Nieuw

Waarom de PVV op 15 maart 2017 nog niet de grootste werd

Door: @DrGertJanMulder

De PVV van Geert Wilders won 5 zetels in de peilingen, maar voldeed met 20 zetels niet aan de verwachtingen van zowel PVV fans – zoals ik – als ook de grote anti PVV lobby. Vooral niet als je bedenkt dat de PVV twee jaar lang op de eerste plaats stond in de peilingen, en zelfs op 42 virtuele zetels heeft gestaan.

Mijn mening is echter dat in de huidige context dit onbegonnen werk is.

Het is godsonmogelijk voor de PVV om dit op eigen kracht te doen. Ze zouden het wellicht beter en overtuigender hebben kunnen doen, kiezen voor een geleidelijker aanpak, zoeken naar verbinding en compromissen, door het inzetten van andere mensen, die het anders en nog beter zouden kunnen uitleggen of verdedigen.

Ik geloof daar zelf niet in en voorspel dat het gelijk van de PVV als vanzelf naar hen toekomt.

De Nieuwe Realist >>

Ik ben het wel met bijna elke zin eens, dat is vrij zeldzaam.

Er valt nog wel wat aan toe te voegen, maar er wordt de komende tijd nog genoeg over gefilosofeerd. En het heeft ook niet echt haast. Het duurt nog minimaal een jaar voor er weer nieuwe verkiezingen zijn.

Doe mee met 8.346 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7162 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on Waarom de PVV op 15 maart 2017 nog niet de grootste werd

 1. dickrotterdam // maart 17, 2017 om 13:10 //

  Ik weet heel goed waarom de PVV niet de grootste werd door het altijd maar demoniseren en de controle over de media
  werd de bevolking elke dag ook nog gehersenspoeld dat NIEMAND met ze wil samenwerken ? heel veel potentiële PVV stemmers doen besluiten dan maar VVD te stemmen ipv van een partij waar niemand mee wil samenwerken ????

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // maart 17, 2017 om 13:26 //

  Nee daar ben ik het niet mee eens dick. Jazeker de media hebben vol ingezet op het demoniseren, en ja daar kwam geen antwoord op van de gevestigde partijen, logisch want het speelde hen in de kaart. Je kunt aan de andere kant jezelf gewillig naar de slachtbank laten leiden je kunt er ook vol tegenin gaan. En dat laatste heeft men achterwege gelaten. Natuurlijk een lek in de beveiliging is erg maar om dan de hele campagne maar af te blazen?
  De hele campagne is 1 interview met de Libelle, 1 met Rick Nieman en 1 debat met Rutte. Dat is op zijn zachtst gezegd nogal mager. Het afzeggen van Fleur Agema was ook niet echt overtuigend, Erdogan mag dan een vervelend ventje zijn maar je kunt hem natuurlijk ook belangrijker maken dan hij is en een debat is mag ik hopen toch meer dan een beetje keuvelen met je politieke tegenstanders.

  Like

 3. iedereen weet nu wel waar Wilders voor staat en alle andere partijen sluiten hem uit.
  Wat heeft het dan nog voor zin om nog met al die partijen te debatteren.
  Om aan nog meer debatten mee te doen heeft weinig zin want hij heeft met dat cordon
  sanitaire iedereen tegen zich.
  Op 27 oktober 2010 is met de motie Halsema besloten dat het geen regeringsbeleid zou
  zijn om de islamisering tegen te gaan.
  Heel weinig mensen weten dat dit toen is besloten.
  Dat was gewoon volks- en landverraad en anders niks.en eigenlijk had die hele regering
  en die partijen behalve de PVV en de SGP voor de rechter moeten staan om zich te verantwoorden.

  Like

 4. skeeter // maart 17, 2017 om 15:04 //

  Erdogan, stem tellings fraude, allemaal dingen tegen PVV

  Liked by 1 persoon

 5. Hoe is het mogelijk dat alle regeringsleiders hebben ingestemd met Motie Halsema? De Islam is al 1400 jaar bewezen (in woord en daad!) een gevaar voor de wereldvrede! Doelbewust vrouwen discrimineren (onthouden van onderwijs) om maar zo veel mogelijk (kind)soldaten voor de Islam te laten fokken! Nee?
  Vandaag heeft “Hitler” Erdogan ALLE TURKEN (waar ze ook verblijven!) om t.m. vijf kinderen te maken! (Hitler vocht ook eind 44 tot mei 45 zijn al verloren strijd uit met oudere- en piepjonge soldaten! Elke dictatuur eist VEEL KINDEREN! ( Ook Religie machthebbers, die daarom elke vorm van homo zijn vol afschuw veroordelen, WANT MANNEN MOETEN VEEL KINDEREN MAKEN! En veel volgelingen is VEEL MACHT ! (Zeker in het stomme “democratische” westen met hun “ONE MAN ONE VOTE” kiessysteem!)
  Vergeet niet, dat zowel de Islam als de meeste Afrikaanse culturen NOG STEEDS ELKE VORM VAN ANTI-CONCEPTIE (bij vrouwen!) FURIEUS AFWIJZEN en… in hun mannen cultuur het “maken van veel kinderen … BIJ WIE DAN OOK als een teken van “ECHTE MANNELIJKHEID”! ( De talloze meisjes en vrouwen die met hun kinderen NOOIT MEER de vaders terug zien IS TORENHOOG! ( “Mohammed” met zijn Islam stelt dan ook al 1400 jaar in zijn dwangboek Koran, dat VERKRACHTEN van elk meisje en vrouw IS TOEGESTAAN! Lees Hfst. 24 vers 13! ALLEEN STOMME WESTERLINGEN WILLEN DAT NIET LEZEN/WETEN!
  Op die basis zijn er al meer dan zestig miljoen moslims (MEEST JONGE MANNEN!) in de EU landen ingevoerd! ALLEN GEINDOCTRINEERD MET “HET IS TOEGESTAAN OM ANDERS GELOVIGEN ALS SEKSSLAVEN TE HOUDEN!” (Hfst. 4 vers 23- 25!) .
  Willen die stomme westerse vrouwen ook niet weten/ geloven! (Anders hadden van begin af aan wel PVV gestemd!)
  Ik schrijf al jaren deze waarschuwingen met de bijbehorende Koran teksten!
  Helaas luisteren de EU vrouwen liever naar de leugens van hun EU-likkende “Volksvertegenwoordigers”, die de enige politici die … met gevaar voor eigen leven door ISLAM FANATICI en hun “Heilige opdracht om ALLE ANDERS GELOVIGEN TE DODEN!” (Hfst 9 vers 5!) door hun laffe bange “collega’s” WORDEN GEDEMONISEERD (in Nederland hopend op een 2de Volkert v d Graaff!).
  DIT IS STOM NEDERLAND (en weer op 15/3/17 BEWEZEN!)
  Zie mijn twitters: https://twitter.com/vriesfvm1331De … waarin dit alles al is “voorspeld”!
  Met Rutte III CDA, D66 en nog een kleine Christelijke partij GAAT DE ISLAMISERING GEWOON DOOR … alleen hoop nog dat onze “Vrijheid van vervoer (keuze voor eigen auto) nog even wordt gehandhaafd … “Ons allen verloederend “Links” wil ons allen UIT DIE EIGEN AUTO EN IN HET OV…. OPDAT “ZIJ” IN HUN LIMOSINES ZONDER HET STOMME VOLK PROBLEEMLOOS KUNNEN REIZEN!
  (Dat was 50 jaar de Communisten dwang in de Sovjet Unie!)
  Wil het (nog) westers vrije Europa (en Nederland!) dit ook?
  WAT HEEFT NEDERLAND EEN (historisch) DWAAS NAIEVE SUKKELS VOORTGEBRACHT! (Met dank aan hun leugenachtig egocentrische z.g. “Volksvertegenwoordigers” !)
  Dit volk heeft zijn kans weer gehad en … (door “linkse politieke indoctrinatie”) een kans op “Verandering in het belang van ONS echte Nederlanders” verkwanseld!
  Zie o.a. mijn twitter “ELKE VROUW DIE NIET PVV STEMT ZAL “STRAKS” DOOR HAAR (klein)DOCHTERS VERVLOEKT WORDEN!”
  (Ook mijn kleindochters worden hierin meegesleurd! DANK U!)

  Like

 6. JackvanderVeen // maart 17, 2017 om 19:24 //

  Het heeft ook 1.800 jaar geduurd vanaf jaartelling, voordat we eindelijk het geloof lust gepeuterd kregen van de huidige west-europeaan.
  Tot dan toe waren de zogenaamde christenen ook de bezorgers van doodstijdingen over geheel de wereld.
  Maak je borst maar nat met de islam. Of men houdt deze zoveel als mogelijk buiten de deur of men zal nog 400 jaar zweten en gebukt gaan onder geweld. Ideologie anno 1.400 na christus en technologie van anno 2000 na christus.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: