Nieuw

Arme PVV

Dat is de afgelopen tijd wel duidelijk geworden, de PVV is arm, heel erg arm. Waarom eigenlijk?

Nederland is een land met regeltjes, erg veel regeltjes, nee heel erg veel regeltjes, zoveel regeltjes dat je er helemaal tureluurs van zou kunnen worden. En op al die regeltjes zijn dan weer uitzonderingen en soms zelfs uitzonderingen op de uitzonderingen.

Het niet willen voldoen aan de regeltjes is een van de redenen dat de PVV armlastig is want op het moment dat de PVV overheidssubsidie wil krijgen moeten ze openheid van zaken geven omtrent giften hoger dan € 4500,00. Kennelijk zijn de giften die de PVV ontvangt van dermate omvang en van personen of instanties die dat geheim willen houden dat men geen openheid wenst te geven. Desondanks ziet het er naar uit dat ze dat toch zullen moeten geven, terecht naar mijn mening, er zijn namelijk ook dubieuze partijen en daarbij kun je dan denken aan de nieuwkomers als Artikel1 en DENK.

Doordat de PVV geen leden heeft wordt zij door de overheid niet gezien als een partij maar als een vereniging met slechts 1 lid. En daardoor lopen ze dus de subsidie mis. Daardoor ontlopen ze tot op heden ook de verplichte openheid van zaken. Je zou verwachten dat ze heftig tegen dit mierenneuken ingaan maar dat valt tegen. Waarom eigenlijk?

Wat zou de PVV kunnen doen om die belabberde financiële situatie te verbeteren? Nou ze zouden om te beginnen een ledenbestand kunnen invoeren, vaak wordt er gesuggereerd dat leden dan zeggenschap zouden krijgen maar ik denk dat dat een flauwekul argument is, leden krijgen net zoveel of net zo weinig macht als de partijleiding wil. Als een voetbalvereniging plots besluit om een peperduur nieuw veld aan te laten leggen en de leden zijn het daar niet mee eens dan staat het ze vrij om op te stappen. Het is weliswaar zo dat alle partijen de afgelopen decennia hun ledenbestand hebben zien teruglopen maar door hun nogal afwijkende ideeën ten opzichte van de gevestigde partijen denk ik dat de PVV weinig moeite zou hebben om een fors aantal (betalende) leden binnen te halen.

POENSC~13

Je zou ook actief donateurs kunnen werven maar ook dat wordt achterwege gelaten, de reden daarvan kun je alleen maar naar raden, persoonlijk vind ik het een raadsel. Je kunt natuurlijk altijd donateur worden maar dan zul je zelf het initiatief moeten nemen. Natuurlijk de opkomst en ondergang van de LPF zal een schrikbeeld zijn, je zou het echter ook kunnen gebruiken om lessen uit te trekken. Er kwamen op de LPF allerhande charlatans af die dachten en hoopten een graantje mee te kunnen plukken. Het vervelende voor de LPF was dat ze in zeer korte tijd dermate groot werden dat ze heel snel heel veel mensen nodig hadden, als je plotseling een groot aantal zetels moet vullen heb je daar nou eenmaal mannetjes en vrouwtjes voor nodig. Maar de PVV is het stadium van eendagsvlieg reeds lang gepasseerd, het risico dat ze van de ene op de andere dag ineens een groot aantal kandidaten nodig heeft is wel zo’n beetje voorbij. En omdat de tijdfactor minder nijpend is zou er dus een strenge selectie kunnen plaatsvinden. Sterker nog ze zouden een interne opleiding kunnen krijgen om de do’s en don’ts in de politiek te leren. Daarbij is het ook niet zo dat je iemand die zegt open te staan voor een functie direct een zware positie hoeft te geven, je hoeft hem niet meteen in de Tweede Kamer te zetten.

Gek genoeg schijnt het hele onderwerp echter nogal een dingetje te zijn dat zelfs al eens geleid heeft tot het opstappen van Hero Brinkman die tot die tijd toch een vooraanstaand lid van de fractie was. Akkoord de manier waarop hij het deed verdient geen schoonheidsprijs. Maar iemand wegsturen/weg laten gaan lijkt toch wel erg drastisch.

En zo zijn er meer dingen te bedenken, zo zegt de PVV dat het organiseren van bijvoorbeeld een verkiezingsbijeenkomst niet te behappen is omdat de beveiliging dan voor eigen rekening valt. Nou neem ik aan dat Wilders beveiligd wordt tot de voordeur maar dan moet er toch iets te verzinnen zijn als een eigen veiligheidsteam voor binnen? Selectie en fouilleren aan de voordeur valt toch binnen de mogelijkheden? Dat doet de eerste de beste discotheek ook!

Tijl Uylenspiegel ziet zichzelf echter niet als financieel expert of als veiligheidsadviseur dus misschien vind u wel dat ik het allemaal helemaal verkeerd zie of dat er véél betere dingen te bedenken zijn, dat zou zomaar kunnen. Maar wij zijn een heel open site, u mag hier gewoon uw denkbeelden uit de doeken doen, u mag het hartgrondig met ons oneens zijn en dat mag u gewoon ongefilterd schrijven. Ga uw gang, maar houd het een beetje netjes, Tijl hoeft niet gelijk op een mestkar door het dorp getrokken te worden…. Toch?

Doe mee met 8.346 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

7 Comments on Arme PVV

 1. Openheid van zaken over donaties geven kan niet en niet omdat er dubieuze zaken gebeuren, maar omdat PVV-fans worden gediscrimineerd en gedemoniseerd, hoe onbegrijpelijk dat ook is.

  DAAROM moeten, uit zelfbehoud, heel begrijpelijk dus, de meeste, juist ook de kleine, donateurs anonimiteit als voorwaarde stellen!

  Als leraar bent bijvoorbeeld, wordt je tijdelijke contract nergens verlengd als je collega’s achter je PVV-sympathieen komen!

  Liked by 1 persoon

 2. Turkse fascist start demografische wapenwedloop.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27828342/___Turken_moeten_meer_kinderen_krijgen___.html
  Op termijn is een burgeroorlog met de turkse fascisten en hun handlangers onvermijdelijk.

  Liked by 1 persoon

 3. Zou het wat die donateurs betreft mogelijk zijn een stichting in het leven te roepen met als enige doel donateursgelden voor de PVV te verzamelen en dat dan vervolgens aan de PVV zelf te doneren?
  De PVV kan dan openheid van zaken geven, de stichting is de donor, en wie dan verder aan de stichting gedoneerd heeft is dan verder zaak van de stichting.
  Ik ben geen financieel expert, maar de truken die Soros uithaalt met zijn dubieuze stichtingen, zoals sponsoren van de Clintons kan de PVV ook een keertje in zijn voordeel gebruiken.

  Liked by 1 persoon

 4. Precies, als PVV-er moet je verdomd goed uitkijken om niet bekend te worden als je een werkgever of werknemer bent want dat kan negatief voor je uitpakken
  Zover is het hier in dit mickey mouse land al gekomen.
  Als beveiliging is een soort vrijwillige SA misschien een optie.

  Liked by 2 people

 5. skeeter // maart 17, 2017 om 18:20 //

  @ Lisa,
  Vrijheid van menings uiting in NL mag niet(eigenlijk mag je helemaal niets), alleen je bek dichthouden, dat mag(moet zelfs als je geen risico’s aandurft) in dat smerige fascisten land.

  Liked by 1 persoon

 6. trebor2110 // maart 17, 2017 om 19:19 //

  Selectie en fouilleren aan de voordeur valt toch binnen de mogelijkheden? Dat doet de eerste de beste discotheek ook!

  Denk dat het niet veel uitmaakt Tijl ook met fuoilleren is er genoeg om meet naar binnen te smokkelen https://www.youtube.com/watch?v=x2KiK3TDUS4 .

  Ik liep niet met wapens maar drug mee naar binnen nemen bij een club is geen probleem en dan hoef ik het niet eens in me reet te steken .

  Liked by 1 persoon

 7. Tijl Uylenspiegel // maart 17, 2017 om 23:11 //

  Trebor 100% veiligheid bestaat niet, Reagan werd neergeschoten terwijl er een compleet team om hem heen liep met vergaande bevoegdheden, ook met de beveiliging die hij buiten geniet zou je niet kunnen voorkomen dat er iemand met eigenaardige wapens binnen kan komen

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: