Nieuwsticker

Christelijke geestelijke heet de islam welkom in de kerk, en buigt ervoor

Imam Sali Salem reciteert een vers uit de Koran in Rome in de kerk van Santa Maria in Trastevere op 31 juli 2016. (Afbeeldingsbron: La Stampa video screenshot)

Door: Giulio Meotti

Er is een verontrustende en groeiende trend in Italië en Europa.

Voor het eerst in meer dan 700 jaar klonken islamitische verzen in de Kathedraal van Florence, in de kerk Santa Maria del Fiore. Onder de bekende koepel van Brunelleschi vergezelden de islamitische melodieën de christelijke. Het “interreligieuze initiatief” werd gepromoot een week na de barbaarse slachting door de islamitische terroristen in Parijs bij het kantoor van het tijdschrift van Charlie Hebdo. Het waren “Koran is rechtvaardig” en andere soortgelijke “hymns”.

Een priester in het zuiden van Italië maakte vervolgens zijn parochianen woedend door de Maagd Maria in een moslim-boerka te kleden in de kerststal van zijn kerk. De pastoor van de parochie van de Heilige Joachim en Anna in Potenza, vader Franco Corbo, zei dat hij de speciale kerststal had gebouwd “in naam van de dialoog tussen de religies”. Deze interreligieuze initiatieven zijn gebaseerd op de geleidelijke afschaffing van het Westers-christelijke erfgoed ten gunste van de islam.

Een andere priester in Italië verwijderde de kerststal op het plaatselijke kerkhof, omdat “het de moslims zou kunnen beledigen”. Vader Sante Braggiè zei dat er geen krib op het kerkhof zou staan in de noordelijke stad Cremona, omdat het mensen van andere godsdiensten boos kan maken, of mensen die daar geen familieleden hebben begraven:

“Een klein hoekje van de begraafplaats is gereserveerd voor islamitische graven. Een krib die geplaatst is in het gezichtsveld daarvan, kon door hen worden gezien als een gebrek aan respect voor aanhangers van andere religies, en het kwetsen van de gevoeligheden van moslims, evenals Indianen en zelfs atheïsten”.

Lees verder:

https://nl.gatestoneinstitute.org/9744/christelijke-geestelijke-islam

Doe mee met 5.434 andere volgers

About rommel (1219 Articles)
Only dead fish go with the flow

2 Comments on Christelijke geestelijke heet de islam welkom in de kerk, en buigt ervoor

  1. Hij mag wel oppassen met dat ‘buigen’ want er lopen bij die moslims zat ‘reetkevers’ rond….!

    Like

  2. De kerk is altijd al de vijand geweest van haar eigen gelovigen en dat blijkt steeds
    weer.
    Ze horen bij de kliek van Bilderbergers, multinationals, grootbanken, koningshuizen.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: