Nieuw

The Barbarians Who Sacked Rome Came Into the Empire as Refugees

by Emmet Scott

Over the past century many commentators have remarked on the parallels between the modern West and ancient Rome in its period of decadence and decline. The most influential proponent of the idea, perhaps, has been Oswald Spengler, whose Decline of the West is now widely viewed as a classic of conservative thought. As might be imagined, “progressives” have consistently sneered at the idea, but, then again, they would scarcely be progressives if they didn’t. One is reminded of the Chinese saying: “When a fool sees the Tao [Truth] he laughs. If he did not laugh it would not be the Tao.”

The parallels between decadent Rome and the modern West are actually there. And they are uncanny, and they are becoming more numerous by the day.

Gates of Vienna >>

De headerfoto komt hier vandaan:

Alaric, Barbarians and Rome: a Complicated Relationship >>

 

Doe mee met 8.217 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6506 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

5 Comments on The Barbarians Who Sacked Rome Came Into the Empire as Refugees

 1. Republikein // december 2, 2016 om 02:06 //

  Ja, kan me er wel wat bij voorstellen.
  We hebben gezien hoe het o.a. verging met Caligula, of Claudius, met welke malloten zullen we die 2 nou eens vergelijken.
  Zou Timmerfranz de vergelijking kunnen doorstaan, of Schultz, enz.
  Rommel reageert niet, die is z’n piemel aan het zoeken.

  Like

 2. Timmerfranz zou een mooie Claudius maken als het zover was, met z’n talenknobbel. Die Claudius deed z’n laatste optreden ook op z’n Grieks: kai su teknon?, op z’n Engels: You too, my child? en op z’n Hollands: Zonder mondkapje? Meer talen bestonden er toen nog niet die je accentloos kon spreken, anders was ie nou nog aan het lullen geweest die Timmerclaudius.

  Liked by 1 persoon

 3. polderboy // december 2, 2016 om 08:59 //

  Het stuk eindigt met de vraag:
  “What kind of society…punishes patriots who try to stop the depredations of the said barbarians?”

  Twee echte vrijheidsrebellen, een Amerikaan en een Duitser, die tegen ISIS strijden in Syrië, zijn door de islamiet Erdogan uit Ankara vermoordt:
  http://ekurd.net/foreign-fighting-syrian-kurds-2016-12-02

  Merkel, de louche madame die gratis hoeren bij de Dom van Keulen regelt voor Mekkanen, doet hiertegen NIKS. Ze hangt ondertussen wel vol ontzag aan de telefoon met haar mohammedaanse loverboy Erdogan uit Ankara, die haar dreigt om nog meer hondsgeile Mekkaanse troepen te sturen: http://uk.reuters.com/article/uk-turkey-eu-germany-idUKKBN13Q552?rpc=401&

  Het antwoordt op de vraag wordt nu duidelijk: het soort samenleving dat geleid wordt door een immoreel en compleet in verval geraakt tandeloos bestuur.

  Like

 4. ieznogoedh // december 2, 2016 om 13:22 //

  Nou ja, de geschiedenis leert dat na grote hoogten van beschaving er niets anders komt dat een gigantische neergang tot bijna barbaren niveau, en nee, dat had dan meestal weinig tot geen betrekking op de gewone man, en vrouw natuurlijk.
  Als je dan bedenkt wat tegenwoordig zo ongeveer het niveau van de teilite is, dan weet je ook dat het niet echt lang meer kan duren. Dan bedoel ik niet een of twee jaren, maar honderd jaren wordt het in geen geval. Dan zal er weer een andere beschaving opstaan, of die is misschien al opgestaan. Kandidaten genoeg.

  Like

 5. Die barbaren hadden overigens wel gelijk om Rome af te breken.
  Rome was verworden tot een kalifaat waar slavernij hoogtij vierde, tevens ben ik de moord op onze Bataafsche broeder Julius Civlis niet vergeten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: