Nieuw

Arrestaties na nieuw geweld in Ummah-moskee in Nieuw-West

Islam is vrede.

De lezing van een gastimam in de Ummah-moskee in Nieuw-West is zondag ontaard in een vechtpartij tussen salafistische jongeren en andere aanwezigen.

De Amsterdamse politie bevestigt dat er twee aanhoudingen zijn verricht. Een bejaarde man raakte licht gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht, maar is inmiddels weer thuis. Parool >>

Het Parool heeft trouwens een fotootje van de verkeerde keet bij het stukje staan (ik ken mijn stad wel), kijk maar bij AT5:

Volgens de advocaat van het moskeebestuur, Khalid Kasem, raakte hierbij een hoogbejaarde man lichtgewond. Hij moest naar het ziekenhuis.

Kasem bevestigde maandag een artikel hierover in Het Parool. In de moskee is het al langer onrustig na een bestuurswissel. Voor die tijd voer de moskee een radicalere koers, een variant van het salafisme, waarbij veel moskeebezoekers zich niet thuis voelden. De nieuwe imam kreeg echter vlak voordat het nieuwe bestuur aantrad een verlenging van zijn contract. De moskee wil nu van hem af en heeft hem op non-actief gesteld, maar de imam laat het er niet bij zitten en heeft ook een advocaat in de arm genomen.

En het AD:

De politie staat op het standpunt dat het op zichzelf staande incidenten betreft die niets te maken hebben met salafistische jongeren die invloed nastreven. Het zou een generatieconflict zijn.

Vorige maand berichtten we ook al over deze radicale moskee:

Islam kan altijd radicaler. De ene vorm is nog extremer dan de andere en omdat islam onderwerping betekent, complete en volledige overgave, pikt de radicaalste het niet als niet iedereen zijn versie aanhangt. En omdat islam gewelddadig is, wordt er dan geweld gebruikt. Zo ook in 020-Gaza waar Marcouch een geheel islamitisch stadsdeel van wilde maken.

Vandaag was het mot in de moskee aan het August Allebéplein, waar een shariapolitiebureau naast de moskee staat dat de orders van de moskee uitvoert. Zoals Ben Kok mocht ontdekken toen hij daar op de openbare weg wilde filmen:

In 2010 was het al een radicale bende, maar nog niet radicaal genoeg volgens een groep ‘jongeren’ die de boel er nu wil overnemen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Arrestaties na nieuw geweld in Ummah-moskee in Nieuw-West

  1. bert boudewijn // december 20, 2016 om 03:12 //

    Het is overduidelijk: zelfs de eigen cultuur heeft haar jongeren niet in de hand, waardoor dezen nog fundamentalistischer worden.

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Waar heeft Fatima Elatik haar nieuwe functie aan te danken ? – Fenixx.org

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s