Nieuw

Jihadist mocht als “vluchteling” in Zweden blijven – wordt nu vervolgd voor bloedige moorden

Een 46-jarige Syrische man die een verblijfsvergunning in Zweden heeft gekregen en in Karlskoga woont wordt nu vervolgd voor oorlogsmisdaden en andere ernstige schendingen van de wetten in het kader van het internationale recht. Volgens de officier van justitie nam hij onder andere deel aan de executie van zeven regeringssoldaten in Syrië in 2012.

De man, die eerder lange tijd in Italië gehuisvest was, vertrok in 2012 naar Syrie waar hij zich aansloot bij een gewapende jihadistische groep die tegen Syrische regeringstroepen streed. In mei 2012 heeft deze groep zeven gevangengenomen regeringssoldaten geëxecuteerd.

Op een video van de gebeurtenis bevindt zich de aangeklaagde man en wordt beschuldigd van deelname aan de executie. De video werd in 2013 door de New York Times opgemerkt als een voorbeeld van de brutaliteit van de zogenaamde rebellen, die een dilemma vormen voor de V.S. en andere landen die deze jihadisten steunen.

– De soldaten waren krijgsgevangen genomen en konden zich niet verweren toen dit gebeurde, zegt onderzoekleidster Kristina Lindehoff Carleson in een verklaring.

Zij is van mening dat de deelname van de 46-jarige aan de executies in strijd is met het internationaal humanitair recht, wat onder andere bedoeld is om soldaten te beschermen die zich niet meer kunnen verdedigen.

Nadat hij uit Syrie was vertrokken vroeg de Jihadist in 2013 asiel in Zweden en werd hem binnen no-time als vluchteling een verblijfsvergunning verleend. Sinds die tijd woont hij in Zweden en is momenteel geregistreerd op een adres in Karlskrona. In maart 2016 werd hij aangehouden en gearresteerd op verdenking van ernstige misdaden onder het internationaal recht.

In februari 2012 was de man in Italië al eerder gearresteerd op verdenking van mishandeling bij deelname aan een rel bij de Syrische ambassade in Rome. Hij vertrok echter voordat hij kon worden vervolgd.

Bron:

http://www.friatider.se/jihadist-fick-stanna-i-sverige-som-flykting-talas-nu-f-r-blodigt-d-dande

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4965 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Jihadist mocht als “vluchteling” in Zweden blijven – wordt nu vervolgd voor bloedige moorden

  1. Tijl Uylenspiegel // december 30, 2016 om 00:51 //

    En zo wordt het met de dag moeilijker te blijven ontkennen dat het open grenzen beleid werkt. Dat men weet wie er binnenkomt. Dat men het nog in de hand heeft en controle behouden heeft. De ene na de andere terrorist blijkt vrolijk kris kras door Europa te hebben gereisd, links en rechts wat uitkeringen te hebben meegepikt en eigenlijk op die manier de politici die dit hebben mogelijk gemaakt tot medeschuldigen te maken.
    Toegeven? Nee dat zullen ze nooit. Terugkeren op hun schreden? Dat zien ze waarschijnlijk als een schuldbekentenis dus dat gaat ook niet gebeuren. We zullen ze via de stembus het bos moeten insturen, de AfD, het Front National, en onze PVV willen niets liever dan de puinzooi opruimen. En wij hebben de sleutel straks in maart!

    Like

  2. Kan Judith S., inzake dit soort misstanden, niet eens vragen stellen in het EP?.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: