Nieuw

Na de rellen in Rinkeby is er nu eindelijk iemand verdacht van het plegen van een misdrijf – een politieagent die met zijn vuurwapen schoot

Absurdistan – Het Zweedse Openbaar Ministerie is na de inmiddels wereldberoemde rellen in Rinkeby eindelijk met een onderzoek gestart – naar de agent die zijn dienstwapen gebruikte. Gisteren is de officier van justitie een onderzoek begonnen tegen de politieagent op verdenking van ongeoorloofd gebruik van een dienstwapen en wangedrag.

– Ik kan nog niet veel zeggen omdat het onderzoek in een vroeg stadium is. Maar het handelt zich inderdaad om het vuurwapengebruik van de politie, zegt aanklager Elisabeth Brandt van het O.M.

Maandagavond stond de politie op het punt een persoon te arresteren in Rinkeby toen immigranten de agenten met stenen begonnen te bekogelen, en een gewelddadige rel begonnen waar winkels werden geplunderd en auto’s in brand gestoken. De gebeurtenis werd wereldnieuws.

De twee politieagenten werden door een groot aantal immigranten omsingeld en een politieagent werd door een steen op zijn schouder getroffen, zijn collega voelde zich toen gedwongen zijn dienstwapen te gebruiken, en heeft gericht een schot afgelost. Niemand werd geraakt.

Bron:

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/forundersokning-om-polisskott-i-rinkeby

Doe mee met 8.336 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

10 Comments on Na de rellen in Rinkeby is er nu eindelijk iemand verdacht van het plegen van een misdrijf – een politieagent die met zijn vuurwapen schoot

 1. Gericht schieten en dan niemand raken.

  Lijkt me inderdaad wel een onderzoek waard.

  Liked by 4 people

 2. geweldig toch…..lijkt me reden voor alle agenten morgen thuis te blijven en maandag ziek te zijn…..ergens barst de kruik.

  Like

 3. ieznogoedh // februari 25, 2017 om 00:07 //

  zijn collega voelde zich toen gedwongen zijn dienstwapen te gebruiken, en heeft gericht een schot afgelost. Niemand werd geraakt.

  Een gericht schot en geen een van die apen geraakt?
  Die agent moet worden ontslagen!

  Liked by 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel // februari 25, 2017 om 01:25 //

  Lijkt me een goed plan Duchesne maar ik vrees dat de rechter net als in Nederland daar een stokje voor steekt. Politiemensen hebben ook een familie thuis die op ze wacht en die niet blij zijn met disciplinaire maatregelen en/of schorsing. Maar enigerlei actie zou wel op zijn plaats zijn.

  Like

 5. Vraag me af waar een dienstwapen nog voor is, als ze een kiezelsteentje gooien is al reden genoeg om er 1 af te maken als voorbeeld.

  Like

 6. Ziek melden moet je in dit geval met het hele politiecorps doen dan gebeurd er misschien
  iets maar probeer maar eens alle neuzen in het corps op EEN rij te krijgen.

  Like

 7. Wie is er nu ook zo stom om agent te worden in Zweden?

  Like

 8. Marhammed // februari 25, 2017 om 22:00 //

  inderdaad onverantwoord gedrag van de agent, waarom schoot hij niet raak ???

  Like

 9. Eduard uit Breda // september 1, 2017 om 19:11 //

  Gauw ander werk zoeken en je niet langer laten mishandelen

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Na de rellen in Rinkeby is er nu eindelijk iemand verdacht van het plegen van een misdrijf – een politieagent die met zijn vuurwapen schoot – Rechtsaf doorzee

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: