Nieuw

Huidverzorging bedrijf geeft advies voor verschillende huidtypes – wordt beschuldigd van racisme

Screenshot van de beschrijvingen van huidtypes van Skin City.

Zweden – Aan de ene kant: Een met belastinggeld gefinancierde linkse activiste en een staatsradio-omroep. Aan de andere kant een huidverzorging bedrijf dat er niet in slaagt om te pretenderen dat alle mensen op aarde dezelfde huidskleur hebben. Na een kort gevecht is Skincity nu op zijn knieën gegaan en smeekt om vergeving voor zijn “vooroordelen”.

Nadat ontdekt werd dat de huidverzorging site Skincity verschillende adviezen geeft aan mensen met blanke, donkere, en gepigmenteerde huid koos de Zweedse Radio-journaliste Maria-Elena Zelaya ervoor om een aanklacht te publiceren waarin het bedrijf wordt beschuldigd van “onwetendheid” en “racistisch vooroordelen”.

“Als u een bleke of zeer lichte huid hebt, hebt u een typische Scandinavische of Keltische huidskleur, en als u een zeer donkere huid hebt, hebt u een typisch Afrikaanse huidskleur”, las een regel in een online test die het bedrijf gepubliceerd had. Het doel was om aan de mensen advies te geven op basis van hun natuurlijke beschermingsfactor tegen UV-straling. Wat ondanks de ontkenning van links toch meestal afhankelijk is aan welk ras je behoort.

Maar de Zweedse staatsradiozender P3 Nyheter schoof de belastinggeld gefinancierde, in een luxe wijk in Stockholm gevestigde, linkse activist Alejandra Cerda naar voren om zich kritisch over het bedrijf uit te laten.

– Ik denk dat dit bijdraagt aan onwetendheid en vooroordelen. Mensen die niet blank of lichtgekleurd zijn moeten veel vooroordelen aanhoren over hun uiterlijk, zegt Cerda, die zelf blank is.

Het bedrijf heeft nu zijn informatie over het bestaan van verschillende huidtype’s verwijderd, en heeft zich verontschuldigd.

– We zijn op dit moment vreselijk hard aan het werk om de fout te herstellen. Morgen komen we allemaal bij elkaar om te praten over dit gebeuren, zodat we extreem alert worden voor dit soort dingen, zegt Annica Forsgren, oprichtster en marketing manager van SkinCity, tegen de Zweedse radio.

Bron:

http://www.friatider.se/hudv-rdsf-retag-gav-r-d-efter-hudtyp-fick-sr-efter-sig-direkt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

13 Comments on Huidverzorging bedrijf geeft advies voor verschillende huidtypes – wordt beschuldigd van racisme

 1. Ik ben een racist en dus een minderheid stop met het discrimineren van racisten of wij doen aangifte

  Like

 2. Ik zie dat we een vreemde eend in de bijt hebben. Een donkere bizarre discobar figuur. Ik hoop dat hij weet waar hij aan begint, Deze site heeft nogal een buitenissige reputatie op het internet.

  Like

 3. Worden huidtype nu ook al met rassen ingedeeld of vergeleken?
  Het land wordt steeds gekker en bloedlink.
  Blijf je daar wonen als het helemaal uit de klauwen loopt Rommel?

  Like

 4. Zweden is heel groot en ik zit met mijn gat ver van de ellende. In een kleine villawijk met eigenhuisbewoners waar de Zweedse staat tot nu toe geen vat op heeft. Money talks bullshit walks.

  Like

 5. Als de islamitische ellende hier ook begint verhuis ik naar Fub en ga op zijn zolder wonen. Dat mag ik als goeie vriend.

  Liked by 1 persoon

 6. jackvanderveen // januari 5, 2017 om 00:28 //

  Die intensivere pigmentering en als zodanig betere bescherming tegen zonnestralen is niet meer dan een natuurlijke bevoordeling door evolutie. Zelfs daarin zien die linkers zelfs vooroordelen!!!!
  Er komt een dag, dat ……..(zucht)!

  Like

 7. Het enige wat bruin wordt bij mij zijn mijn ballen.

  Like

 8. Ik vind het erg racistisch, dat die zwarten al dat pigment voor zich zelf houden.

  Like

 9. trebor2110 // januari 5, 2017 om 00:52 //

  Het enige wat bruin wordt bij mij zijn mijn ballen.

  Dan veeg je je reed verkeerd af rommel .

  Like

 10. Beetje dimmen Treb. We zijn hier een beschaafde site en en niet gediend van vieze praatjes.

  Like

 11. ieznogoedh // januari 5, 2017 om 08:40 //

  Alejandra Cerda, van spaanstalige origine waarschijnlijk.
  Cerdo = varkensvlees, Cerda moet wel vrouwelijk varkensvlees betekenen -:)
  Immers, als de laatste letter van een woord een ‘o’ is, is dat de mannelijke vorm en als de laatste letter een ‘a’ is, is dat de vrouwelijke vorm.
  Deze vrouw doet haar naam eer aan.

  Like

 12. Zweden is een klucht. Ik moet er eigenlijk om lachen. Ha ha ha ha. Ik lacht het gevaar toe.

  Like

 13. Ze houden al met iedereen rekening en krijgen stank voor dank…niet te geloven…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s