Nieuw

Hoe de rechtstaat failliet gaat

Ja een mens moet tegenwoordig opletten bij nieuwsitems zoveel mag wel duidelijk zijn. Vanavond zag ik in het NOS Journaal (ja ik weet dat ik dan een golf propaganda over me heen krijg) een item over het asielzoekerscentrum in Ter Apel, dit centrum is in het nieuws omdat de wijde omgeving geteisterd wordt door criminaliteit. Als bijkomstigheid wordt ook nog even gememoreerd dat nagenoeg alle inwoners van het centrum kansloos zijn bij hun asielaanvraag, zo ongeveer de helft is afkomstig uit Marokko of Algerije.

Daarover straks meer maar het ging mij om een piepklein tussenzinnetje dat de burgemeester uitsprak. Ze zei namelijk dat er zich veel zakkenrollers onder asielzoekers bevonden en dat dit dus samen met de notoire zakkenrollers die al aanwezig waren een ware plaag was geworden.

Zo’n burgemeester geeft dus gewoon toe dat er in haar gemeente zakkenrollers bekend zijn, iets wat ze tegenwoordig zo mooi ‘draaideurcriminelen’ noemen. En u moet het mij maar niet kwalijk nemen maar daar zakt mijn broek dus van af. Er lopen daar dus lieden rond die niet 1, niet 2 maar meerdere keren gepakt zijn voor zakkenrollen en daarvoor dus ook veroordeeld zijn. Als dat niet zo was dan had de burgemeester dit niet zo gezegd want pas nadat iemand daadwerkelijk veroordeeld is door een rechtbank houd hij op verdachte te zijn. En dat weet zo’n burgemeester echt wel, die waakt wel voor een slip of the tongue. Nou kan ik mij best wel een beetje voorstellen dat een zakkenroller als hij gepakt wordt niet als een zware crimineel voor jaren de bak indraait. Maar naar mijn idee zou een tweede keer beduidend strenger moeten worden gestraft laat staan een derde of vierde keer. Punt is natuurlijk dat de pakkans klein of nihil is, daar kun je zo’n beetje alle bekende clichés voor gebruiken, de opsporing heeft geen prioriteit, de dader is een verslaafde, het is slechts kleine criminaliteit en verzin nog maar iets. Als er dus eindelijk zo’n minkukel voor de rechter komt dan mag je als rechtgeaarde belasting betalende oppassende burger verwachten dat zo’n engnek een passende straf krijgt en dat die straf bij elke herhaling beduidend hoger uitpakt. Dus vooruit bij de eerste keer zou een taakstraf van pak hem beet 80 uur kunnen volstaan, de zogenaamde strenge tik op de vingers, bij recidive zou dat dan bijv. een maand onvoorwaardelijke gevangenisstraf kunnen zijn, laat het brok ellendeling maar even ruiken aan wat hem te wachten staat als hij het criminele pad niet verlaat. Als hij werkelijk onverbeterlijk is en een derde keer voor de rechter moet verschijnen gaat mijn gedachte al gauw uit naar zes maanden onvoorwaardelijk.

Helaas zo werkt het niet en vandaar dat penitentiaire inrichtingen zoals onze gevangenissen tegenwoordig heten steeds vaker gesloten worden, er is geen behoefte aan.

Nee dank je de koekoek, als onze rechters te beroerd zijn om iemand straf te geven dan heb je die ook niet nodig! En die rechters schijnen maar niet te beseffen dat door hun jarenlange softe aanpak de rechtstaat failliet gaat. Het mag in feite een wonder heten dat er niet vaker iemand opstaat die zo’n stuk verdriet zijn kop achterstevoren slaat hoewel hij daar een zwaardere straf voor tegemoet kan zien dan de oorspronkelijke kwal die aanleiding gaf voor de aframmeling.

Maar goed, in het item kwam ook nog naar voren dat het moeilijk is deze afgewezen asielzoekers uit te zetten omdat bijv. Marokko niet meewerkt aan hun terugkeer.

Je verzint het niet! Marokko accepteert niet dat uitkeringen van remigranten gekort worden en neemt uitgezette landgenoten niet terug. Hoezo zijn wij nog in gesprek met een dergelijk regime? Economische banden? Omdat Marokko sinaasappelen en mandarijnen uitvoert naar ons? Stop die lekker op een plek waar de zon niet schijnt! Er zijn zat andere landen die dezelfde vruchten produceren daar hebben we echt de Marokkanen niet voor nodig. Ik kan me weinig producten voorstellen die wij exporteren naar Marokko dus waarom zijn we eigenlijk zo zuinig op ‘de banden met Marokko’? Als die banden al bestaan hebben zij daar meer behoefte aan dan wij! Haal onze ambassadeur terug en schop die van hun het land uit! Oh wacht ze nemen geen criminelen terug natuurlijk!

En zo glijden we dus steeds verder af naar de status van een bananenrepubliek, nee wij willen de deur naar de EU niet sluiten voor de Turken, ze zijn dan wel stout maar de deur dichtgooien is weer zo definitief! Nee wij zeggen niet tegen de koning van Marokko dat hij in de kamelenstront kan zakken met zijn  criminele onderdanen erbij, dat zou de polarisatie maar voeden nietwaar?!

Nee we moeten gewoon lekker zo doorgaan! Weg met ons!

Doe mee met 8.217 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (488 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

28 Comments on Hoe de rechtstaat failliet gaat

 1. Beste Tijl
  jouw bericht geplaatst op mijn beide sites:
  https://www.facebook.com/Nieuwsblogg-1578299892479019/?ref=page_internal
  https://www.facebook.com/don.tessers

  ps mooie foto van dat schandblok.

  Like

 2. En Tijl, jij schrijft veel te beschaafd en dat past niet bij die elite want die vloeken en schelden ook tussendoor als Wilders een stem er bij krijgt, al 33 geloof ik.
  Maar ja ik probeer het ook telkens netjes te houden.
  Je leest dit wel morgen denk ik want het is al 1.31 u.

  Like

 3. Tijl is het kleine beetje fatsoen wat op deze site is overgebleven. Als redacteur van deze puinhoop bestaande uit ouwe hippies en drugsgebruikers ben ik vreselijk trots dat die nog steeds voor ons de moeite neemt om iets te schrijven. Zelf had ik allang de moed opgegeven. Als fatsoenlijk mens.

  Liked by 2 people

 4. Esperanza // december 1, 2016 om 01:49 //

  Moet je dit lezen, hieronder in de link:

  Gespecialiseerde strafrechtadvocaten bieden zich aan bij het zakkenrollersgilde en adviseren om al voordat ze door de politie zijn opgepakt contact op te nemen.

  ‘Hoewel het hier niet gaat om de meest ernstige vormen van diefstal, doet u er verstandig aan onmiddellijk contact op te nemen met een gespecialiseerde advocaat strafrecht, bij voorkeur nog voordat u bent aangehouden door de politie …..’

  http://www.strafrechtadvocatennetwerk.nl/advocaat/64-advocaat/190-zakkenrollen-zakkenrollerij

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // december 1, 2016 om 01:52 //

  Hihi, al schrijvende ben ik het tegenovergestelde van verbaal, mijn Haagse afkomst verraad zich keer op keer! In de familie heeft heel lang rondgezongen hoe ik een complete volzin vloekte toen ik mijn hoofd uit de kofferbak van mijn auto haalde en me daarbij stootte aan het slot.

  Liked by 3 people

 6. trebor2110 // december 1, 2016 om 02:06 //

  volgens het CBS is de handel in en export naar Marokko afgenomen
  http://www.rvo.nl/onderwerpen/internationaal-ondernemen/landenoverzicht/marokko/handel-en-economie

  Liked by 1 persoon

 7. Waar een wil is is een weg. Elke keer dat Marokko niet luistert sloop je tien Marokkaanse moskeeën en executeert 100 willekeurige Marokkanen. Als je zover niet gaan wilt, dan dump je er 1000 over de grens.

  Eens kijken hoe snel ze luisteren. En natuurlijk moet er sowieso geen cent naar welk islamitisch land dan ook overgemaakt worden.

  Like

 8. Vroeger werd ook nog wel eens het hoofd van een ambassadeur in een luxe kistje op een mooi satijnen bloeddoordrenkt kussentje gelegd en opgestuurd. Dat was meestal ook wel duidelijk.

  Misschien moeten al die moderne studies als ‘communicatie-wetenschappen’ eens herzien worden.

  Like

 9. Daders van een niet ernstige vorm van diefstal 800 uur als taakstraf naar die giechelnicht van DWDD laten kijken, vastgelijmd op een stoel met gefixeerd hoofd, net als in de Grot van Plato, dát zal ze leren.

  Like

 10. 800 uur aaneengesloten, anders helpt ’t nog niks.

  Like

 11. polderboy // december 1, 2016 om 08:41 //

  T.o.v. van voetbalvandalen hebben die asielvandalen het goed voor elkaar zeg.

  Die harde kern aan notoire voetbalvandalen betalen alles zelf, als ze ergens ver weg de boel gaan slopen, en worden streng gestraft.
  Een asielvandaal krijgt volpension en na de boel gesloopt of leeg gejat te hebben, en nog een paar lekkere wijven verkracht te hebben, krijgt hij nauwelijks enige straf plus een oprotpremie, of anders meteen een woning plus een uitkering.

  Als je als voetbalvandaal de Marokkaanse of Algerijnse nationaliteit kunt bemachtigen, dan heb je het pas echt voor elkaar.

  Liked by 1 persoon

 12. ieznogoedh // december 1, 2016 om 10:42 //

  Die notoire zakkenrollers zullen dan wel diegenen zijn die inmiddels tot statushouder zijn verheven.
  Het gaat goed met Nederland.
  Heb die burrie ook op tv gezien. Linksmensch, dus daar komt voor de bevolking niets positiefs uit.

  Like

 13. Lubbers had het in de jaren 80 al over kampementen…..toen al
  Hij wilde het een beetje vaag houden maar hij bedoelde natuurlijk opvoed- of werkkampen
  voor draaideurcriminelen.
  Niet dat die er beter van werden maar de tijd dat ze daar doorbrachten had je er geen last
  meer van.

  Like

 14. Republikein // december 1, 2016 om 12:14 //

  De inhoud van een volwassen menselijk schedel weegt zwaar op het geweten van de linxmens.
  Dat komt nog zeker in aanmerking voor nader onderzoek.
  Gvdgvd.

  Liked by 1 persoon

 15. Republikein // december 1, 2016 om 19:15 //

  Touwtjes hangen aan kerkklokken en aan tampons.
  En in het circus van het rariteitenkabinet.

  Like

 16. In deze tijd was ook de serie Texas Rangers met Walker. Twee afleveringen waren gewijd aan dit thema. Naderhand is in Zeeland een soortgelijk project opgezet en na een paar jaar al weer gesloten vanwege bezuinigen.

  Like

 17. Esperanza // december 1, 2016 om 22:16 //

  @Guardia,

  ‘Walker, Texas Ranger’, was een Amerikaanse TVserie uit 1993 met Chuck Norris in de hoofdrol.

  Misschien bedoel je dit hieronder, dat was meer tijd touwtje uit de deur;

  Liked by 1 persoon

 18. Republikein // december 1, 2016 om 22:41 //

  Over circus gesproken, waar men nooit over sprak:

  Saartjie Baartman was de beroemdste van ten minste twee Khoikhoivrouwen die tentoongesteld werden als attractie in Europa onder de naam Hottentot-Venus, in de 19e eeuw.

  Saartjie Baartman werd geboren in een Khoisanfamilie vlakbij de Gamtoosrivier (in de Oost-Kaap van Zuid-Afrika). De naam Saartjie (wordt uitgesproken als: Saarkie) is de Zuid-Afrikaanse variant van de Nederlandse naam Saartje. Dit was niet de Khoi-naam van Saartjie Baartman, die onbekend is gebleven.

  https://berichtenuithetverleden.wordpress.com/2010/12/28/saartjie-baartman-1789-1815-de-hottentot-venus/
  Lekkere billen, voor de billenman.
  Volgende keer voor de borstenman.

  Waar gaat het eigenlijk over, k snap er geen reet van.
  Oh ja, het failliet.

  Like

 19. Republikein // december 1, 2016 om 22:44 //

  Ik heb 2 topics verhuzzelt.

  Like

 20. Republikein // december 1, 2016 om 23:11 //

  Ik zie nu pas dat aan de borsten reeds de nodige aandacht is geschonken.
  Excuzes.
  https://fenixx.org/2016/06/16/groen-licht-voor-intergenders-om-topless-te-zwemmen/

  Like

 21. @esperanza, nee die video bedoel ik niet , ik bedoel echt die met Walker Chuck Norris, daar kwamen die twee afleveringen in voor. alleen vergist in jaartal, dacht dat het eerder was.

  Like

 22. Tijl Uylenspiegel // december 2, 2016 om 02:19 //

  Vanavond stond er nog een mooi voorbeeld op GeenStijl, twee mocro’s die een vader en zijn zoon helemaal total los schoppen omdat de vader wat dorst te zeggen omdat de proleet in het wilde weg stond te zeiken, vandaag stond er een voor de rechter de ander die nog met proefverlof was zit in Marokko. Wat maakt nou dat iemand die nog op proefverlof was (tevens voor geweldpleging) toch losgelaten wordt terwijl men weet dat hij twee paspoorten heeft. Er zit dus ergens een Officier van Justitie verschrikkelijk te slapen.

  Like

 23. Republikein // december 2, 2016 om 02:23 //

  Welnee man, die slapen niet, dat is moedwillige kwaadhaterij o.i.d.

  Liked by 1 persoon

 24. Esperanza // december 2, 2016 om 02:46 //

  Zag elders Bromsnor ook voorbij komen.

  Liked by 1 persoon

 25. @ Tijl, het hele Systeem is met medeweten en GOEDKEURING van Rutte ingesteld op ondermijnen, vernietigen van bestaande maatschapij, onderdrukken eigen burger, ombouwen van het rechtsysteem. Dit alles om islamiseren te laten plaatsvinden. Dit misschien in opdracht van Bilderberggroep.

  Like

 26. En de motie van Halsema waarin partijen verklaren dat niets de islam in de weg mag staan.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: