Nieuw

Diyanet verzamelde inlichtingen over Turken in Nederland

Het Turkse Presidium voor Religieuze Zaken (Diyanet) heeft bekendgemaakt dat ze in 38 verschillende landen inlichtingen heeft verzameld over vermeende sympathisanten van de geestelijke Fethullah Gülen. Dat hebben de Turkse kranten Cumhuriyet en Hürriyet gemeld.

Diyanet onthulde haar inlichtingenactiviteiten op vier continenten, Europa, Afrika, Australië en Azië, tegenover een parlementaire commissie, die is ingesteld om de couppoging van medio juli in Turkije te onderzoeken.

Zaman Vandaag >>

In Duitsland:

Türkische Imame spionieren in Deutschland für Erdogan

Imame in mehreren deutschen Städten haben in ihren Moscheen für die türkische Regierung spioniert.
 • Ihre Listen mit Namen von mutmaßlichen Unterstützern des Predigers Gülen gaben sie an die Generalkonsulate weiter.
 • Darauf finden sich “verdächtige” Journalisten wie Sabine Christiansen, Bundestags- und Landtagsabgeordnete

 

Die Welt >>

Hey Asscher, hoe zat het ook weer met die Lange Arm? Oh ja, dat onderwerp probeer je al jaren over de verkiezingen heen te tellen, in de hoop je Turkse stemvee niet kwijt te raken.

Asscher vertraagt, vervalst, en verduistert structureel onderzoeken over zijn stemvee

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10113 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Diyanet verzamelde inlichtingen over Turken in Nederland

 1. Oh, gelukkig, Asscher gaat er mee aan de slag. Dat zal wel opschieten dan:

  Nederland wil opheldering van de Turkse autoriteiten over imams in Nederland die hier informatie vergaren over Turks-Nederlandse Gülen-sympathisanten.

  Dat zei vice-premier Lodewijk Asscher vrijdag.

  Asscher verklaarde dat het niet de bedoeling is dat mensen hier informatie verzamelen over Nederlanders van Turkse afkomst. Hij wil nu eerst de feiten achterhalen, zei hij. Het ministerie van Buitenlandse Zaken en zijn eigen departement gaan daarmee aan de slag.

  http://www.zamanvandaag.nl/nieuws/binnenland-turkije/15948/nederland-wil-opheldering-van-ankara-over-spionage

  Like

 2. polderboy // maart 19, 2017 om 08:55 //

  Wordt onderzocht, dus komt in een rapportje, wordt dan meegenomen naar Brussel voor “overleg op gezamenlijk ‘hoger’ niveau”, en hoor je nooit meer wat van, behalve de opmerking: “Daarom hebben we meer EU nodig”.

  Praktisch niet anders dan vroeger deponeren in het ronde archief, waarbij dan het welbekende “het heeft ons volle aandacht” werd geroepen, totdat iedereen moe was van het navragen en e.e.a. vergeten was.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Diyanet spioneert in Nederland – Koenders roept ambassadeur op matje – Fenixx.org

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s