Nieuw

The black market trade in Isis fighters

As jihadis lose territory, defectors have become a prize for smugglers

In the murky world of Syria’s war economy, Isis has been one of the main drivers of human trafficking during nearly six years of civil war. First, it was the biggest buyer. Now, its fighters are a top commodity.

Isis militants have become one of the most lucrative targets for smugglers and rebel groups — including factions armed by foreign powers such as the US and Turkey.

“Every faction trades in Isis fighters. Don’t believe anyone who says they don’t,” says Abu Yazan, who, like most rebels interviewed, asked for his real name not to be used due to the sensitivity of the subject. A fighter in northern Syria for the Jabha Shamiya rebel group that has been supported by Ankara and Washington, he has shuttled Isis militants from their territory to rebel areas.

Financial Times >>

Doe mee met 8.273 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6856 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on The black market trade in Isis fighters

  1. Republikein // januari 12, 2017 om 00:34 //

    Taptoe Delft, dat is different koek.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: