Nieuw

Het Ministry of Truth publiceert fopcijfers over de moslimpopulatie in Nederland

22-12-2016, afgelopen week, publiceerde het CBS de uitslag van een enquete: Helft Nederlanders is kerkelijk of religieus

In de tekst staat dat 5% in Nederland de islam aanhangt. In de grafiek die erbij geleverd wordt, is dat 4.9%, een afrondings-dingetje:

naamloos

In maart 2016 konden we de 17-miljoenste inwoner verwelkomen volgens datzelfde CBS.

5% van 17 miljoen is 850.000 moslims.

In 2016 (cijfers 2015) stelt het CBS dat er exact evenveel moslims in Nederland zijn als in 2006 (publicatie 2007):

Ruim 850 duizend islamieten in Nederland

In 2007 had het CBS al een methode gevonden om het aantal moslims in Nederland naar beneden bij te stellen. Het CBS geeft uitleg in de publicatie van 2007:

Sinds kort maakt het CBS gebruik van enquêtegegevens om het aantal islamieten in Nederland te schatten. Dit resulteert in betere schattingen dan de berekeningswijze die het CBS voorheen hanteerde. In de enquête geven de mensen zelf aan tot welke kerkelijke gezindte zij zich rekenen. De islam is daarbij een keuzemogelijkheid. De nieuwe schattingen komen lager uit. Volgens de oude berekening zou het aantal islamieten in 2006 de grens van 1 miljoen islamieten hebben gepasseerd.

Tussen de publicatie van 2007 en die van 2016, over een periode van 9 jaar en zonder aanpassing van de methode om dat aantal islamieten vast te stellen, in beide publicaties is het getal gebaseerd op de enquete-methode, is het aantal moslims exact gelijk gebleven.

En als we het getalletje uit de grafiek nemen, 4.9%, dan zou het aantal moslims zelfs zijn gedaald met 0.1%.

Dat is alsof moslims zich niet voortplanten. Hier (veel meer cijfertjes dan in het plaatje hieronder) staan de droge getalletjes van datzelfde CBS:

Naamloos.png

Hier in een grafiekje van de notoire linkse grafiekjesmaker Flip van Dyke, bekend van Joop, Sargasso, Krapuul en aanverwant gajes. Van Dyke baseert zich op autochtoon/allochtoon, Marokkaan/Turk, maar het CBS telt sinds 2004 derde en vierde generatie als autochtoon. Het zijn net illusionisten.

Naamloos.png

De Turken groeien niet echt meer door voortplanting, de Marokkanengroei neemt af (dat moeten we dan maar geloven). En dus voert de overheid bij voorkeur Somaliërs en Eritreeërs in de laatste jaren. Die zijn nog net even wat destructiever voor je kenniseconomie qua IQ. En sinds de Arabische Lente komt daar iedereen bij die wel een Syrisch paspoort, al dan niet vals, heeft en heel veel die zelfs nog te beroerd waren om dat aan te schaffen voor 25 euro.

Naamloos.png

Volgens dit stuk in Trouw uit 2004, dus voordat het CBS op de ‘enquete-methode’ overging, was het aantal islamieten tussen 1990 en 2004 verdubbeld tot 945000. En als ik het goed lees gebruikte het CBS toen ook al de ‘enquete-methode’ voor een deel van de moslims:

Het CBS heeft niet de moslims geteld, maar het aantal (niet-westerse) allochtonen. In 1998 is uitgerekend hoe groot het aandeel moslims onderrespectievelijk Marokkanen, Turken en Surinamers is. Het CBS gebruikte voor het nieuwe rapport die verhoudingen. Een ‘moslim’ iemand die zich met de islam als ‘godsdienstige richting’ identificeert.

Het aantal moslims onder Nederlandse Irakezen, Afghanen, Iraniërs en Somaliërs berekende het CBS op grond van het percentage moslims in de landen van herkomst.

Van 6% in 2004 naar 4.9% in 2016. Je moet het maar durven vertellen. En dan zijn alle illegale asielzoekers en uitgeprocedeerden die nooit uitgezet zijn nog niet meegerekend. Volgens ‘Geen Nieuws‘ zou het aantal illegalen zelfs 800.000 bedragen.

Naamloos.png

Terwijl tussen 1990 en 2004 de moslimpopulatie verdubbeld is, volgens Trouw dat zich baseerde op het CBS, zou die sindsdien niet gegroeid zijn volgens datzelfde CBS, terwijl de islamimport nog nooit zo groot was.

Volgens het CBS zou het aantal islamieten in Amsterdam 12.1% bedragen. Als Amsterdammer kan ik dat moeilijk geloven en dan zie ik al die vrouwen die opgesloten zijn en het huis niet mogen verlaten nog niet eens.

naamloos

Bij zo’n ‘enquete-methode’ van het CBS vallen de nodige vragen te stellen. Er wordt niet vermeld hoe groot de steekproef is, er wordt niet vermeld hoe de groep respondenten samengesteld wordt (heeft u ooit een vraag gekregen van het CBS?). Vragen die het CBS zelf had kunnen beantwoorden maar heeft nagelaten. En over de waarheidsgetrouwheid van de antwoorden valt altijd te discussiëren, zo kan ik u melden toen ik als student eens een blauwe maandag bij toen nog bureau ‘Interview’ van Maurice de Hond vragenlijstjes afraffelde.

Daar komt nog bij dat een moslim misschien wel geneigd zal zijn een ‘sociaal wenselijk’ antwoord te geven, én dat die verplicht is te liegen als hij dat nodig acht om zijn religie te beschermen.

Het heeft er alle schijn van dat sinds 2004 het aantal moslims in Nederland niet boven de magische grens van 1 miljoen uit mág komen.

Gezien de problematische gevolgen die altijd voortvloeien uit een stijgende moslimpopulatie, lijkt het me dat we recht hebben op een eerlijk antwoord. En het CBS en de overheid en linkse fantasten kunnen recht kromlullen, maar er zijn geen cijfers.

Hoe komt het dat jaar in jaar uit het aantal ‘Mohammeds’ zodanig stijgt dat dat inmiddels de meest voorkomende naam is voor jonggeboren jongetjes in de grote steden als het aantal mohammedanen niet toe zou nemen volgens het CBS?

Een langere verantwoording door het CBS (PDF 144 pag., moslimpopulatie vanaf p. 35) waar je ook geen steek wijzer van wordt.

Ondertussen zien we op straat natuurlijk heus wel wat er gaande is:

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

26 Comments on Het Ministry of Truth publiceert fopcijfers over de moslimpopulatie in Nederland

 1. Als ik even niet naar cijfers kijk, want dat vind ik zelf maar droog spul, dan zie ik bijvoorbeeld in ziekenhuizen veel van ander ras, op markten zie ik veel van ander ras, het aantal theetenten zie ik toenemen evenals nachtwinkels door dat ander ras, en dan complete woonwijken waar geen enkele Nederlander woont.
  Soms denk ik dat ik in het buitenand loop ipv een stad in Nederland.

  Liked by 2 people

 2. ” (heeft u ooit een vraag gekregen van het CBS?) ”

  Ja, 2x en dat heeft me grootste moeite gekost om er van af te komen.
  Ze gaan gewoon dreigen dat ze langs komen als je niks invult, en daar zijn ze zeer fanatiek in.
  Tegen het bedreigen aan zelfs.
  Ze blijven brieven sturen als je nergens op reageert, ze bellen je zelfs regelmatig op want ze hebben al je gegevens.
  Ze doen net als of je verplicht bent om mee te werken.

  Toen heb ik ze zelf maar eens gebeld en gezegd dat de 1ste de beste die het in ze hoofd haalt om hier bij mij aan te bellen, en hier voor mijn deur staat, ik net zo hard alle trappen weer naar beneden er af schop.
  En toen was het afgelopen.

  Liked by 1 persoon

 3. En, toevallig of niet, vanaf dat moment tot op heden, en dat duurt nu al een jaar of 3-4, heb ik gezeik met alles wat belastingen heet.
  Zonder dat er ooit iets veranderd is aan mijn gegevens of inkomen of adres of wat dan ook.
  Een grote bek tegen de staat, levert je gezeik op, op een achterbakse manier.

  Liked by 1 persoon

 4. Je moet eigenlijk ‘allochtoon’ lezen als ‘allachtoon’, dan is het duidelijker. De gewone mesn achter de voordeur en in de kroeg leest ’t al eeuwen op die manier. Dat er een paar tussen zitten die christen zijn of van de Hondehollers noemen wij in de statistiekerij afrondingsverschillen.

  Like

 5. ieznogoedh // december 25, 2016 om 10:41 //

  Er is geen telling of enquete nodig om te weten hoeveel mislims er in een land zijn.
  Bekend is dat boven de 5% het echte gezeik begint en dat bij het bereiken van 10% de echte problemen beginnen.
  Dus, kijk om u heen, lees de berichten (ja, zelfs de MSM) en weet hoeveel mislims er in Nederland zijn.
  Nog even en we bereiken de 10% en dan begint het “feest”.

  Liked by 1 persoon

 6. @ieznogoedh // december 25, 2016 om 10:41 //
  Wel goed dat de auteur met dit artikel de poten onder het CBS wegzaagt op basis van aangeleverde cijfers. maar je hebt gelijk, ook zonder cijfers is het voor de gewone autochtone man en vrouw duidelijk dat de Z Nation op komst is. Of The Walking Dead. Of Zombies. Zo zijn er wat van die door Jollywood voorgeprogrammeerde films, series en andere zooi die je klaar moeten stomen voor de Final Solution. Voordeel is wel dat in de meeste gevallen niet de zombies winnen en dat ze bij bosjes in de pan gehakt worden.

  @Breinbrouwsels // december 25, 2016 om 10:00 //
  In plaats van allochtoon, allachtoon. Ik vind m briljant. 😉 Of allahchtoon.

  Liked by 1 persoon

 7. @Fubar, als ik de fiets pak, om uit mijn Hollandse enclave in Oud Sloten, naar het Osdorpplein te gaan, dan kom ik schoolklassen tegen in de leeftijd van 5-12, waar geen enkel kind Nederlands is, alleen maar turks, marokkaans etc. en een enkel Surinaams kind.
  Dinsdags op de mark in Osdorp is het een zee van hoofddoeken, de enkele Nederlanders en Surinamers geven het nog een multicultureel tintje. De weinige Nederlanders, die er nog zijn zijn de achtergeblevenen, te oud of te arm om nog naar Hoofddorp, Almere of Purmerend te verhuizen.
  Het is een diep triest gezicht.
  Ik koop mijn staatsloten, koop wat bij EKO plaza en zie de uniformen van het islamitische geloof
  met hun kroost de roltrap nemen naar de Action.
  Dit is niet anders voor Geuzenveld, Slotervaart, Slotermeer, Overtoomse veld, Bos en Lommer, buurten in Noord of Oost en hetzelfde beeld kan je linea recta doortrekken naar Rotterdam, Den Haag en Utrecht.
  Kortom de cijfers van het CBS geven de realiteit niet weer, het zijn de maskerende cijfers van een perverse elite die droomt van een maatschappij waarbij de Nederlandse factor uiteindelijk is weggezuiverd en de burgers in het land een valse voorstelling van zaken geeft.

  Liked by 5 people

 8. @BertG.

  Er zijn er dus meer.
  Ik heb hetzelfde probleem gehad met CBS. Of ik een formulier wou invullen waar ik twee weken lang moest bijhouden wat ik elke dag deed, van 08.00 tot 18:00. Natuurlijk heb ik dat geweigerd. Ook inderdaad een hoop gezeik en gezeur gehad, weken lang. Totdat ik op een gegeven moment bij het zoveelste dwangtelefoontje nogal grof tegen ze ben uitgevallen.

  Liked by 2 people

 9. CBS is zogenaamd onafhankelijk. Maar valt gewoon onder het ministerie van EZ. Van Kamp dus, die met zijn VVD-partijgenoot Camps de instructies geeft aan het instituut welke uitkomsten gewenst zijn. Het is maar dat u het weet.

  Like

 10. rommel, sommige denken dat ik zo iets zit te verzinnen omdat het ook wel erg vreemd klinkt.
  Maar heb jij daarna ook gezeik gehad met een instantie van het rijk.
  Bij mij doen ze bij de belasting nu al een paar jaar of ik nooit bestaan heb, niets is er bekend over mij, beweren ze.
  Dus moet ik alles in 3voud opsturen, nu al een paar jaar.
  Terwijl uitkeringen, toeslagen normaal verlopen, dus ze weten alles van mij.
  Treiteren is het van af dat moment geworden.

  Like

 11. Trap haar in die rug

  http://www.dumpert.nl/mediabase/6890629/457ae25a/trap_haar_in_die_rug.html

  Wie dacht dat Duitsland voorop liep in het kweken en aantrekken van jeugdige griezels komt bedrogen uit. Want het onverhoeds iemand in de rug trappen is uitgevonden in Nederland, op 22 september jongstleden – zie de Dumpert link. Nederlands is duidelijk de 2e of 3e taal van deze lieverdjes. Dit tuig mag volgens de wet dan wel Nederlands heten, maar het is overduidelijk dat ze dat niet zijn, en ook niet willen zijn. Wat te doen?

  Kwaad worden op Katten, Kleuters en dit soort Klootzakjes is een logische maar heilloze en bloeddrukverhogende reaktie. Want als het hielp was het allemaal allang opgelost; gezien de bijna 40 zetels die Blonde Greet over een paar maanden gaat scoren is de volkswoede over het gedrag van onze oh zo zielige knuffelallochs zóver onderkoeld dat schijnheilige redelijkheid en zelfbeschuldiging uit bepaalde hoeken (waar men precies weet wat men doet maar graag verstoppertje speelt) tegen een keiharde muur van ijs aanloopt. Want er moet keihard worden ingegrepen. De zg ‘onderbuiker’ ziet dat heel duidelijk, en daarom wordt die in de ‘extreem rechtse hoek’ geduwd. Want dan hoef je niet meer op zijn/haar argumenten in te gaan. En die argumenten staan als een huis. Dus wellicht is 45 zetels een betere schatting. Trumpeffect!

  Want het gaat niet over, niet vanzelf, en zeker niet als deze situatie in de bedoeling lag van de ‘elite’ dan wel door dezelfde elite met grote vreugde of door arrogantie in stand wordt gehouden. Nu is elite een vaag begrip maar inmiddels kun je ze makkelijk aanwijzen. Hier heb je elite. En hier. En hier. Die laatste situatie is weliswaar een Amerikaanse, maar het is wel duidelijk dat het in Nederland ook die kant uitgaat. Want het probleem is mooie werkverschaffing en staatsverslaving voor staatsslaven; als de staat het oplost maakt de staat zich overbodig. Het gaat dus om overleving van ‘de staat’.

  Zo’n groep etters wordt dus bewust in stand gehouden door ‘beleidsmakers’, op vele manieren. Ten eerste zorg je voor verslaving en overvloedige, vrij goedkope blingbling dope, waarbij je de instanties die grootschalige invoer kunnen tegengaan flink beknot. Ten tweede laat je kinderen zo lang mogelijk afhankelijk zijn van ouders. Ten derde kun je religie als perverse prikkel gebruiken. Ten vierde kun je kinderen op hele smerige manieren heel erg stom maken; waar geen lood in het water zit kun je via vaccinaties kinderen tot levenslange, voor de maatschappij nutteloze handenbindertjes maken, of bij iedereen de hersencellen wegbranden met fluoridatie. Daarmee heb je meteen de hele familie te pakken – en die laat je dan fijn financieel doodbloeden.

  En dan spelen er bij de allochs nog een paar zaken waarvan de autochs niet echt bij stil staan. Ten eerste is daar de onvermijdelijke besnijdenis – een levenslang trauma, een permanent disconnect. Maar ook de positie van de vrouw binnen die cultuur voorkomt dat juist degenen die van nature de kwaliteiten bezitten met potentiële testosteronbommekes om te gaan, er in de opvoeding niet aan te pas komen. Als Pa niet opvoedt doet niemand het, want Ma mag het niet, heeft ook geen role-models en ziet in zoonlief een incarnatie van Mohammed himself. En Pa is meestal stom en lui genoeg om hard meppen en nog meer hard meppen te zien als opvoeding. Nou kan een tik zijn plaats hebben, maar als het constant in elkaar trimmen van je zoon de enige manier is om hem ‘in de hand te houden’, dan kweek je criminelen. Want tegen zo’n Pa kun je niet opzien, ook al omdat hij er zelf maatschappelijk ook niets van bakt – en het kind als eigendom beschouwd, waardoor ontplooiing cultuurmatig al bij voorbaat is uitgesloten. En dat is precies wat er gebeurt bij de allochs. Een hele grote groep jongens wordt domweg NIET opgevoed, en zal nooit enige verantwoordelijkheid nemen, net als Pa. Ze zijn feral, wild. De omerta van de Ummah doet de rest.

  En dan de scholen. Daar zie je dat hoe meer signalen er komen dat het echt zo niet verder kan, des te meer het beleid erop gericht is, het nóg erger te maken. Want nutteloze scholing zorgt voor enorme schade maar levert tegelijkertijd veel op als de salariskosten van zo veel en zo laag mogelijk onderwijs beperkt worden gehouden maar je als school wel dezelfde rekening kunt indienen bij het rijk op kosten van de belastingbetalers, als universiteiten met hele hoge salariskosten. En daarnaast de leerlingen en/of hun ouders met een geweldige schuld kunt opzadelen. Daar komt bij dat alle kinderen via peer-pressure hetzelfde gedrag gaan vertonen, dus ook het overigens redelijk tot goed opgevoede autochtone en allochtone kind, dat plotseling brabbeltaal begint uit te slaan en zich laat meeslepen in uiterst stom of crimineel gedrag.

  En let daarbij op de autoch en sommige alloch meiden: die hebben geen ‘islamitische opvoeding’ gehad en kunnen keihard doorslaan. Dit soort ‘maatregelen’ gaan natuurlijk niet helpen. En dit ook niet. Dit is nietsontziende, smerige, opzettelijke politieke verwaarlozing van de echte ziekte, een pleistertje op een niet bestaande wonde op de grote teen terwijl de hele rug van de patiënt open ligt. Het begrijpen van de factoren waardoor de alloch jongens zo razendsnel ontsporen zodra de hormonen gaan gieren is geenszins een excuus voor hun gedrag (want zij weten donders goed dat het niet door de beugel kan) maar ook niet voor de maatschappij die het allemaal toelaat door vrolijk alle kanten op te kijken behalve deze, omdat het probleem te groot is geworden om aan te pakken.

  De mogelijkheden van kwaadwillenden zijn legio; die van goedwillenden heel beperkt. Maar ze zijn er. Wat koste wat kost voorkomen moet worden is oorlog. Want dat is oogsttijd: dan kan alles onder de mat worden geschoven, alle getuigen gericht afgemaakt worden, iedereen straatarm en behoeftig gemaakt worden, en de ganse financiële bubbel doorgeprikt en het piramide/schuldslaafsysteem gereset door grote criminelen – het zieke geldsysteem zal zo dus blijven bestaan. Denk niet dat met het aanstellen van Blonde Greet als grote verlosser de zaak beklonken is. Integendeel. Zelfs al zou hij geheel ter goeder trouw zijn en excelleren, dan nog wacht de nieuwe media een gigantische klus. Want waarheid en feiten zijn de meest effectieve wapens. Maar het moet wel allemaal bij elkaar gesprokkeld worden en toegankelijk gemaakt.

  Bron
  zaplog

  Like

 12. Like

 13. @Adriaan Jansens december 25, 2016 om 15:48 /

  Ik tikte een heel klein beetje afwijkende postcode in dan mijn eigen en daar kwam gelijk een heel eng getal uitrollen. Hoe kan ik zien welke postcode bij wel gebied hoort. Is er ergens een site dat me de plek aanwijst als ik daar die 4 getalletjes intik ?

  Like

 14. Esperanza // december 25, 2016 om 16:32 //

  ‘Ik geloof alleen de statistieken die ik zelf vervalst heb’, Winnie had het ook in de smiezen.

  Liked by 1 persoon

 15. Like

 16. @Fubar // december 25, 2016 om 18:01 //
  Mooi plaatje.
  Grappig dat als je de nieuwe lijn van het CBS naar links extrapoleert dat je dan in 1970 al op een half miljoen moslims zou zitten.
  Die variërende hellingen in die lijn die je ziet als je het hele plaatje bekijkt laat zien dat er rond 2005 heel erg gesjoemeld wordt.

  Volgens de CBS enquetes zou het aantal moslims niet zijn toegenomen. Ja, en volgens even betrouwbare enquetes had Hillary Clinton met overmacht gewonnen.
  Dit laatste is voor mij het bewijs dat enquetes een bar slechte onderzoeksmethode zijn.

  Liked by 1 persoon

 17. Nederland heeft twee generaties lang de Joden geholpen in de bezetting van Arabisch land. Nu krijgen de klompendragers de rekening. Wat de Belasting betreft, ik ben naar Portugal verhuisd, krijg mijn uitkering op tijd en word met rust gelaten. Dat Nederland 1% belasting aan multinationals vraagt waardoor in andere landen niet geïnvesteerd wordt en andere volkeren de kans op en beter leven niet krijgen, is voor Nederlanders geen probleem. En zo komen steeds meer primitieve zielen naar Holland en leren ze de klompendans.

  Like

 18. Marhammed // januari 17, 2017 om 07:01 //

  Reden te meer om geen moslims meer in het land toe te laten, als men met zulk klein percentage moslims reeds zoveel problemen heeft,wat met 10% of 20% ….vaarwel democratie en vrijheid !

  Like

 19. Gewoon het straatbeeld benoemen dat zegt genoeg..

  Like

 20. Like

 21. Nog meer bedrog door het CBS:

  Aantal Nederlanders met dubbele nationaliteit gestegen naar 1,3 miljoen
  4-8-2015 06:30

  Van alle inwoners met de Nederlandse nationaliteit hebben er 1,3 miljoen ook een andere nationaliteit. Dat bleek bij de laatste meting op 1 januari 2014. Sindsdien wordt een tweede nationaliteit niet meer vastgelegd. Dat meldt CBS.

  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2015/32/aantal-nederlanders-met-dubbele-nationaliteit-gestegen-naar-1-3-miljoen

  Like

 22. Like

 23. Like

13 Trackbacks / Pingbacks

 1. Het Ministry of Truth publiceert fopcijfers over de moslimpopulatie in Nederland | NEWS GURU by G. Tienkamp
 2. Het Ministry of Truth publiceert fopcijfers over de moslimpopulatie in Nederland - Liefde voor Holland
 3. Hoeveel moslims wonen er echt in Frankrijk ? – Fenixx.org
 4. France’s Muslim population could quickly grow to close to 15-17 million – Fenixx.org
 5. De islamitische bezetting van Nederland in cijfers – Fenixx.org
 6. De islamitische bezetting van Nederland in cijfers – Zeepertje.com – Facts Fun & News on ISLAM, "The religion of peace"
 7. Annabel Nanninga: Geert Wilders = Taliban – Fenixx.org
 8. Christelijke Afrikanen vechten wel terug tegen islamitische moordenaars – Fenixx.org
 9. Doe het niet Geert ! – Fenixx.org
 10. Islam- en immigratiekritiek zonder consequenties – Fenixx.org
 11. Thierry Baudet pleit voor een islamitische burgemeester in Amsterdam
 12. Overheid beveelt onderzoeksbureau met nep-uitkomsten te komen – laatste greintje integriteit totaalfoetsie
 13. Een reële kijk op raciale verschillen

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s