Nieuw

Trouw – PVV staat buiten de democratische rechtsstaat

Als zovelen slaat Hans Goslinga aan het speculeren wat voor coalitie er na de verkiezingen in maart gaat komen. Komt de PVV in de regering of niet, dat is de kernvraag bij al die bespiegelingen.

Onze eigen Tijl Uylenspiegel gaf zijn overpeinzingen hier al. Syp Wynia vroeg zich ook al af wie er premier zou gaan worden. In Nederland hebben we helemaal geen premier, maar een minister-president. Dat is iets anders. En mijn voorspelling staat hier, en voorlopig heb ik nog geen enkele reden om die aan te passen.

Hans Goslinga pleegt journalistiek vandalisme in Trouw:

Buiten de democratische rechtsstaat

Mocht de polariserende PVV straks de grootste worden, dan heeft Wilders anders dan Den Uyl niet de ‘last’ van een partij die de manoeuvreerruimte in de formatie klein maakt. Hij zou als alleenheerser gemakkelijker concessies kunnen doen, ook al omdat consistentie in het populistische woordenboek niet voorkomt, zoals Donald Trump keer op keer demonstreert. Maar dat zou tegelijk zijn eerder gebleken onbetrouwbaarheid als coalitiepartner onderstrepen. Onberekenbaarheid is geen basis voor samenwerking.

“De PVV polariseert”.  Laat ik nou altijd gedacht hebben dat die lui die met vrachtwagens ‘joy-riden’ in Nice, Berlijn en Jeruzalem polariseren, en dat de PVV slechts daar op reageert. Nee, ik heb het helemaal mis; eerst was daar de PVV en toen reageerde de islam daar 1400 jaar later op.

“Maar dat zou tegelijk zijn eerder gebleken onbetrouwbaarheid als coalitiepartner onderstrepen.”

Het is en blijft een smerige leugenachtige frame, die almaar herhaald blijft door hen die niet met de waarheid overweg kunnen. Hans Goslinga is een leugenaar met een agenda, want de waarheid is hem heus wel bekend.

Naamloos.png

 

Van veel meer relevantie, zelfs van cruciale betekenis, is dat Wilders zich, willens en wetens, buiten de orde van de democratische rechtsstaat plaatst.

Buiten de rechtsstaat plaatsten zich Peter Kwint (SP) en Rutger Groot Wassink (GL) toen zij hun aanhangers op het Jonas Daniel Meijerplein opriepen om het vreedzame Pegida niet ‘te laten lopen’ en hun aanhangers vervolgens met stenen gingen gooien in de beste traditie van de nazistische knokploegen.

Geert Wilders en diens PVV doen keurig netjes mee met de democratische verkiezingen die we hier in Nederland hebben en hebben nooit opgeroepen andere dan democratische middelen in te zetten. Sterker nog, Geert Wilders doet niet anders dan in zijn tweets daar op te wijzen.

De PVV is een systeemvijandige partij, die naar de instituties van de democratie en de rechtsstaat een lange neus trekt en zedelijke politieke mores en codes met voeten treedt.

Het systeem is inderdaad rot, maar voorlopig voegt de PVV zich netjes naar dat systeem en doet mee aan democratische verkiezingen en roept niet op om de Hans Goslinga’s uit hun huizen te trekken en schandpaalgewijs op De Dam ten toon te stellen. Je zwetst, en Trouw drukt het af.

Wat wel onze democratische waarden met voeten treedt is dit, misschien heb je er wel eens van gehoord, het heet islam:

Hans Goslinga weigert om de olifant in de kamer te zien, terwijl de islamitische historie klip en klaar is:

Overigens deel ik de conclusie van Goslinga:

Dat moet geheel los worden gezien van de kansen van Wilders voldoende parlementaire steun te verwerven voor een kabinet onder zijn naam. Die kansen zijn gering.

Die kans is niet aanwezig durf ik wel te stellen. De PVV gaat geen 75 zetels halen, en elke andere partij is in the end pro EU-islam. Links/rechts bestaat niet meer al wil de Nationale Eenheidspartij u dat graag doen geloven om u het idee te geven dat u iets te kiezen heeft.

Het worden roerige tijden na maart. De islamitische invasie zal ongehinderd doorgang vinden. De grootste partij komt niet in de regering. Het volk zal zich harder gaan roeren, en nog nooit waren de oppressie-middelen zo groot, of waren er zoveel Hans Goslinga’s.

Doe mee met 8.346 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7162 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

13 Comments on Trouw – PVV staat buiten de democratische rechtsstaat

 1. polderboy // januari 11, 2017 om 06:02 //

  Die Goslinga is heel suggestief bezig: PVV, Wilders, onberekenbaarheid, ondemocratisch, Trump, wantrouwen, populistisch (en dus dom en achterlijk). Op de keper beschouwd goedkoop onder de gordel trappen, verpakt in een elitair schrijfsel, wat inhoudelijk niks voorstelt.

  De Persgroep, waar de Brenninkmeijers via de vermogensfondsen Stchting Media en Democratie en Egeria samen met een minuscuul klein netwerkje getrouwen m.i. achter de schermen een veel te dikke vinger in de pap hebben in een buitengewoon groot concentraat aan media in Nederland, is natuurlijk te eng voor woorden.

  Gelukkig dat er sites als fenixx.org zijn, gevuld met vrijwilligers, die de met heldere feiten duidelijk maken, dat broodschrijver Goslinga in de kern niks te melden heeft, maar alleen maar aan stemmingmakerij doet.
  Maar goed, huurlingen zonder scrupules, zoals die oude zuurspuiter Goslinga zijn er door de eeuwen heen geweest.

  Like

 2. bedonderde burger nr 16.000.001 // januari 11, 2017 om 08:56 //

  “Buiten de rechtsstaat plaatsten zich Peter Kwint (SP) en Rutger Groot Wassink (GL) toen zij hun aanhangers op het Jonas Daniel Meijerplein opriepen om het vreedzame Pegida niet ‘te laten lopen’ en hun aanhangers vervolgens met stenen gingen gooien in de beste traditie van de nazistische knokploegen.”

  Ja en daarna gingen deze twee zogenaamd linkse ‘heren’ de Stopera binnen om van daaruit toe te zien of hun gestook goed uitwerkte. De twee vieze lafbekken stookten hun activisten op om daarna voor eigen veiligheid snel naar binnen te gaan. Was het uit de hand gelopen dan hadden deze twee intriganten daar niets mee te maken, volledig onschuldig deze twee laffe hazen. Deze twee moeten worden aangeklaagd wegens opruiing en die twee fascistisch getinte partijen GroenLinks en SP moeten bij wet worden verboden.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // januari 11, 2017 om 11:41 //

  Ben eigenlijk wel benieuwd wat het verschil is tussen een premier en een minister-president ik verkeerde in de veronderstelling dat het hetzelfde was.

  Like

 4. Ik ga er van uit dat de PVV over 2 maanden ca 33 zetels haalt. Want de mooi-weer verhalen en de beloften van de andere partijen zullen over een week of 4, 5 wel gaan pieken en daar zijn velen helaas tóch gevoelig voor. Ook voor het non-stop moddergooien zoals Obama weer heeft laten zien zal binnenkort wel weer gaan pieken.

  Ik ga er van uit dat Wilders mag beginnen met formeren, dat de anderen dit laten mislukken en Wilders hier nog 20 jaar lang de schuld van gaan geven. Daarna formeren zij een Staphorster variant met minstens 5 partijen en partijtjes. Misschien nodigen ze zelfs DENK nog wel uit.

  Toch voorzie ik snel interne onenigheid binnen deze gelegenheidscoalitie en als Wilders het slim speelt, is het na een half of heel jaar over en komen er nieuwe verkiezingen.

  Ik voorzie ook dat de ongecontroleerde massa-immigratie gewoon verder gaat (in 2015 1,2 miljoen, in 2016 900.000) en dat de aanslagen ook doorgaan, steeds sneller op elkaar. Mogelijk komt het establishment zover dat ze berichtgeving over aanslagen volledig gaan censureren. Op dit moment is niets ze te dol.

  Het tij keert maar het zal lang duren. Links heeft van 1965 tot ca 1990 (25 jaar) nodig gehad om aan de macht te komen en media en onderwijs over te nemen. Nu zijn ze alweer 25 jaar bezig om hun eigen graf te graven.

  Nieuw rechts is pas rond 2001 met Fortuyn echt opgekomen, 15 jaar geleden. Dus het is niet zo’n gek idee dat het nog 10 jaar gaat duren voor het tij echt gekeerd is. Dat is nog lang en de uitkomst is onzeker. Ik hoop er het beste van. De neger-moslim is in elk geval al uit het Witte huis.

  Liked by 1 persoon

 5. Esperanza // januari 11, 2017 om 15:17 //

  Fub, je wees d’r al aan dat Goslinga in zijn stukje de aantoonbare onzin schrijft dat Wilders onbetrouwbaar was als coalitiepartner en daarmee het kabinet Rutte I zou hebben doen ploffen.
  Refererend aan die stropop kakelt Goslinga dat consistentie in het populistische woordenboek niet voorkomt
  Als iets duidelijk is geworden de laatste tijd dan is het wel dat Wlders met zijn PVV consistent is in zijn opvattingen en dat het juist de andere partijen zijn die naar de aanvankelijk verfoeide standpunten van Wilders toebuigen.

  Like

 6. Esperanza // januari 11, 2017 om 15:43 //

  De punt ontbreekt achter de derde regel in m’n comment hierboven, dat mag duidelijk zijn.

  Overigens is ’t veelzeggend dat Goslinga in het verleden de Anne Vondelingprijs kreeg (‘prijs voor journalisten die de politiek op een heldere manier weten te verwoorden’ -SIC) en dat die trofee hem werd uitgereikt door destijds D’66 fractievoorzitter Thom de Graaf, een van de smeerlappen die een flinke steen heeft bijgedragen aan de kogel van links richting Pim Fortuyn.
  Hans Goslinga is goed op weg om Geert Wilders een soortgelijk lot te bezorgen.

  Zum kotzen!

  Like

 7. Esperanza // januari 11, 2017 om 15:58 //

  Van hetzelfde laken een pak, dit geschifte verhaal opgetekend in Trouw, dat eerder al op Fenixx voorbij kwam.

  De PVV is in sommige opzichten gevaarlijker dan de NSB. Dat zegt filosoof en VVD-Eerste Kamerlid dr. Sybe Schaap (70) in een interview met Trouw.

  ‘Wilders heerst als een Führer die zelfs het nationaal-socialisme niet heeft gekend’.

  https://fenixx.org/2016/09/06/vvd-senator-pvv-gevaarlijker-dan-de-nsb/

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // januari 11, 2017 om 11:41

  Ben eigenlijk wel benieuwd wat het verschil is tussen een premier en een minister-president ik verkeerde in de veronderstelling dat het hetzelfde was.
  ——————-

  Ik zie dat ik het niet goed had. Ik dacht dat het gebruikelijk was een premier te hebben in landen waar ze een president hebben zoals bijvoorbeeld Frankrijk. En dat in landen waar ze geen president hebben het dan minister-president heette. Wiki zegt echter dit:

  Een minister-president (mv: ministers-presidenten) is een particuliere benaming voor het hoofd van een soeverein orgaan, dat beschikt over uitvoerende macht van een staat of een deelstaat. Het is een regeringsleider of het hoofd van een regering. Het mag niet gaan over de voorzitter van een administratief of bestuurlijk orgaan, zoals provincies.

  De benaming minister-president is een samenvoeging van minister, dat eigenlijk dienaar van de koning betekent, en president, dat voorzitter betekent. Een minister-president is dus letterlijk de minister die de vergaderingen van de gezamenlijke ministers leidt.

  In sommige landen, zoals Nederland en België, is minister-president dan ook een synoniem van premier of eerste minister. In andere landen kunnen die namen voor verschillende functies gebruikt worden. Andere gebruikte benamingen zijn kanselier en landvoogd.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Minister-president

  Maar ook:

  In Nederland is sinds 1945 Minister-president de officiële benaming voor de leider van de Nederlandse regering. In 1983 is deze benaming opgenomen in de grondwet. Mark Rutte volgde in 2010 Jan Peter Balkenende op in deze functie. Voor de namen van ministers-presidenten, zie Lijst van premiers van Nederland.

  Like

 9. Hier hebben we Prime Minister voor Fed en Premier voor Province. Leg deze ook effe uit Tijl

  Like

 10. @Polderboy, Brenninkmeyers zwaar fout in WW2, zwaar fout in de huidige tijdspanne.
  https://fd.nl/economie-politiek/1160262/brenninkmeijer-naziverleden-van-mijn-familie-ongehoord-en-shockerend
  Verraders blijven verraders.

  Like

 11. Hansje Goslinga: een D66-adept die van Trouw zelfs na zijn pensionering alle ruimte krijgt om los te gaan op de PVV. Net als die andere Trouw-columnist en D66ofiel Rob de Wijk. En hun voorman Alexander Pechtold (‘kereltje’) niet te vergeten. Zo proberen ze hun leegheid te maskeren. Het zijn holle vaten komen die altijd boven komen.

  Like

 12. Esperanza // januari 11, 2017 om 22:39 //

  Uitspraak van Theresa May zorgt voor flinke opschudding. Afgelopen weekend waarschuwde ze de wereld voor een ‘harde brexit’ met alle zware gevolgen van dien.

  Ze is van mening dat Groot-Brittannië al genoeg vluchtelingen heeft opgevangen de afgelopen jaren en dat de enige controle op de migratiecrisis een snelle en harde uittreding uit de Europese Unie is. Als ze kiezen voor een trage uitstap, hangen ze nog jaren vast aan de EU en dus ook aan het Europese migratiebeleid waar ze zelf geen controle over hebben.

  Hiermee maakt ze duidelijk dat een onafhankelijk migratiebeleid belangrijker is dan de toegang tot de vrije Europese markt voor Britse bedrijven.

  http://beurs.com/2017/01/10/uitspraak-may-doet-pond-tuimelen/159218

  Like

 13. Het kiesstelsel is zo ontworpen, dat de Elite altijd het laatste woord zullen hebben. ongeacht de uit slag van de verkiezingen ,a de groep hoog op geleide wordt steeds groter,en de werkende bevolking die van uit hun klasse altijd de mindere arbeidsklasse zullen blijven ,hebben het nakijken,ongelijkheid en onrecht. er zal steeds minder arbeiders nodig zijn, robot automatisering staat aan de voor deur ,steeds minder werkende nodig, maar verschillen in het verdienen ,hoog steeds meer en laag steeds minder ,niemand heeft om het leven gevraagd,en hier kan nog wel een boek over schrijven,die zij weerga niet kent.,dank u.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: