Nieuw

Ik had een droom

Ja hoor eens als de Jessias het kan dan kan Tijl het ook! Hij imiteert Obama en ik, althans in de aanhef Martin Luther King! Nou ja met dit verschil; bij mij is het echt zo.

martin-luther-king-jr-393870_640

Nou ja ik weet eigenlijk niet of je het een droom mag noemen, na een onrustige nacht werd ik vanmorgen min of meer wakker en lag nog een beetje te soezen, zo tussen wakker en in slaap in eigenlijk en toen kreeg ik een eigenaardig visioen. In dat visioen had de PVV 44 zetels behaald en alle andere partijen op grote achterstand gesteld. Leuke droom hè? Nou nee niet helemaal eigenlijk want mijn droom ging verder dan dat, alle politieke partijen weigerden zelfs maar te praten met de PVV, Mark Rutte niet die zwaar verloren had, Buma niet die behoorlijk goed gescoord had en alle andere huichelaars deden vrolijk mee. Waarom 44? Ja weet ik veel, het was een droom hoor!

En toen gebeurde het, nou ja in mijn droom dan hè, de PVV stemmers pikten het niet! Ze gingen de straat op, eerst nog aarzelend maar allengs groeide de verontwaardiging en steeg de boosheid. Nee Wilders had ze daar niet toe opgeroepen, hij distantieerde zich zelfs van de gewelddadigheden maar ondanks dat nam het zorgelijke vormen aan. Bushokjes werden vernield, auto’s  in brand gestoken, groepen boze aanhangers trokken schreeuwend door de straten zwaaiend met knuppels en ander wapentuig en waar ze verschenen doken moslims angstig de portieken in en maakten zich klein, heel klein.

hand-1482801_640

En ja daar stopte mijn droom. Ja hoor eens dan kunt u wel kwaad worden maar daar kan ik ook niks aan doen, dat heb je nu eenmaal met dromen, je hebt het niet voor het zeggen, niet over waar het begint en ook niet waar het eindigt, en zo zit ik nu dus nog wat slaperig achter mijn pc te denken of dit een scenario is dat werkelijkheid zou kunnen worden. En ik moet bekennen; ik weet het niet.

Jazeker het kan maar zo zijn dat de PVV ondanks de dalende “peilingen” straks een eclatante overwinning behaald, de peilingen hebben voor wat betreft de PVV altijd een sterke afwijking naar beneden, niet één keer nee alle keren. Maar zouden PVV aanhangers de straat op durven gaan? Ik vrees van niet. Vrees? Ja inderdaad; vrees want het door mij geschilderde vergezicht is niet ondenkbaar, een partij die veruit het grootst wordt maar genegeerd door alle anderen, een bijna irreële situatie die in veel landen tot een opstand zou leiden meestal met en soms zonder gewelddadigheden.

In veel landen, maar in Nederland? Nee eerlijk gezegd denk ik het niet, veel mensen durven er zelfs niet voor uit te komen dat ze PVV stemmen, zover is de demonisatie al gekomen. Een Dries van Agt wordt in de krant uitgebreid aan het woord gelaten omdat hij met zijn antisemitisme niet langer op het CDA kan stemmen maar PVV stemmen? Nee dat mag niet! Een eeuwenlang gehaat en vervolgd volk, half uitgemoord bovendien die hebben in de ogen van Dries geen recht op een land ter grootte van een postzegel. Nee een stelletje terroristen die aanslagen plegen, die onschuldige kinderen vermoorden, die zijn zielig in de ogen van deze psychopaat. Plotseling snap je ook dat het niet zo gek is dat Vlamingen vanaf de kansel opgejut werden dienst te nemen in het leger van de bezettende Duitsers en dit ook vrij massaal deden. Nee daar is nooit zo uitgebreid over gesproken, de meesten waren toch gesneuveld aan het Oostfront en die katholieke priesters gingen dat niet aan de grote klok hangen, die graaiden liever in de broekjes van kleine jongetjes naar kleinere klokjes. Zou Dries ook…… nee dat mag je niet denken, zo’n nette man, nou ja eventjes dan.

Maar goed, terug naar mijn droom want daarna vroeg ik me af; hoe zou de overheid hiermee omgaan? Natuurlijk als de opstand tot 1 of 2 plaatsen beperkt zou blijven dan wordt er hard ingegrepen door de politie, maar ook de politie is zwaar onderbezet, wat als het zich uitbreid naar meerdere steden? Zijn ze dan ook nog zo stoer of zouden ze dan de hulp inroepen van het leger? Nou kunnen die ook niet veel meer dan pang roepen dus of je daar nou zo bang voor moet zijn? Het Antifa tuig dan? Moet je daar bang voor zijn? Nou kom op zeg, ze zijn wel agressief maar veel minder groot in aantal dan ze doen voorkomen, tussen de vijftig en honderd man van de harde kern en dan heb je het wel zo’n beetje gehad. En het leeuwendeel komt uit Amsterdam en ze kunnen niet in het hele land gaan knokken dan versplinterd hun toch al niet zo grote slagkracht. Reuze spannend als ze tegenover een paar honderd gewone demonstranten staan, een doorsnee van de bevolking zeg maar ja dan voelen ze zich stoer, maar een woedende menigte van duizenden? Nee dan blijven ze lekker thuis staren naar hun poster van Che Guevara (hè zou dat toeval zijn dat dat op vara eindigt?).

Afijn, geleidelijk aan wordt ik steeds wakkerder en komt de realiteit weer dichterbij, laten we eerst maar eens zorgen dat mijn visioen van die 44 zetels werkelijkheid wordt, helpt u mee?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

7 Comments on Ik had een droom

 1. Leuk stuk Tijl!
  Maar ja…je weet het hè , dromen zijn bedrog. 🙂
  Het zou zo mooi zijn als onze Geert 44 zetels haalt.
  Ik hoop ’t zo.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // maart 10, 2017 om 13:17 //

  Nou ik weet het niet Martha, deze droom was behoorlijk realistisch en je weet er is ooit een zekere Mohammed geweest die zijn dromen heeft laten bundelen en bijna twee miljard mensen zijn er “heilig” van overtuigd dat het waar was! 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Like

 4. Duchesne // maart 10, 2017 om 13:30 //

  …ik had ook een droom….dat ik tot mijn enkels in het bloed stond van groen links en pvda leden en politici en driftig aan het door hakken en steken was, tot deze verraders op waren.
  De rest van mijn dromen zijn ergens verdwenen, ergens verzopen tussen de leugens van democratie en gelijkheid.

  Ooit geloofde ik in de beste oplossing als middel voor dingen, ongeacht wie met die oplossing kwam, gewoon omdat het beste de enige logica is. Net als iemand aannemen in een functie omdat de persoon de meest geschikte is en niet omdat het een vrouw moet zijn of een kleurling of een gestreepte transgender. Gewoon logica, voor het algemeen belang.

  Wel, ik weet nu de waarde van democratie, van zogenaamde gelijkheid en ik zou hier vertrekken als ik weg kon. De rechten die je hebt als je verkozen bent en niet politiek correct word beschouwd omdat je een andere mening over dingen hebt, word uitgesloten en als vrij wild bestempeld door andere politici.
  wie in dit land iets wil veranderen moet de politici thuis opzoeken, de keel dichtknijpen en ze tot het randje van bewusteloosheid brengen, meermaals. Je kunt eenvoudig alleen recht krijgen als men rekening met je houd uit angst, want respect voor een vertegenwoordiger van andere stemmers is er niet. Rutte liet het laatst nog zien, 2.5 miljoen keer NEE, en toch schijt eraan.
  Er is geen respect omdat er geen tegengewicht is, geen reden om rekening te houden met andere stemmers, enkel omdat het nuttiger is om de schijn op te houden

  Kort door de bocht, wil je als mens erkend worden, word dan een beest.
  Bij een democratie zijn er verkiezingen, maar ook zonder een stemronde met het volk zou men wel een verdeling kunnen bedenken van macht. Maar stemmen is een mooi excuus om alles daarna het zwijgen op te leggen, je mocht immers kiezen maar helaas, dus nu zwijgen, en wie fatsoen heeft doet dat dan ook, uit respect, omdat dat de regels zijn, denken we. Blijkt dat het dus een eenzijdig iets is, dat respect. Links bewijst het in de VS en ook hier met Trump, links en rechts bewijzen het met Wilders, bewezen het met Fortuyn, met Hans Janmaat.

  Enkel geweld kan vrede garanderen, enkel wanneer een politicus weet dat hij of zij bij het niet respecteren van anderen persoonlijk geraakt zal worden kan er respect bestaan. Dan moet men wel, pas dan is de balans terug. Wat we nodig hebben in dit land zijn dode politici, linkse dode politici, want tot nu toe is geweld door links beloond gewest, en meer beloond, en steeds ongestraft gebleven. Hoe kun je dan nog verwachten dat links anderen respecteert, men respecteert zichzelf niet eens….en precies daarom sluit links zo goed aan bij de Islam, omdat ook daar respect in geweld word vertaald, niet in waardering.

  Ik zou zo emigreren, maar voor mij zijn alle landen die nog wel respect kennen zonder geweld gesloten, men eist een bepaalde welstand, met eist een papier van goedkeuring van het regime dat men wil achterlaten, men wil enkel mensen zonder strafblad, ongeacht hoe dat ooit is ontstaan, allemaal uit zelfbehoud denk ik, iets dat logisch zou moeten zijn voor een ieder die een land wil besturen, waarom begrijpt men daar wel de waarde van wederzijds respect? Waarom is gelijkheid hier enkel van toepassing voor sommigen?

  Zelfbehoud en respect, enkel door geweld krijgen we dat nog terug als burgers, niet door te stemmen, die weg is eindig, die weg is het spel dat is bedacht om ons klein en onderdanig te houden. Vrijheid is de gepensioneerde politicus aan zijn of haar eigen appelboom ophangen terwijl het lentezonnetje zachtjes schijnt, vrijheid is de zittende linkse politicus naast de steak en hamburgers leggen op de barbecue, op een mooie zomeravond.
  Vrijheid is iets dat je niet cadeau krijgt maar dat per verkiezing verder verdwijnt, omdat goede mensen nietsdoen.

  Liked by 1 persoon

 5. Tijl Uylenspiegel // maart 10, 2017 om 13:52 //

  Iets grappigs voor de mensen die denken dat die droom een leugentje was om een al dan niet grappig verhaaltje te schrijven; u zit ernaast, die droom heb ik werkelijk vanmorgen gehad, erewoord! Kun je nagaan wat een impact al die debatten op een mens kunnen hebben.

  Like

 6. Het Antifa tuig dan? Moet je daar bang voor zijn?
  Bescherming tegen deze mafketels is hooguit een kurk in je reet schoppen.
  Je bewapende tegen deze NSBers is ook niet duur,
  koop een baard in de feestwinkel en ze kruipen voor je.
  Het Antifa tuig wordt alleen heldhaftig als je in je eentje ben, heb ik van Fleur Agema begrepen.
  Ineens geconfronteerd worden met die ratte kop van Dolf Jansen,
  dan moet je geen hart problemen hebben.
  Dat is misschien het grootste risico!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s