtengoed.

  Like

 7. HetZalWelWeer // maart 18, 2017 om 14:44 //

  @ polderboy

  Natuurbeheer had prima redenen gehad het overschot aan wild in Rotterdam af te schieten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: