Nieuw

Rutte versus Wilders ‘Het Verkiezingsdebat 2017’

Terugkijken: debat Rutte vs. Wilders, boven de tv uitzending beneden de live stream

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2128 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

32 Comments on Rutte versus Wilders ‘Het Verkiezingsdebat 2017’

 1. Lulletje Rutte denkt dat hij de verkiezingen al heeft gewonnen.

  Like

 2. Een zeldzaam pak leugens debiteerde de islamcollaborateur.

  Als je zo ongelimiteerd kan liegen dan ben je een gewetenloze slechterik.

  Ik zie er een beetje tegen op om ze een voor een of uit de you-tube versie, of uit de eenvandaag versie, als die later als uitzending gemist online komt, te gaan knippen en er dan bij te zetten wat wel de waarheid is.

  Dat is een pak werk en ik vraag me af hoeveel nut het heeft.

  Korte samenvatting uit mijn twittertirade tijdens het debat:

  Wilders heeft nooit gezegd dat die en koranpolitie wil:

  Like

 3. skeeter // maart 13, 2017 om 20:21 //

  Je kan het hele debat terug snoeien tot ” huh? grenzen?” De verader aap komt ineens uit de mouw. En dan nog daarna zeuren wie het debat had gewonnen, simpel, Rutte duidelijk niet.

  Like

 4. Is Rutte flink bezopen op die ene foto? Hemd open geknoopt en steun zoekend als een dronken malloot.

  Like

 5. Greengo // maart 13, 2017 om 20:42 //

  Rutte begrijpt inderdaad niets van de mohammedaanse ideologie/strategie … of zit, willens en wetens, in een starre ontkenningsfase. Stem PVV, dan maken we zoiets als onderstaand niet mee …

  Like

 6. Rutte is een grote vieze en gore leugenaar die Wilders niet de kans wil geven om uit te spreken.
  Walgelijk mannetje is lullo Rutte, ik hoop echt dat Wilders en de PVV gaat winnen

  Like

 7. meest achterlijke is dat er tijdens het hierop volgende programma door de NSB en SP gereageerd mag worden in een extreem links ‘discussie’ programma met medewerking van Pechtold en Roemer

  Like

 8. skeeter // maart 13, 2017 om 20:53 //

  Sorry jolanda, 75% nederlanders zijn idioten, het zal hem wel weer niet worden.

  Liked by 1 persoon

 9. MoslimMolen // maart 13, 2017 om 20:55 //

  Hoe je ’t wend of keert: guga burgeroorlog is om de hoek. Zeker alsgevolg van NSBzwijnerij jegens Geert.

  Like

 10. Greengo // maart 13, 2017 om 20:58 //

  Ik was er direct van gecharmeerd dat PVV als derde werd gepresenteerd; dat voelt goed in de onderbuik.
  Rutte is zich er wel degelijk van bewust dat de PVV de grootste partij kan worden (al is), maar hij doet er op zijn beurt alles aan, zoals hij ook heeft gesteld, om de PVV niet te laten winnen.
  We zullen zien. Het zijn spannende tijden.
  Nog een dingetje wat ik even neerzet. Speelt zich wel af buiten onze grenzen en zelfs buiten ‘Europa’, maar aangezien strategieën van ideologieën zich nu eenmaal globaal afspelen en/of impact hebben en we wanneer we geen PVV stemmen op den duur ook geconfronteerd zullen gaan worden met deze ongein, kunnen we er maar beter kennis van nemen en er voordien lering uittrekken.

  Like

 11. Greengo // maart 13, 2017 om 20:58 //

  Like

 12. polderboy // maart 13, 2017 om 21:37 //

  Rutte noemde 2 maal dat wij het top deden in de EU, door hem, en als we als Italië of Frankrijk hadden gedaan, dan was het met onze reële GDP groei niks geweest.
  Wij stonden in 2015 op plek 19 in de EU en Italië en Frankrijk op plek 22 respectievelijk 29 van de lijst met EU staten en aanhangsels. Niet echt een goed argument lijkt me.
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_Union_member_states_by_GDP_growth

  Rutte noemde “grenzen dicht” nep oplossingen en files aan de grens. Doordat zuidelijke EU staten de boel hebben dichtgegooid, tegen gejammer van Brussel in, is de asielstroom daar gestuit. Het werkt perfect!! En files hoor je nergens over…

  Rutte noemde 2 miljard voor de oudjes in tehuizen. Dat heeft hij snel op het program neergezet, nadat Wilders een lijstje had gemaakt. Beetje flauw om dat, even snel neer gezet ter profilering van de VVD, als argument te gebruiken. Daarnaast kan dat sneuvelen in onderhandelingen. En zoals Wilders stelde, het is een totaal pakket (100 miljard zorgkosten per jaar meen ik).

  Met de cijfers, 45.000 asielaanvragers, ging Rutte helemaal de mist in. Zijlstra van de VVD had immers gezegd maal 4: dus het zijn er 180.000!!! alweer, en wat telt: ze komen hier voornamelijk uit islamlanden.
  Neem de VS: het grootste deel komt uit Azië en Zuid Amerika: boeddhisten en christenen. Zie je ze in de VS de boel molesteren en met Chinese vlaggen door heel Amerika paraderen als Trump wat zegt of doet tegen China, of zie je daar een zootje Brazilianen vuile kanker Joden, Joden aan het gas, roepen. Nee, natuurlijk niet.
  En die man moet een samenleving runnen, en zorg dragen voor het behoud van de normen en waarden in die samenleving als minister President??!!
  Het is echt alleen maar een boekhouder wat mij betreft, die Rutte. “Ja maar we verdienen toch weer?” Dat deden de Nazi’s ook toen Hitler aan de macht kwam, en je moet niet vragen hoe het er daar aan toe ging.
  “Ja maar geloof speelt geen rol.” Wel eens in islamlanden geweest, meneer Rutte, en Raqqa, en Mosul, en Ankara, Riyad, Libië, Gaza, Egypte, Aceh, Mindanao, Zuid Thailand, Afghanistan, Iran, Algerije, etcetra…

  Liked by 3 people

 13. Kun je nagaan hoe dom dat die gasten shit lopen na te blaten ……………. de bevolking in Africa verviervoudigt de komende jaren …………….. wedden van niet ze hebben geen fuck te vreten en nagenoeg zerro landbouw de natuur regelt die verviervoudiging vanzelf wel die hongernegerts worden kunstmatig met ontwikkelingshulp overeind gehouden .
  Stoppen met die shit en natuur regelt de rest hardt ? ja maar zo zit het nou eenmaal in elkaar .

  Like

 14. Dankjewel polderboy.

  Ik hou me aanbevolen voor meer overduidelijke leugens.
  Ik kom af en toe bij dit topic even checken of er nog meer zijn toegevoegd.
  Ik ben toch maar begonnen om de fragmenten waar Rutte liegt er uit te knippen.
  Ik zal zien hoe ver ik kom, want dat fragmenten geknip is een heidens werk heb ik ervaren de afgelopen tijd.

  Like

 15. @fubarbaar ‘Ik ben toch maar begonnen om de fragmenten waar Rutte liegt er uit te knippen.’ dan kun je toch gewoon het hele filmpje nemen? oh wacht in tegenstelling tot Jesse liegt hij niet over zijn naam dus valt er nog iets te knippen

  Like

 16. polderboy // maart 13, 2017 om 22:31 //

  @Fubar 22:16

  Ik hoop dat mijn reacties soms bijdragen: neem ervan wat je wilt.

  Verder ben ik een flexwerkende alleenstaande huisopa/soort huisvrouw dus (geef toe, klink een beetje vreemd, maar is door de kinderrechter zo beslist).
  Daarnaast heb ik als hobby oldtimers, maar koop altijd de verkeerde (onbewust expres waarschijnlijk) , dus moet dan nogal eens extra onder de bagger rondlopen (typisch dat ze thuis nooit klagen, maar misschien weten ze niet beter meer als ik onder de smeer sta te koken, voordat ik op mijn brommertje naar de ploegendienst vertrek).

  Verder heb ik een schijthekel aan sharia en fascisten.

  Hoop ooit actiever te kunnen bijdragen bij jullie. Geweldige site overigens!

  Liked by 2 people

 17. en nsb’66 hond Pechtold mag nu weer bij Pauw en Jinek zijn gal spuien, hoezo een voorkeur bij de staatsomroep voor landverraders en Nederland haters

  Like

 18. Tijl Uylenspiegel // maart 13, 2017 om 23:07 //

  Nee het werd niet waar ik op gehoopt had, het was geen duel met woorden tussen twee politici die mogelijk de grootste partij worden.
  Ja ik was bijzonder teleurgesteld dat de koranpolitie niet werd tegengesproken, ja ik was teleurgesteld dat er geen harder verweer kwam tegen het verwijt dat hij was weggelopen uit het Catshuis. Om kort te gaan ik vond het een debat zonder hoogte of dieptepunten, heel af en toe leek er iets te gaan knetteren maar vuurwerk werd het nooit.
  Eigenlijk zoals deze hele campagne de PVV slechts heel af en toe keft als een chihuahua terwijl de hele roedel poedels en retrievers rustig toekijkt.
  Zeker ik zal komende woensdag PVV stemmen maar met lood in mijn schoenen, de eclatante overwinning waar ze zo lang op leken af te stevenen lijkt verder weg dan ooit.

  Like

 19. pieter g // maart 13, 2017 om 23:26 //

  @ Tijl Uylenspiegel // maart 13, 2017 om 23:07 //

  Ach, het is al jaren duidelijk.
  Wil je meer islam, meer EU, en minder Nederland stem op VVD waar Groen links zo bij aan kan schuiven om mee te doen.
  Wil je in het belang van dit land en haar burgers stemmen? Stem PVV.
  Hoe moeilijk is dat?
  Er zijn slechts 2 zuilen.
  – 1–De PVV met nieuweling Fvd (Baudet) en veel internet media.
  -2–Alle andere partijen die onderling een kartel vormen met de gelijkgeschakelde oude media.

  De gesuggereerde overwinning was virtueel en kan net zo goed als Bubbel opgeblazen zijn om later vlak voor de verkiezingen leeg te laten lopen om PVV stemmers te demotiveren.
  Trap er niet in.
  De echte verkiezingen komen er aan, en het is te hopen dat de tellers gescreend zijn want dat er een aantal het PVV gehalte willen decimeren staat wel vast.
  Een man tijdens het debat moest beschermende kleding dragen. Alleen om die reden is iedere Nederlander met een beetje gevoel en toekomstvisie in zijn donder verplicht om op hem te stemmen.

  Liked by 1 persoon

 20. Tja Tijl, ga morgen ook PVV stemmen met precies het zelfde gevoel.
  Naast het lijstje van de 100 leugens van Rutte, kan er ook een lijst gemaakt worden van de 100 punten die Wilders heeft laten liggen.
  Was Pim er nog maar.

  Like

 21. Tijl Uylenspiegel // maart 13, 2017 om 23:41 //

  pieter g Ik geloof niet dat de bubbel zoals u het noemt was opgeblazen, links en rechts zag je in de reageerderspanelen dat ontzettend veel mensen aangaven PVV te zullen gaan stemmen, als je daar dan bij rekent dat álle nieuwsmedia juist deze pro-PVV stemmen proberen te weren of via moderatie weg te houden dan gaf dat aan dat het niet meer te stoppen was. Op het AD waar slechts zeer zelden een reactie van mij wordt doorgelaten (niet omdat ik ruwe taal gebruik maar omdat ik het PVV geluid ondersteun) waren ze op het laatst niet meer te tellen. Zo erg zelfs dat ze een aantal weken geleden het hele reageren maar stop gezet hebben. Nee dat was geen opblaas bubbel, dat was echt. Wat daar na deze in feite niet gevoerde campagne van overblijft? Hooguit genoeg om naast Rutte te eindigen.

  Like

 22. Tijl Uylenspiegel // maart 14, 2017 om 00:13 //

  Soms, héél soms ben ik toch nog wel trots op Den Haag en op de Hagenaars en Hagenezen!
  http://www.ad.nl/den-haag/pvv-aanhang-haagse-regio-steunt-wilders-on-air~a93c7678/
  Als ik geweten had dat zoiets slechts € 700,00 kost had ik zelf een actie opgezet!

  Like

 23. pieter g // maart 14, 2017 om 00:59 //

  Tijl Uylenspiegel // maart 13, 2017 om 23:41 //
  ——
  Tja, u zegt het zelf: Het was echt! Mooi toch.
  Over een paar dagen zien we hoe echt.
  Maar het grote aantal zwevende kiezers lijkt me sterk overdreven. Na alle aanslagen, verkrachtingen, immigratie gedoe en verdere islamisering en alle leugens van Rutte kan deze leugenfabriek toch niet verder met dit land uitverkopen.
  Overigens kan je Baudet Fvd bij de PVV optellen als de nieuwe jonge hond met een oude meester die ook wel weet hoe de hazen lopen. Vergeet niet hoe ver de media Brexit en Trump verkeert hebben ingeschat….
  Het wordt wel spannend.

  Like

 24. Jeroen999 // maart 14, 2017 om 09:28 //

  Ik ben benieuwd hoeveel mensen de komende 4 jaar weer enorm veel spijt gaan krijgen van hun stem die ze morgen gaan uitbrengen. Wat vergeten mensen toch snel en laten zich toch snel gek maken door de media en de peilingen. Het is heel simpel: ben je voor de EU, voor open grenzen, voor verdere immigratie en afbraak van ons sociale stelsel, stem dan geen PVV, FvD, VNL of GP. Het vreemde is dat er genoeg onderzoeken en zelfs referenda zijn geweest waaruit blijkt dat een groot deel van de Nederlanders hier tegen zijn. Toch een groot deel van deze mensen laten zich inderdaad gek maken door de media en peilingen rond verkiezingstijd en zijn degenen die na de verkiezingen het hardst brullen dat ze zo’n spijt hebben van hun stem. Denk nu eens na als je je stem morgen uitbrengt en stem niet op een regentenpartij.

  Liked by 1 persoon

 25. Zoveel aantoonbare leugens vertellen en het (ingehuurde) klapvee maar klappen voor prutte. Tja, daar is geen kruid tegen gewassen. Dit gaat weer een overwinning voor de leugenaars van de vvd worden. Ongelofelijk dat zoveel mensen hier in trappen. Hebben die mensen geen kinderen waar ze aan denken?

  Like

 26. Tijl Uylenspiegel // maart 14, 2017 om 10:06 //

  Spannend pieter g. ? Nou voor u misschien maar ik heb al een kater nog voordat ik een slok genomen heb, een eclatante overwinning lag binnen handbereik maar zelfs als de PVV straks alsnog de grootste wordt dan nog weet je dat ze nog tien zetels meer hadden kunnen krijgen als ze er vol voor waren gegaan.

  Like

 27. Horatius // maart 14, 2017 om 11:45 //

  Het werd inderdaad niet het debat wat ik er van had verwacht.

  Rutte stond daar als de premier die Nederland weer op de kaart had gezet, en zelfs een voorbeeldfunctie heeft gegeven voor de rest van Europa t.a.v. Erdogan en zijn politiek van chantage en intimidatie. Hij had dus bij al voorbaat een voorsprong op punten geboekt, een staatsman met de wind in de zeilen tegenover een politicus die enkele punten in zijn programma voert die in de praktijk niet kunnen worden verwezenlijkt.

  Wilders (met kogelwerend vest!) heeft enkele gevoelige onderwerpen laten liggen, zoals de dubbele nationaliteit wat de oorzaak is van de huidige problematiek met de Turken en de Marokkanen.
  En die veelgeroemde Turkije-deal is alleen maar gelukt dankzij de Oost-Europese landen die net op tijd hun grenzen hermetisch hebben afgesloten voor de invasietroepen vanuit het Midden-Oosten.
  Een gelijkspel, meer kan ik er echt niet van maken, met de aantekening dat beide partijen ongetwijfeld zullen profiteren van de gebeurtenissen van de afgelopen dagen.

  De hamvraag is echter hoe om te gaan met DENK mocht dit verlengstuk van Erdogan een prominente factor gaan worden in het Parlement. Zou een dergelijke partij zitting kunnen nemen in de Commissie Stiekem om zodoende kennis te nemen van staatsgeheimen en andere gevoelige informatie?

  Toch kan de PVV de grootste partij gaan worden, want veel Nederlanders zullen zich rot geschrokken zijn bij het zien van al die Turkse vlaggen in Rotterdam en Amsterdam, de opgezweepte mannen en vrouwen van moslimsignatuur die een voorproefje gaven wat ons te wachten staat bij de komst van nog meer van dergelijke creaturen. In feite Bezettingstroepen, en zoals al vele malen gesteld: de bijbehorende Bezettingskosten rijzen de pan uit.

  15 maart is beslissend voor de toekomst van onze kinderen: alleen een sterke Verzetsbeweging zoals de PVV kan het tij nog doen keren en alle problematiek inherent aan de opkomst van de Moslimbroederschap in ons land terugbrengen tot beheersbare proporties.

  ONZE LAATSTE KANS!

  Like

 28. Greengo // maart 14, 2017 om 19:03 //

  Rutte spreektijd NOS met externe vraagstellers (van vandaag? ik heb geen tv meer):

  Like

 29. Greengo // maart 14, 2017 om 19:36 //

  Min. 15 ongeveer:
  Vraag: ‘Wat staat er morgen eigenlijk op het spel?’
  Rutte: ‘Morgen staan er, volgens mij, twee dingen op het spel: op de eerste plaats: Hoe HOUDEN wij in Nederland steun voor een koers die SUCCESVOL was in de AFGELOPEN JAREN en een koers VAN GEEN EXPERIMENTEN ..’

  *WAT ZEGT ‘IE DAAR??? EEN KOERS VAN GEEN EXPERIMENTEN ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

  Zaken als een fucking echtscheiding of een fucking verhuizing zou volgens bepaalde psychologische invalshoek een fucking TRAUMA kunnen bewerkstelligen !! (watjes) Laat staan erger (…!!…)

  Niet alleen onze buurten worden platgegooid om het de projectontwikkelaars naar de zin te maken / de middenklasse in ‘het dorp’ te krijgen / mee te gaan met ‘de tijd’, maar ook het mensen-op-de-straat-beeld verandert zienderogen met alle ongewenste verhoudingen van dien. Netjes uitgedrukt … Voor beeldmateriaal zijn andere opties beschikbaar. Hordes, geregisseerde, zogenaamde vluchtelingen vanuit mohammedaanse onderdrukkende culturen worden met open armen binnen gehaald en het kan niet op wanneer het ligt aan de Europese Unie waaraan we middels glijmiddelen als merkel en rutte zijn verkwanseld. Bang zijn wordt strafbaar gesteld; spreken over je angsten die welzeker ook terecht zijn is niet langer iets wat wordt aangemoedigd, maar is door de politiek van de afgelopen jaren gestigmatiseerd als een fobie van zodanig ongewenste aard dat ze onbespreekbaar is en strafbaar wil worden gesteld. Stelletje motherfuckers.

  EEN KOERS VAN GEEN EXPERIMENTEN. WAT EEN IDIOOT.

  Like

 30. Is volgens mij wel van vandaag, wanneer? geen idee maar Rutte, Pechtold en al die andere extreem linkse klaplopers krijgen alle tijd en ruimte bij de staatsomroep om bagger te spuien dus ja dan ‘mis’ je wel eens wat…..

  Like

 31. Ik vermoed dat ik iets zie wat niet zichtbaar is.
  De PVV stond er goed voor met meer stemmen dan de VVD of één van de andere partijen.
  Doorn in het oog van de gesettelde regering en daar moest verandering in komen.

  Vanuit mijn helderziende blik zou het volgende mogelijk kunnen zijn:

  De Turken moeten ook helemaal niks hebben van Geert Wilders met zijn PVV en als de NL. regering en Turkije samenwerken in dezer, dan kon het stemgedrag wel eens in het voordeel van de VVD uitpakken. Hoe doe we dat dan?

  Laten Turkse ministers naar Nederland komen met de smoes van stemmen winnen onder de Turken voor het thuisland. Daarbij werd afgesproken dat de werkelijke ontmoeting met de Turken niet zou doorgaan en de ministers onverrichte zake weer terug gestuurd zouden worden met een escort en zo weer over de grens worden gezet.

  Hier kan de regering (Rutte) zijn kracht en rechte rug laten zien wat dan in goede aarde zou vallen bij vele Nederlanders om zo weer een stel zetels meer in de wacht te kunnen slepen.
  Aldus geschiede en de VVD is gestegen in de opinie voor de verkiezingen en Turkije is er ook niet rauwig om dat de PVV een drai om de oren krijgt.
  Dus ook geen toeval dat het slechts enige dagen voor de verkiezingen gebeurde

  Zou zomaar kunnen is mijn gedachte politiek stinkt nu eenmaal.

  Like

 32. Greengo // maart 15, 2017 om 11:26 //

  VVD = De kracht van het selectief ophitsen = de-ëscalatie. Met of zonder streep een Nieuwspraakwoord welke net zoals Nieuwspraakwoord niet door de spellingscontrole komt. VVD/MarkRutte die in het debat vanuit het niets de PVV aanvalt op een door de VVD verzonnen methodiek waarin iets als een koranpolitie zou worden ingezet, alleen met het doel om te winnen = zich distantiëren van de PVV = een wit voetje halen bij Erdogan en diens turken; = een wit voetje halen bij de Europese Unie; en idem t.b.v. de kiezers/stemgerechtigden/ingezetenen van Nederland die iets als een koranpolitie vreselijk (denken te) vinden en Rutte ongeacht hun politieke keuze als president kunnen accepteren, belangrijker: respecteren. Selectief ophitsen t.g.v. bovenstaande doelen door voor olie én vuur te zorgen met zijn opmerking omtrent koranpolitie. Deëscalatie noemt Rutte dat … Ondertussen gaat hij het nu, zo voor de verkiezingen, niet willen hebben over dubbele paspoorten = deëscalerend.

  Tja … hij kan zijn lelijke trui met gaten breien, maar degenen die ‘weten’ zullen vandaag massaal voor de PVV gaan.

  De zon schijnt; het is een mooie dag.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s