Nieuw

Psychologische oorlogsvoering door de media op het eigen volk. Deel 1: de Reformatie herhaalt zich

In feite hebben de Nederlandse publieke omroepen maar één taak, namelijk: het geplande gebruik van propaganda en andere psychologische handelingen, met als primair doel de mening, emoties, houding en gedrag van de bevolking zodanig te beïnvloeden dat zij het nationale doel ondersteunen. In militair jargon noem je dit ‘Media Operations’, wat valt onder psychologische oorlogsvoering. Een publieke omroep, te weten een organisatie die in het leven is geroepen door de overheid zelf, is dus het ideale communicatiemiddel om een massapubliek te bereiken en te beïnvloeden.

Al duizenden jaren trachten boodschappers, de voorlopers van de moderne omroepen, het gedrag van de mensen te beïnvloeden. In het verre verleden werd dit veelal gedaan door de kerk, die verschillende groepen mensen probeerde te overtuigen van het bestaan van God. Zodra de massa dezelfde geloofsovertuiging deelde, was dit voor de machthebbers het ideale instrument om het volk mee te beïnvloeden. De kerk en vorsten werkten nauw samen om hun macht te misbruiken om hun doel te realiseren, wat er vaak op neerkwam dat zij zichzelf verrijkten met meer macht, land of poen.

Valkyries >>

Doe mee met 8.336 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7116 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Psychologische oorlogsvoering door de media op het eigen volk. Deel 1: de Reformatie herhaalt zich

 1. HetZalWelWeer // januari 10, 2017 om 09:55 //

  Martelen is hier ook in een ander jasje gestoken, hier gaat het nu in de vorm van papiertjes, mensen kapot maken met regeltjes en papiertjes.

  Ambtenaren, leidinggevende of managers die iets niet op de juiste volgorde doen, maar iets ergens omdraaien waardoor er problemen komen.
  Zoals het AOW gat van ouderen (veteranen onlangs nog in het nieuws), de AOW leeftijd omhoog stuwen, maar het gat niet eerst repareren, typisch een voorbeeld van iets niet op de juiste volgorde laten gaan.

  Waar zijn de mensenrechtenorganisaties?

  Like

 2. afschaffen die publieke omroepen.

  Like

 3. Zoveel mogelijk onze berichten en comments versprijden

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: