Nieuw

Leeglopen

Dat was het woord dat als eerste in mij opkwam bij het lezen van een artikel in het kerstnummer van Elsevier. Ik heb het dan over een interview met Jaap de Hoop Scheffer of zoals de Amerikanen zeiden Jeep the Hoep Sjeffer. Misschien kent u hem nog wel, die man waarbij je altijd het idee kreeg dat hij ontzettend nodig moest poepen maar het perse op wilde houden. En ja dat is wat hij deed; leeglopen. Over van alles en nog wat.

Om alle onzin eruit te halen zou ik eigenlijk het hele artikel over moeten nemen en ik denk niet dat dat mag, maar het moet gezegd nadat ik het gelezen had vroeg ik me echt af waarom niemand die man tegen zichzelf in bescherming heeft genomen. De man heeft bij mij nooit hoog in aanzien gestaan en hij doet er alles aan om te bevestigen dat ik het bij het rechte eind had. Het begint eigenlijk al in chocoladeletters direct na de kop;

Oud-[secretaris-generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer (68) stelt het koeltjes vast; overal zijn autocratische leiders in opkomst. Elders Poetin en Trump, hier Wilders aldus spuit elf! Huh? Autocratisch? Wilders? What the fuck! Waar mag zo’n boude uitspraak dan wel op gebaseerd zijn? Is hij erbij als de PVV fractie bijeenkomt om hun standpunten vast te stellen? Is het omdat mensen geen lid kunnen worden van zijn partij? De reden daarvan mag toch voor iedereen duidelijk zijn, de PVV heeft geleerd van de LPF en de smadelijke afgang daarvan. Een partij met stevige standpunten die ingaan tegen de heersende elite trekt nu eenmaal veel charlatans aan die er zelfs ondanks alle voorzorgmaatregelen soms toch nog doorheen kwamen. Los daarvan lopen de ledenaantallen van alle gevestigde partijen al jarenlang sterk terug, alleen degenen die ooit nog een baantje hopen te krijgen blijven over. De stemmer van heden bind zich niet langer aan 1 partij, die gebruikt zijn hersens en kijkt wat een partij wil en veel minder dan vroeger naar de grote lijn, de verzuiling is voorbij. Mensen stemmen geen KVP meer omdat ze katholiek zijn(waren) of Christen-Unie omdat ze christen zijn. Autocratisch? Je moet het lef maar hebben!

Maar goed het gaat verder, volgens Jaap moet de politiek nooit meebuigen met “boze burgers”. Nee nadenken waarom die burgers boos zijn dat is niet iets waar Jaap zich mee bezig wenst te houden, net zo min als met het feit dat er wel heel erg veel “boze burgers” zijn. Nee Jaap doet het liever voorkomen alsof dat het een minieme minderheid is, dat diezelfde ‘minderheid’ inmiddels via onderzoeken geschat wordt op minimaal 20 à 25% dat doet er bij hem niet toe.

Jaap over Poetin; “Poetin is kil, berekenend, ondoorgrondelijk. Een nul-som politicus; altijd ervan overtuigd dat zijn winst gelijk is aan het verlies van een ander. Het idee dat je een gezamenlijk belang kunt vinden en samenwerken is hem vreemd”. Ja gek is dat! Samenwerken krijgt gezien het handelen van Amerika de EU en de NAVO ook wel een nare bijsmaak, wanneer zijn die voor het laatst constructief met Rusland in gesprek geweest? Dat moet toch al gauw een paar decennia geleden zijn!

En het leeglopen gaat maar door! “Ik vrees dat de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump ook een nul-som politicus is. Hij ziet elke politieke deal als een zakelijke transactie. Dat is verontrustend. In de eerste weken gaf hij tegenstrijdige geluiden af. Generaal Jim Mattis, zijn vermoedelijke minister van defensie ken ik natuurlijk als generaal in Afghanistan en is een goede vent. Bij zijn chef strategie, Steve Bannon, plaats ik vraagtekens. Ik heb dus nog geen oordeel over Trump. Belangrijk zijn de benoemingen op Buitenlandse Zaken en Defensie. Die ministers moeten het gevecht met het Witte Huis aangaan”. Laat het vooral dat laatste even langzaam inzinken wat de mallerd hier nou weer durft te zeggen.  Ministers die ‘het gevecht’ met het Witte Huis moeten aangaan? Ben je wel goed? Heb je je medicijnen wel allemaal ingenomen de laatste tijd want dit gaat niet goed hoor! Dan heb je het volgens mij toch niet helemaal begrepen. En dat dan allemaal uit de mond van iemand die een tijdje als marionet van Amerika bij de NAVO heeft mogen ronddolen. Zou die man nou al die tijd zelf niet in de gaten hebben gehad dat de Amerikanen een beetje meewarig glimlachend naar hem keken? Dan moet je toch wel heel zelfvoldaan zijn!

Goed, het is zoals gezegd onmogelijk alle onzin uit het artikel te halen zonder het hele stuk te plaatsen dus ik sla een stuk over. De auteur van Elsevier dacht waarschijnlijk dat hij hem nog wel een zetje kon geven want die komt aan het einde met de vraag; “Estland, Letland en Litouwen zijn natuurlijk moeilijk te verdedigen behalve als je de strijd buiten hun grondgebied, dus op Ruslands territoir, durft te voeren. Zou de NAVO moeten kiezen voor een Forward Defence?“(volgens Eric Vrijsen schijnt er dus al zowat een oorlog te zijn kennelijk!)

Maar dan komt het! ’t Antwoord van Jaap!”Drie bataljons in het Balticum is veel te weinig. Met Rusland is in 1994 een akkoord getekend dat de NAVO geen grote aantallen gevechtstroepen permanent zal stationeren in de voormalige Warschaupactlanden. Maar je kunt de troepen wel op veel grotere schaal laten roteren. Ik pleit voor veelvuldig en intensief militair vertoon in de Baltische staten. Anders komt Poetin in de verleiding daar agressieve avonturen te beginnen” Er is dus een akkoord getekend maar dat is alleen bindend voor de tegenpartij als ik hem goed begrijp, wat heeft een akkoord dan nog voor betekenis eigenlijk? En is veelvuldig en intensief militair vertoon niet hetzelfde als uitlokken? Ik bedoel als er drie proleten gewapend met stenen en stokken op het hekje van je voortuin gaan zitten ga je dan theezetten of even langs om te vragen wat hier godverd*** de bedoeling van is? Hoe is het toch mogelijk dat een klein landje als het onze zo grossiert in politieke malloten? En dan is malloot nog een vriendelijke benaming maar goed ik wil me niet verlagen (ik niet! 🙂 )

En zo kakelt het fenomeen maar door, misschien dat ik er een volgend keer nog wat uitlicht want het artikel van 2 A4 tjes staat werkelijk bol van de luchtfietserij van deze politieke charlatan. Maar ik hoop dat zijn doctoren het artikel in Elsevier ook lezen en zijn medicatie zullen aanpassen, hoogste tijd lijkt mij.

doctor-1822340_1280

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

8 Comments on Leeglopen

 1. Ik heb die Scheffer nooit gemogen, schijnheilig sympatiek dat staat er op z,n voorhoofd.

  Liked by 2 people

 2. Tijl Uylenspiegel // januari 3, 2017 om 15:13 //

  Nou er kwamen veel benamingen door mijn gedachten als ik zijn gezicht weer eens ergens zag opduiken maar sympathiek zat daar nooit bij!

  Liked by 1 persoon

 3. NAVO Jaap de Hoop Scheffer de Nederlandse Adolf Heusinger weet je niet wie Adolf Heusinger is ………..alstublaft : https://www.youtube.com/watch?v=VMYYwyV8BwQ
  Maar als je het goed bekijkt heeft Nederland alleen maar van dat soort politieke figuren voortgebracht met een navo nato baantje aan het einde in hun politieke cariere .
  En het light gaat nog steeds niet branden bij het nederiglandse volk .

  Like

 4. Jaap schept geen hoop, maar verliezers.

  Like

 5. Is gewoon een van de vele bilderberg knechtjes, niet meer en niet minder.

  Like

 6. Jaap de hoop schijter, een onbenul aan wie het wel lukt omm zichzelf tegen te spreken.
  Volgens deze non-valeur is er met Putin geen gezamenlijke belang te vinden en met Putin samenwerken zou ook al niet gaan. Zo, die hoop ligt er.
  Even wachten, dan weer persen en ziedaar: Er is in 1994 wel een accoord getekend met de Russen maar … slim als “we” zijn bij de NAVO, weten we wel een manier te bedenken om Putin een oor aan te naaien. Zo, die hoop ligt er ook.
  Tsja, iemand die zulke hopen weet te schijten weet natuurlijk ook niet waarom die nare Putin nou geen gezamenlijk belang weet te vinden. Die nare putin echter, die weet allang dat dat zootje bij de NAVO volstrekt onbetrouwbaar is, en die weet dus ook dat een gezamenlijk belang met die onbetrouwbaren er gewoon niet is en dus ook niet gevonden kan worden. En dat … sluit samenwerking per definitie uit, dus dat laatste stukje zin, dat laatste keuteltje had Jaap de hoop schijter beter in zijn darmen kunnen houden. Dat lukt natuurlijk niet zo eenvoudig als je gewoon niet zo slim bent maar zelf wel denkt dat je de allerslimste bent op deze aardkloot.
  Al met al zijn de uitspraken bepaald niet van dien aard dat je ze zou verwachten van iemand met de leerstoel voor vrede, recht en zekerheid bij de universiteit in Leiden. Je zou ze eerder verwachten van iemand met een leerstoel voor vuil, stront en smerigheid.
  Maar goed, de CDA krijgt zo langzamerhand een hele groep van oud-politici/geestelijk gehandicapten die af en toe zo nodig van zich moeten laten horen.

  Like

 7. Van Agt, Donner, Hirsch Ballin, de Hoop Schepper, Lubbers, Bakellende, het zijn me een zooitje farizeeërs.

  Liked by 1 persoon

 8. Esperanza // januari 4, 2017 om 03:38 //

  Behalve dat blaaskaak de Hoop Scheffer een of twee professoraten cadeau kreeg, schijnt de marionet ook voorzitter te zijn van het ‘Kapittel voor de Civiele Orden’, een of ander hol orgaan dat bepaalt wie wegens bijzondere verdiensten voor het vaderland lintjes krijgt opgespeld.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Leeglopen | discitemoniti

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s