Nieuw

Erdogan wordt steeds gekker – maar daar zit lijn in

De Turkse president Erdogan wordt steeds gekker – vanuit West-Europees perspectief tenminste.

Het grootste Turkije-nieuws van afgelopen dagen was wat mij betreft de aankondiging dat de kinderen van veronderstelde Gülen-aanhangers de voogdij over hun nageslacht dreigen te verliezen. En dat dat proces al gaande is. Dit lijkt nog het meest op de indoctrinatie van mensen ná communistische revoluties. Totalitair is het zeker.

Volgens de regeringsgezinde krant Yeni Safak is er bij zo’n 5.000 adoptiegezinnen een officieel onderzoek gestart, waarbij wordt gekeken of één of beide ouders sympathie hebben voor Fethullah Gülen, volgens de Turken het brein achter de mislukte coup. ‘Als de connecties met FETO (de Turkse benaming van Gülens ‘terreurorganisatie’, red.) worden bewezen zou het niet correct zijn om een kind bij zo’n gezin te laten blijven,’ zegt een woordvoerder van het Turkse ministerie van Familiezaken tegen de BBC.
(..)
Het is onduidelijk hoeveel kinderen al daadwerkelijk zijn weggehaald bij hun ‘Gülen-ouders’. De woordvoerder benadrukt dat er grondig onderzoek wordt gedaan en dat er rekening wordt gehouden met de psychische staat van de kinderen.

De Europese zwakte
Het is de hoogste tijd dat men in de West-Europese hoofdsteden – Brussel voorop – eens anders gaat kijken naar de ontwikkelingen binnen Turkije. Nog steeds lijkt de heersende gedachte: Ach gut, wat leuk voor ze, ze gaan terug naar de cultuur van hun grootouders. Dat een dergelijke stap directe consequenties heeft voor Europa schijnt men daar niet te beseffen. Niet te willen beseffen. In Oost-Europa heeft men beter door hoe het in islamitisch Turkije werken zal – maar daar heeft men een zekere blindheid voor wat het westen van dit continent obsedeert.

Verder lezen via Veren of Lood

Doe mee met 8.344 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2107 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

3 Comments on Erdogan wordt steeds gekker – maar daar zit lijn in

 1. Het Westen, althans hun regeringen ( in opdracht van o.a. Brussel) hebben islam nog niet in de gaten, of willen dat bewust niet.

  Like

 2. Het beste lijkt me dat de aanhangers van alle mogelijke mafklappers elkaar aldaar gaan elimineren dan krijgen de Turken misschien ook eens rust.

  Like

 3. Erdogan wil helemaal niet bij de EU want dan kan hij niet meer de sultan spelen.
  Hij wil alleen de honderden miljoenen die hij weer ieder jaar van de EU krijgt omdat
  hij kandidaat lid is.
  En dit spelletje wil hij zo lang mogelijk volhouden

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: