Nieuw

Kan de PVV de oplosssing zijn

We kunnen natuurlijk wel zeggen dat we PVV gaan stemmen, maar gaat dat ook wat uithalen? Hoogste tijd dat we daar eens realistisch naar proberen te kijken. Om er maar eens paar voorbeelden uit pikken; grenzen dicht, uitzetten van illegalen, paspoort innemen van criminele dubbel paspoorthouders.

De PVV stormt als we de peilingen serieus mogen nemen op een klinkende overwinning af. Stel nou dat hij zelfs nog hoger scoort dan tot nu toe wordt voorspeld en hij haalt laten we zeggen veertig zetels, aanzienlijk natuurlijk op een totaal van 150. Goed dan mag hij als eerste coalitieonderhandelingen opstarten. Hij zal dan op zijn minst  2 partijen moeten zien te vinden waardoor het aantal zetels op een totaal van minimaal 76 uitkomt. Met andere woorden hij moet er nog 36 bij zien te krijgen.

Dat zal zeker geen makkelijk traject worden, partijen die met hem in zee zouden durven die willen daar ook ‘wisselgeld’ voor terug, ze willen niet 1 op 1 alle standpunten van de PVV overnemen want dan zouden ze ‘hun eigen gezicht’ (voor zover aanwezig) verliezen. Dat wil geen enkele partij want daarmee maken ze zichzelf een verlengstuk van de PVV.

Goed, stel nu dat hij het toch voor elkaar krijgt twee of meer partijen te vinden om met hem een coalitie te vormen. Gaan de grenzen dan dicht? Dat lijkt onwaarschijnlijk want alle overige partijen zijn  daartegen, niet 1 uitgezonderd. Ook beoogde coalitiegenoten niet. De kans dat ze een draai zouden willen overwegen lijkt op dit moment nihil.

Uit het verkiezingsprogramma;   Criminelen met een dubbele nationaliteit denaturaliseren en uitzetten. Dat is minder makkelijk gedaan dan gezegd om maar eens een spreekwijze om te draaien, je kunt dat wel willen en voorstaan maar de uitvoering ervan is een stuk weerbarstiger dan we graag willen denken. De landen van herkomst zijn net blij dat ze van ze af zijn, die gaan echt niet vrijwillig meewerken en als ze economisch gedwongen zouden worden dan doen ze dat met frisse tegenzin. Traineren is de meest voor de hand liggende manier voor ze om dat zolang mogelijk vooruit te schuiven en daar zouden ze weleens succesvoller in kunnen zijn dan voor ons wenselijk is.

Criminele allochtonen hun Nederlands paspoort innemen? Los van de juridische problemen die dat oproept ook hier geld dat je medestanders nodig hebt want zelfs met 40 zetels kun je het onmogelijk afdwingen. Hoe overtuig je andere partijen van de noodzakelijkheid daarvan? En hoe krijg je de rechterlijke macht zover dat ze meehelpen? Het eerste wat ze zullen aanvoeren is dat het discriminerend is, een autochtone misdadiger kunnen ze geen paspoort afpakken en dus is het afpakken bij allochtonen een extra straf.

Goed dat zijn dan belangrijke punten die de PVV voorstaat, moeilijk genoeg nietwaar? Kijken we verder;

2. Nederland weer onafhankelijk. Dus uit de EU

3. Directe democratie: invoeren van het bindend referendum, burgers krijgen macht

4. Eigen risico zorg geheel afschaffen

5. Huren omlaag

6. AOW-leeftijd op 65 jaar, aanvullende pensioenen wél indexeren

7. Geen geld meer naar ontwikkelingshulp, windmolens, kunst, innovatie, omroep enz.

8. Terugdraaien bezuinigingen thuiszorg, ouderenzorg, méér handen aan het bed

9. Fors extra geld voor defensie en politie

10. Lagere inkomstenbelasting

11.Halvering motorrijtuigenbelasting

U ziet allemaal plannen die geld kosten, veel geld, en tegelijkertijd plannen die de overheid inkomsten scheelt. Pikken we er punt 6 even uit, er is natuurlijk een mogelijkheid dat er in verkiezingstijd medestanders of sympathisanten te vinden zijn die ook de AOW leeftijd terug willen naar 65, maar aanvullende pensioenen daar gaat de overheid niet over. Ja ze hebben spelregels vastgesteld waar de fondsen zich aan moeten houden maar zelfs als je het heel graag wilt kun je die fondsen niet dwingen te indexeren. Zeker ze kunnen de rekenrente naar een fatsoenlijk niveau tillen en daarmee de kans op indexeren groter maken maar meer dan een kans is het niet. Eigenlijk mag je dat dus niet beloven net zo min als dat een loterij mag beloven dat jij de hoofdprijs gaat winnen.

Punt 2 dan? Uit de EU? Help mij dan eens. Welke partijen denkt u dat er over te halen zouden zijn om dat te doen? Een bindend referendum dan maar? En hoe vol denkt u dat de media dan op het orgel gaan? En hoeveel steun zouden die dan krijgen van ‘progressief’ Nederland? Hoe bang zijn we niet gemaakt voor de brexit, nee u en ik zijn daar niet bang voor, maar de rest van Nederland? Die mensen die nog steeds denken dat wij een handelsland zijn in plaats van een doorvoerland?

Zeker er staan in het verkiezingsprogramma manieren waarop we het benodigde geld kunnen genereren, maar als je 7,2 miljard denkt te winnen met de-islamiseren dan moet daar toch op zijn minst  bij gezegd worden dat dit pas op termijn is. Daar gaan wel een paar jaartjes overheen voordat die geldstroom zichtbaar wordt. 10 Miljard uit ‘Geen geld meer naar ontwikkelingshulp, windmolens, kunst, innovatie, omroep enz.’  Weer een goed plan maar is het ook uitvoerbaar?

Is Tijl nu zo pessimistisch of probeert hij realistisch te blijven? Weet u waar ik zo bang voor ben is dat het programma zoals het er nu ligt zo hoog gegrepen is dat straks niet anders rest dan roepen aan de zijlijn.

herring-908506_640

Want laten we niet vergeten dat alle partijen, en ik zeg het met nadruk; álle partijen zijn erop uit om de PVV en Gert Wilders in het bijzonder pootje te lichten. Nee dat zeggen ze nog net niet hardop maar iedereen die de politiek maar een beetje gevolgd heeft sinds de oprichting van de PVV weet dat diep in zijn hart. De aversie die met name Linkse partijen voor ons voelen is zo sterk dat het soms wel tastbaar lijkt. Dit is namelijk wat ze graag willen;

seagull-1523965_640

En laten we ons straks in verkiezingstijd niet anders laten wijsmaken! En bovenal; laten we onze verwachtingen niet te hoog stellen. Jazeker, ik ben voorstander van alle punten die er liggen alleen ik geloof niet dat die allemaal te verwezenlijken zijn binnen afzienbare tijd, het is een vergezicht waar we graag naartoe willen maar hoe er te komen kan nog weleens een probleem zijn.

Doe mee met 8.232 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (490 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

51 Comments on Kan de PVV de oplosssing zijn

 1. “Uit het verkiezingsprogramma; Criminelen met een dubbele nationaliteit denaturaliseren en uitzetten. Dat is minder makkelijk gedaan dan gezegd om maar eens een spreekwijze om te draaien, je kunt dat wel willen en voorstaan maar de uitvoering ervan is een stuk weerbarstiger dan we graag willen denken. ”

  Daarom moet je illegaal binnengevallen jihadisten ook behandelen voor wat ze zijn; vijandige soldaten. En als je die een netjes rond gaatje geeft, van zeg een millimeter of 9, tussen de ogen, dan heb je al dat gezeur over uitwijzen niet. En het vermindert ook enorm de aanzuigende werking die van het huidige beleid uitgaat.

  Liked by 2 people

 2. PVV or Bust !

  Het PVV programma betekent dat we geduld moeten hebben tot de volgende verkiezingen. Het is een lange termijn programma, een visionaire blik op de toekomst.

  Het is van een Lutheriaanse Lengte, en die 95 stellingen waren nog lang, maar veranderden de wereld. Hoe lang was het Magna Carta ? Of De Acte Van Verlatinghe ?

  Eerst moet de gevestigde orde nog verder gesloopt worden. We kunnen er van uitgaan dat de PVV, ook als het de grootste partij wordt, niet deel zal nemen aan de volgende regering. Het programma is te extreem voor de rest van de partijen. Hoe redelijk het programma ook is. Wat mij betreft is het te soft.

  https://fenixx.org/2016/08/27/pvv-or-bust/

  Liked by 1 persoon

 3. Tijl Uylenspiegel // januari 10, 2017 om 00:36 //

  Vijandige soldaten zeg je? Dit zegt Wikipedia daarover;

  Krijgsgevangenen hebben bepaalde rechten die vastgelegd zijn in internationale verdragen. Het eerste verdrag dat de bescherming van krijgsgevangenen regelde was het Tweede Haagse Verdrag van 1899 met het bijbehorende Landoorlogreglement uit (ook wel Haagse Reglement 1899) dat vervolgens in 1907 werd gewijzigd door het Vierde Haagse Verdrag van 1907 en bijbehorende reglement. Het landoorlogreglement maakt tegenwoordig grotendeels deel uit van het internationaal gewoonterecht waardoor ook partijen die geen partij bij het originele verdrag waren gebonden zijn aan de regels die daarin staan.[7][8] In 1929 werd kwam een nieuw verdrag tot stand dat het Landoorlogreglement aanvulde en dat specifiek zag op de rechtspositie van krijgsgevangenen, namelijk de Geneefse Conventie van 1929.[9] Dit verdrag werd in 1949 aangevuld in de Derde Geneefse Conventie van 1949 (ook wel Krijgsgevangenenverdrag).[10] De laatste ontwikkelingen met betrekking tot de rechtspositie van krijgsgevangenen zijn te vinden in het Eerste en Tweede Aanvullende Protocol van 1977 van de Geneefse Vedragen.[11][12] Bescherming door de verdragen geldt van het moment dat de persoon in kwestie gevangengenomen wordt totdat hij vrijgelaten of gerepatrieerd wordt.
  Een gaatje van 9 mm. gaat hem dus niet worden!

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // januari 10, 2017 om 00:38 //

  Dan wordt het dus die schreeuwende meeuw?

  Like

 5. @ Fub,
  Het kan zo simpel blijven, waar een klein stukje lood al niet goed voor is.
  Je kan ook .22 proberen, spot goedkoop.

  Like

 6. Internationale verdragen zijn er om onze reet mee af te vegen, ben wel klaar met die onzin.

  Die Paljastijn die met zijn vrachtwagen vier jonge Israëliërs doodvermoordt, drie jonge meisjes en 1 jongen, houdt zich er ook niet aan. Waarom zou ik vrijwillig 1 hand op mijn rug houden terwijl ik met twee vuisten tegelijk door de tegenstander in mijn bek gestompt wordt. Knetter.

  Tijd dat we erkennen wie de vijand is en er zonder enige terughoudendheid vol op los gaan. Tot er geen islam meer is, en de eerstkomende duizend jaar ook niet meer zal ontstaan.

  Like

 7. Eerst moet Amsterdam CS en Schiphol op dezelfde dag opgeblazen worden. Een stuk of tien Montessori scholen met GroenLinks kindertjes door gematigde moslims naar allah geblazen worden, terwijl er niet één linksstemmend teefje meer veilig over straat kan omdat ze anders als oorlogsbuit gebruikt wordt volgens de koranische opdracht.

  En heel misschien, heel misschien dat we dan het tij nog kunnen keren. Maar het lijkt me waarschijnlijker dat ze ook dan nog de islam zullen beschermen en het ons kwalijk zullen nemen dat de islam geradicaliseerd is. Hadden wij maar niet zo onaardig moeten doen.

  Liked by 1 persoon

 8. Tijl Uylenspiegel // januari 10, 2017 om 01:13 //

  Als het in Nederland ijzelt in januari gaat het mis met ome Fubari.
  (vrij naar een hilarisch comment op Dumpert)
  🙂

  Like

 9. Kortom.
  Het moet eerst totaal naar de klote gaan voordat Nederland tot bezinning komt.
  En waarschijnlijk is het dan te laat.

  Liked by 1 persoon

 10. Esperanza // januari 10, 2017 om 01:25 //

  ‘En heel misschien, heel misschien dat we dan het tij nog kunnen keren. Maar het lijkt me waarschijnlijker dat ze ook dan nog de islam zullen beschermen en het ons kwalijk zullen nemen dat de islam geradicaliseerd is. Hadden wij maar niet zo onaardig moeten doen.’

  Ja, Fub, Het probleem in a nutshell.

  En met Tijl denk ik dat het van realiteitszin getuigt om niet al te veel te verwachten van de realisering van de PVV verkiezingspunten als de PVV al deel van een coalitie uit zou gaan maken.

  Zie het somber in.

  Dat stembiljetje:
  And there’s nothing you can do
  It’s all just bits of paper flying away from you

  Like

 11. skeeter // januari 10, 2017 om 00:42

  @ Fub,
  Het kan zo simpel blijven, waar een klein stukje lood al niet goed voor is.
  Je kan ook .22 proberen, spot goedkoop.

  ———-

  6mm vertelde een huurmoordenaar me eens. damespistooltje in het oor duwen tijdens het voorbijlopen en dan overhalen. 6mm knalt er niet aan de andere kant van de schedel weer uit, met kans dat het doelwit het overleeft, maar stuitert in de hersenpan heen en weer met de garantie dat echt alles binnen in grijze soep wordt.

  Like

 12. Esperanza // januari 10, 2017 om 01:40 //

  Sorry, maar fantasie over het kaliber munitie getuigt ook van weinig realiteitszin.

  Hollow words never made me sleep.

  Liked by 1 persoon

 13. We moesten maar eens een poll opzetten of de PVV in een coalitie komt.

  Like

 14. W. Woortman // januari 10, 2017 om 01:44 //

  Als wij nou zorgen dat Wilders veel stemmen krijgt, dan laten wij het aan Wilders over hoe hij dit verder aan zal pakken. Laat u nou niet verleiden dat andere partijen er wel iets aan doen, die gaan na de stemming weer gewoon door met waar zij mee bezig waren en dat is Nederland islamiseren.

  Liked by 2 people

 15. Op tijd wegwezen:

  Like

 16. Like

 17. Tijl Uylenspiegel // januari 10, 2017 om 02:22 //

  Even om eventuele verdachtmakingen voor te zijn, ik heb dit stukje niet geschreven om mensen op stang te jagen, mijn stemgedrag zal niet wijzigen, ik stem gewoon PVV. Maar ik vind het wel belangrijk dat we in de euforie naar de grote verkiezingswinst die er zeker gaat komen wel met beide benen op de grond blijven staan. Een overwinning is belangrijk, heel erg belangrijk zelfs, maar we moeten ons niet rijk rekenen voordat de resultaten zichtbaar worden. We schieten er niks mee op als iedereen straks gestemd heeft en dat de resultaten dan op een teleurstelling uitdraaien. En dat kunnen we voorkomen door vooraf realistisch te blijven. Er is een verschil in wat je wilt en wat haalbaar is. Natuurlijk het liefst het maximale maar als het een onsje minder wordt moet je niet achteraf gaan lopen zeuren, dat konden we van tevoren weten.

  Liked by 1 persoon

 18. Esperanza // januari 10, 2017 om 02:34 //

  Hieronder linkje naar de site waar je een gokje kunt wagen op Geert al dan niet premier.

  Rep, heb geen ervaring met deze vorm van speculeren, misschien weet jij d’r meer van en kun je uitleggen hoe ’t werkt.

  https://sports.ladbrokes.com/en-gb/betting/politics/dutch/general-election/2017-general-election/223121680/

  Like

 19. N.E. Derlander // januari 10, 2017 om 02:34 //

  Volgens mij wordt het probleem waar de PVV inmiddels als jaren op hamert langzamerhand nu ook duidelijk bij steeds meer Gutmenschen (links- en rechtsliberale elitaire eurofielen). Neem de D66 burgemeester van Weert, of de PvdA burgemeester in de noordelijke provincie, en mondjesmaat ook artiesten. Groepen Nederlanders worden geconfronteerd met zeer on-Nederlands gedrag van mensen uit andere culturen, die hier sinds de afgelopen jaren asiel proberen te krijgen. De overheid wilde niet luisteren naar de waarschuwingen van de PVV en de PVV stemmers. Het probleem mocht zelfs niet genoemd worden. Tegelijkertijd blijkt de overheid onmachtig om het probleem, wat toch wel pijnlijk steeds nadrukkelijker de kop opsteekt, te beheersen. Na 15 maart 2017 zal duidelijk worden dat er op het politieke vlak een enorme verandering heeft plaatsgevonden. Dat VVD en CDA nu beweren, dat ze niet met de PVV samen willen regeren, is net zo geloofwaardig als hun keer op keer herhaalde leugen “dat Wilders weggelopen zou zijn bij de Catshuisbesprekingen in 2012”. (Met dank aan de analyse van de Volkskrant, die met hun rapportage bevestigde wat de PVV’ers al lang wisten: niet de PVV veroorzaakte de breuk). Deze leugenaars zullen inderdaad waarschijnlijk niet deelnemen in een regering met de PVV, maar of hun partijen daar ook zo standvastig in zullen zijn???? Een andere mogelijkheid:”Rutte II heeft ook heel vaak in de afgelopen 4 jaar meerderheden moeten zoeken op deelonderwerpen (vind ik democratisch een gedrocht), dus waarom zou de PVV ook niet zoiets kunnen doen (toegegeven dat het met hun scherpe programma lastig zal zijn, maar de problemen worden, zoals hiervoor al gezegd, steeds duidelijker zichtbaar, dus zal voor meerdere partijen “makkelijker” worden om daarin mee de PVV mee te gaan.

  Like

 20. Esperanza // januari 10, 2017 om 02:35 //

  No worries, Tijl, geen moment getwijfeld aan je integriteit. 😉

  Liked by 1 persoon

 21. Ik gok dat al de EU-islam partijen, en dat zijn alle partijen minus de PVV, de PVV zullen cordon-sanitairen, en dan 5 tot 6 partijen nodig hebben om een coalitie te vormen. Dat zal nog lastiger regeren worden dan het nu is voor Rutte. Maar vergis je niet in de hardnekkigheid van den Goedmensch die zijn ongelijk niet wil toegeven en de werkelijk toegewijde EUrofielen. Niet voor niks zitten VVD en D66 in het ALDE van Verhofstadt, en in het CDA hebben de deugmensjes ruim de meerderheid over de realisten.

  Al zullen er zeker dingen veranderen als de VS een andere koers gaat varen.

  https://fenixx.org/2016/11/07/donald-trump-is-de-laatste-kans-voor-het-vrije-westen/

  Like

 22. Esperanza // januari 10, 2017 om 02:58 //

  Ik zet ook in op de Donald.

  Like

 23. Esperanza // januari 10, 2017 om 02:59 //

  Hopen maar dat ie in leven mag blijven.

  Liked by 1 persoon

 24. Gerrit Tienkamp // januari 10, 2017 om 02:59 //

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogd.

  Like

 25. @ fub,
  Je kan er een koe mee plat leggen, door de schedel in de spine, net zoals ze in het slachthuis deden met de slagpen. En sorry Esp maar een wel gemikte .22 op zeer korte afstand is lethal.

  Like

 26. Esperanza // januari 10, 2017 om 03:16 //

  Skeet, als ik het wel heb dan heb jij de mazzel dat jij daar aan de andere kant van de plas een schietijzer op zak mag hebben.

  Like

 27. Republikein // januari 10, 2017 om 04:34 //

  In de UK kan je op alles wedden, maar kost me enige moeite om dit te verklaren, die odds.
  De odds ratio is de verhouding tussen twee wedverhoudingen of odds.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Odds_ratio
  Vind pi makkelijker trouwens.

  In Engeland was er een edele man, een duke of earl of wat effer, een echte aristocraat zeg maar, die deed aan bewuste uittreding en kon zo de uitslagen van de div, paardenrennen voorspellen, verdiende veel geld, goed voor onderhoud van landerijen met opstallen etc.
  Daarnaast deed ie ook nog aan regressiehypnose.
  Hij kon zich dus zowel in de toekomst als ook in het verleden begeven.
  Back to the future was er op gebaseerd.
  Aluhoedje, nee, dank u.

  Like

 28. Republikein // januari 10, 2017 om 04:40 //

  Om bij het topic te blijven, k heb er een hard hoofd in.
  Calamiteiten kunnen ons redden.
  Maar alleen hele grote, dat wel natuurlijk.

  Liked by 1 persoon

 29. @Tijl heeft wel gelijk. Ik meen dat 99% van de ambtenaren en anderen in al dan niet gekunstelde hangmatbaantjes, die ook vaak in leuke verhalen worden aangeduid met die met die vale klerkensmoelen, ja, die dus het beleid van een compleet land en volk uitstippelen en bewaken, dat die dus allemaal van de linksdraaiende goedmenschelijkheid zijn. En dan kan de andere helft van een land wel wat anders willen maar dat gebeurt mooi niet.

  Je kunt dus stemmen halen wat je wilt en op papier maken ze het democratischtechnisch wel in orde maar feitelijk gaat de uitverkoop gewoon door. Ik denk dat Geert & Co tussendoor de puinhopen van paars op mogen gaan ruimen met nogal ingrijpende maatregelen – want feitelijk hebben we geen stuiver meer te makken en alle bezittingen van de staat zijn slechts ruïnes met achterstallig onderhoud – waardoor de eens zo trouwe meute over de zeik gaat en jankt om de terugkomst van de huidige rattenpartijen.

  Like

 30. Duchesne // januari 10, 2017 om 13:33 //

  Hoi Tyl…die 9mm oplossing van Fubar kan wel want….het gaat hier over krijgsgevangenen. Krijgsgevangenen zijn leden van een gereguleerd leger die, en hier komt het, DUIDELIJK herkenbaar zijn als strijdende partij door bijvoorbeeld kleding en symbolen en wapens in het zicht dragen. Vanaf dat de krijgswet is afgekondigd mag iedere persoon die niet behoord tot de strijdende partijen en wapens draagt, zowel verborgen als open, standrechtelijk worden geëxecuteerd. Om die reden pleegt Turkije oorlogsmisdaden tegen de Koerden, omdat deze vallen onder krijgsgevangenen als ze deze gevangen nemen. Om de reden dat moslims geen strijdende legitieme partij zijn mag hun kaartje standrechtelijk met 9mm rond worden geknipt. En omdat onze premier heeft verklaard dat we in oorlog zijn met het moslim terrorisme mag in principe iedere moslim die gewapend word aangetroffen direct worden afgeschoten. Er is een oorlogsverklaring, er is een niet herkenbare strijdende partij, de Geneefse conventie regels gelden niet voor deze lieden. Zo simpel.

  Wat betreft de partijpunten van de PVV, ik denk dat je een aantal heel goede punten hebt, politiek bedrijven kan op twee manieren. Actief of vanaf de zijlijn.
  Actief betekend haalbare punten en geen droomkastelen, eventueel verbinding maken met een andere partij om een meerderheid te halen.
  Ik zie om verschillende redenen de PVV echter heel veel zetels halen, meer dan 40.

  Door de hoeveelheid partijen die meedoen blijven er straks een hoop restzetels over, en zetels die niet worden geclaimd of nooit bezet worden. en was het niet de grootste partij die dan de zetels mag nemen…..ik schat dat er daardoor een zes tot acht zetels extra komen, en dan heb je nog een aantal andere regels die ooit een wapen waren voor de politiek maar nu hun einde zullen betekenen.

  Enkel een grote aanslag in de aankomende weken zal het aantal zetels verdubbelen, zeker als dit in Nederland is. Of een aantal doorgedraaide moslims die weer eens een ziek misdrijf plegen. De pers en de politiek zullen er alles aan doen om dit soort zaken totaal stil te houden, of te bagatelliseren als ze niet anders kunnen, of compleet verdraaien, zoals het radiostation in Chicago dat vertelde dat 4 blanken een geestelijk gehandicapte neger hadden gemarteld. Zo ver zal het ontkennen gaan, tot zeggen dat de lucht groen is terwijl iedereen die naar boven kijkt duidelijk kan zien dat het blauw is. Liegen tot het groen is, de nieuwe verkiezing slogan van Links.

  We gaan dus echt zien dat overheidsdiensten en door de overheid gesubsidieerde instellingen en bedrijven hun gemeenschapsgeld tegen de gemeenschap zullen inzetten om daarmee politiek te bedrijven, iets wat volgens mij niet mag maar wie zal ze ervoor straffen? De terroristen van links die zelf een kamerzetel hebben of hadden?.
  Want dat is wat bijvoorbeeld de politie doet als men verzwijgt dat het om vluchtelingen gaat die een kind hebben verkracht, of een bejaarde hebben neergestoken. Politiek bedrijven want het zou Wilders wel eens in de kaart kunnen spelen. Dus geeft men nieuws nadat men zelf censuur heeft gepleegd, niet om opsporingstechnische redenen maar om politieke redenen.

  En de kranten? wie subsidie ontvangt en een bepaalde politieke richting steunt als krant is feitelijk een verlengstuk van die politiek en dat maakt subsidie verkapte partijsteun. en dus oneerlijk in een democratisch bestel. Hetzelfde geld voor de NPO.
  We kunnen dus met recht stellen dat ons nieuws producerend gebeuren illegaal gefinancierde takken zijn van politieke partijen en hun door alle burgers betaalde subsidies deels tegen de eigen burgers inzetten, zonder de goedkeuring van die groep. Volgens mij is dat een “hanging offence” in een democratie, want het subsidie geven aan nieuws outlets is daarmee een vorm van omkoping geworden en maakt dat burgers oneerlijk worden beïnvloed terwijl vrijheid het uitgangspunt is.

  Wie bijvoorbeeld een stemwijzer nodig heeft is eigenlijk niet in staat zelfstandig een keuze te maken en heeft niet de tijd genomen om te zien wat anderen met zijn of haar toekomst willen. Mijns inziens is luiheid en gemakzucht een reden om geen stemrecht meer te hebben. En de makers van een stemwijzer, die maken misbruik van die luiheid om mensen te sturen via een zogenaamde vrije keuze….die er door de psychologische opzet en de manier van vragen en de volgorde niet meer is.

  Ik vraag jou, wat kies je, Tennis of Golf? Bijna iedereen maakt een keuze, omdat men voor een keuze gesteld word met een vooraf gekozen antwoord.

  ik vraag jou: hou je meer van golf of van tennis? Jij antwoord dat je paardrijden leuker vind dan een van de andere twee dingen. Dat is een keuze maken, namelijk om niet mee te gaan in een suggestie maar je eigen keuze over leuk te maken.

  Geen stemwijzer die jou dat ooit zal laten doen. een stemwijzer is te gehaaid opgezet en zit vol met suggestieve vragen en volgorden. En er zijn teveel mensen die wel willen kiezen maar niet genoeg kennis hebben genomen van wat er om hun heen aan de hand is. En zo is stemrecht een artikel in de uitverkoop.

  Met het stempel ” fake nieuws” wil men twee dingen doen, namelijk de eigen nieuwsoutlet als betrouwbaar bestempelen en de niet politiek correcte als leugenaars. Een woord met een negatieve lading, maar makkelijk las etiket te plakken want men zit zelf ergens veilig, zonder risico. Het is lastig vechten tegen een gezichtloos iets, zoals het bijna onmogelijk is om via een 0900 nummer nog zaken recht te krijgen.

  En dat , dat anonieme stiekeme is helaas een bijproduct van internet en zeer waarschijnlijk het toekomstige bestaansrecht van links, want van argumentatie en logica is al lange tijd geen sprake meer, enkel van demonisering en het stigmatiseren als racist van eenieder die immigratie durft te benoemen als probleem of gevaar.

  Dat gezegd hebbende, de PVV zal een harde dobber krijgen na de verkiezingen, op alle vlakken, want als ze het niet redden om regeringsmacht te krijgen zal alles op hun dak vallen om ze bij een eventuele volgende verkiezing niet meer als risico te hoeven zien, als ze wel winnen zal er door verschillende partijen zowel in als buiten de politiek op de man/vrouw persoonlijk worden gespeeld, en dat zowel binnen als buiten de muren van de kamer.
  Politiek terrorisme van links zal straks hand in hand gaan met terreur vanuit de Islam. Links zal het doen omdat het hoe dan ook per se gelijk wil hebben en dit gelijk wil afdwingen, de Islam zal links tijdelijk aaien en complimenteren omdat nuttige idioten nog even nuttig zijn, en het is handig om anderen jouw gevecht te laten vechten en zelf naderhand het slagveld af te struinen om de laatste haarden van verzet even af te maken. Gewoon lekker makkelijk, zonder zelf zweet te produceren, zoals alles wat de moslim doet. Je bent uitverkoren of je bent het niet.

  Like

 31. Republikein // januari 10, 2017 om 13:59 //

  Nou, dat is een hele mooie samenvatting Du.
  Als we het toch over de “blauwe” lucht hebben, gebakken lucht dus, word ik met mijn 2 reacties gelijk bediend, over calamiteiten gesproken!
  U vraagt en wij draaien.
  http://www.esa.int/Our_Activities/Operations/Space_Situational_Awareness/Asteroid_sleuths_go_back_to_the_future
  Mosterd na de maaltijd?

  Like

 32. Esperanza // januari 10, 2017 om 14:35 //

  Duchesne, een aardige droom met een ruime interpretatie van de Krijgswet, 😉

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Krijgswet

  Like

 33. Esperanza // januari 10, 2017 om 15:00 //

  * verder droomt van van premier Geert*

  I want more impossible to ignore …

  Like

 34. ik drink graag koffie, maar ik ben spastisch. Als ik koffie drink zonder rietje, dan krijgt iedereen in de buurt een beetje van mijn koffie en of men dat waardeert.
  Het is mijn handicap, ik doe mee in het “normale” leven, maar er zijn situaties die ik niet kan. Daar moet ik me bij neerleggen.
  Als je naar het westen komt, dan dien je je neer te leggen bij de gedragingen van het land.
  De overgrote meerderheid is zo achterbaks.
  Er is nooit voldoende geld voor zorg, maar altijd voldoende geld om fanatieke idioten uit andere landen op te vangen.
  Er is dus voldoende geld, ook voor een goede zorg in Nederland!
  Echter wordt er al 25 jaar gekozen om andere, vreemdelingen te helpen.
  Misschien is het probleem dat mensen die zorg nodig hebben, niet rendabel zijn.
  Van vreemdelingen is het zeker dat ze gewelddadig worden.
  En omdat dat ze gewelddadig worden, moet de rest zich beschermen, wat handel betekend!
  Ik heb een rijbewijs en zo zijn er meer gehandicapten die arbeidsongeschikt zijn, maar wel auto kunnen rijden.
  Een taxi moet winst maken. De kosten worden hoger en hoger.
  Men bezuinigd liever en beperkt daarmee de mogelijkheden van Nederlandse burgers met een handicap, dan dat er naar “goedkopere” oplossingen gezocht wordt.
  Ik ben incontinent, op deze dingen wordt door iedere regering bezuinigd. Het gebruik wordt aan banden gelegd.
  Ik heb bij een zorginstelling gewoond waar men zo stom was, dat deze dingen niet goed omgedaan werden. Waardoor er meer materiaal gebruikt werd en meer zorg uren.
  Hier mag je niks over zeggen.
  Fuck it; ik ben gewoon naar het college van verzekeringen gegaan.
  Er is geen belangstelling voor!
  Ze willen fascistisch brullen, bezuinigen op zorg!
  Ze halen vreemdelingen om dit werk te laten doen, menig geitenwollen sokken, voelen zich daar te goed voor!
  Ik kende iemand die doorzit/lig plekken had. Zij is door de slechte zorg overleden.
  De PVV zal niet de immigratie stoppen.
  De PVV zal niet alle zandbak fascisten stoppen.
  Maar de PVV lijkt als enige niet meer mee te willen werken aan het huidige fascisme.
  Dat DENK en Silvana de baviaan alle aandacht krijgen.
  Dat na een uitzending over een zorgafhankelijke jongen die vastgeketend zat, omdat er onvoldoende zorg was.
  De Nederlandse zorg is sinds dien alleen maar bergafwaarts gegaan.
  De propaganda media van de PvdA heeft dat buiten de aandacht gehouden.
  De PVV, een ander alternatief is er gewoon niet.
  De PVV, omdat de rest er zelfs geen probleem mee hebben dat onze kinderen mishandeld worden door de bezetters!
  De PVV omdat het Asbest van de Nederlandse samenleving het niet over het falen van zijn PvdA had maar over Wilders brulden.
  De PVV, omdat de linkse propaganda zelfs aandacht heeft voor de bruinhemden / bruinhuiden van de PvdA.

  Like

 35. Horatius // januari 10, 2017 om 16:05 //

  De kans dat de PVV gaat deelnemen aan een regeringscoalitie is inderdaad niet zo heel groot.

  Maar toch, stel dat Geert Wilders zijn uitspraak over ‘Minder Marokkanen’ op een dusdanige manier weet te nuanceren dat de huidige bezwaren van de VVD komen te vervallen dan is deze partij weer aan zet en dan is er nog van alles mogelijk.

  Worden de PVV en de VVD het in grote lijnen eens, dan schuift het CDA automatisch, na enige interne strubbelingen (partijcongres en prominente leden die voor de zoveelste keer hun lidmaatschap opzeggen) aan, want in het landsbelang is er veel, zo niet alles, mogelijk in de politiek.

  Er zullen echter door deze partijen veel concessies moeten worden gedaan om deze coalitie de komende vier jaren te laten regeren. De PVV zal dus ook moeten inleveren. Maar dat is in de praktijk niet zo heel moeilijk, want in hun partijprogramma staan namelijk (bewust of onbewust) punten die op de korte en zelfs de middellange termijn toch niet te verwezenlijken zijn.

  De vraag is ook of Geert Wilders zo flexibel is om zich te kunnen profileren als een echte staatsman die er in principe is voor iedere echte Nederlander. (wij denken hierbij aan Donald Trump).

  En die echte Nederlanders vragen zich nu bijna dagelijks af: wie is er nu eigenlijk de baas hier in dit land?

  Zijn dat de Linkse activisten, de Bond van Wetsovertreders, de uitgeprocedeerde asielzoekers, de radicale imams?

  Als ons huidige kabinet daar geen antwoord op weet, uit politieke correctheid, of onder druk van Brussel etc. dan zal ons volk daar bij de volgende verkiezingen de volgende conclusie aan verbinden: dit hele zooitje moet worden vervangen door realistische politici die de stem van het volk wil omzetten in effectieve maatregelen en wetgevingen die in de harde praktijk echt zullen gaan werken om een aantal dringende zaken enigszins beheersbaar te maken.

  Gaat dit scenario niet door vanwege een cordon sanitaire, dan wachten we op de uitslagen van de verkiezingen in Frankrijk en Duitsland. Vindt daar een politieke omwenteling plaats die te vergelijken is met zoals die in de VS, dan zal ons land zich toch als het ware vanzelf moeten aanpassen aan die algehele mentaliteitsverandering in West-Europa.

  Er is dus enig optimisme mogelijk bij de echte Nederlanders die niet bestaan uit boze blanke mannen, slachtoffers van Rechtse populisten en andere Linkse gemeenplaatsen, geventileerd in een hopeloze poging om de autochtone Nederlanders de mond te kunnen snoeren.

  Een stem op de PVV is dus niet uitsluitend een stem van protest, maar een ultieme poging om ons Vaderland uit de klauwen te redden van de religieuze baardmannen die hier onvoorwaardelijk worden gesteund door de Linkse kerk.

  Like

 36. Esperanza // januari 10, 2017 om 16:24 //

  @ Breinbrouwsels 08:16

  Ja, fijn werkje was dat van de ons te vroeg ontvallen voormalig Dichter des Vaderlands Gerrit Komrij.

  De zittende politicus

  Hij heeft nog nooit gedanst. Hij kent zijn doel.
  Nog nooit is op zijn vale klerkensmoel
  Zomaar een lach verschenen, maar die nacht,
  Nadat de gek de nar had omgebracht,
  Kroop hij zijn bed uit, glimmend van de pret,
  En maakte onbespied een pirouette.
  Dank, dank, riep hij, het monster is geveld.
  Hij oefende het woord ‘geschokt’ voor morgen
  En sliep als twintig ossen kunnen slapen.
  Straks is hij, voor de camera, vol zorgen.
  Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld.
  Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied.
  Hij loopt op straat, ondraaglijk rechtschapen,
  En ziet nog steeds het echte monster niet.

  ——————————————-
  10 mei 2002, na de moord op Pim Fortuijn

  Liked by 1 persoon

 37. Esperanza // januari 10, 2017 om 16:48 //

  Over dromen en blauwe lucht gesproken, van dezelfde meester, deze is ook mooi:

  Droom
  Ik woonde in een speelgoedstolp van glas.
  Zo’n bol waarin het sneeuwen gaat in dikke
  En trage vlokken, als een kind hem pas
  Heeft omgedraaid. Dat was me even schrikken.

  Het gras stak stil en hoog boven mij uit.
  De lucht was blauw geverfd. Ik zag het tikken
  Van iemand vinger, zonder één geluid.
  Er waren sterretjes, als speldenprikken.

  Toen werd ik wakker. Languit in het gras
  Zag ik de blauwe hemelkoepel trillen,
  De sterretjes nog steeds oneindig klein.

  Een wind stak op. Het gras begon te rillen.
  En ergens klonk, niet ver van waar ik was,
  Het huilen van een hogesnelheidstrein.

  Liked by 1 persoon

 38. @Esp,
  Niet dragen in openbaar maar wel bezitten.
  Je kan bv je geweer in de koffer van je auto laten liggen.
  Op prive terrein kun je min of meer doen waar je zin in hebt. gophers, coyotes, kraaien kleiduiven, allemaal all season items.

  Like

 39. Tijl Uylenspiegel // januari 10, 2017 om 17:18 //

  Duchesne bij mijn weten was het vroeger wel zo dat rest zetels naar de grootste partij gingen maar heeft men dat veranderd en hebben ze er tegenwoordig een moeilijke rekenwijze voor om alle partijen een evenredig aantal stemmen erbij te geven. Wat betreft krijgsgevangenen vrees ik dat u de mogelijkheden overschat. Onze premier kan trouwens wel beweren dat we in oorlog zijn met het terrorisme maar dat maakt het nog geen officiële oorlogsverklaring, dan moet eerst de voltallige ministerraad daarmee instemmen. Overigens zelfs als de PVV 50 zetels haalt moet er toch een coalitiegenoot gezocht worden alleen in het fictieve geval dat ze 76 zetels halen dan hebben ze gewoon zelf een meerderheid, maar dat gaat zeker niet gebeuren, het is trouwens ook nog nooit in Nederland gebeurd en met +/- 20 partijen in de race gaat dat ook niet gebeuren.

  Like

 40. Ik hoor dat als je om jezelf, je familie en de buurt te beschermen een wapenvergunning aanvraagt omdat je een .50 of een Bren wilt aanschaffen deze wordt geweigerd omdat wij hier in dit land niet zo met elkaar omgaan. Als je d’r tevens bijzegt dat je graag de punten van de kogeltjes wil dumdummen zodat er door iedereen die wordt getroffen een gat zit waar een flinke vrachtwagen doorheen kan rijden zonder de kantjes te raken is het helemaal bal en wordt je door 24 pelotons Bijzondere Bijstand en 12 helicopters en als ze ze nog hadden gehad 400 tanks opgepakt en tot 7 keer levenslang veroordeel. Dan kan ’t wel.

  Nu ben ik vroeger al eens veroordeeld voor verboden wapenbezit dus een taakstrafje zit er voor mij niet meer in. Het betrof in dit geval een simpele gummiknuppel waar het polsleertje uit was gehaald op advies van een vriendin die rechten studeerde. Ze trokken zich geen fluit aan van mijn verklaring dat het slechts een rubberen staaf was die daartoe diende om mijn toenmalige vriendin, die ik overigens kwijt raakte aan een van de oprichtsters van femixx.be , maar dat terzijde, door prikkeling ter plaatse onderkant minirokje te laten hinnikken. Een nieuwsgierige agent vroeg nog of ik het zelf niet kon omdat ik dat ding nodig had en een andere vroeg of ik toevallig homo was.

  Daarom, als de nood aan de man komt vraag ik geen enkele vergunning meer aan. En ik schoffel liever 24 uur als straf voor het zonder de daartoe vereiste vergunning in bezit hebben van een tunnelgraver dan dat ik tegen een uitgemoorde buurt aan moet kijken.

  Liked by 2 people

 41. Republikein // januari 10, 2017 om 18:52 //

  Als je ook een kruis had gekerfd op de staaf, Brein, was ze nooit opgestapt, dan hinnikt ze nu nog.

  Liked by 1 persoon

 42. Marhammed // januari 10, 2017 om 19:34 //

  Op democratische manier valt dit niet meer op te lossen! De enige uitweg is een burgeroorlog,zoals uitgeschreven door Albert Pike!

  Like

 43. @ jroam,
  “Echter wordt er al 25 jaar gekozen om andere, vreemdelingen te helpen.”

  Uhh jroam dat is toch al veul langer aan de gang. Kan me nog goed herrineren dat ze die bruine zakjes uitdeelden op de lagere christelijke honden school om bij je ouders te gaan schooien voor (neuk)geld voor de zielige aapjes in ontwikkelings landen. Dit was begin 70’er jaren al aan de gang. Meer als 40 jaar dus. En owee als je dat zakje kwijt raakte……

  Like

 44. Duchesne // januari 10, 2017 om 19:59 //

  Misschein Tijl, misschien. Wat betreft de krijgswet, die geld alleen om de vijand te straffen die overwonnen is, want de lijst met oorlogs ” misdaden” in eender welke oorlog is groot. En ik moet eerlijk zijn, iemand die mij een prop lood in mijn lijf wil schieten en faalt, die kan wel met ijj handen omhoog gaan staan en roepen dat het over is, maar die gaat hoe dan ook permanent plat. En de eigen officier die dit bekritiseerd kan proberen met twee handen drie handgranaten te vangen war de pin net uit is, of hij of zij moet al zijn gesneuveld door een verdwaalde kogel. Ik ben dus niet geschikt als onderdasn voor een leger, en ik zal ook niet meer voor iemands karretje gaan lopen. De reden dat alle legers bij de poort van de middelbare school staan om ki deeen te ronselen is omdat je die nog alles kunt laten doen, behalve natuurlijk die ene dwarsligger die later een carriere bij de Hells Bengels gaat opbouwen. Jonge mensen kun je alles wijs maken, en met een arm of been minder en een lintje meer voor altijd als trouw onderdaan beschouwen. Het werkt, alle landen hebben bijna zo een systeem.

  De .22 is absoluut effectief, mits je het voordeel van de verrassing hebt. De mossad gebruikte Walther ppk in .22 voor de kleine klusjes tussendoor, Engesle piloten hadden lange tijd als side arm een zelfde ding in dito kaliber. Goed gemikt is een .22 op korte afstand niet fijn, zeker niet als hollow point of met een beetje kwik toegevoegd.
  Maar een .38 special, ene 9para of een .45 ACP zijn nuttiger als “stopper”, want dat is wat je wil, dat iets stopt een gevaar te zijn. US special forces hadden in Somalie slechte ervaringen met hun M16 en hun .223 kogels, de meestal redelijk high zijnde inboorlingen liepen door na te zijn geraakt. De oplossing kwam door een aantal korte M16 (XM15) te bestellen in kaliber 7TCU maar dan nogmaals opgenekt naar 7,62, wat de massa van de kop verdubbelde en de snelheid lager bracht maar de “stopping” power verveelvoudigde. Schieten was ook tot stilstand brengen.

  Wa tdat betreft is de politie beter af met een .45 ACP, die stopt ook een doorgeslagen trucker op een kerstmarkt. De testen destijds voor de wapenkeuze in 1908/1911 waren dat een paard/stier op 25 meter afstand moest kunnen worden geveld, dit omdat veel legers toen nog te paard gingen. De Russiche Nagant revolver had eenzelfde test, waarbij een paard moets gaan liggen na de knal. Vroeger was een wapen ontworpen om te doden, al dan niet om te kunnen eten. Tegenwoordig zit er een economie achter ieder neergeschoten mens die begint winst te maken voorhet schot is gevallen, en vele mensen halen een stukje brood uit het repareren, revalideren, verzorgen, veroordelen, juridisch adviseren, verzekeren, gevangen houden en reclasseren van nog levende neergeschoten medeburgers. En zo hou je werk en economische groei, dooien stoppen met geld opleveren na de koffietafel.

  Het leuke van beveiligingswerk is dat je het resultaat meet aan het niet laten voorkomen van incidenten. Het lastig is dat het nut van beveiligers bij veel zaken word beoordeeld op het aantal incidenten.
  Politici maken daarom graag incidenten terwijl ze er juist zijn om incidenten te voorkomen. Politici voeren, herstel, laten graag andermans kinderen elders oorlog voeren, want meedoen aan oorlog is mee mogen eten aan de tafel der groten. Dat het totaal voorbijstreeft aan waarom wij politici kiezen is na verkiezingen niet meer relevant.
  Mij lijkt het dat na het negeren van de burger in het referendum nu ook de VVd het eigen graf heeft gegraven.
  De “vluchtelingen” crisis is het gevolg van een achterlijk buitenland beleid, het laten adviseren van regerings beslissingen door NGO’s en zakenlui, van het meelopen en geen eigen beleid hebben behalve dat van het meelopen.
  Het niet willen zien waar de instroom nu en straks toe leid, en het totaal wegkijken van het gevaar dat Islam is, het is eigenlijk absurd dat mensen die op natuurlijie wijze hun DNA al hadden zien opgaan in rook nu het lot van de rest van ons bepalen.

  Het word tijd om ons eigen lot te bepalen en de geestlijk lege politici te ruimen. Een volk heeft leiders nodig en mensen met visie, werkers, denkers, doeners. Geen opgeblazen ego trippers die behalve ooit iets te hebben gestueerd nooit een schep of een hamer hebben aangeraakt, behalve bij het aannemen van zulke cadeaus van lobbyisten.
  Als het vlees rond een blaar rot is dan snij je het weg, ontsmet je de blaar en verbind de boel zodat er iets kan genezen. Hier in onze politieke kaste word het rotte gekoesterd, de blaar constant geroemd en ondertussen vreet de voet verder weg. Het ultieme resultaat van privatisering van de zorg, het instand houden van de ziekte zelfs als de patient is overleden. Wel, met lieden als Rutte, Pechtold, Asscher en links inclusief mismakte kleuters is de ziekte de norm geworden.

  Like

 45. Duchesne // januari 10, 2017 om 20:04 //

  ik ga morgen een ander toetsenbord halen, een die net zo snel is als mijn vingers.

  Liked by 1 persoon

 46. Duchesne // januari 10, 2017 om 20:20 //

  Schiet mij weer de vraag te binnen, wat gaan wij als burgers doen als men Wilders hemeld of op andere wijze het leven en werken onmogelijk maakt? Want het is een reeel iets dat je stemformulier compleet word gecastreerd door de huidige politici, de linkse terroristen of de Arabische belangengroepen….want er is namelijk niemand die mocht er iets gebeuren ook daadwerkelijk een stok heeft om de daders mee te slaan…..of dat wil.

  Als Erdogan een paar crimineeltjes vrijlaat in snurkije in ruil voor een klusje in Den Haag of Venlo dan zal dat weinig tot geen gevolgen hebben, als we al ooit te weten komen wie de boel aanstuurde. En van Rutte moet je niets verwachten, na MH17 is er ook niks gebeurd behalve een soort handelverdrag met het land dat zeer waarschijnlijk meer heeft gedaan dan zeggen dat de radarposten buiten werking waren.
  Onze staatsveiligheidsdienst heeft zelfs mensen in dienst om onwelvallige politici en critici op te ruimen, personeel dat ze dan later met een grote zak geld loslaten om als pedofiel kindertjes in Suriname met AIDS vol te stoppen…..
  En een aanslag op Geert door links is ook niet echt onmogelijk, in de jaren 80 kon men ook ongestraft CP leden vermoorden en verminken zonder enige strafvervolging. Bescherming is dus heel relatief in Nederland, zelfs vervolging van daders is een kwestie van politieke willekeur.

  Maar we zullen eerst het demoniseren weer zien, altijd goed voor de kijkcijfers en relatief goedkope reclame en beeldtijd voor politici die anders nog geen draaiorgel zouden mogen hanteren, zelfs niet aan een ketting met een geldbakje.

  Duchesne, altijd een armlengte dieper….oeps, dat was het VVD motto, het moet zijn, altijd net een stukje dieper, tot zelfs het mes krijst van de pijn.

  Liked by 1 persoon

 47. dr.kwast // januari 10, 2017 om 21:02 //

  De PVV wordt ISLAM 2 Dan krijgen we de zelfde rechten en kunnen we er lustig op uit gaan en moorden. En we worden beschermt door D66 rechters. Barbecuen de krijgsgevangenen of verzuipen ze. En de lolly’s voor het vieren van het feest. De koran als het boek voor de soldaat.

  Like

 48. Tijl Uylenspiegel // januari 10, 2017 om 23:28 //

  Het spijt me Duchesne als mijn artikeltje de aanleiding is voor je pessimisme. Wat betreft vuurwapens kun je mij alles wijsmaken ik heb er de ballen verstand van en heb er ook nog nimmer een afgeschoten. Jazeker de huidige politici stemmen niet vrolijk en een echte leider heb ik er in Nederland en wijde omtrek nog nooit bij gezien. Misschien krijgen ze de kans niet of kunnen mensen met voldoende capaciteiten elders meer verdienen, ik weet het niet.
  De reden of de aanleiding voor mijn artikeltje was dat ik merk dat er mensen zijn die schijnen te denken als de PVV in maart nou maar een grote overwinning haalt dan is het leed geleden en dan wordt alles anders, die wil ik temperen omdat ook een grote PVV het niet alleen kan. Ze zullen medestanders moeten zoeken omdat ze nooit alleenheerschappij krijgen en gek genoeg is dat maar goed ook, dan zou je net als Turkije een democratisch gekozen dictatuur krijgen en bevind je je op een hellend vlak, dan bestaat het risico dat zoals met Erdogan het geval is, de roem naar het hoofd stijgt. Een grote en daardoor machtiger PVV brengt naar ik hoop een oplossing naderbij maar het is geen wonderpartij die als bij toverslag alles ten goede kan keren. Daar is meer voor nodig.

  Like

 49. Duchesne // januari 10, 2017 om 23:33 //

  Beste Tyl, ik snap jr volkomen en ik ben het met jou stelling ook nog eens helemaal erna, ik probeer alleen even wat extra hoekjes op te zoeken….keep on going friend !

  Like

 50. P.s. Geen pessimisme, wel een totaal gebrek aan vertrouwen in overheid en de toezichthouders op wet en democratie…. Uit persoonlijke ondervinding. Op dat punt is het woord pessimisme niet het juiste. In mijn optiek hebben deze toezichthouders in het verleden zwaar gefaald en daarna niks ondernomen om zaken recht te zetten, zelfs nog een schepje erop met vernedering en criminalisering. Het woord is geen pessimisme denk ik.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: