Nieuw

Brexit begint op 9 maart officieel

Brexit text with British and Eu flags illustration

9 Maart zal Theresa May officieel Artikel 50 (Brexit) activeren op de EU-top in Malta, en daarmee het vertrek van het UK uit de EU onomkeerbaar maken. Een geweldige datum voor Nederland.

De datum lekte vanmorgen uit via The Times.

Wees er zeker van dat Mark Rutte terwijl u dit leest vloekend en tierend door het Torentje ijsbeert. Want een ongelukkiger datum voor een Brits vertrek uit de EU was voor zijn VVD moeilijk denkbaar geweest. Zes dagen later zijn in Nederland de verkiezingen waarin voor het eerst sinds lange tijd het Nederlandse lidmaatschap van de EU serieus ter discussie komt te staan. En Rutte heeft op zich genomen dat snel minder populair wordende lidmaatschap te verdedigen. Hetgeen hem onder normale omstandigheden verplichten zou daarvoor een positieve campagne te voeren. Zijn huidige houding van een losse kritische houding in Nederland komt nu in een schril daglicht te staan met wat hij een paar dagen eerder van Brussel beweren moet over het Britse vertrek. Zoiets kost zetels, en hij weet het.

Verder lezen via Veren of Lood

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2129 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

2 Comments on Brexit begint op 9 maart officieel

  1. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
    Een goed bericht voor onze Nexit-stemmers!

    Like

  2. Dit is op hslot4 herblogd.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s