Nieuw

Vuile populist!

Gisteravond was er zoals wel vaker geen behoorlijk programma te vinden op de treurbuis en dus ziet een mens zich gedwongen (althans zo ervaart Tijl dat) om met enige regelmaat wat in de rondte te zappen in de ijdele hoop per ongeluk op iets te stuiten dat de moeite waard is. En zo gebeurde het dus dat ik op de een of andere zender plots getrakteerd werd op de zienswijze van enkele mannen die vonden dat hun mening over populisme ertoe deed. Waar deze “wijze heren” hun zelfbenoemde wijsheid vandaan haalden bleef in nevelen gehuld. Ze waren echter wel eensgezind in hun afkeer van ‘het populisme’ en logischerwijs bleef dus ook de voorspelbare vergelijking met en de waarschuwing voor het fascisme niet lang weg. Het zou bijna grappig kunnen zijn dat je nooit de link van socialisme en populisme hoort benoemen terwijl die toch erg voor de hand ligt.

Een overeenkomst tussen populisme en fascisme is er wel; het laat zich maar moeilijk vatten in een beschrijving. Het fascisme van Mussolini, Franco en Hitler verschilde behoorlijk, zo was Mussolini oorspronkelijk helemaal niet antisemitisch, dat werd hij pas op stevig aandringen van Hitler. Ook zoiets geks, Hitler en Mussolini waren socialisten pur sang maar Franco werd steevast als extreem-rechts weggezet en daar waar Mussolini en Hitler te vuur en te zwaard bevochten werden heeft men Franco ongemoeid gelaten en heeft hij tot aan zijn dood met straffe hand geregeerd. Het populisme van Jean-Marie le Pen was behoorlijk antisemitisch terwijl Geert Wilders een groot verdediger van Israël is. Verschillen alom dus.

Socialisme wordt door velen als een nobel streven gezien, best apart eigenlijk want het is meer dan behoorlijk agressief, luister maar naar “de Internationale”;

Ontwaakt! verworpenen der Aarde Ontwaakt! verdoemd in hong’ren sfeer Reed’lijk willen stroomt over de Aarde en die stroom rijst al meer en meer Sterft, gij oude vormen en gedachten Slaaf geboor’nen, ontwaakt! ontwaakt! De wereld steunt op nieuwe krachten begeerte heeft ons aangeraakt; Makkers! ten laatste male tot de strijd ons geschaard en de Internationale zal morgen heersen op Aard’

rage-1564031_1280

Grappig zou ook kunnen zijn  dat socialisten zeggen de stem van het volk te representeren maar zodra ze iemand uitmaken voor populist dan is dat ineens niet meer zo, dus als je zegt op te komen voor de rechten van de arbeider dan is dat een loffelijk streven maar zodra je zegt de bevolking een stem te willen geven dan ben je een verwerpelijk persoon terwijl je toch zou kunnen zeggen dat de scheidslijnen maar dun zijn voor zover al aanwezig. Dus om het nog eens anders te duiden, als je opkomt voor de arbeiders dan ben je bezig met de goede zaak maar als je het volk een stem wilt geven dan vertegenwoordig je het plebs of de onderbuik. En zo is socialist geworden tot een eretitel en populist tot een scheldwoord terwijl er in principe niet zoveel verschil tussen zit. Zo heeft het programma van de PVV meer overeenkomsten met de SP dan met de VVD. Nou is dat misschien een valse vergelijking want de SP is wel socialistisch en in het verleden zelfs Mao’istisch maar de VVD kun je moeilijk liberaal noemen hoewel ze dat zelf wel graag doen.

Grappig in die hele discussie vind ik ook dat degenen die zeggen socialist te zijn in werkelijkheid vaak academici zijn die geen enkel raakvlak met ‘arbeiders’ hadden of hebben terwijl ze wel graag anders doen voorkomen. Denk maar aan Hans Spektrui met zijn aangeleerde en goed onderhouden arbeiderstaal. “Wai zain van mening dat de arbaiers worre aitgebait”.

Ja beeldvorming doet een hoop, zo probeert Samsom met maatkostuums zijn activistische verleden te verbloemen terwijl Wouter Bos steevast geen stropdas droeg om vooral te laten zien dat hij niet bij het establishment behoorde.

Ach weet u wat het is, ze doen maar lekker, scheld mij maar uit voor populist, ik zie het als een geuzennaam en draag hem fier alleen dat vieze trek ik me aan, ik ben best een proper mannetje en persoonlijke hygiëne staat hoog in mijn vaandel!

Doe mee met 8.221 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (486 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

32 Comments on Vuile populist!

 1. Niks op tv gisteren?
  Er was een goede Batman film op tv.

  Like

 2. Esperanza // november 29, 2016 om 14:01 //

  Gisteravond op TV bij Pauw, PVV sympathisanten aan het woord.

  ‘Martin Bosma komt alleen als ie een boekje van zichzelf …
  Boekje?
  Boekje?
  Pauw, je bent een minderwaardig mens.’

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/11/npo_vreest_bijltjesdag_pvv-ers_bij_pauw.html

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // november 29, 2016 om 14:10 //

  Bestaan die dan goeie Batman films?

  Like

 4. Bij mij is het omgekeerd, socialist is een scheldwoord en populist een eretitel.

  Like

 5. Esperanza // november 29, 2016 om 14:14 //

  Op 1;25: ‘dat boekje’, en dan even later ”U bent een buitengewoon minderwaardig mens, Weet u dat?”

  Vara godheid Pauw, zelfde smeerlap als zijn evenknie Marcel van Dam.

  Like

 6. Republikein // november 29, 2016 om 14:28 //

  Heb je de webcam babes niet gezien, of astro-tv?
  Noem het maar niks.

  Liked by 2 people

 7. Republikein // november 29, 2016 om 14:32 //

  Marcel van Dam zoekt debielen voor het onderhoud aan eigendommen.
  Niet de domste debiel in het land van blinden.

  Like

 8. Esperanza // november 29, 2016 om 14:34 //

  FF voor de goede orde, Spekman is geen academicus. Kwam niet verder dan
  propedeuse politicologie.

  Like

 9. Esperanza // november 29, 2016 om 14:51 //

  Laten we het maar als vorm van sarcasme beschouwen dat Arthur de Azijnbode als ‘mijn eigenste favoriete gezondverstandochtendcourant’ betiteld.. Hoewel, wiens brood men eet …

  Like

 10. Dat de meeste het nog kunnen opbrengen om naar programma’s te kijken waarvan je van tevoren al weet wat je kan verwachten.
  Om te beginnen is het zeer slecht voor mijn gemoedstoestand en ik slaap er nou ook niet echt lekker op, behalve mijzelf ergeren dat ik daar tijd aan heb zitten besteden door er naar te kijken.
  En iets missen doe ik er niet aan.

  Like

 11. Gisteren niks op de TV? Walking dead op Fox! Een hoogstaand programma voor niet-politicololologen.
  Wie kijkt er nou naar die bekakte praatprogramma’s met Pauw en zo? Zelfs als je het geluid afzet druipt de kakkineusheid er nog van af.

  Verder prima stuk, Tijl. Ik weet nu: je bent zeebonk, geen hippie geweest en ook geen socialist.

  Like

 12. Esperanza // november 29, 2016 om 16:41 //

  Liked by 1 persoon

 13. Die Jeroen Pouw is een ordinaire zakkenvuller met dat oppervlakkige kletskousen programma van hem.

  Like

 14. Tijl Uylenspiegel // november 29, 2016 om 16:47 //

  Je vergeet paardenman Edjan!

  Liked by 1 persoon

 15. Esperanza // november 29, 2016 om 16:55 //

  We must be mad, literally mad, as a nation to be permitting the annual inflow of some 50,000 dependants, who are for the most part the material of the future growth of the immigrant-descended population. It is like watching a nation busily engaged in heaping up its own funeral pyre.

  http://www.telegraph.co.uk/comment/3643823/Enoch-Powells-Rivers-of-Blood-speech.html

  Liked by 1 persoon

 16. Esperanza // november 29, 2016 om 17:02 //

  Vuile populist Enoch Powell hield op 20 april 1968! zijn toespraaak , waarin hij zijn gehoor waarschuwde voor de gevolgen van aanhoudende immigratie. Zijn toespraak bevatte de passage:
  ‘Dit betekent dat de immigrantengemeenschappen zich kunnen gaan organiseren en hun leden mobiliseren tegen hun medeburgers, en de rest te overdonderen en overheersen met de wettelijke middelen die de onwetenden en slecht geïnformeerden hun verschaft hebben. Als ik vooruitkijk, ben ik met sombere voorgevoelens vervuld. Net als de Romein, lijk ik de rivier de Tiber te zien dampen van bloed’.

  Eén onderdeel van deze rede was het uitgebreid citeren uit een brief van een van zijn kiezers, een oudere dame in Wolverhampton, met een gedetailleerd verslag van haar ervaringen. Ze zou de laatste blanke in haar straat zijn. Ze had herhaaldelijk niet-blanken geweigerd als kamerhuurder, waarna zij bij haar eigen huis voor racist was uitgemaakt en uitwerpselen door de brievenbus had gekregen. Ondanks intensief speurwerk van een plaatselijke journalist, (tot dan toe bevriend met Powell, maar daarna niet meer,) kon de dame in kwestie niet gevonden worden. Powell weigerde haar naam te noemen, omdat zij volgens hem recht had op vertrouwelijkheid, al moest hij daarvoor een rechtszaak tegen een landelijke krant wegens laster opgeven (zie hieronder). Na Powells overlijden schreef Kenneth Nock, een advocaat uit Wolverhampton, in april 1998 naar de Express and Star dat zijn firma namens de dame in kwestie was opgetreden; hij bevestigde haar bestaan, maar dat zij vanwege regels met betrekking tot vertrouwelijkheid niet met name genoemd kon worden.[12] Door het dagblad de Daily Mail werd ze in 2007 geïdentificeerd als Druscilla Cotterill, die overleden was in 1978.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Enoch_Powell#De_.27rivieren_van_bloed.27

  Liked by 1 persoon

 17. Republikein // november 29, 2016 om 17:12 //

  Enoch Powell onlangs geciteerd door Farage?
  Overigens, allemaal hobby’s van de linxmensch, aangeboren hersenafwijkijng geborenden patjepejers.
  Hoe is dat onstaan?
  Weet ik veel, denks sinds Adam en Eva.
  Maar slecht te benoemen, hoewel het artikel bij BB door Bolle Jan dichtbij komt.
  Slechts mijn mening, don’t worry.
  https://ejbron.wordpress.com/2016/11/27/links-ijdele-machtspolitiek-een-korte-geschiedenis/
  Een patjepeeër.[is zich er niet van bewust, dooie hoek]

  Like

 18. Esperanza // november 29, 2016 om 17:19 //

  Like

 19. Esperanza // november 29, 2016 om 17:25 //

  Özcan Akyol, troetelislamiet van de NPO en veelvuldig aanbeden bij DWDD en Pauw.

  Liked by 1 persoon

 20. Ben ik even blij me niet in de psychologie van de politiek te verdiepen, dan kwam ik er al helemaal niet meer uit.

  Like

 21. Ben je bezig om gitaar te leren spelen, Esperanza .
  Om er een klein cursusje bij te plakken.

  Like

 22. Populisme: woord dat de elite gebruikt om ‘democratie’ mee aan te duiden als die democratie niet hun kant op gaat. ‘populisme’ en ‘democratie’ zijn bijna synoniem.

  Net zoals ‘islam’ en ‘fascisme’ bijna synoniemen zijn.

  Het linkse verhaal rammelt van alle kanten. vandaar, dat ze het debat mijden, en steeds meer op geweld en pure propaganda overgaan. Je kan geen sportprogramma of kinderprogramma kijken, of je krijgt de propaganda in je strot geramt.

  Wat die ‘elite’ die zogenaamd zo slim is niet snapt, is dat een volk brood en spelen nodig heeft, om rustig te blijven: de minimale voorwaarden voor het leven: wat te frete, en wat vermaak. Het budget voor vreten smelt als sneeuw voor de zon onder de ‘verlichte’ leiding van de ‘elite’. En het vermaak?

  Weet u nog: keek op de week. Dat was vermaak. Natuurlijk was het uit een bepaalde hoek. Maar het was leuk. Het was niet geforceerd. Zo was er van alles op tv: ter vermaak.

  Nu, kom je in ALLE films en ALLE series ALTIJD propaganda tegen. Het is gewoon niet leuk meer.

  Voorbeeldje, ‘enders game’. Fijn! leuke speelfilm, SF, voor na een harde dag werken en afdragen aan de socialistische heilstaat. Lekker even wegzinken in een avontuur.

  Scene: held gaat vloot leiden, gradueert van de officiersacademie, komt een klasgenoot tegen. ‘Salaam aleikum! wij vechten aan uw kant’ I fuck you not. BOEM. Weg avontuur. De message: ‘wie moslims als vijanden ziet, ziet het fout’. IK WIL NIET AAN MOSLIMS HERINNERT WORDEN IN EEN SF FILM. Ik wil niet horen dat ik ‘fout’ ben omdat ik tegen moslims ben: IN EEN FILM, die dient om mij TE VERMAKEN. Dit is geen vermaak: dit is een LES. Einde film is ook een grote linkse circlejerk: ja natuurlijk, nadat de aliens de aarde HEBBEN AANGEVALLEN, zjin teruggeslagen naar hun thuisplaneet, en daar COMPLEET zijn UITGEROEID, komt de LEIDER (!) van het mensenleger naar het nest van de opperalien, waar hij de stervende alien ontmoet, met een ei. Natuurlijk kan de alien hem doodmaken: hij heeft letterlijk zijn nagel aan de nek. Maar dat doet ie niet. ‘want aliens zijn wijs en willen vrede, unlike de mensen, vergeven ze ‘hopla’ dat je net hun hele planeet hebt uitgemoord’

  En wat doet die leider? Hij neemt het ei mee, en belooft de aliens het op een andere geschikte planeet weer te planten: so we can all live together in peace and harmony. ‘what could go wrong’.

  FUCKING LINKSE PROPAGANDA. DAT is het.

  Kijk, vroeger was het ook hoor: als ik nu ‘kinderen voor kinderen’ de eerste paar platen terughoor, knijp ik ook mijn tenen regelmatig bij elkaar. Barbapappa, waarin in elke aflevering de kindertjes word geleerd dat ‘vreemden’ die er ‘raar’ uitzien ‘heel lief’ zijn, en we ze moeten helpen.

  Dit is brainwashing. Aan de ene kant verblind het veel mensen. Aan de andere kant zijn de mensen die het weten meer dan ZAT om constant gebombardeerd te worden door PROPAGANDA.

  Geen brood. Geen spelen. Wat zit er nog in het vat: voor het volk. Voor los populos.
  One thing: Geert Wilders.

  Liked by 3 people

 23. Esperanza // november 29, 2016 om 17:51 //

  BertG, al op m’n twaalfde had ik een tijdlje gitaarles maar veel verder dan ‘Marina’ ben ik zoals nogal wat adspirant gitaristen nooit gekomen. 🙂

  Niet ver van mijn stekkie in Belgisch Limburg opgenomen.

  Like

 24. Hhaa van Rocco Granata, was vroeger een van mijn favorieten, ik speelde nogal veel en brede keuze aan artiesten toen.

  Like

 25. Esperanza // november 29, 2016 om 18:02 //

  Cosas de la vida, mooie taal, dat Italiaans.

  Ook mooi, die DS.

  Like

 26. Esperanza // november 29, 2016 om 18:15 //

  On topic 🙂

  Like

 27. Republikein // november 29, 2016 om 18:47 //

  Like

 28. Republikein // november 29, 2016 om 19:24 //

  Beter 1 kut in de hand dan de lucht van 10.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: