Nieuw

Hoezee, de EU wordt een militaire supermacht

Althans dat wil de EU graag. Timmermans jezuïten plofkop loopt al rood aan van opwinding en Verhofstadt kan maar met moeite zijn handjes boven de lakens houden. Bij een heus imperium hoort natuurlijk een echt leger. Spanjaarden in Duitse tanks, Zweden in Italiaanse vliegende Fyra’s.  Dat wordt een bonte kermis. What could possibly go wrong?

‘Brussel wil miljarden voor Europese wapens’

Commissievoorzitter Juncker had in september al gezegd dat Europa nauwer moet samenwerken op defensiegebied. De verkiezingswinst van Donald Trump sterkt hem in het idee dat de EU voortaan een sterkere defensie nodig heeft en niet langer kan meeliften op de militaire kracht van de VS. Ook de ministers van Buitenlandse Zaken van de lidstaten zijn voor meer samenwerking.

NOS >>

We hebben er al eerder over bericht:

French president Francois Hollande on tour of Europe’s capitals to push ‘EU army’

De Europese Commissie betoogt dat er elk jaar 500 miljoen euro uit het EU-budget moet worden vrijgemaakt voor onderzoek naar innovatieve militaire technologieën. Daarnaast wordt jaarlijks een bedrag van 5 miljard euro voorgesteld voor de productie van wapens, bijvoorbeeld Europese drones en helikopters. Elsevier >>

Naamloos.jpg

Het fonds past in de ambitie van de EU om een ‘supermacht’ (Mogherini) op het wereldtoneel te worden. De lidstaten stemden eerder deze maand in met vergaande militaire samenwerking. Een defensiefonds hoort daarbij. De Russische dreiging en de nationalistische opstelling van VS-president in spe Trump hebben de oude Europese militaire ambities vleugels gegeven. Volkskrant >>

Naamloos.jpg

Brussel moet ‘supermacht’ worden. Dat gaat helemaal fout

Vanwege Vladimir Poetin en Donald Trump moet Brussel ‘een supermacht’ worden. Dat loopt niet goed af, schrijft Eric Vrijsen. Het is een illusie te denken dat de Europese Commissie ineens NAVO’tje  kan spelen. Elsevier >>

Naamloos.jpg

Alleen al voor pantservoertuigen zijn er 19 verschillende fabrikanten in de EU.

Doe mee met 8.229 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6492 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

10 Comments on Hoezee, de EU wordt een militaire supermacht

 1. Putin Nederland stuurt de roze baretten ze hebben gehoord dat homos niet welkom zijn in Rusland ik zou maar vast dekking nemen ze vatten het nogal persoonlijk op .

  Liked by 3 people

 2. had ik die foto maar eerder gehad 😉

  Like

 3. Esperanza // december 1, 2016 om 02:12 //

  Goed stuk van Eric Vrijsen in Elsevier. Totaal wereldvreemd en van de pot gerukt die Mogherini en Verhofstadt c.s.

  . https://youtu.be/kqD8lIdIMRo

  Liked by 1 persoon

 4. Esperanza // december 1, 2016 om 02:13 //

  Dit dus

  Liked by 1 persoon

 5. Als er ooit een Marsmannetje deze kluit met wriemelende organismen bezoekt zal ie van verbazing van zijn stoel vallen en achter zijn 14 oren krabben dat de toch redelijk functionerende beestjes in velerlei kleuren zich zonder noemenswaardig te blikken danwel te blozen door een steeds groter wordende virusplaag laat vermoorden, verkrachten, uitzuigen, hersenspoelen, kinderschenden, stationsvingeren, massaverkrachten en voorliegen terwijl ze zelfs dankbaar lijken als ze weer een aap op de mouw gespeld krijgen. Het Marsmannetje zal moeten rapporteren dat de aanwezige levensvorm gespeent lijkt te zijn van elke vorm van intelligentie en de meerderheid sterk lijdt aan masochistische zelfvernietigingsdrang.

  Liked by 2 people

 6. Gerrit Tienkamp // december 1, 2016 om 08:53 //

  Reblogged this on NEWS GURU by G. Tienkamp and commented:

  Like

 7. In een addendum schrijft het Marsmannetje ook nog dat er een zeer, zeer klein aantal wezentjes die wél zelf kunnen denken op sites als de Bron en Fenixx tegen elkaar zitten te schuimbekken en weet hebben van hun machteloosheid. Marsmannetje stelt dan ook voor om deze verlichte geesten in een museum op Mars te plaatsen en de rest van die wriemelende kluit volledig preventief te ruimen wegens besmettingsgevaar voor de rest van het heelal.

  Liked by 4 people

 8. @fubar ze hebben ook een bijpassende onderzeeer gekocht van die Amerkanen

  Liked by 2 people

 9. Duitsland zijn ze ook alvast flink aan het oefenen en dat schrikt af geloof me .

  Like

 10. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: