Nieuw

Lichamelijk gehandicapten verdreven uit gebouwen om plaats te maken voor asielzoekers

Zweden – Zestien verschillende gehandicaptenverenigingen in Piteå worden gedwongen uit hun gebouwen te verhuizen. De panden worden in plaats daar van gebruikt als woningen voor asielzoekers.

Elisabeth Eliasson toont ons één van de twee panden waar verschillende gehandicaptenverenigingen zijn verzameld onder de naam Samarbetsorgan HSO. In totaal heeft HSO bijna 3000 leden in Piteå. HSO heeft deze panden op Strömgården al 22 jaar gehuurd. Maar nu deze worden omgezet in huisvesting voor asielzoekers moeten ze verhuizen naar een leegstaande school in Djupviken, een paar kilometer van de huidige omgeving.

– Naar Strömgården kunnen de meesten zich met rollator of rolstoel begeven. Maar om in Djupviken te komen moeten de meesten met de taxi, en die kosten kunnen de meesten zich niet veroorloven, zegt Elisabeth Eliasson van de Reumavereniging.

Hoge kosten

Het is niet alleen de afstand wat zorgen baart – maar ook economische vraagstukken.

– We weten niet hoeveel de verhuizing gaat kosten. Als het te duur wordt en de toegankelijkheid onvoldoende moeten wij onze vereniging ontbinden.

Stelt groepen tegen elkaar

Samarbetsorgan HSO is van mening dat men twee groepen uit de samenleving tegenover elkaar stelt wanneer hun panden aan asielzoekers wordt gegeven.

– Wat onze gemeente nu doet is twee zwakke groepen tegenover elkaar uitspelen. Het veroorzaakt meer problemen dan je zou denken. Dit is precies wat je moet doen als je problemen in de samenleving wil creëren. Uiteraard moeten we asielzoekers ontvangen en helpen, maar niet ten koste van andere groepen, zegt Carina Lindegren.

Ylva Sundkvist, woordvoerster van de gemeente Piteå, zegt tegen SVT Norrbotten dat het nooit de bedoeling is om twee groepen tegenover elkaar te zetten. Maar de panden op Strömgården zijn het meest geschikt voor woningen aangezien het voorheen een bejaardencentrum was.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/handikappforeningar-vraks-fran-sina-lokaler?cmpid=del:pd:ny:20161128:handikappforeningar-vraks-fran-sina-lokaler:nyh

Doe mee met 8.344 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

12 Comments on Lichamelijk gehandicapten verdreven uit gebouwen om plaats te maken voor asielzoekers

 1. Het is te hopen dat degenen die dit beslissen in Zweden zelf snel naar een verzorgingshuis moeten. Wat een pleurisvolk is het toch de zogenaamde leiders van de EU landen. Kotsen moet ik er van.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // november 29, 2016 om 00:03 //

  Ach er is een troost, ieder mens wordt een keer oud, velen wensen een gezonde oude dag maar dat is lariekoek, de ouderdom komt met gebreken, de een kan daar beter mee overweg dan de ander maar het gegeven blijft hetzelfde. Dus ook de mensen die nu verantwoordelijk zijn voor deze beslissing zullen ooit van alles en nog wat gaan mankeren. En elk mankement dat ze gaan vertonen is ze van harte gegund zal ik maar zeggen (en dat is een understatement!)

  Liked by 1 persoon

 3. Vreemd. Maar hoe ik ouder ik word des te minder gebreken. Vroeger ging het veel slechter met me dan nu. In de loop der jaren ben ik er alleen maar beter op geworden. Heb al die gebreken achter me gelaten. Ben een voorbeeld van evolutie.

  Like

 4. De elite doet het met opzet. Ze willen de ouderen en zwakkeren zo snel mogelijk weg hebben van deze wereld. Dit is een aanval op het christendom en de oude generatie die dit nog omarmd.

  Ze zetten met opzet de EU grenzen wagenwijd open om zoveel mogelijk immigranten binnen te laten komen, om zo de oude westerse christelijke cultuur om zeep te helpen. Ze willen alle westerse landen van hun cultuur, tradities, identiteit en soevereiniteit ontdoen, om zo zonder noemenswaardige tegenstand een EU superstaat te kunnen realiseren. Een

  EU superstaat waar banken en multinationals het voor het zeggen hebben en de bevolking tot als werkslaaf wordt gedegradeerd. Ouderen en zwakkeren kosten volgens deze elitaire graaimaffia alleen maar geld.

  Like

 5. De elite gaat nooit naar een verzorgingshuis want die hebben het geld om thuis 24 uur per dag verzorgt te worden

  Liked by 1 persoon

 6. Lisa // november 29, 2016 om 17:41 //

  De elite gaat nooit naar een verzorgingshuis want die hebben het geld om thuis 24 uur per dag verzorgt te worden.”

  Klopt. Tegenwoordig gaan de rijken naar een “zorghotel”. Kost een ontiegelijke hoop geld en daarnaast moet je ook nog een eigen huis aanhouden. Ongeveer 5000 Euro per maand, schat ik.

  Zoals de conservatieve liberalen zeggen: je bent zelf verantwoordelijk voor je oude dag, daar hoeft de overheid niet voor te zorgen.

  Like

 7. Esperanza // november 29, 2016 om 18:43 //

  Familielid zat voor PVV paar jaar in Europarelment en nu weer terug in Tweede Kamer. Vetelde me afgelopen weekend week tijdens feestje dat hij zich qua pensioen geen zorgen hoeft te maken. Bouwde In EP 3.5 % pensioen per jaar op en als Tweede Kamerlid 2 % per jaar. Vroeg zich wel af ie daar in vrijheid van zou kunnen genieten.

  Like

 8. Esperanza // november 29, 2016 om 18:47 //

  Vetelde? Vettel, die werd derde voor Max afgelopen weekend.

  Like

 9. Esperanza // november 29, 2016 om 19:14 //

  Al weer tijdje geleden dat deze geplaatst werd.

  Ondertiteling niet correct, het is Ahmed en niet I’m. Oh something tells me, Ahmed this is the play to be. 😉
  .

  Like

 10. Neofascisme van links. Neofascisme op zijn lafst.
  Zie dat Gewoon Link, het zijn handpoppen. Bespeeld door Islamietjes die er in gaan met hun hele arm.
  De sletjes van het allah volk en lekker dat ze het vinden.
  De variant van het AIDS virus,
  gevaarlijk voor de hele bevolking en moeilijk om je er tegen te beschermen.

  Allover Islamic Destruction System.
  Het goede nieuws is, dat het al een methode is om deze vorm van AIDS te stoppen.
  Van het midden oosten een karnantenne maken en het vanzelf laten uitsterven!
  Onder de motto: er dienst bezuinigd te worden op de gezondheidskosten!

  Like

 11. dienst – s

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: