Nieuw

DENK en de ‘geronselde’ volmachtstemmen in Nieuw-West

Ophef.

De Telegraaf meldt dat er stemmen geronseld zijn, maar levert daar geen bewijs bij. Het roze copy-paste blog drukt het Telegraaf verhaal dan maar integraal af, want ook Telegraaf Media Groep (binnenkort in handen van de Gazastrook aan onze zuidgrens) en geeft een heel flauw linkje naar Trump die beweert dat er 3 miljoen illegale stemmen uitgebracht zijn in de VS. Niks met elkaar te maken. En wederom nul bewijs. En niet de moeite van het lezen waard.

AT5 weet te melden dat de geruchten door de gemeente onderzocht zijn en dat er niks onoirbaars gebeurd is.

Het stemmen in het stembureau aan de Johan Jongkindstraat is volgens de regels verlopen. Dat concludeert de gemeente na een onderzoek. Er zijn in totaal 1008 stemmen uitgebracht waarvan 126 met een volmacht. Dit wijkt niet af van het percentage volmacht-stemmen dat stedelijk werd uitgebracht. In de hele stad zijn zo’n tien procent van de stemmen uitgebracht met een volmacht.

Waarbij aangetekend moet worden dat de kalief van stadsdeel Nieuw-West een radicale moslim is. Ahmed Baâdoud.

44.408 Amsterdammers stemden via een volmachtbewijs voor een ander, Parool >>

De opheftweets waar alles mee begon:

Er zijn per stemmer maximaal twee volmachten toegestaan en ronselen is verboden.

Maximaal 2 volmachten

De persoon die wordt gemachtigd om voor iemand anders te stemmen, de gemachtigde, mag maximaal 2 volmachten aannemen. Zie Kieswet art. L 4. Hij kan de volmachtstem alleen tegelijkertijd met zijn eigen stem uitbrengen. Zie Kieswet art. L 3. De gemachtigde overhandigt het volmachtbewijs aan het stembureau. Ook controleert het stembureau zijn identiteit en stempas voordat hij mag stemmen. Zie Kieswet art. L 17.

Ronselen

Het initiatief tot het verlenen van een volmacht ligt bij de kiezer, en niet bij zijn gemachtigde. Het is verboden om volmachtstemmen te ronselen (stelselmatig kiezers vragen om hun stempas te ondertekenen en af te geven). Iemand mag ook niet een kiezer omkopen door middel van een gift of een belofte of de kiezer op een andere manier dwingen om een volmacht af te geven. Zie Kieswet art. Z 4 en Kieswet art. Z 8 en het onderdeel kiesrechtdelicten.

Kiesraad >>

In Nieuw-West haalde DENK 20% van de stemmen, 7,5% in heel Amsterdam, en de PvdA daalde er van 40% naar 7%. Wat zelfs nog minder is dan de 8,5% in de hele stad voor de PvdA (AT5). Jarenlang moslims gepamperd om nu door ze op het hakblok gelegd te worden. Hier gebeurt op micro-schaal wat heel Nederland en Europa in het groot te wachten staat.

In tegenstelling tot de Telegraaf en GS komt Elsevier met een analyse zonder veel gezwam. Tegenover Elsevier verklaart bovenstaande anonieme bron twitteraar dat het grote aantal volmachten hem het meeste verbaasde. De gemeente spreekt dat tegen, zie boven. En de bron herhaalt volgens Elsevier “‘ronselstemmen’, gezien het grote aantal allochtonen dat met een ‘hele rits volmachten van familie’ bij het stembureau aankwam.

Ronselen is pas ronselen als het bewezen is, jammer maar helaas, bovendien waren er niet meer volmachten dan in andere stadsdelen. Al komt DENK voor wat betreft het ronselen van stemmen natuurlijk uit een goede leerschool, in 2014 toonde Powned aan dat de PvdA stemmen ronselde in de moskee in Soest.

DDS raaskalt er helemaal op los en beweert naar aanleiding van de hierboven weergegeven tweets:

Jawel, je leest het goed: er werden gewoon keihard stemmen geronseld door aanhangers van de DENK-opperhoofden. Deze verklaring toont duidelijk aan hoe zij te werk zijn gegaan: eerst zoveel mogelijk machtigingen verzamelen van mensen waarvan je weet dat ze toch geen zin hebben om zelfs te stemmen – iedereen mag voor maximaal twee personen die je daarvoor gemachtigd hebben stemmen – en dan de hele familie, die waarschijnlijk toch nul interesse in politiek heeft, meeslepen en goed instrueren. En die instructies waren dus duidelijk: stem DENK!

Let wel, ronselen is niet bewezen en de gemeente, hoe onbetrouwbaar de gemeente Amsterdam dan ook mag zijn, beweert dat er niet meer volmachten dan in andere stembureaus …

Ik zou ook wel willen dat het wel waar is, want dan kan DENK een flinke douw zacht tikje van Plassterk tegemoet zien, maar voorlopig is het speculaas.

Dat DDS is trouwens als een blad aan de boom gedraaid sinds Livestro het aan de Turkse soefi verkocht heeft, van anti-PVV naar pro-PVV. Wat zegt dat over de integriteit van de beroepsmohammedaan uit Izmir ?

Ach ja, geld en windeieren. Van het aantal lezers dat door positieve stukjes over Artikel50 of VNL gegenereerd wordt kan je zelfs in een derde wereldland niet in leven blijven. Dan maar weer de windvaan een andere kant uit zwiepen.

Ter afsluiting de anonieme twitteraar nog maar even aan het woord laten, die wel een punt heeft:

Moet je tolerant zijn voor intoleranten ?

Moet je een ideologie die de vrijheid van godsdienst ontkent vernietigt die vrijheid gunnen om zich achter te verschuilen en misbruik van te maken ?

Moet je aanhangers van een systeem dat strijdig is met democratie, zelf zegt dat democratie verwerpelijk is en bestreden moet worden, toegang geven tot democratische instituties om die democratie van binnenuit te vernietigen ?

Moeten analfabeten die de Nederlandse taal niet machtig zijn eigenlijk wel mogen stemmen ?

Blijkbaar voelt de Nederlandse regering toch ook wel wat nattigheid, want DENK is de toegang tot de commissie stiekem ontzegt (Theodor Holman heeft zijn huiswerk niet gedaan). So much voor de consistentie van onze EU-marionetten.

DENK er nog maar eens goed over na.

 

Doe mee met 8.232 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6523 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

12 Comments on DENK en de ‘geronselde’ volmachtstemmen in Nieuw-West

 1. Tijl Uylenspiegel // maart 18, 2017 om 01:26 //

  Mijn ervaring bij het stemmen dit jaar; erg rustig in het stembureau, voor mij twee overduidelijk allochtone vrouwen, de een ergens tussen de 50 en de 60 de ander beduidend ouder compleet met looprek. Beiden krijgen het grote stemformulier er proppen zich vervolgens met z’n tweeën in een hokje en staan daar onwaarschijnlijk te klooien, het leek wel alsof ze het hokje gingen behangen, minuten lang liet men ze doorgaan tot uiteindelijk degene die het in het bureau kennelijk voor het zeggen had commentaar gaf want je mag niet met zijn tweeën in een hokje. Ja maar de oude vrouw begreep het niet. Ja zei ze maar daar zijn wij voor, en ze ging helpen. Maar ja hoe help je iemand die geen woord Nederlands spreekt en waarschijnlijk ook niet kan lezen? Nou ja uiteindelijk kwam het nog “goed” en beiden hebben een stem uitgebracht. Zo ziek is dit land dus, zelfs als je de taal niet eens machtig bent en niet eens kunt lezen dan toch heb je stemrecht!

  Like

 2. Tijl,

  Wil je even een paar vragen van me in de kroeg beantwoorden?
  Lees even vanaf Bolo zijn laatste comment ofzo….

  Like

 3. Misdadig, want veel moslimvrouwen zouden liever PVV stemmen om uit de slavernij te komen.

  Liked by 1 persoon

 4. Bij mij in het stembureau was het heel druk. Het drukste dat ik gezien heb sinds ik hier woon vanaf 1993.

  Maar boven mijn stembureau staat dan ook dat twee kulturen meer weten dan één

  https://www.google.nl/maps/@52.360713,4.8640715,3a,37.5y,178.53h,87.6t/data=!3m6!1e1!3m4!1sUV6HqwSpdspb2KPbvIkjAQ!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

  Ik vroeg het aan de stembureau-mensjes of mijn indruk klopte en ze bevestigden dat zeer overtuigd. Nou heb ik even na 18.00 gestemd en dat is het tijdstip dat 80% van mijn buurt terugkomt van het werk. Na zessen krijg je hier geen parkeerplaats meer en de wachttijd voor een vergunning is 18 jaar. Ik woon in het meest blanke stukje Oud-West, de laatste enclave aan deze kant van het Vondelpark.

  Meestal stem ik veel vroeger of veel later, maar dat was dus niet de de oorzaak. De opkomst was heel hoog hier.

  WEST: GL 23,1%

  Like

 5. polderboy // maart 18, 2017 om 10:04 //

  @ Fubar 03.01

  “Twee culturen weten meer dan een.”
  Deze oud islamitische wijsheid heeft Eberhart al als tegeltje aangeboden gekregen van de gezamenlijke moskeeën en de islamitische bond van sharia cultuurverrijkers.
  Ze hebben Eberhart nog 2 tegeltjes beloofd met nog 2 oud islamitische wijsheden.

  Hij is heel nieuwsgierig naar de 2 wijsheden, die luiden :
  “De som van alle culturen in een gebied plus islam = islam.”
  “De belofte, dat u het tweede tegeltje van ons ontvangt, breken wij nooit,”

  (Niet verder vertellen hoor, anders is het geen verrassing meer voor de Amsterdammers)

  Liked by 1 persoon

 6. JackvanderVeen // maart 18, 2017 om 11:04 //

  Stemmen ronselen door de 21ste eeuw moren? Heel normaal in Turkije, waar men tot 17 volmachten per persoon mag laten noteren. Zo ronselt men het gehele jaar door/ 6 jaren door.
  Bouwvergunning verkrijg je nar wens, mits (uiteraarddat je je léges betaald hebt EN) de vereiste volmachten aangeleverd hebt. Die daarna jaar in jaar uit gecopieërd worden.
  Dat verklaart heel veel. Of de wet het echt vertelt over die 17 volmachten per persoon en of copietjes mogen worden gebruikt? Volgens enkele advocaten hier wel. Tsja!

  Like

 7. Greengo // maart 18, 2017 om 13:14 //

  Misschien dat hiermee tevens in openbaarheid komt dat er eigenlijk wel heel veel vrouwelijke mohammedanen (dochters, nichten, tantes, moeders, oma’s, zussen) zijn die ‘hun stem’, vanwege sociaal-culturele verplichtingen, uit laten brengen door de mohammedaanse, moskee gerelateerde, patriarch van het gezin.

  Like

 8. Greengo // maart 18, 2017 om 13:28 //

  In het verlengde van bovenstaande ontken ik niet dat er mohammedaanse vrouwen zijn (in NL) die wel ‘zelfstandig’ hun individuele stem uitbrengen. Zo was ik op 15 maart j.l. eventjes getuige van een conversatie tussen twee mohammedaanse jonge dames, de een zonder en de ander met zwarte hoofddoek. De dame met hoofddoek vertelde dat haar moeder haar ertoe had aangespoord wel te gaan stemmen omdat wanneer ze dat niet zou doen haar stem naar de grootste partij zou gaan. Ik DENK dat ik wel weet waarop ze heeft gestemd, maar het blijft natuurlijk slechts een vermoeden ..

  Like

 9. Ik denk dat turkse fascisten niet in NL thuishoren en met harde hand moeten worden verwijderd.

  Like

 10. Greengo // maart 18, 2017 om 13:54 //

  Persoonlijk heb ik het altijd spijtig gevonden dat Geert in zijn vraagstelling ‘meer of minder’ de term ‘marokkanen’ gebruikte in plaats van ‘mohammedanen’, waarmee hij veel directer had kunnen aangeven waar de schoen werkelijk wringt. In mijn omgeving weinig marokkanen, des te meer turken en palestijnen; in principe één pot nat v.w.b. ideologie en strategie; allemaal mohammedaanse handen op ene moslimbuik.

  Like

 11. Republikein // maart 19, 2017 om 03:48 //

  K ben gestopt met denken.
  Morgen begin ik weer.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Turken stembusfrauderen zich helemaal de moeder

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: