Nieuw

Islamitische basisscholen in Amsterdam groeien hard

De populariteit van islamitisch onderwijs is al een paar jaar opvallend, maar de trend zet onverminderd voort. As Siddieq Zeeburg noteerde afgelopen jaren een groei van 50 leerlingen ten op zichte van het schooljaar ervoor. Dat blijkt uit de leerlingenaantallen die het Amsterdamse gemeentelijke bureau voor statistiek verzamelde.

Waar andere scholen in de stad strijden tegen krimp, hebben islamitische scholen een sterk aanzuigende werking. Volgens Yusuf Altuntas, directeur van de landelijke organisatie van islamitische schoolbesturen (Isbo), zijn er ten eerste gewoon veel moslims in de stad, maar is er in een polariserende samenleving ook een behoefte van ouders om hun kinderen naar scholen te sturen waar ze zichzelf kunnen zijn.

Parool >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10060 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Islamitische basisscholen in Amsterdam groeien hard

 1. ewoon erbieden net als de koran intregreren zo niet oprotten verplichte uitzetting naar land van origine 4 generaties terug

  Like

 2. polderboy // februari 19, 2017 om 13:11 //

  Van 2016 naar 2017 gaat het aantal leerlingen ongeveer van 2600 naar 2800 op de islamitische scholen, kijkende naar de grafiek bij het artikel in het Parool.

  De afname van leerlingen op de humanistisch islamitische Gulenscholen als gevolg van de intimidaties van de fascistische lange arm uit Ankara lijkt de toename op de overige islamitische scholen goed te verklaren.
  Joke Middelbeek, voorzitter van het Breed Bestuurlijk Overleg van basisschoolbesturen, noemt dat in het artikel van het Parool “marktwerking”…

  Ach, als je er goed van vreet, zoals Joke, waarom zou je dan niet liegen en met de fascisten collaboreren…Zeker niet alle natuurlijk, maar sommige laaghartige hoeren doen het ook.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. 84% van alle Rotterdamse vrouwen wordt lastiggevallen – Fenixx.org

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s