Nieuw

Ex-moslim weerlegt het concept van “Islamisme” – het wordt gebruikt om Islam te vrijwaren van kritiek

Ex-moslim Nonie Darwish groeide op in Caïro en Gaza. Ze vluchtte 30 jaar geleden en ontmaskert het idee dat er ergens een mythische Islam is die “Islamisme” of “radicale Islam” heet. Er is Islam, en het is zeer specifiek.

Via Bare Naked Islam >>

Dat is de reden dat ik mensen als Afshin Ellian niet behulpzaam vind. Altijd maar bezig allerlei ‘ismes’ uit de islam te peuteren. Islam is islam. Door allerlei ‘ismes’ uit de islam te peuteren, bescherm je in wezen islam. Het geeft gelegenheid te wijzen naar Wahabisme, islamisme, of radicale islam, en de nieuwste mode van Ellian is Salafisme. “Als we Salafisme verslaan is het probleem opgelost”. Onzin. Als we Salafisme verslaan is er nog steeds islam. De verplichting tot jihad en sharia is het probleem en bestaat dan nog steeds voort. Het is semantische trucage, knoeipotterij.

We noemen nazisme ook geen nazismisme en net zo moeten we Islam geen Islamisme noemen. Islam is islam.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Ex-moslim weerlegt het concept van “Islamisme” – het wordt gebruikt om Islam te vrijwaren van kritiek

  1. Dit is op hslot4 herblogd.

    Like

  2. Premier Erdogan vond de term gematigde islam lelijk en beledigend:

    Speaking at Kanal D TV”s Arena program, PM Erdogan commented on the term “moderate Islam”, often used in the West to describe AKP and said, “˜These descriptions are very ugly, it is offensive and an insult to our religion. There is no moderate or immoderate Islam. Islam is Islam and that’s it.”

    https://www.jihadwatch.org/2007/09/turkeys-pm-erdogan-the-term-moderate-islam-is-ugly-and-offensive-islam-is-islam

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s