Nieuw

Gitmo gevangene onthult dat Saoedische rehabilitatiecentra eigenlijk jihadtrainingskampen zijn

Contra-terrorisme experts verdenken de Saoedische rehabilitatiecentra er al langer van dat ze slecht werk leveren bij het de-radicaliseren van jihadisten. Maar een Saoedische gevangene in Gitmo heeft nu onthuld dat het eigenlijk recruterings- en trainingscentra zijn voor de jihad.

Volgens recent gedeclassificeerde documenten (pdf), heeft senior Al-Qaeda lid Ghassan Abdullah al-Sharbi de paroolcommissie van Gitmo laten weten dat de Saoedische regering vrijgelaten voormalige gevangenen juist aanmoedigt om zich weer bij de jihad aan te sluiten op zijn terroristen hervormingsschool Prince Mohammed bin Naif Counseling and Care Center.

De Obama administratie heeft de effectiviteit van het Saoedische rehabilitatie programma juist geprezen – wat gebruikt maakt van “kunst therapie”, zwemmen, ping-pong, playstation en voetbal om de terroristen te de-radicaliseren – en stelde als voorwaarde aan de vrijlating van tientallen Gitmo gevangenen, waaronder voormalige bodyguards van Bin Laden, dat ze deel zouden nemen aan het controversiële Saoedische rehabilitatie programma.

Vandaag de dag zijn er 134 Saoedische gevangenen overgebracht naar deze hervormings kampen in Riyad en Jeddah. Vorig jaar werden er negen Jemenitische gevangen naar overgebracht, en naar verwachting zullen er de komende twee maanden nog een aantal volgen, omdat Obama probeert om Gitmo leeg te krijgen voor het einde van zijn presidentschap, zodat hij tenminste één verkiezingsbelofte gehouden heeft.

byjzqplcaaa-qkj

Al-Sharbi liet een vacuümbom afgaan toen hij eerder dit jaar verhoord werd door de paroolcommissie van Gitmo, toen hij de leden van de commissie vertelde dat het Saoedische koninkrijk een spelletje met ze speelde en ze voor gek zette. “Jullie willen me terugsturen naar Saoedi-Barbarije omdat jullie geloven dat ze daar een de-radicalisatie programma hebben.

Klopt. Aan het oppervlak. Jullie hebben 100% gelijk, er is een sterk – extern, een sterk – de-radicaliseringsprogramma. Maar vergis je niet, daaronder gaat een verborgen radicaliseringsprogramma schuil”, voegde al-Sharbi er aan toe.

Al-Sharbi is één van de langstzittende en minst berouwvolle gevangenen in Gitmo. Hij heeft de Saoedische nationaliteit en is afgestudeerd in electrical engineering aan de King Fahd University, hij bezocht een vliegschool die geassocieerd wordt met de 9-11 kapers. In de zomer van 2001 reisde hij naar Afghanistan waar hij training ontving in een Al-Qaeda kamp en waar hij bermbommen bouwde om geallieerden mee op te blazen.

Al-Sharbi werd gevangen genomen maart 28 2002, in een Al-Qaeda safehouse in Faisalabad, Pakistan, samen met senior Al-Qaeda lid Abu Zubaydah. Volgens het dossier van de veiligheidsdiensten vertelde hij zijn ondervragers dat “De Verenigde Staten op 9-11 kregen wat ze verdiend hadden.”

Toen hij na veertien jaar een kans op vrijlating kreeg was hij verrassend openhartig tegenover de paroolcommissie.

Hij legde uit dat Riyad actief jihadisten traint en recruteert om Iraanse elementen te bestrijden in Jemen en Syrië. De Saoedi’s zien het sjiitische Iran als een regionale bedreiging voor hun veiligheid.

“Ze starten meer oorlogen en de Verenigde Staten zijn zich aan het terugtrekken uit de regio”, zei hij. “Ze steken overal hun neus in en recruteren meer en meer jihadisten en vertellen ze: “Okay, ga maar vechten in Jemen, of, ga maar naar Syrië.”

Al Sharbi zei dat de Saoedi’s voormalige gevangenen ook “aanmoedigen om hun jihad in de Verenigde Staten voort te zetten”.

bsefdurcuaa59yf

“Dat is geen voorbije geschiedenis”, zei hij. “Het neemt toe.”

Een groeiende hoeveelheid bewijs ondersteunt zijn bewering. Afgelopen maand bijvoorbeeld werd duidelijk door Wikileaks dat Saoedi-Barbarije clandestiene financiële en logistieke steun verleent aan ISIS en andere soennitische jihadgroepen in de regio.

Al-Sharbi zei dat het koninkrijk dubbelspel speelt.

“Ze vertellen trots dat ze terrorisme bevechten,” zei hij. “Dat betekent dat ze het steunen”.

Al_Sharbi vertelde de paroolcommissie van Gitmo dat hij niet wilde deelnemen aan het Saoedische rehabilitatie programma omdat hij dan gebruikt zou worden om “te vechten voor de koninklijke Saoedi’s”.

“Dat is voor de Saoedische koning. Dat is geen werkelijke jihad,” zei hij. “Ik ga niet naar Saoedi-Barbarije tenzij ik zeker weet dat ze me niet zullen misbruiken.”

bxnun_kiyaa-csq

 

De jihadi’s krijgen ook jonge bruidjes en nieuwe auto’s als ze afgestudeerd zijn, en sharia-les van islamexperts.

De Saoedische de-radicaliseringskampen zijn een soort luxe uitvoering van Center Parcs.

Paul Sperry is author of “Infiltration: How Muslim Spies and Subversives Have Penetrated Washington.”

Lees verder in het Engels bij The New York Post >>

h/t Martijn Heeroma

 

Doe mee met 8.268 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6785 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

11 Comments on Gitmo gevangene onthult dat Saoedische rehabilitatiecentra eigenlijk jihadtrainingskampen zijn

 1. de enige oplossing is de kanker ziekte islam kompleet uit te roeien

  Like

 2. Ook dit is weer zo’n voorbeeld van iets wat niemand van te voren had kunnen bedenken.
  Ze hadden nog zo beloofd om dat nou juist niet te doen.
  Hebben ze ’t toch weer gedaan, je kan ook godverdomme niks afspreken met die gasten.

  Like

 3. Trump hoeft geen muur te bouwen rond mekka, hij mag er ook een parkeerplaats van maken.

  Like

 4. D. G. Neree // november 30, 2016 om 10:48 //

  Saoedie Arabië en rehabilitatiecentra is als de Paus die voor priesters secularisatiecentra opzet. Een contradictio in terminis

  Like

 5. Gerrit Tienkamp // november 30, 2016 om 13:06 //

  Reblogged this on NEWS GURU by G. Tienkamp and commented:

  Like

 6. De Obama administratie heeft de effectiviteit van het Saoedische rehabilitatie programma juist geprezen – wat gebruikt maakt van “kunst therapie”, zwemmen, ping-pong, playstation en voetbal om de terroristen te de-radicaliseren

  Als je zoiets leest moet je eerst lachen om de ongelooflijke domheid van de gutmenschen.
  Want laten we eerlijk zijn, hoe dom kan iemand eigenlijk zijn?

  Daarna bekruipt je een gevoel van droefenis omdat de EUlite alles in het werk stelt om maar zoveel mogelijk geitenneukers Europa binnen te sleuren.
  Dus alweer de vraag: hoe dom kan iemand eigenlijk zijn?

  In dit geval is de vraag stellen gelijk aan de vraag beantwoorden.
  Het is helaas niet anders.

  Like

 7. Esperanza // november 30, 2016 om 16:09 //

  Oliegeld en politiek gaan boven gezond verstand.

  Like

 8. Esperanza // november 30, 2016 om 16:10 //

  ?ref_src=twsrc%5Etfw

  Like

 9. Henk der Niederlánder // november 30, 2016 om 20:13 //

  Ik heb bij Bert Bron al meermaals gewezen op het feit dat de oorlog in Syrie feitelijk een proxyoorlog is tussen Saudi Arabie Soeni En Iran Shii
  Maar veel mensen hier in het westen begrijpen niet veel van het verschil in stromingen binnen de Islam.
  Je zou het kunnen vergelijken met de vroegere protestanten en katholieken die elkaar naar het leven stonden (niet te vergelijken met de Noord Ierse strijd tussen protestanten en katholieken) Daar ging het om de discriminatie van katholieken door de door Groot Brittanië gesteunde protestanten.
  Het is bij de vrije media zoals deze site al langer duidelijk dat de Saoedi’s een grote rol spelen in het Syrische conflikt maar de MSM wil dat probleem niet aan roeren omdat die het zwijgen word opgelegd door de overheid, maar zoals hier in een artikel duidelijk gemaakt is gaat het hele conflict in SYrie om de export van Arabisch gas naar Europa.
  Het gevolg daarvan is dat de halve wereld overspoeld word met Syrische vluchtelingen (en andere gelukzoekers)

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Obama laat weer tien terroristen los op de wereld – Fenixx.org

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: