Nieuw

Live: Uitslagenavond NOS

Doe mee met 8.346 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

16 Comments on Live: Uitslagenavond NOS

 1. JackvanderVeen // maart 16, 2017 om 07:07 //

  Russische stemmentellers zijn heimlijk geintegreerd i.p.v. hackers!
  Geen bal geloof ik van de uitslag. Geen ene bal.

  Like

 2. 20 zetels PVV is 5 meer dan vorige keer 33% meer dus! moeten we niet te dramatisch over doen. vvd, cda en linkse d66 en gl in regering is wel minder

  Like

 3. HetZalWelWeer // maart 16, 2017 om 08:01 //

  @ Greengo // maart 16, 2017 om 03:38 //

  Mijn woonplaats blauw als ik weet niet wat, maar Ik ken niemand hier die VVD gestemd heeft.

  Like

 4. HetZalWelWeer // maart 16, 2017 om 08:03 //

  Maar mag ik dan toch de felicitaties uitbrengen naar Erdogan!
  Gefeliciteerd Erdogan!

  Wel zo sportief om te doen natuurlijk.

  Like

 5. HetZalWelWeer // maart 16, 2017 om 08:23 //

  Dus binnen de gemeentes, hebben de leden van andere Gemeentelijke partijen allemaal op de VVD gestemd?

  Like

 6. Mooie dag gisteren, links verliest 20 zetels en de PVV wint er 5, wat een gaaf land.

  Like

 7. pieter g // maart 16, 2017 om 09:55 //

  Helaas de PVV niet de grootste. Maar toch flink gewonnen en de tweede partij van Nederland.
  Gewoon stuitend zoals de partij wordt buitengesloten. Ondanks de mindere campagne en al het demoniseren toch zoveel winst boeken. Links is bijna weggevaagd! Alleen Klaver heeft wat PVDA en jeugdigen meegekregen. Als die wat ouder en wijzer zijn loopt de zaak weer leeg.
  De problemen met migranten, de islam en de EU blijven groeien dus de potentie voor de PVV en Fvd is nog steeds groot.

  Like

 8. HetZalWelWeer // maart 16, 2017 om 10:02 //

  @ pieter g // maart 16, 2017 om 09:55 //

  Mensen die op FvD gestemd hebben, hebben dit artikel over het hoofd gezien:

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/03/12/omstreden-eu-subsidie-voor-baudet-7328363-a1549990

  FvD heeft geld aangenomen van Erdogan’s AK-Partij.

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // maart 16, 2017 om 10:02 //

  Het mag nog een wonder heten dat de stemmen binnen een etmaal geteld zijn. Als je het gekloot zag in die stembureaus met die stembiljetten van een vierkante meter groot, zou er nou werkelijk niemand op het idee gekomen zijn om het papier tweezijdig te bedrukken? Er leek ook niet een eenduidig systeem te zijn hoe die biljetten te tellen, bij het ene bureau lagen er posters van de partijen op de grond en daar moesten dan de stapels biljetten bij gelegd worden. Het was nou ook niet bepaald zo dat je op zo’n biljet met een oogopslag kon zien waarop gestemd was. Nee ik zeg niet dat het niet eerlijk gegaan zou zijn maar er moet toch een beter systeem denkbaar zijn dan dit.

  Like

 10. HetZalWelWeer // maart 16, 2017 om 10:34 //

  Volgens Rutte is nu de burger aan de beurt.
  Om verder uit te kleden.

  Like

 11. En Pinokkio kennende zit die binnen no time bij Erdohitler aan tafel om verder te smoezen hoe en wanneer die 250.000 vluchtelingen deze kant op kunnen komen.
  Die twee hebben elkaar een mooie dienst bewezen.

  Like

 12. HetZalWelWeer // maart 16, 2017 om 12:01 //

  Nederlandse ouders: “kom niet aan mijn kinderen hoor!!”

  Waarom dan toch 24/7 het leven van je kinderen verpesten.

  Like

 13. Republikein // maart 16, 2017 om 12:54 //

  Zou ik ook mensenrechten hebben?
  K denk van niet, ben niet gelijk.

  Like

 14. bedonderde burger nr 16.000.001 // maart 16, 2017 om 13:05 //

  Nog 9 te veel

  Decennia lang, bijna 50 jaar, wordt de Nederlandse politiek beheerst door VVD, CDA, PvdA en D66. Deze vier hebben nu, aan de hand van de eerste resultaten 78 zetels oftewel iets meer dan de helft van de Kamerzetels, de ‘liberale’ VVD en D66 samen komen uit op 50 zetels ofwel een derde, VVD en CDA samen hetzelfde. Nieuwe politiek is nog steeds een ondergeschoven kindje. De boze kiezers van PVV en Forum voor Democratie komen niet verder dan 22 zetels ofwel ongeveer 15 % van de kamer, samen met DENK en 50+, die ook min of meer boze burgers vertegenwoordigen, komen de bozen uit op 29 zetels, ongeveer 20 %. Zogenaamd ‘links’ komt inclusief de Partij voor de Dieren op 45 zetels, dus 30 % van de kamer. Met eventueel de CU erbij is dit 51 zetels, ongeveer 34 %.

  Met andere woorden de oude politiek beheerst nog steeds onze politiek met ongeveer 51%, de ‘boze’ politiek komt voorlopig niet verder dan 20 % en zich links wanend en of noemend is teruggezakt naar 30 tot 34 %. Behoudend Nederland bepaalt de meerderheid, wat op zich niet zo vreemd is aangezien ongeveer de helft van de Nederlanders eigen huis bezitters zijn, die in ieder geval op korte termijn, financieel veel baat hebben bij die behoudendheid. Vermoedelijk zit hier een groot deel van de behoudend of strategisch kiezende burgers.

  De verkiezingen zijn nog maar net achter de rug of de domheid knettert alweer uit de schoolkrantjes die zich de serieuze media noemen. Volgens een van hen heeft Rutte de populisten eronder gehouden om een van deze domme uitspraken te memoreren. Lieve jongens en meisjes die denken grote journalistieke talenten te zijn, vrijwel alle politici zijn populisten, ook jullie vriend Rutte. Als er ooit verkiezingen zouden worden gehouden wie populist pur sang is maakt Rutte de beste kans om met kop en schouders hieruit als overwinnaar tevoorschijn te komen.

  Verder ontgaat mij geheel en al waarom we blij zouden moeten zijn om nog eens vier jaar met een categorisch leugenaar opgezadeld te zitten. Want wat de man wel of niet is, een leugenaar is hij in ieder geval, denk aan zijn beruchte briefje van duizend. Het lukt mij dan ook echt niet om te begrijpen wat zich afspeelt in de grijze brij in de hoofden van dit soort ‘journalistieke intellectuelen’ om zo triomferend de loftrompet te blazen.

  Het enig dat dit duidelijk maakt is dat zij niet veel hersens bezitten of anders dat zij niet echt in staat zijn tot analytisch denken. Dat laatste zou de oplossing kunnen zijn gezien het lage opleidingsniveau in Nederland gidsland. Corruptie is ook een mogelijkheid die niet te onderschatten is. Tenslotte worden de leuke, goed betaalde baantjes onderling in de juiste clubjes of families verdeeld en het kan lang duren voor eens uitkomt wat iemand zit uit te vreten, zoals recentelijk weer eens duidelijk werd.

  Verder redenerend vanuit de mogelijkheid hersenloosheid, zullen we straks meer en vergelijkbare kreten in schoolkrantjes zien verschijnen als in Duitsland iemand die heel Europa in de fik heeft gezet opnieuw wordt gekozen als bondskanselier en als in Frankrijk ook nog eens een ordinaire dief en fraudeur president wordt. Wanneer, vraag ik mij dus af, is de wereld verlost van kleuters die denken dat ze kunnen denken omdat ze een titeltje hebben gehaald. En die dan ook nog vinden het recht te hebben om alle anderen met hun domheid lastig te vallen.

  De vraag die opkomt na de zeer curieuze verkiezingen van 15 maart is ‘zijn de verkiezingen gefraudeerd?’ Wie houdt in Nederland toezicht op de chaos die de verkiezingen hier blijken te zijn. Wie houdt toezicht op het tellen van stemmen? Met deze verkiezingen werd duidelijk wat voor puinbak de verkiezingen hier kunnen zijn en hieruit voort komt de vraag hoe makkelijk er gefraudeerd kan worden. Zou het niet op z’n plaats zijn dat dit wordt uitgezocht.

  Hoe dan ook, met deze uitslag zal er niets ten goede veranderen, de tweedracht zal enkel groter worden evenals de spanning in de maatschappij. De welgestelde en rijke medelanders zullen onder Rutte 3 nog rijker worden en armen armer, (huur)woningen zullen nog schaarser en duurder worden. De onwil om nog met elkaar te praten zal parallel hieraan eveneens groeien.

  Groepen ‘linkse’ yuppies vieren de GroenLinks overwinning en kunnen als ‘groene politici en ondernemers’ op hun beurt er een puinhoop van gaan maken, terwijl grote groepen gewone mensen zich belazerd voelen, dat wellicht ook zijn en dus bozer zullen worden. Het enige goeie aan deze verkiezingen is dat de walgelijke partij van absolute bedriegers tot 9 zetels is teruggebracht, al zijn dat er wat mij betreft nog 9 teveel. Verder dat het carnavalssocialisme uit Brabant verder teruggezakt is en dat het Forum voor Democratie -heb ik zelf op gestemd- in het parlement zal komen en dat onder andere dwazen van GeenPeil en het Plasman familiegebeuren van Niet Stemmers geen verdere rol lijken te spelen.

  De luchtledige politiek van ‘lach alles gewoon weg’ zal helaas de komende 4 jaar het land verder verwoesten, terwijl ondergronds de veenbrand intenser zal oplaaien en uitbreiden. Briljant dit soort bestuur, om niet te spreken over sommige politieke analisten die zich zonder nadenken blij tonen ‘dat de populisten zijn gestopt’ terwijl de populist bij uitstek verder gaat met zijn gekonkel. Rest mij hier aan toe te voegen of dat ik misschien beter kan zeggen ‘briljant die strategisch kiezende kiezer’.

  Like

 15. Republikein // maart 14, 2018 om 21:08 //

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: