Nieuw

Malmö politie wil een nieuwe revolutionaire methode proberen om verdachte criminelen te arresteren

eureka-einstein

Het Zweedse systeem van het gelaat wegwerken van verdachten op eventuele beelden van bewakingscamera’s en het uitblijven van een signalement is tot nu toe niet erg succesvol geweest. Daarom wil de politie van Malmö nu zijn opsporingsmethode revolutioneren met het unieke idee om verdachte criminelen zonder balken voor ogen en grote pixels in het gelaat in de publiciteit te brengen.

De geniale ingeving is ontstaan door het grote aantal gewapende overvallen op winkels wat Malmö teistert. In de huidige situatie worden dergelijke foto’s alleen op het interne netwerk van de politie gepubliceerd, waar het zelden tot iets concreets heeft geleid. Slecht 5-10 procent van dit soort misdaden wordt opgelost.

– Als ze in plaats daarvan voor het publiek waren vrijgegeven zou het oplossingspercentage misdaden een stuk hoger zijn geweest, constateert politie-inspecteur Anders Lindell, in zijn onmetelijke wijsheid, en een paar honderd jaar te laat.

In 2009 werd een poging gedaan om dit systeem in te voeren, maar werd al snel door kritiek van de Zweedse linkse politieke partijen en de DO (Discriminatie Ombudsman) naar het eeuwige jachtveld gedragen. Maar gezien het toenemende geweld en het karige resultaat van het huidige politieonderzoekbeleid, beschouwd men de situatie nu anders.

Maar natuurgetrouw aan de Zweedse mentaliteit zijn er laflinkse restricties en wijst men erop dat de nieuwe opsporingsmethode (eventueel) alleen maar voor individuele gevallen geldt waarin de verdachte crimineel de openbaarheid vermijdt, en de persoon gevaarlijk voor de samenleving wordt geacht, met verdenking van een misdaad wat kan leiden tot een gevangenisstraf van twee jaar of meer.

In andere landen is het gebruikelijk om zowel de naam en de foto van verdachte criminelen te publiceren.

http://avpixlat.info/2017/02/28/malmopolisen-vill-prova-ny-revolutionerande-metod-for-att-fa-fast-misstankta-brottslingar/

Doe mee met 8.336 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

1 Comment on Malmö politie wil een nieuwe revolutionaire methode proberen om verdachte criminelen te arresteren

  1. Kijk even in de kroeg, rommel.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: