Nieuw

The morning after

Geen idee hoe het anderen vergaat de ochtend na de verkiezingen. Wat mezelf betreft, ik voel me als na een avond teveel alcohol genuttigd te hebben, iets wat in dit geval zeker niet zo is.

Toch vreemd, de PVV wint zoals het zich nu laat aanzien vijf zetels en in feite zou een mens daar best tevreden over mogen zijn. Zeker, ik had meer verwacht/gehoopt aangezien de peilingen al maanden een tweestrijd tussen PVV en VVD te zien gaven. Die is er niet van gekomen, de VVD staat een straatlengte voor en vandaar, een verlies van 9 à 10 zetels en toch groot feest voor de zogenaamd liberalen.

Een tikkeltje bizar is het wel.

Maar vijf winst voor de PVV is toch niet niks in dit politieke landschap, de vraag is wat het waard zal blijken te zijn want het enige dat rest is de oppositie. En dat is waar die kater door veroorzaakt wordt.

Maar hoe nu verder? Want dat wordt toch de grote vraag, te vrezen valt dat het komende Kabinet gevormd zal gaan worden met VVD, CDA en D66 en nog wat klein grut om de boel aan een meerderheid te helpen en dat opent toch akelige vergezichten. Hadden we eerst het crematorium akkoord, nu valt te vrezen voor een crematorium Kabinet en dat is toch nog net een graadje erger. Buma en Pechtold als minister, de vraag is alleen nog van wat, misschien dat we voor Pechtold een ministerie voor de uitverkoop in het leven kunnen roepen, voor Buma Veiligheid en Justitie? Daar heeft de VVD zich akelig aan vertild dus ze zullen het opruimen van de rotzooi maar al te graag bij een ander in de schoenen schuiven. En dan? Mona Keijzer op Volksgezondheid? Zou zomaar kunnen.

D66_872

Best gek eigenlijk en ik weet niet hoe het u vergaat maar ik weet van alle partijen de leider op te noemen maar direct daarachter wordt het al gauw stil. Van D66 kennen we Pia Dijkstra en dan? Van het CDA kennen we Buma en Keijzer en daarna? Bij GroenLinks die tot mijn grote afschuw echt zeer veel gewonnen hebben met de Jessias ken ik er helemaal nauwelijks een waarbij ik op moet merken dat ik er gisteravond pas achter kwam dat Wijnand Duyvendak zich intensief met de campagne bemoeit heeft, zou hij hopen op een come-back? Je moet er niet aan denken! Zou Tara Singh Varma nog beschikbaar zijn? Femke niet, die zit financieel geramd tot haar 67 e.

Dat waren gisteravond toch dingen die door mijn hoofd gingen, de NOS en RTL hadden stinkend hun best gedaan allerhande politici voor het voetlicht te halen waarvan ik juist zo blij was dat ze tot het verleden behoorden, zo zag ik Femke Halsema glimmen van trots op haar ‘opvolger’ (vreemd want volgens mij was Jolande Sap dat). Speciaal voor deze gelegenheid had ze nog even haar snor geëpileerd. Onno Hoes mocht ook even zijn niet ter zaken doende mening spuien. Verschillende dag en weekbladen lieten Felix Rottenberg nog even zout in de toch al stinkende wonden van de PvdA wrijven. En zo kwamen er nog vele anderen voorbij waarvan ik er gelukkig ook een stel gemist heb, een mens kan tenslotte maar naar een zender tegelijk kijken.(goddank) Is Melkert nog ergens langs geweest of Wim Kok? Nee dat zal niet, voor Melkert is er zeker nu geen vacature en Kok heeft zo opzichtig zijn zakken gevuld die lacht om de beloning van politici, dat is voor hem een gepasseerd station.

Maar goed, wat zal er gebeuren met de grote vraagstukken, gaat de kaalslag in de gezondheidszorg nu gewoon door of doen ze er misschien zelfs nog een tandje bij? Gaat de overdracht van bevoegdheden naar de EU nu in de hoogste versnelling. Wordt Nederland met een zeer grote GroenLinks fractie nu helemaal volgeplempt met gigantische windmolens? En immigratie? Gaan de poorten nu helemaal wagenwijd open?

bushman-509238_1280

Krijgen de veerdiensten op de Middellandse Zee een hogere frequentie? En de pensioenpotten, gaan die nu met een grote strik erom heen naar Draghi? “Alstublieft meneer Draghi dat scheelt weer een paar maanden bijdrukken van euro’s.” Hoe nu verder met de vrijwillige euthanasie? D66 een trotse voorstander, CDA en CU fervent tegenstander, dat wordt een wedstrijd armpje drukken… Gaat de pil van Drion straks in de basisverzekering, krijgt iedereen er vast eentje voor het geval dat? Of komen er speciale zanggroepen van de Pinkstergemeente die langsgaan om een gezellige gospel te zingen als je het niet meer ziet zitten. “Er is een lichtje in mijn hart en dat is….”

En de AOW leeftijd, gaat die nu in versneld tempo naar de 70? Zou zomaar kunnen. De rekenrente, het bedriegers-systeem waardoor de pensioenen niet geïndexeerd kunnen en mogen worden zal in elk geval niet veranderen.

Nee alles bij elkaar geen feeststemming vandaag in Huize Uylenspiegel zoveel mag wel duidelijk zijn. Ik neem nog maar een paracetamolletje…

Doe mee met 8.336 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

29 Comments on The morning after

 1. Nu is het een feit, Nederland liet gisteravond zien hoeveel verborgen nsb´ers er zijn. Het ware gezicht werd getoond. Er is definitief voor een Nederlands Kalifaat gekozen.
  De geheime onderhandelingen tussen Merkel, Rutte en Erdogan zullen worden voortgezet, wees hier zeker van, want ze moeten de verdragen Lissabon, Straatsburg en Maastricht nakomen.
  De elite-gevestigde orde-BN´ers zullen alles op de verdere economische groei, opbouw en hun natte droom “een multiculti” samenleving zetten, waarbij de beurzen hun ijkpunt en winst is.
  Maar Tijl, mijn voorspelling is dat tussen 2017 en 2020 er een hele grote crisis aankomt, veel erger dan we gehad hebben, misschien wel een vergelijkbare beurscrash van 1938-39.
  Denk aan uw maag met die paracetamolletjes en fijne dag ondanks alles.

  Like

 2. Pia Dijkstra op het ministerie van ‘Voltooid Leven’

  ( o leuk, later op de dag de rest van de ministeries eens invullen, dan slaat de schrik je pas echt goed om het hart)

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // maart 16, 2017 om 13:40 //

  Nou het is allemaal nog een beetje een kwestie van afwachten Guardia, we moeten met name een beetje opletten wat het CDA gaat doen, in de campagne zijn ze een stuk opgeschoven naar de PVV, de komende tijd zal moeten blijken of dat verkiezingsretoriek was of dat ze het werkelijk meenden en ook hoe zich dat laat vertalen in beleid, gaat de VVD daar in mee?
  Een nieuwe crisis? Het is niet te hopen, vooralsnog gaat het de grote bedrijven behoorlijk goed voor de wind, zij zijn als grootsten uit de crisis gekomen het gewone klootjesvolk is er maar bekaaid afgekomen en dat gaat met een regering van de VVD niet anders worden. En nou ja als het wel zo is dan kunnen we zingen “and we shall all go down together” (dat was een stukje uit de een of andere Vietnam protestsong waarvan de naam me even niet te binnen wil schieten) Vrij vertaald ‘dan gaan we met z’n allen naar de bliksem’

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // maart 16, 2017 om 13:48 //

  Ach misschien kunnen we nog een “ministery of silly walks” bij maken..

  Like

 5. Wil het kort houden. Verwijs U naar mijn twitter gedachten vooraf 15/3 jl. https://twitter.com/vriesfvm1331De “Idioterie”?

  Like

 6. Glas, plas, was.

  Like

 7. Had Halsema drie of vier flessen rode wijn op ?

  Iemand die dat kan duiden ?

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // maart 16, 2017 om 14:18 //

  Nee joh, die zit tegenwoordig ruim bij kas, die zit aan de prosecco

  Like

 9. De uitslag, zoals deze er nu uitziet, werd bij voorbaat al bedacht.
  4 maanden geleden zag het er toch naar uit dat de PVV 34 zetels zou halen, daarnaast moest er afgerekend worden met Pinokkio Rutte. Maar verdacht, plotseling keerde het tij…
  Bijzonder dat in de wandelgangen, cafe’s, op de werkvloer, twitter, en Facebook, de PVV de favoriet was, en nog steeds is. Het was of de PVV, of een willekeurige andere partij.
  We worden belazerd, maar dat was te verwachten.

  Natuurlijk mag Geert Wilders onder geen beding premier worden, dat staat het systeem niet toe. We zijn nog niet vergeten wat onze Pim Fortuyn is overkomen toen duidelijk werd dat zijn aanhang zo groot was dat hij na de verkiezingen onbetwist de premier zo worden…
  Dus gelukkig hoeven we ons nu geen zorgen te maken dat er een sniper ingeschakeld wordt door westerse geheime diensten.
  En uitsluiting door het pluche is de beste en veiligste optie. In de oppositie kan onze Geert duidelijk en veel beter aantonen dat het beleid dat gevoerd werd en wordt desastreus is voor ons land en volk.
  Alleen een gewetenloze zakkenvuller wil deel uitmaken van zo’n beleid.

  Like

 10. #falseklikos die voorgevuld gereed stonden zodat de tellers zich niet bezwaard konden voelen en de oudpapierman weer wat te doen had spoken door mijn hoofd.

  Like

 11. …en een dag nadat ze het roestige autootje het moeras in hadden gereden namen ze afscheid van de collega sloper die toch te soft voor de job bleek, haalden er een paar rauwdouwers bij waarvan er 1 zelfs naar de kerk ging en heel netjes maar met een kutaccent kon praten en trokken vervolgens alles wat nog een beetje bruikbaar was uit het roestige karkas om dat aan hun bendeleider te schenken die ze daarom wel weer zou bedenken als er weer een grote sloopjob te doen was…

  O ja, en voor ze weggingen zeken ze de mensen die al die tijd toch maar hoopvol in het roestige autootje waren blijven zitten nog even vorstelijk recht in de bek…

  Ja, ik heb een kater….

  Like

 12. HetZalWelWeer // maart 16, 2017 om 15:08 //

  Het is zeker niet ondenkbaar, dat we een tijd ingaan met heel veel onstabiele regeringen en dat gaat veel economische ellende opleveren en ik hoef niet uit te leggen wie daar weer voor op mag gaan draaien, de multinationals en de belastingparadijsen zitten zoals altijd in heel zwaar weer dus daar gaat het zeker niet vandaan komen.

  Like

 13. Tijl Uylenspiegel // maart 16, 2017 om 15:18 //

  Een vraag die zich steeds aan mij opdringt is; hoe zou de uitslag zijn geweest als er in de afgelopen week ergens in Europa weer een zware aanslag zou zijn geweest met een overduidelijke moslimachtergrond, eentje die ze niet 1 2 3 als ‘verwarde man’ hadden kunnen wegzetten?

  Like

 14. Dan was de uitkomst hetzelfde geweest.
  Democratie;
  “Het gaat niet om de mensen die stemmen, maar om de mensen die de stemmen tellen.”
  http://www.deleunstoel.nl/home.php?col=24&res=1536&ref=&artikel_id=4874

  Liked by 2 people

 15. Freduardo // maart 16, 2017 om 17:08 //

  Je bedoelde deze song over de Vietnam oorlog.

  Like

 16. Horatius // maart 16, 2017 om 18:41 //

  De rookwolken zijn opgetrokken en bijna iedereen is blij, allemaal zetels gewonnen, behalve de VVD en de PvdA.

  Maar Mark Rutte (bekend van de grote en de kleine Turkije-deal) mag gaan formeren. Die eer is gegund aan Edith Schippers van uiteraard onbesproken gedrag. En die zal de komende weken, zo niet maanden, heel wat moeten schipperen met het CDA, D66 en de CU om tot een enigszins werkbare coalitie te komen.

  Maar in het landsbelang zal zelfs Pechtold water bij de wijn moeten doen want een coalitie vormen is nu eenmaal inleveren en nog eens inleveren.

  Mark Rutte, plotseling de held van Europa, de man van tot hier en niet verder en de man die de gevreesde dictator Erdogan zo ver weet te krijgen dat nu zelfs Nederlandse koeien Turkije moeten verlaten. Dat belooft nog wat voor de nabije toekomst; hierna volgen ongetwijfeld de Koerden, Christenen, Joden en andere fascisten.

  Maar we moeten ons ook voorbereiden op een ‘normalisering’ van de betrekkingen, wat zou kunnen inhouden een partij als DENK met het nodige respect te behandelen en niet bij herhaling tot de orde roepen mochten ze b.v. tijdens een spoeddebat hier een Islamitisch Kalifaat willen uitroepen.

  Oom Geert heeft er ook nog wat zetels bij en is pas 53 jaar en de kans dat het komende kabinet de volle rit zal uitzitten is niet zo heel groot. We moeten namelijk rekening houden met een religieuze oorlog in Europa waarbij de vorming van een oorlogskabinet een dringende prioriteit kan worden. Met alleen maar het uitroepen van de Noodtoestand komen we er dan niet, kijk maar naar Frankrijk en België waar de religieuze baardmannen nog steeds ongehinderd cellen kunnen vormen en met de wapens zit het ook wel snor. Zie o.a. de zeer omvangrijke wapenarsenalen die recentelijk in buurland Spanje (per ongeluk) werden ontdekt.

  En Nederland? Voorlopig is die populist Wilders op zijn nummer gezet (de 2e partij in ons land!) en de PvdA is verworden tot een curiositeit en Jesse Klaver probeert alsnog via het inzetten van al zijn charmes bij Mark op schoot te kruipen. Maar dat is gelukkig onverkoopbaar bij de achterban van de VVD. Volledige open grenzen voor letterlijk iedere vluchteling kan zelfs Rutte zich niet veroorloven.

  Is de rol van Geert Wilders nu definitief uitgespeeld?

  Absoluut niet! Daar zorgen de voortdurende volksverhuizingen wel voor, voorts de IS die nog enige religieuze verplichtingen heeft te vervullen in West-Europa. En dan praten we nog niet eens over onze Nederturken die opgehitst door DENK bij voortduring zullen hameren op het beproefde aambeeld van discriminatie, racisme, fascisme, Vrijheid van Mening en Godsdienst en de onvermijdelijke Mensenrechten.

  De beste tijden voor Links zijn voorbij en de toekomst is voor de realisten (nu nog uitgescholden voor populisten).

  Wie heeft er nog een baantje voor die Spekman?

  Liked by 2 people

 17. polderboy // maart 16, 2017 om 20:40 //

  DENK van Kuzu is in Amsterdam binnengekomen op 7.5%. De partij is groter dan de SP en even groot als de PvdA!!
  http://www.at5.nl/artikelen/166862/groenlinks-grootste-in-amsterdam-denk-op-vier-na-grootste

  De Nazi- en fascistenjagers zullen door Eberhart met open armen ontvangen worden, en een kostbare aanvulling worden voor de knokploegen van Groenlinks.

  Vroeger had je de NSB, waar het Amsterdamse bestuur mee collaboreerde. Toen heten de fascisten nog Joden overigens, maar ergens krijg ik het gevoel, dat ze nu ook weer Joden gaan heten, aangevuld met wat extra fascisten, zoals homo’s, PVV-“extremisten”, leuk geklede vrouwen en zo…

  Like

 18. HetZalWelWeer // maart 16, 2017 om 21:10 //

  @ Greengo // maart 16, 2017 om 21:07 //

  Ja want hij heeft een andere baan dan schoonmaker en dat kan natuurlijk niet.

  Like

 19. De mensen vergeten snel. De laatste tijd hoorde je veel verhalen over VVD’ers die fraude plegen en nog meer onethische zaken uit haalden. Sommigen kregen zelfs een gevangenisstraf. Maar door een leuk incidentje wat breed werd uit gemeten door een slimme premier was het collectieve geheugen in één keer gewist. Met als resultaat dat we nog een tijd met die tandpasta reclameman zitten opgescheept. hij heeft ook 1.000 euro gekregen om zijn tanden te bleken. Ik hoop maar één ding en dat is dat het de D’66 bij de volgende verkiezingen net zo zal vergaan als de PvdA. Dan komen zij op -10.

  Like

 20. polderboy // maart 16, 2017 om 22:12 //

  De kankerjoden roepende Turks racistische relschoppers zijn Zaterdag, nadat ze de politie aanvielen, toch terecht van de straat verwijderd in Rotterdam?
  http://www.jpost.com/Diaspora/Dutch-Muslims-shout-antisemitic-slogans-during-Turkish-consulate-protest-484071

  In het buitenland is men daarom wel heel verbaasd, dat de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb de Turkse gewelddadige racisten toestemming geeft om nota bene een demonstratie te houden TEGEN het politie-optreden?!
  (Rotterdam’s mayor gave his authorisation Thursday for a pro-Turkish protest against the Dutch police’s handling of a violent demonstration in the port city last weekend.)
  https://www.yahoo.com/news/dutch-mayor-gives-ahead-pro-turkish-rally-184115735.html

  Wat gebeurt er in Holland, dat eens zo mooie land???
  Zijn ze daar gek geworden???

  Like

 21. Greengo // maart 16, 2017 om 22:14 //

  ‘Voordat de echte uitslag van de verkiezingen er is, is het dankzij de exitpoll bijna altijd al duidelijk wie de grote winnaar die dag is. Maar hoe kan dat als nog lang niet alle stemmen geteld zijn? En is zo’n exitpoll eigenlijk betrouwbaar? De exitpoll is niet de echte uitslag van de verkiezingen, maar een onderzoek naar het stemgedrag van kiezers.’
  http://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/wat-is-een-exitpoll-en-hoe-wordt-hij-gemeten

  Nou, ’t was zeker betrouwbaar aangezien er geen beweging in het onderlinge percentage kwam ..
  Heeft stemmen nog zin? Heeft men niet genoeg aan de onderzoeksgroep waaraan men bijna exact kan afmeten wat de uitkomst zal zijn?

  Over vier jaar hebben we digitale stemkastjes … want werken met stembiljetten groter dan de kaart van Europa in het kader van zoek dat kleine rode stipje is behalve niet te doen ook ‘niet meer van deze tijd’.
  Dat heeft men gisteren kunnen aantonen. De uitslag zou om 1 uur in de nacht bekend zijn; toen ik vanmorgen om 5 uur naar de bedstee ging, waren de uitslagen nog steeds niet allemaal binnen. Wanneer er gefraudeerd is, zal het me niet verbazen. Daarbij is het niet handig om 50 plussers voor het tellen in te zetten i.v.m. afnemend zicht en gelazer met ver en dichtbij brillenglazen. Nou ja … we zitten er maar mooi mee opgescheept voorlopig. De vraag of het ooit nog beter gaat worden is voor een ieder voor zich te beantwoorden. Blijft de vraag of we over vier jaar nog een oproep gaan krijgen om een stem uit te brengen of dat het tegen die tijd zo is geregeld dat dat niet meer hoeft omdat de perverselingen in de europese unie alles voor het volk beslissen en Engsoc een feit is.

  Like

 22. Greengo // maart 16, 2017 om 22:18 //

  polderboy // maart 16, 2017 om 22:12 // Terwijl de Nederlandse Ambassade in turkie leegstaat omdat men naar huis is gestuurd omdat in holland er niet wordt gedaan wat turkie wil … ? kankerfascisten (wordt goedgekeurd door spellingscontrole, goed zo)

  Like

 23. Greengo // maart 16, 2017 om 22:20 //

  Ik denk dat wanneer ze mekka naar de moslims konden brengen ze dat ook nog zouden doen.

  Like

 24. Greengo // maart 16, 2017 om 22:26 //

  Al die kakkerlakken hebben overigens via satelietverbinding toegang tot elke prediker die men maar wil horen. Het is helemaal niet nodig om die mongolen naar hier te laten komen waardoor er weer duizenden turkse kankervlaggen door rottie wapperen en kakkerlakken iedereen die niet tot de klup behoord uitmaken voor rotte vis en kanker moeder vader racist enz. HET IS AL OORLOG, alleen niet iedereen is daarvan op de hoogte.
  GODVERDOMME WAT BEN IK B O O S.

  Like

 25. polderboy // maart 16, 2017 om 22:31 //

  @Greengo 22:18
  Je begrijpt dat een site als Yahoo geen kleine is. Die wordt over de hele wereld gelezen.

  Terwijl ze in Brussel de schone schijn proberen op te houden, door te vertellen, dat R’dam door de Nazi’s was gebombardeerd en nu zelfs een Marokkaanse burgemeester heeft, in dat keurige land, leest de hele wereld ondertussen dat die Marokkaanse moslim andere Turkse moslim racisten toestemming geeft om de ambtenaren van politie publiekelijk en absoluut onterecht te vernederen.
  En Rutte heeft de racisten (van de PVV) in Nederland verslagen..ja, ja…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: