Nieuw

Trump over Castro: “Een wrede dictator”

Fidel Castro was een “wrede dictator” en zijn nalatenschap bestaat uit “vuurpeloton patrouilles, diefstal, onvoorstelbaar leed en armoede”. Zo omschreef vandaag de nieuwe president van Amerika het overlijden van de voormalige Cubaanse leider.

Er zijn veel socialisten en links-liberalen die vandaag hun rouw betonen voor het overlijden van hun grote idool Fidel Castro.

Ook de woordvoerder van de EU-Commissie Jean-Claude Juncker prijst Fidel Castro en doet een nogal merkwaardige uitspraak.

juncker-castro

In een persmededeling schrijft Juncker het volgende:

Fidel Castro was one of the historic figures of the past century and the embodiment of the Cuban Revolution. With the death of Fidel Castro, the world has lost a man who was a hero for many. He changed the course of his country and his influence reached far beyond. Fidel Castro remains one of the revolutionary figures of the 20th century. His legacy will be judged by history.

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zaterdag een voorzichtige verklaring afgegeven waarin hij zijn medeleven met de familie Castro betuigt en verklaart verder dat zijn “gedachten en gebeden” naar het Cubaanse volk gaan. Geen woord werd gesproken dat Castro eigenlijk een dictator was die de macht met geweld heeft gegrepen.

“De geschiedenis zal herinneren en bepalen welke enorme invloed deze eenzame persoonlijkheid had op de mensen en de wereld om hem heen,” zei hij.

Toen het Trump zijn beurt was om zijn mening te geven gebruikte hij rake woorden die dichter bij de waarheid komen:

Vandaag is de wereld getuige van de dood van een wrede dictator die zijn mensen bijna zes decennia heeft onderdrukt. Fidel Castro’s erfenis bestaat uit diefstallen, onvoorstelbaar leed, armoede en ontbering van de fundamentele rechten van de mens.

Terwijl Cuba nog steeds een totalitair eiland is hoop ik dat deze dag de eerst stap op weg is van de verwijdering van de verschrikkingen wat het al zo lang heeft moeten doorstaan,  en op weg naar een toekomst waarin het prachtige Cubaanse volk eindelijk in de vrijheid kan leven die ze zo rijkelijk verdient.

Hoewel de tragedies, doden en de pijn veroorzaakt door Fidel Castro niet kan worden uitgewist, zal onze regering er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het Cubaanse volk eindelijk hun weg naar welvaart en vrijheid kan beginnen. Ik sta verenigd met al die Cubaanse Amerikanen die mij veel steun hebben gegeven tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen, met inbegrip van de veteranenvereniging Brigad 2506 die mij gesteund heeft, met de hoop dat we binnenkort een vrij Cuba zien.

 

Doe mee met 8.350 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

30 Comments on Trump over Castro: “Een wrede dictator”

 1. Republikein // november 27, 2016 om 00:10 //


  De man die met de meeste vrouwen heeft geslapen is de Cubaanse Fidel Castro, 35.000 om precies te zijn. In een documentaire over Castro beweerde iemand dat die dichtbij de president stond. 35.000 betekent dat hij vijf decennia lang met twee verschillende vrouwen per dag sex heeft gehad. Dames met wie hij meerdere malen het bed heeft gedeeld zijn dus nog niet eens meegenomen!

  Mooi topic.

  Like

 2. Soms is er toch ook een beetje geluk voor een rechtsmens. Trump wordt president en Castro is dood. Ik was van plan om het vanavond nuchter te houden maar heb toch maar een biertje opengetrokken om deze twee heugelijke belevenissen te vieren.

  Liked by 1 persoon

 3. Miami residents take to the streets to celebrate news of Fidel Castro’s death

  Like

 4. Republikein // november 27, 2016 om 00:58 //

  Rommel, ik weet het niet, gespleten gevoelens, goed en toch niet echt, die uitbundigheid.

  Like

 5. Cuba: Fidel Castro’s Record of Repression

  During Castro’s rule, thousands of Cubans were incarcerated in abysmal prisons, thousands more were harassed and intimidated, and entire generations were denied basic political freedoms. Cuba made improvements in health and education, though many of these gains were undermined by extended periods of economic hardship and by repressive policies.

  “As other countries in the region turned away from authoritarian rule, only Fidel Castro’s Cuba continued to repress virtually all civil and political rights,” said José Miguel Vivanco, Americas director at Human Rights Watch. “Castro’s draconian rule and the harsh punishments he meted out to dissidents kept his repressive system rooted firmly in place for decades.”

  https://www.hrw.org/news/2016/11/26/cuba-fidel-castros-record-repression

  Liked by 1 persoon

 6. Republikein // november 27, 2016 om 01:13 //

  Dat ie dood is, dat is goed, enfin, laat maar zitten.
  Volgens een artikel waren Cuba en Zuid-Korea de landen waar de Fed geen vinger in de pap had.
  Dat zou ondertussen achterhaald kunnen zijn gezien de nauwere recentie liefkozing van Oemoemba jegens Cuba,

  Like

 7. Esperanza // november 27, 2016 om 01:15 //

  Weinig af te dingen op die diagnose. Mooi, zo’n Trump die niet als een politcus met meel in de mond praat.

  Like

 8. Republikein // november 27, 2016 om 01:19 //

  Stomme fout, niet de eerste en hopelijk ook niet de laatste.
  Het is Noord-Korea.
  What’s on a man’s mind.

  Like

 9. Esperanza // november 27, 2016 om 01:22 //

  @Republikein ‘35.000 om precies te zijn’

  Rep, gleuf je het zelf?
  De Mythevorming komt goed opgang. Malloot Juncker draagt er zijn steentje aan bij.

  Like

 10. Esperanza // november 27, 2016 om 01:24 //

  Populair begrafenis liedje

  Like

 11. Tijl Uylenspiegel // november 27, 2016 om 01:35 //

  Geschiedenis wordt altijd pas decennia na een tijdperk geschreven en ik denk niet dat Castro er in de geschiedenis genadig vanaf zal komen. Veel is afhankelijk van wie de geschiedenis schrijft en dat is goed te zien aan hoe Nelson Mandela nog steeds de hemel in wordt geprezen, het boek van Martin Bosma heeft mij op dat onderwerp de ogen geopend maar links gaat stug door met het dwepen met die man.

  Like

 12. Republikein // november 27, 2016 om 01:44 //

  Like

 13. Esperanza // november 27, 2016 om 01:45 //

  Tijl, links zal het nooit leren. Maand of zo geleden werd er bij DWDD een Nederlandse docu gepromoot wwarin Che Guevarra nog steeds een soort heldenstatus kreeg toegemeten.

  Like

 14. Tijl Uylenspiegel // november 27, 2016 om 02:11 //

  Ja Che nog zo’n fijne gozer, linksen lopen nog altijd met T-shirts met zijn afbeelding, onwaarschijnlijk hoe sterk ze zijn in het negeren van de rauwe realiteit.

  Like

 15. Tijl Uylenspiegel // november 27, 2016 om 02:22 //

  Wel leuk was vanavond de NOS, ze gingen even op bezoek bij Bram Peper, de voormalige burgemeester van Rotterdam die later nog zo onder vuur heeft gelegen vanwege zijn declaraties. Peper vertelde dat dankzij hem 110 afgeschreven bussen van de RET naar Cuba waren gestuurd, jammer genoeg bleek de regisseur weinig van openbaar vervoer te weten want er werd prompt een filmpje getoond van een knalgele voormalige streekbus die op Cuba reed!

  Like

 16. Republikein // november 27, 2016 om 02:25 //

  Het zal wel lekker rijden zijn op Cuba, open dak en zo.

  Like

 17. Esperanza // november 27, 2016 om 02:34 //

  Waar is het gebleven? Wilde net naat het stukje, van rommel dacht ik, gaan dat hier net als laatste artikel op de site stond over meisje door zes of zeven gasten verkracht in Oostende?

  Like

 18. Esperanza // november 27, 2016 om 02:36 //

  .. naar …

  Like

 19. Je zal wel weer teveel gezopen hebben. Het antwoord ligt op de bodem van je wijnglas.

  Like

 20. Esperanza // november 27, 2016 om 03:24 //

  ja,ja, daar kon ik op wachten.

  Liked by 1 persoon

 21. Esperanza // november 27, 2016 om 03:28 //

  Maar maakt ook niet veel uit. Kan zo maar morgen elders gebeuren.

  Like

 22. Cuba was onder Batista een land waar het volk arm was en een kleine kapitalistische elite rijk, onder Castro “veranderde” Cuba in een land waar het volk straatarm was en een kleine communistische elite schatrijk was.

  Liked by 2 people

 23. Republikein // november 27, 2016 om 12:30 //

  Like

 24. Not so popular now, eh? Canada’s golden boy Justin Trudeau gets ridiculed on Twitter for praising his father’s close friend Fidel Castro as a ‘remarkable leader’

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3975174/Justin-Trudeau-fire-praising-Castro-remarkable-leader.html#ixzz4RDT6dRuD

  Like

 25. Met de huige regerende gek van Canada, Justin Trudeau.

  Like

 26. BertG,
  Wat kan je anders verwachten van deze achterlijke klootzak.
  waarschijnlijk is hij nog nooit naar Cuba geweest, of in ieder geval niet van het resort af en tussen de bevolking mengen want dan zou nooit deze stomme uitspraken doen.

  Liked by 1 persoon

 27. Cuba is zo arm als de neten, rijden ze nog rond met paard en wagen en de nationale sport is toeristen belazeren.
  Lang leve het socialisme, je moet maar durven.

  Like

 28. Republikein // november 27, 2016 om 21:20 //

  Wordt tijd dat ze bij de EU behoren, hebben we hard nodig.

  Liked by 1 persoon

 29. Republikein // november 27, 2016 om 21:22 //

  Na Turkije komt Afghanistan, binnenkort ook China, en de rest van het teringzooitje.
  Was ik maar deud.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: