Nieuw

Lieve Frik

Lieve Frik,

Da’s nou aardig dat je even aan ome Fidel refereert! Zag de oude baas onlangs nog uitgebreid z’n excuses aanbieden voor die nare homovervolgingen uit de jaren zestig. Je weet wel, met heropvoedingskampen en harde arbeid voor een gezonde geest in een gezond lichaam en zo.

Nou, dat zat ‘m nu wel dwars, dat had niet moeten gebeuren, hij schaamde zich zelfs een beetje. En weet je, ik geloof dat ‘ie nog oprecht was ook deze keer.

Want laten we wel zijn, die oude guerilla lijdt echt niet aan zweterige angstvisioenen waarin kirrende dragqueens in fel roze aanvalshelikopters plotseling uit het nachtelijk duister opduiken om hem ruw te vingeren en daarna zachtjes te wurgen met hun vrolijk gekleurde boa’s.

Als je tig CIA aanslagen overleefd hebt, heb je echt wel helder wat er zo te verwachten valt aangaande mogelijke rampspoed. En bij wie je dus voor de zekerheid beter er even een preventief verontschuldiginkje tegen aan gooien moet.

Nee Frik, er is hier sprake van een authentiek gevalletje inkeer!  Waarvoor hulde voor de jubilant!

Je zou trouwens toch ook hopen dat die andere oude baas, dingetje in Rome, hier eens een voorbeeldje aan neemt. Als een hard core communist al na vijftig jaar tot inzicht en inkeer komen kan, waarom een hard core Katholiek dan niet na tweeduizend jaar? Of zou dat Katholicisme eigenlijk een nog engere dwaalleer zijn dan dat communisme?

Dit soort observaties zet een mens toch wel weer aan het denken.

Hoe dan ook, de roze aanvalshelikopters staan klaar, en Rome gaat net op één volle tank kerosine. Dat men dus niet achteraf zeggen kan dat men niet gewaarschuwd was.

Dus lieve Frik, misschien moeten we dit jaar de stedentrip Rome maar laten schieten, en in plaats daarvan lekker naar Cuba gaan. Vergeet niet, door het ongekende economisch succes van het communisme, is het daar goed toeven voor mensen met een heel beperkt budget zoals jij en ik. Kunnen we eens lekker de witte koloniaal met onbeperkte bijslaap uithangen. En ‘t hoeft niet veel te kosten allemaal, zeker niet als we het instrument van de vage belofte van een felbegeerde verblijfsvergunning kundig weten te bespelen! Man, je komt niet meer aan slapen toe dan!

Trouwens, nichtje Mariëlle Castro is nu actief om ook de volkse homofobie te bestrijden en het huwelijk open te stellen.

Dus lieve Frik, we zouden zelfs tropisch kunnen huwen! Ware het niet dat jij al een vaste hubbie hebt, en ik toch liever een 23 jarige blonde verpleegkundig geschoolde twink bestijg. Want ‘t is heden ten dage toch zaak om snel je eigen zorg te regelen, en dan kun je ook maar beter het nuttige met het aangename combineren.

Want tot mijn verbazing kondigde horrelvoetje Klijnsma aan om alle ‘wajongeren’ te gaan herkeuren, blijkbaar is de medische stand hier ten lande zo verregaande incompetent dat ze op  grote schaal frisse & gezonde ‘jongeren’ massaal het arbeidsproces uitkeuren wanneer je ze de ruimte geeft.

En al swaffelen jij en ik ondertussen dichter tegen de vijftig dan tegen de veertig aan, word ik van staatswege in ieder geval nog steeds als een jongere gezien! Steek die maar in je zak, jij ouwe & opgebrande arbeider & revolutionair!

Want laten we het ff heel duidelijk op een rijtje zetten voor de ongeschoolde reaguurder. Je hebt recht op een wajong uitkering als je op of voor je achtiende arbeidsongeschikt raakt. Dat kan zijn door een ongeluk, door een ziekte, of door iets genetisch, omdat je ouders net ff een creatief standje uitprobeerde toen jij gemaakt werd, waardoor je genen wat klem kwamen te zitten en je niet helemaal goed gebakken uit de moedergleuf plopte.

En als je dan als gehandicapte niet het fatsoen hebt om direct, of toch in ieder geval binnen afzienbare tijd, te overlijden, dan wordt je maar ouder en ouder. Zelfs al is van staatswege besloten dat je een jongere blijft. ‘T lijken soms bijna net echte mensen, die gehandicapten en chronisch zieken.

De gemiddelde nederlander vergrijst, zo ook de gemiddelde wajonger. Dus we hebben het hier niet over een clubje ADHD pubers, we hebben het over de softenon-babies van veertig jaar terug, we hebben het over de taaislijmjockies, de spasten, de schizofrenen, de slachtoffertjes van Robert M over een jaar of tien, twintig, en al die anderen waarvan iedereen blij is dat ze ‘t zelf niet zijn of hebben.

En we hebben het trouwens ook over mijn persoontje.

’T was lulletje Rutte die een paar jaar terug de wajongers begon te framen als wajongeren. om daarmee de geesten rijp te maken voor een vers stuk afbraak der beschaving.

Want wie wil dat nou op z’n geweten hebben, grote groepen ‘twintigers’ die een beetje druk zijn, of lijden aan acute aanstelleritus, met een ‘riante’ uitkering tot een leven lang sofa-zitten te veroordelen?

’T zou niet moeten mogen, schande en oproer, hoe durven we als samenleving, eenieder moet in z’n eigen kracht gezet worden, en wat kost dat allemaal wel niet, en meer van die bull-shit van de professionele spin & frame kermisklanten. Fuck them!

Sterretje Samson leek nog net ff fatsoenlijk te blijven, ‘t waren wajongers, geen wajongeren brulde hij tijdens verhitte ‘net alsof het echt is’ verkiezingsdebatjes tegen lulletje Rutte, ‘t was een kwestie van beschaving en zo, daar moest je van afblijven!  Foei!

Tenminste, dat was voor de verkiezingen, want nu heeft sterretje Samson ‘t ineens ook over wajongeren die we onrecht aandoen door ze voor de uitzichtloze armoede van de langdurige bijstand te behoeden.

En verdomd, nu komt gleufje Klijnsma ons ook ff vertellen hoe goed & positief die uitzichtloze bijstandsarmoede is voor gehandicapten. Want alles komt namelijk goed, ze heeft heel dapper iets vaags & vrijblijvends afgesproken met ene Wientjes. Die trouwens helaas niet in z’n eerste leugen gestikt is, en daarom van liegen maar z’n beroep heeft gemaakt.

En ze spreekt natuurlijk  heel betrokken en liefdevol ‘uit eigen ervaring’, als mismaakt medemensje. Want, geeft ze eerlijk toe, als men haar met haar kromme beentjes als ober op een Zandvoorts strand had geparachuteerd, dan had dat natuurlijk ook niet gewerkt. Maar gelukkig ontdekte zij tijdig haar unieke talenten, en doet ze het daardoor helemaal niet onaardig als staatssecretaris. Waarvan akte.

Een nieuwe ronde van her-her-herkeuringen zit nu in het vat, en vorige keer was er de vacature van loempiavouwer, waarvoor iedereen die niet compleet in coma lag nog goedgekeurd kon worden. Deze maal is het blijkbaar de vacature van staatssecretaris waarbij noch lichamelijke, noch geestelijke beperkingen een zodanige rol spelen dat dat het goedkeuren in de weg mag staan.

En dan zeggen ze wel eens dat wij cynisch zijn over het beroep der politieker! Ze hebben zichzelf blijkbaar ook niet zo hoog zitten.

Lieve Frik, ik ben eerlijk gezegd wel een beetje uitgeherkeurd na 49 jaar, ben ondertussen de tel kwijt van alle pogingen van het administratieve Lourdes circuit!  Ik word niet genaaid, ik word ambtelijk ge-fistfucked. En als hard core top bevalt het me helemaal niet om bij Haagse oekaze tot bottom gedegradeerd te worden! Bah!

Waar betrokken & competente medici die er voor doorgeleerd hebben, mij niet kunnen repareren, zelfs niet een beetje, zijn er dus blijkbaar genoeg ambtenaren, die niet door enige ter zake doende kennis gehinderd worden, die dat wel kunnen.

Ambtenaren dus, die rapportjes schrijven waar heel rare cijfers uit heel dikke duimen gezogen worden, waardoor ik plots een fris & vrolijk veulen in de weide schijn te zijn, dat eens goed ingereden moet worden in de liefdevolle omarming van het lijfeigenschap van de wet werk & bijstand. Niet goedschiks, dan kwaadschiks, en de gesel er over als ‘t moet, allemaal voor m’n eigen bestwil en shit.

Misschien Lieve Frik, moeten we toch maar zo snel mogelijk richting ome Fidel vertrekken en asiel aanvragen. ‘T schijnt dat daar de gezondheidszorg nog gratis is. En als we daar toch zijn, kunnen we misschien ook gelijk wat aan jouw opstandigheid laten doen. Want die wordt in den Haag net zo min gewaardeerd & toegejuichd als mijn gebrekkigheid.

We zijn op hard weg een land te worden slechts bestaande uit, en bedoeld voor uitwisselbare gehoorzame werksoldaatjes. De BV Nederland heeft geen behoefte meer, noch plaats voor, onruststokers en onproductieven. Ik ben blij dat Theo dit niet meer hoeft mee te maken.

Toen de economie nog illusionair luchtbelde en de bonus-bomen nog tot in de hemel leken te groeien, werden we getolereerd. Maar naar nu blijkt was het laagje beschaving wel erg dun. Want nu de BV Nederland wat krapper zit worden de afwijkend exemplaren alsnog geruimd.

Frik, heb jij trouwens ooit ergens op Wientjes gestemd, vraag ik mij ineens af?

Bron:

http://vanfrikschoten.nl/frikwp/?p=1777

Doe mee met 8.335 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

13 Comments on Lieve Frik

 1. Ik mis hem nog steeds. De laatste kans.

  Like

 2. Republikein // november 27, 2016 om 04:07 //

  Niks aan toe tevoegen.
  Het is af zo.

  Like

 3. Esperanza // november 27, 2016 om 04:20 //

  Schrijven als de beste kon ie, onze Frik. Deed me soms aan de grote volksschrijver denken.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/1446910/2006/04/09/Gerard-Reve-de-zelfbenoemde-volksschrijver.dhtml

  Liked by 1 persoon

 4. Esperanza // november 27, 2016 om 04:32 //

  Liked by 1 persoon

 5. De teloorgang van Frik mag worden beschouwd als de ondergang van die andere grote geesten zoals Pim Fortuyn en de gezonde roker.

  Like

 6. Republikein // november 27, 2016 om 04:39 //

  Duit in ’t zakkie, en dan pitten, so long.

  Liked by 1 persoon

 7. Esperanza // november 27, 2016 om 04:40 //

  “Het is gezien’’ mompelde hij, ,”het is niet onopgemerkt gebleven’’.

  http://vorige.nrc.nl/krant/article1673411.ece

  Like

 8. Esperanza // november 27, 2016 om 04:41 //

  Ben d’r ook even tussen uit.

  Like

 9. Als het zuur van teveel appelsap je opbreekt en de smaak bederft.

  Like

 10. Is er ooit wel eens een bootje van Miami naar Havana gevaren?.

  Like

 11. Republikein // november 27, 2016 om 11:52 //

  Miami Vice.

  Liked by 1 persoon

 12. Wat betreft het UWV, het is een verzekeringsbedrijf en net als alle goede verzekeraars probeerd men altijd met alle middelen om niet uit te keren maar enkel premie te incasseren.
  En zoals alle georganiseerde benden is ergens iemand die beslissingen neemt en anderen aanstuurd. Iemand die zichzelf rijk steelt door anderen dieven te noemen.

  En voor dat soort lui werken de vrijwillige slaven, onder andere mijn goede medemens Vincent Blijloo, zo Iemand die anderen wil motiveren vanuit zijn handycap het positieve te zien en de stommiteit te begaan iets vrijwillig te doen waardoor de strontemmer van het UWV ineens over de kop van gekke Henkie valt. Iemand die het weet en roept dat hij het weet maar zelf niet ziet dat hij gebruikt word voor iets heel anders dan hij zelf denkt. Bah, sommige mensen zijn blind en zien dan blijkbaar ook geen leugens meer. Nadenken joh ! ( kan iemand dit in Braille naar Vinnie sturen?)

  Klijnsma is feitelijk net zoiets, denkt goed te doen maar weet niet hoe de praktijk is met vragen zoals: ” wat doe je nu eigenlijk de hele dag” en meer van dat soort op het oor normaal lijkende maar o zo vernederende vragen van kleine ingehuurde Adolf in zijn machtspositie met nul verantwoording of aansprakelijkheid, (ik weet waar jou huis woont)

  Wat ik doe? Ik neuk je vrouw en je zuster omdat jij een lamlul bent en hun dat weten, en de vrouw van je buurman de agent ook, gewoon omdat het kan en ze willen, vragen, smeken….behalve nu, want nu ik moet hier zijn, kut ! Wil jij zewker ook ff? …..parkeerplaats is die kant op en over een half uurtje rond twaalven hebben de nieuwe burgers pauze van hun werkdag, dan is het derde gebeds van de dag over en loopt de moskee weer leeg, pauze… en wat moet je dan als volk met gerechtvaardigde wajong? komt een Turk bij de soos, wil aanvulling op zijn WAO. is afgekeurd omdast hij psychische problemen heeft omdat hij in Nedelrand niet volgens het Islamitisch geloof zijn vrouw mag slaan. Dus kan niet werken. Nou, mijn Islamitische buurman werkt ook en die yheeft geen problemen om zijn tweede vrouw tegen de muur te meppen, naar Islamitische traditie. Zijn eerste vrouw vertrok om haar eigen leven ook zelf te bepalen en niemand in de buurt die haar ongelijk gaf. Is nu wel anders, in deze moslimenclave die mijn buurt in anderhalf jaar tijd is geworden.

  De buurt zou er schande van spreken, een vrouw die zelf baas wil zijn, gestenigd moest ze worden. zou me niet verbazen als er onder de nieuwe burgers in mijn straat lieden zitten die in hun eigen land reeds de eerste steen hadden geworpen. o
  Op mijn vorige adres woonde ik twee huizen van een groep Afghanen (ex leger en politie) die voor de Taliban moesten vluchten, en omdat ze Taliban en alle anderen die ze te pakken kregen hadden gemarteld en meer van dat soort ongein….Om vervolgens in goede traditie hun Nederlandse werkgever dood te martelen voor zijn spaargeld. Ze lopen gewoon rond, bewijs kwam niet goed genoeg rond en ach, ies koeltoer….Mogelijk met een WIA of WAO, want trauma uit Afhanistan. Hee JETTE…, klusje !

  Het UWV, ga er alleen heen met een advocaat of met een machinegeweer en genoeg munutie, want het zijn gluiperds. Hoe vriendelijker ze zijn, hoe groter de shit die in het rapport komt te staan en hoe harder je word genaaid.

  Maar dat weet Jette Klijnsma niet, die krijgt de toeristische route als ze op werkbezoek gaat.

  Misschien een tip voor Jette en al die anderen die ooit het sociale stelsel willen “verbeteren” : ga eens langs bij een belangenstichting voor WAO, WW etc. Kun je horen wat er mis gaat en hoeveel clienten bij de laatste herstructurering van hetUWV op de WAO en WAjong zijn de trein of de medicatie anders dan in de bijsluiter staat vermeld hebben gebruikt.
  Staat nergens in de statistieken van het Koningkrijk der Nederlanden, maar qua informatie is er genoeg over te vinden, als je uit je safe space wilt kruipen en de toeristische route links laat liggen. Dode burgers omdat iemand hun leven overhoop gooide in de hoop wat cijfertjes te kunnen wijzingen. Druk dan gewoon geld bij zoals iedere andere randdebiel die geen toekomstvisie heeft…

  Als een duizendpoot je kieteld is het nog steeds de kop die je moet afslaan om rust te krijgen, en niet de pootjes per stuk. wel, met instanties is het net zo.
  Ruzie ermee, zoek de kop op in zijn slaaphol, prik er een oogje uit, trek er een voelhorentje uit en als je uitgespeeld bent dan hak je de kop eraf.

  …nog iemand prive adressen nodig?

  Like

 13. Henk der Niederlánder // november 29, 2016 om 11:04 //

  Regelmatig met hem aan de telefoon gezeten ’s nachts.
  Hij was een zeer innemend persoon en ook een zeer lief persoon die heel veel gevoel had voor de minder bedeelde mens.

  Ik mis Jaap ook nog steeds en moet regelmatig een hem denken.
  Bijvoorbeeld dat hij ons een eigen draad gaf om de misstanden in Iran indertijd aan te klagen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: